Mám 34 rokov a chcem dieťa, ale priateľ to stále oddialuje
Ahojte, neviem si dať rady. Mám 34 rokov a s priateľom sme 10 rokov. Podniká čiže prijem raz normal a raz oničom, že všetko ťahám ja. 4 roky už hovorim o túžbe mať dieťa. My sme sa ešte ani nezačali pokúšať. Pretože jeho odpoved je ako to zvladneme ked budem na materskej. Už som z toho zúfalá. Pred rokom som od neho odišla a potom som sa vratila. Inak je nam spolu fajn ale je až moc zodpovedný. Stále hovorí, že až ked sa trochu zastabilizuje finančne. On má 38 rokov....
Čitam články ako je vo vyššom veku vyššie riziko. Neviem čo mám robiť? Opustiť ho? Čakať? Už som povedala ak sa nič nezmeni do pár mesiacov tak odchádzam..... Na jednej strane super že je zodpovedny, ale.....
@adrianas1234 podla mna nie je uz rec o zodpovednosti, ale sa vyhovara. Na dieta sa neciti a v 38.rokoch je uz dost velky na to, aby sa vedel rozhodnut. Nemal by ta tahat za nos. Posad si ho a otvorene karty na stol. Netlac, to by bolo absolutne kontraproduktivne, je tu dost prispevkov o nestastnych mamickach, ktore vychovavaju deti s gulou na nohe.
Akurát je to akurát tak neschopný a zlomyselný chlap. Zdrhaj čo ti nohy stačia.
38 ročný muž nie je zastabilizovaný áno? Ako nechápem z kade berieš tie ružové okuliare keď ho nazývaš zodpovedným. Ja by som ho teda inak nazvala. U mňa by nemal šancu už po roku s takým prístupom. Si ako tá žaba z príbehu o studenej vode ktorá si nevšimla že už jej horí zadok. Vôbec by som mu už šancu nedala, aj keby chcel lebo toto čo predvádza že ho 4 roky prosíš o dieťa nevyzerá na dobrého partnera a otca do života pre vás. Zrejme mu naozaj vyhovuje že ho živíš. Zbalila by som sa bez slova a už by som ho teda vidieť nepotrebovala. Aby si pánko nenašiel neskôr mladú a nezaložil si rodinu hneď aj to sa stáva často s takými naťahovačmi. Tebe ostanú oči pre plač, bez peňazí lebo však si ťahala aj za neho a pritom nie ste ani manželia a predpokladám že si kvôli tomu ani nešetríš? 🤦♀️
@biaa ja som planovala deti tak v 25. Zhodli sme sa vtedy s partnerom,.ze sa zacneme snazit. Uz vtedy 1,5 roka sme sa snazili. Podarilo sa, ale nedopadlo to dobre. Dalsie babo sa podarilo celkom rychlo, rodila som ako 27 rocna. Potom dalsie nad 30 a teraz posledne ako 38 rocna. Celkom dlhy casovy usek nie? Proste clovek mieni....ale samozrejme nie kazdemu to tak vyjde ako mne...ale aj ta snaha o babo moze niekedy trvat aj nad 2 roky a tym sa este vsetko riadne posunie
On neni zodpovedny, on proste nechce dieta. 🤷♀️A pochybujem ze sa to neskor zmeni.
Ten semeno nepusti, kopni ho do riti a decko si sprav s prvým schopným chlapom, ked ho ešte stretneš, po tom, co si najlepšie roky venovala egoistickemu lakomemu hovadu. 🕳️
No, nechcem ťa strašiť. Buď sa ten tvoj čím skôr rozhýbe alebo dovi dopo. Pretože pravda je, že kým nájdeš nový vzťah, ako tak sa spoznáte a založíte rodinu môže to istý čas trvať a ty už budeš mať zas o niečo viac rokov. My sme začali so snahou v mojej 31tke. Dieťa som rodila ako 35 ročná a to až po druhom ivf. Takže ak by ste sa začali aj hneď snažiť, dieťa vôbec nemusí prisť hneď. Daj mu pol roka a potom ho pošli doprdele.
.. uprimne? ... pride mi to ako jeho vyhovorky pretoze sa nechce viazat ... po 10r si uz davno mala mat snubak..co snubak ale uz byt vydata.. a s priatelom dieta?... myslim, ze sa nedockas a len stracas cas ..
@adrianas1234 po 10 rokoch ziadny posun, stale je to priatel, ziadna rodina..... on to nepotreboval doteraz, nebude sa o komfort predsa oberat. Ked sa mu nedarí, ty potiahnes, postarané je onho isto po vsetkych smeroch... hadam by si to nekazil dietatom. On je tvojim jedinacikom.
