icon

Mám zahodiť 30-ročné manželstvo?

6. okt 2023

Toho chlapa už mám chuť pretrhnúť ako žabu. Tak 3* do roka vyvolá incident, z ktorého sa zastavuje rozum. Nasleduje mesiac, 2,3 tichej alebo hlučnej domácnosti, kedy sa preperu všetky hriechy od Adama. Čím som staršia, tým viac som unavená z tychto tirád, z ktorých niet úniku. V začiatkoch som sa aj posťažovala svokre, kde som sa dozvedela, ze... Ja som sa nikdy, nikomu do manželstva nemiesala a bola tak prešťastná, ze konečne mohla vyplut túto starostlivo pripravenú vetu, pritom išlo o pomoc v konkrétnej veci, nie o manželstvo, kedy si napríklad ohľadom prac v dome robil všetko svojvoľne, akonáhle sa za mnou zavreli dvere a mne zostali len sa zmieriť s jeho vytvormi a technickou dyspraxiou, v dome, na ktorý mi prispeli rodiča, ti jeho akurát pindali, ze nestaviame nový... Raz sa pustil do oplechovania atiky a to povedala... Koľko peňazí ti ušetril 🙂 prvý vietor to vytrhal, našťastie bez úrazu... Keď bolo treba po riešiť niečo technického rázu, vždy len moja rodina, ta jeho len na podrypavanie a závisť. Ja mu poviem co si neprajem a prečo, tak to spravil presne tak. Inak je pracant, na primitvnu robotu ako drak, ale kde treba pohnúť rozumom, tam logika utec. A vo vzťahoch je slon v porceláne. Teda ľudia ho majú za v pohode človeka a čoby aj nie, keď všetky jeho splodiny si odskáčem ja, doma. Fakt je ako nepricetny, keď príde jeho čas,kedy bol dlhšie normálny, potrebuje nejaké vzruso? ... a zabíja ma tlkom do zeme. Nemá v tom žiadnu stopku, napadá mi len spojenie kopať do mŕtvoly. Nikdy sa neospravedlnil... Prepáč, prehnal som to, nemusel som to vyťahovať, bolo to zbytočné, zbytočne som sa odbrzdil a sme sa mesiac nebavili. Za mlada sa vadenice vždy zrovnali sexom, keď to naňho prišlo, zabudol na všetky domnele krivdy. Vedela som, ze to je zle, lebo sa veci nevydiskutovali a neprijaol sa žiadne "poučenie z krízového vývoja". Aj som ho chcela dotiahnuť do poradne, 2 krát som bola sama, bez neho a pani psych. Len krútila hlavou a bola asi rada, ze ho tam nemá... Už viac rokov je odstahovany v detskej izbe, takže toto spontánne urovnanie už nehrozí... Aj som si povedala, ze si dám vždy tu prácu stručne opísať jadro hádky, lebo po týždni zabudnem, za co vlastne mesiac po mne steka... Jedna kríza z praveku mi napadla, ked bol syn malý, išli sme z výletu a je som si presadila ešte návštevu u našich, oco bol chorý, potom sa syn doma smykol v kuchyni na rozliatom a to začal hucat ako hora ci sme sa museli yebat u našich... Mňa úplne paralyzovali tieto absurdné útoky, aj keď som časom zhrubla a seryem mu na ne, obcas ma to postihne 💦 a pýtam sa, prečo práve ja a psychopat, ci naozaj platí, aký išiel, takú našiel... Mame spolu majetky, vnukov, spoločne roky života, len neviem, ci aj budúce a ci ešte o ne stojím... V jeho rodine nosila gate mamka a svokor bol ústupcivy, submisivny dobrák,ktorý chcel mať pokoj, výplatu odovzdával do haliera,nemal žiadne názory, jeho názory boli tie ženine, vtedy som to videla ako jeho slabošstvo, dnes to vidím ako lisiactvo, on s hektárovou záhradou, keď sa mal pohadať, zobral motyku, rádio,stratil sa vo vinohrade... a pol dna ho nebolo... Možno si ja "odskakavam" tento ich tiež chory model a chalanko si vtlkol do hlavy, ze on teda nebude ten, co bude v manželstve trpieť, ustupovať a všetky výpady na mňa sú možno pomyselnými výpadmi na mamku? Lebo on nikdy neuhne o piad. 🤗Je mi tak ľúto, keď si skutočný chlapi hyckaju ženy, sprosto im nepovedia a ten môj chrapunko už nemá dno, ktoré by prerazil. Neviem, ci mi 3 mesiace prímeria stoja za ten mesiac vojny, kedy prichádzam o nervy a integritu...Som utahana na smrť, z týchto jeho testosterón. psychocyklov,dal by sa ešte v jeho veku nejak"prečipovať"??? ▪️

