Mám ho pozvať na rande?
Už zopár mesiacov sa mi páči jeden muž/chalan u nás v práci, ktorý pracuje ale v inom tíme ako ja. Pracovné veci spolu riešime len výnimočne a sem-tam sa rozprávame na obede. Vždy sú tam však aj ostatní kolegovia. Už je to nejaký čas čo ho nemôžem dostať z hlavy a čoraz viac na neho myslím. Je môj typ, páči sa mi jeho výzor aj spôsob jeho vyjadrovania, názory, mimika a tak celkovo, veľmi ma priťahuje. Nemám ale z jeho prejavu dojem, že on to vníma rovnako. Skôr je len slušný a to je všetko. Či má priateľku, netuším. Ja však na neho stále myslím a premýšľam aj nad tým, že si ho pred odchodom z práce odchytím, keď bude sám a proste mu poviem čo k nemu cítim. Myslíte, že to bude veľmi trápne sa mu takto priznať s citmi a mám radšej za každú cenu počkať či raz náhodou neurobí prvý krok ako muž (ak vôbec)? Ak ma odmietne, bude veľmi divné stretávať ho na chodbách, obedoch a sem-tam aj na poradách... Ja mám 25 a on je o 2 roky starší.
Ak si rozhodnuta, ze za nim chces ist, tak isto mu hned nehovor, ze si sa zalubila alebo co ale slusne a vtipne sa ho opytaj, ci by s tebou niekedy nesiel na drink a podla odpovede uvidis 😉
@zuzana9415 jop, bud pasivna a neprohovor s nim ani jedno slovo a potom napis post ze muzi su strasni a nic nevedia atd ked sa na teba vykasle.. dobra strategia
1. Toto je trápne čítať, nie to ešte zažiť.
2. Ani nevieš či niekoho má, očividne ti to je jedno,dosť to o tebe vypovedá.👎
Mne by to sebaúcta nedovolila. Iniciátorom by mal byť muž, v tomto som stará škola 😂
Daj vediet ako to dopadlo. Velmi drzim palce.
Ak by si mala v praci nejaku kamosku, ktora vie o tvojej laske k nemu, skus trik od Shakespeara ze nech mu ta kamoska povie ze sa ti paci. Chlapom lichoti ked ma o nich niekto zaujem a da mu tak chrobaka do hlavy a bude na teba mysliet. Vacsinou neodola aby zistil ci je to pravda a skusi ta pozvat na rande.
@andreatytler ďakujem veľmi pekne za podporu! 🙂 Určite dám vedieť, hoci po niektorých komentároch čo som si tu prečítala som dosť zneistila a váham 😅 Kamoška (ak by bola ochotná) by možno šla do úvahy a mohlo by to byť menej trápne pre obe strany, hoci som pôvodne myslela, že by asi bolo lepšie do toho zatiahnuť čo najmenej ostatných ľudí. 🤔
Tak ty vies kto si. Ak tebe nerobi problem pozvat chlapa na rande, tak nech si kazdy rozprava co chce.
Ono trapne to bude tak ci tak, lebo ten kto iniciuje, musi celit potencialnemu odmietnutiu a tym padom bolesti. Cize ides s kozou na trh. Ja chlapov obdivujem ze maju odvahu toto robit znovu a znovu.
Ja byt na tvojom mieste, to urobim co najskor. Podla mna nie je nic horsie ako si zivit takuto platonicku lasku. Lebo v tvojich predstavach je on idealny a skvely a cim dlhsie to trva tym je idealnejsi. Nemas moznost spoznat jeho skutocne vlastnosti a tak si len vytvaras predstavy a si zamilovana stale viac a viac. Poznam to. Viac ako pol roka som bola takto zamilovana do kolegu. To ci ma frajerku netreba riesit.