Je to len výhovorka, my ani nie sme spolu 10 rokov (8rokov sme spolu), postavili sme dom, máme dcéru, muž podniká 🤷♀️vieš ako sa hovorí, všetko sa dá, len treba chcieť
@poopsie ☹ no ved toto a čo teraz
@adrianas1234 cez víkend sa zbaľ a odsťahuj sa, aké riešenie akože čakáš? začarovanie tvojho milého nech sa zázračne zmení a prestane ťa odžubávať plus extra želanie nech chce deti?
@adrianas1234 ja som takto čakala 8 rokov, ze sa ex rozhybe. V 30 rokoch som sa vrátila k rodičom bývať, lebo som sa kvoli nemu presťahovala 200km do ineho mesta. Revala som ako malá....
Do roka som si našla priateľa, do dvoch rokov sme boli svoji a máme krasne detičky, dom...
Teraz neľutujem ani sekundu, ze som ho kopla do zadku... je to ešte lepší muž ako bol moj ex, nebol to zlý chlap, len sa nevedel rozhýbať....
@laurita285
cely byt sme spolu od piky prerábali, dala som dosť penazi aj do prerábky ale byt nie je moj....
@adrianas1234 prečo si do neho dávala peniaze, keď nie je aj tvoj?
@lily246 to tiez nechapem
@jakubrianka nasetrene niečo mám, ale ja som aj do tohto byt kde sme spolu dala dost penazi do prerábky, ktore by mi musel vrátiť. byt totiž nie je moj
@adrianas1234 ach žena, celé zle. Nikdy si nemala dávať peniaze do bytu, ktorý nie je tvoj. Máš aspoň nejaké faktúry, doklady o tom, že si do bytu investovala?
Do tohto chlapa si bohužiaľ investovala príliš veľa. Najlepšie roky, energiu a ešte aj peniaze 😔. Odporúčam dať si zmraziť vajíčka ak chceš ešte nejaké deti.
@adrianas1234 povie ti, ze si si prerabku odbyvala💦 kebyže odides TERAZ tak sa nestane vôbec nič... To tela sa len uspokojí, ze ta podojil a sama si odišla. Zlatokop, chrapun, podvodník. Mala si sem napísať pred 30tkou. Pre teba je už neskoro, s hentym smejdom. 👿
@adrianas1234 pekne autorka a prečo byť nie je aj tvoj?
Chlap asi len čaká, kým sa dobrovoľne pobalíš a ešte sa ti aj poďakuje za tvoje investície do bytu.
Ach prečo je láska taká slepá?
Podľa môjho názoru tiež len samé výhovorky. Hádam nechce byť dobrovoľne otcom v 45? Keď už má dlhoročný vzťah?
Chce vôbec niekedy deti? Ako máte vyriešenú túto otázku?
Veď keď mu nepôjde podnikanie, stále sa predsa môže niekde zamestnať a život vás počas materskej. Predpokladám že máte v tom veku aj niečo bokom...veď nemáte 20
@vilma7 áno on hovorí že chce deti, ale že čo má teraz robiť? ked sa mu nedarí. takto mi to povie že teraz som v sračkách a že to je nápad si teraz spraviť dieta ešte
@adrianas1234 aj to je uveritelne, ze je v srackach? A preco je v srackach? Znamena to, ze nema ziadne peniaze alebo malo, ma nejake uspory? Na to zamestnanie hovori co? No mas blbu situaciu, ale odsuvat to nie je riesenie. Tam je viac veci na nic, aj kebyze otehotnies, nahodou by ta opustil, byt nie je tvoj…
@adrianas1234 tak nech zmení prácu, asi v tom podnikaní vôbec nieje dobrý... Ono často to býva tak, že nakoniec príde rozchod a obidvaja budete mať do roka svadbu a čakať dieťa... Ako keby to chlapi pri niektorých ženách nechceli a pri druhej nemajú najmenší problém, v mojom okolí sa to stalo najmenej 3 krát..
@adrianas1234 Za 10r sa mu nestabilizovalo podnikanie ani len na vykrytie slabých mesiacov? Treba pouvažovať potom aký to ma pre neho zmysel…ale keď mu zadotujes obdobie keď je na tom zle…prečo by to menil, však…a aj keby mal stabilne zamestnanie, doba je neistá, takze to by sme nikto deti nemali. Tiež som si myslela a uvažovala tak, ze až ked budem mat väčšiu rezervu, lepšie bývanie, iné auto a tak ďalej…ale takto by sme sa nikam nedostali, lebo vždy treba niečo viac, niečo lepšie z tých materiálnych veci…takze “vhodná” doba nepríde nikdy. Takze by som už neváhala, čo z neho máš vlastne ty?

@adrianas1234 žiaľ pokial v takomto veku povie chlap po tolkych rokoch vzťahu toto čo si napísala. No myslím že sama poznas odpoved… dalsia vec že pises že je to tvoj priatel to sa za 10 rokov neunúval ani si kľaknúť?