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sissy27
6. okt 2023

mne by bolo viac ľúto tých premárnených 30 rokov života, než to hodiť za hlavu... a užiť si pekných ešte aspoň 20-30 rokov...
@sheila121 v tom ja osobne problém nevidím, keby mi chcel niekto robiť takéto scény, tak tiež bude v detskej izbe, ale v rodičovskom dome, nie v mojom...

reanda
6. okt 2023

nemas ho rada.. je ti prihlupy.. to je v poriadku, ale nemala si si ho brat, ked ti nebol dost dobry.. ina by bola mozno spokojna.. znicili ste si tak vzajomne zivot.. on jasne, ze citi, ze ho nemas rada, aj ked to neriesi, lebo kedze je hlupy, tak nevie ako.. preto tie vybuchy.. nemala si to ani zacinat, nie ze este po 30tich rokoch rozmyslas, ze ho 'precipujes' .. do podstaty cloveka sa srat nemozes

deti95060810
6. okt 2023

och ako s tebou súcitím... tiež som sa vydávala mladá , len ja som s takýmto manželst. sekla veľmi veľmi rýchlo. Nezniesla som nálady a rozkazovanie môjho ex.
A ten humbuk okolo toho, a vôbec ani bývanie u svokrovcov nebolo pre mňa.
Som už v druhom manželstve roky, s ďalšími deťmi - najst. už bude pomaly dospelá ....
ale ja som bola ešte mladá keď som sa rozhodla že to chcem inak, že si neviem tak predstaviť žiť . V tomto veku už by som asi nešla do novej zmeny. Vieš si to predstaviť? Rozvod by si ešte prežila, ale deliť majetok? Zvykať si na nové bývanie, všetko zas znova .
Takto žila moja kolegyňa - ona v jednej izbe a manž. v druhej. Na Silvestra každý vyšiel zo svojej izby - popriali si všetko dobré a zas každý zaliezol do svojej izby... 🙂
Už len vydržať a priať si to menšie zlo.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
januska12323
6. okt 2023

Ukážkový príklad ako sa človek nezmení len viac ukáže časom. Predstav si, že prídeš domov bez stresu v akej nálade tam spolubývajúceho nájdeš a podľa toho sa zariaď. Nikdy nie je neskoro žiť šťastne. Čo ty vieš možno si aj kamoša na starobu nájdeš.

zmrzlinka2021
6. okt 2023

Autorka,

človeka nezmeníš. Vzdy bol takýto, len teraz ty si uz z toho psychicky vycerpana. Vobec nepises, co pekne zazivate, ako budujete vztah, čo vás spája... z toho čo píses mám aspon ja dojem, ze vam ten vztah nikdy nejak nefungoval, iba ste spolu riešili logistiku, domacnost, deti...

Ja ti neodporucam hadat sa - berie to čas a energiu a hlavne ludia vtedy nie su zamerani na riesenia. Mnohi maju potlacenu racionalitu a funguju emotivne. Neviem ake ste s muzom povahy, zial, ak ste vzdy takto fungovali, minimalne u neho to velmi tazko zmenis. Mozes mu povedat, cim ta zranuje a potrebujes, aby si citila, ze si milovana, si nim chranena, ale ak taky nikdy nebol a je to surovny clovek (zial vacsina muzov generacie 50+), tak tazko pride k zmene.