@annamudra123 Pozvat kolegu na kavu/pivo/cokolvek sa da kludne kamaratsky. Skusit, ci aj medzi 4 ocami budete mat spolocne temy a ci vam bude spolu prijemne. Ostatne sa same ukaze 😇
Tu variantu s kamoskou som navrhla len ak tam v praci nejaku mas co uz o tvojich citoch vie. Ak nie, tak urcite by som do toho nezatahovala inych ludi.
Inac ten postoj, ze to je pre zenu ponizujuce, nie je ok. Su urcite stereotypy v spolocnosti, t.j. ako by to podla "spravnosti" malo byt. Ale ved u dospelych citovo vyzretych ludi snad nie je trapne, ked jeden druhemu prejavi pozornost prip. povie co citi. Trapne je smiat sa na tom alebo odsudzovat to. Myslim, ze vyslovenie svojich myslienok ci citov druhemu a naopak ich prijatie je znakom vyspelosti a vyrovnanosti 🙂
@cipina Suhlasim... ide o to ze sa clovek dobrovolne stane zranitelny voci niekomu cudziemu a nevie co od neho moze cakat.
Ale v tomto pripade sa bezne povie ze "strapnil som sa" Citim sa teraz trapne ked vies ze sa mi pacis a z tvojej strany nic nie je. Bude to medzi nimi take cudne ak k tomu dojde. Bude tam trapne ticho.
Aky iny vyraz by bolo lepsie pouzit?
No čo ja viem, hádam ako žena musis vidieť či sa mu páčis. A keď naňho niekde počkáš po práci a vybalis naňho svoje city a on Ti povie že ma frajerku, vieš aké to bude trápne? Pridaj si k tomu, že to povie kolegom, kolegyniam no zbohom.
Kto má koho pozvať von neriešim, asi by som nemala problém, ale muselo by mi byť jasné že sú sympatie vzájomne a dotyčný je voľny.
nie, s citmi sa mu zatial nepriznavaj. pridaj si ho na fb, obcas mu napis...pripadne mu tak nejak naznac, ze by si sla uz aj niekam von a nemas s kym...
@andreatytler aj ano aj nie, pravdu mas v tom, ze sa clovek odhali a riskuje. Avsak nemyslim, ze to musi byt nevyhnutne trapne. Keby bolo garde opacne, povedala by som si ok, ocenila by som uprimnost a priamost a nemyslela by som si o tom druhom cloveku, ze je trapny 🙂 skor tie pletky strategie a vymyslacky co daktore zeny stvaraju za ucelom zistit informacie a ci sa niekomu pacia su obcas prekombinovane 😃
@zuzana9415 a preco je to ponizujuce? Vsetky tu chceme mat rovnocenne partnerstvo/manzelstvo, na polovicu delit vydavky, domace prace, starostlivost o deti a domacnost, tak nerozumiem preco by zrovna toto malo podliehat inemu meritku. Toto je vskutku zaujmave, pozorujem u vela zien ake chcu byt dobyjane a pasivne, co sa tyka nadvazovania vztahu alebo napr. navrhu na manzelstvo, ale v kazdodennom vztahu to vidia uplne inak a chcu byt rovnopravne s muzmi a emancipovane.
@scorpionflower1 odchytiť si niekoho kto sa mi páči a o kom ani neviem či nie je ženatý, zasnúbený, zadany, neviem o ňom v podstate nič, mi nepríde celkom normálne. Emancipacia s týmto zúfalým krokom nemá nič spoločné.
No radšej zisti či niekoho má až potom sa zoznamuj. Alebo ti môže aj povedať ze nikoho nemá a nemusí to byť pravda. Keď zistí jeho priateľka že je neverný tak to nebude veru fajn. A ty zničiš vzťah. Nechápem ženy čo hneď idú po nejakom chlapovi ani o ňom nič nevedia, ani nevedia či majú rodinu a zároveň nechápem chlapov ktorý takto využijú šancu na novú frajerku a tým rozbiju svoje vzťahy.
@limoncino presne tak...
