Mal by byť partner na prvom mieste?
Máme taký menší problém vo vzťahu a neviem či nepreháňam.
Podľa mňa by mal byť partner a rodina na prvom mieste.
Samozrejme pri nečakaných situáciách je to iné, ale tak všeobecne. Momentálne mám problém, že mám pocit, že ma môj manžel zanedbáva.Už dlhšie je to tak, že spolu trávime málo času, kvôli zmene práce ale posledne si radšej vyberá kamarátov ako mňa.
Napríklad išli sme spolu na víkend na chatu, s tým, že budeme spolu po dlhom čase. V piatok k nám prišiel môj brat a opekali sme si, v sobotu prišli manželovi kamaráti ale potom sa rozhodol, že spolu pôjdu do mesta, prišiel nad ránom a v nedeľu bol tým pádom nepoužiteľný. Na margo toho sme mali debatu, že sme chceli byť spolu a trošku si užiť víkend, vykričal mi, že ja som bola s bratom on tiež môže byť s kamarátmi a, že kvôli mne zrušil chatu s kamarátmi, tak čo mám za problem. Vtedy bol ten moment, kedy asi pretiekol pohár a preto sem píšem.
Vikend pred tým som dostala črevnú chrípku a on odišiel na víkend k rodičom, nemala som čo jesť, nevládala som sa postaviť z postele a po mojom proseni, aby prišiel a pomohol mi sa na mňa vykašľal, že išiel 209 km , nebude letieť teraz naspäť. Ďalšia situácia, ide na festival, ani ma nezavolal, len mi oznámil, že ide. Nie je to pánska jazda, pred pár týždňami boli na splave, teraz idú viacerí a viem, že berú aj partnerov, ani ma nezavolal s tým, že veď on vie, že ja nebudem späť v stane. To je pravda, a vôbec mi neprekáža, že ide ale som skôr smutná z toho, že ma ani nezavolal. Možno len preháňam, ale proste mi to vadí a trvá to už veľmi dlho. Opakujúce sa situácie.
Každý kto nám príde do života nás má niečo naučiť. A práve pre to ti prišiel so života, robíš chybu že druhého človeka a to je teraz jedno či je to manžel, rodič, kamarátka, staviaš pred seba. Prvoradá si ty, ty musíš vážiť samú seba, aby si ťa mohol vážiť ten druhý. Znie to egoisticky, ale nie je to egoizmus. Musíš byť v rovnováhe so sebou až potom to dokážeš s vonkajším svetom. Nauč sa povedať nie pre svoje dobro. Nie je chyba vydať sa za takého muža, je chyba ostať v ňom AK to nebude fungovať. Venuj sa sebe, lej energiu do seba. Ak Ťa skutočne miluje tak si to všimne a môžete na tom spoločne zapracovať.

@minenkak U mňa som napríklad prvá ja a až potom manžel,u manžela som prvá ja, dlhoooo nik a nič a až potom on..si pisala