Mas plann pre pripadny rozvod?

stanulienkat
6. okt 2023

Kvoli 30 rocnemu manzelstvu chces trpiet este dalsich 30 rokov?? Preco? Naco? Kvoli nostalgii? Ak si viete podelit majetky, tak porozmyslaj, ci sa ti to oplati a chod do toho.

akiana
6. okt 2023

No co ti povedat, je po otcovi intelektualne, technicky a emocne niekde na urovni jaskynneho cloveka. V podstate zato nemoze, ale ako si to preboha vydrzala 30 rokov, ked ty si uplne ina? Pripada mi to tak, ze vas vztah kopiruje vztah jeho rodicov, ktory videl doma, a tak nejak podvedome z teba urobil sekeru po matkinom vzore svojou pasivitou, alebo vyslovene zlymi rozhodnutiami. 30 rokov je cely moj zivot 😀

barborachors
6. okt 2023

Vsak sa rozved. Otázka, ci nájdeš lepšieho, lebo asi nie. Keď si vies predstaviť život bez chlapa, svaty klud a ticho doma ako v hrobe 7/365, chod do toho. Ale podla mna ti tvoj antipraktik zacne po týždni chýbať..

veselo_neveselo
6. okt 2023

Pozri, mozno je naozaj cas sa rozist a ty mozes zit v klide. Uz spolu nevychadzate, tak mozete isy od seba a budete mat obaja klud.
Este ti zivot nekonci, tak preco ho prezivat tak, ako popisujes?

sissy27
6. okt 2023

@sheila121 tak ja som to pochopila tak, že xy rokov boli tieto nezmyselné hádky a tantrumy z jeho strany (ako sorry, ak by sa so mnou chcel muž mesiac-dva-tri nebaviť alebo po mne bliakať, tak naozaj nech sa odsťahuje) a až teraz posledných pár rokov je v detskej... a teda ja by som si rozhodne neľahla vedľa niekoho, kto sa ku mne takto chová, nie ešte s ním mať aj sex...

negymama
6. okt 2023

kludne zahod, toto nie je manzelstvo, ale obojstranny masochizmus

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
petronelag
6. okt 2023

Záleži aj na tom koľko máte rokov, či vyše 50, kedy by ešte stálo nad rozvodom uvažovať alebo nad nejakým oddeleným bývaním alebo vyše 60. Ja by som skúsila mu nato vôbec nereagovať, povedala by som, že to sú už staré nepodstatné veci a treba sa venovať súčasnosti.

karolinakr
6. okt 2023

Však rozvádzať sa nemusíš,stačí,keď sa odsťahuješ .možno mu po pol roku svitne,že prečo..

lonely66
Odpoveď bola odstránená
retatka
6. okt 2023

Koľko máš rokov ?
Ak 50+ ešte máš cca 20-30 rokov života .A kľudne môžeš éšte stretnúť kamaráta na voľné chvíle .Tento ťa bude len ničiť na staré kolena a budeš ľutovať ,že si s ním ostala .Radšej pokojnú starobu bez stresov ako toto ,čo zažívaš.Neskôr môžeš z tých stresov len ochorieť .

ibajaanikiny
6. okt 2023

Ja viem,o com pises,ja som to sice sledovala ako dieta a v istom zmysle mamke do dnes neviem odpustit,ze ho nenechala skor…skoda 23 rokov jej zivota a aj nasho. Mohla byt kludna a spokojna o vela skor. Teba tiez pri nom nema co drzat,kaslat na majetky,ale ten pokoj a klud stoja za to. Niekto je na majetky velmi upnuty a radsej bude “trpiet”,ale toto nie je zivot,je to prezivanie…nerataj,kolko rokov “zahodis”,ale kolko je este pred tebou a ako si ich mozes urobit lepsimi/krajsimi/kludnejsimi…

majkamasar
6. okt 2023

Kolko mas rokov? Bal kufre a uzivaj si zivot. Tento chory mozog bude len a len horsi. Ja som to zazila pri rodicoch. Vekom sa to este zhorsovalo. Ale paradoxne - otec uz nezije ale mama si terz pamata len to pekne. Niekedy mi to je az divne

roseania
6. okt 2023

Aj ja som sa rozviedla po 30 rokoch. Čakala som, kým sa deti osamostania. Teraz mám krásne manželstvo a konečne viem, čo znamená partnerský život. Neboj sa začať odznova.