Najprv zisti ci je zadaný a nerob zbytočne problémy vo vztahoch
@xddddoxxxx Nesuhlasim. Ruky treba dat prec iba od zenateho. Ak ma priatelku, stale je volny. Ak priatelu ma a je ten vztah dobry, kludne oddola takejto zatazkavacej skuske. Ine by bolo ak by mu nedala pokoj ani po tom ako ju odmietne, zvadzala by ho a tak.
Ak poviem chalanovi ze sa mi paci a on povie ze aj ja jemu ale ma teraz znamost s ktoru sa musi najprv rozist, veru nebudem lutovat ze nicim vztah.
Nie.Max skus nadviazat ocny kontakt,usmev,letmy dotyk ked ste spolu a cakaj.Muz ked chce,chopi sa iniciativy.Ak sa nechopi nie preto ze by potreboval postrcit,ale preto lebo nechce.Stratis na aktraktivnosti ak ta po x stretnutiach "na chodbe" nepozval sam ale pozves ty jeho.Ja si tak myslim.
Nic o nom nevies a uz.mu chces vyznat city? Keby si mala 16 tak to este pochopim...Nevolala by som ho nikam, ak sa ti zda, ze sa len snazi byt slusny, nic viac. Mozes mu dat najavo sympatie, ak bude mat o teba zaujem, to ho moze povzbudit k dalsiemu kroku
@soldi pre mna je to jednoznacna biologia. Muz proste potrebuje dobyjat, prvy byt aktivny. V okoli vidim ako dopadli pary kde bola iniciatívna zena, v podstate si vsetko zariadila sama, nebyt jej aktivity, nie su manzelia. No, radsej keby neboli...
Proste nestala by som o chlapa ktory sam nebol aktivny a bolo by ho treba postrkovat. Lebo tam je vzdy nejaky skryty problem ktory sa casom ukaze.
Tebe samozrejme prajem vsetko najlepsie po tom, cim si si presla. Je fajn ucit sa zo svojich chyb a este lepsie z cudzich. Len nezabudat na to, ze rovnake postupy prinesu vzdy rovnaky vysledok.
@andreatytler hmmm a potom dopadnes rovnako ako ta pred tebou.
@scorpionflower1 lebo prvotne dobyjanie je cista biologia a chemia a spolocny zivot v ďalších rokoch je uz rozumové rozhodnutie, kompromisy, zrelost, vedome budovanie vztahu, pomahanie si, delenie si prace, povinnosti atd.
Jasne ze zena po cisarskom by mala vediet prijat pomoc a nebezat za tri dni do prace.
Muz po operacii alebo strate zamestnania takisto oceni ked potiahne rodinu zena.
Ale tie prirodzene ulohy neogabes dlhodobo.
Vidim v okoli ako dopadli v manzelstvach vykastrovani pajaci bez guli a denne ne MK vidime ako dopadli vsetky prilis aktivne zeny, ktore obskakovali, platili, zivili, pracovali uz z porodnice, vybavovali, riesili a uplne im uniklo ze maju doma totalneho luzra alebo fetaka ci gamblera.
Spytaj sa na to ktorehokolvek psychologa.
@cipina lenze ty nevies ako je zrely dotycny, cize neriskovala by som ze sa to roznesie ze dotycna je stihacka chlapov na chodbach. Keby to bol moj kolega, a viem ze je volny, nie je nic jednoduchsie ako vytvorit situaciu, v ktorej on ma jednoznacne dvere otvorene k tomu aby ma pozval na kavu. Urcite ho nemusim pozyvat ja a robit sa emancipovana. O tomto emancipacia vobec nie je.

Ja by som kludne zacala s nejakym light rozhovorom a ked tak navrhla kavu/pivo - nemas co stratit 🙂 a nazor na to ze muz ma vsetko iniciovat mam taky, ze preco???moze byt hanblivy, opatrny, trpezlivy neviem co vsetko, nie vsetci su sebavedomi machovia. Nemyslim, ze je trapne, ked rande inciuje zena, nemate 15 rokov 🙈 ale city by som nevyznavala, to moze byt fakt zle pochopene 🙂 drzim palce ☺️