Manžel je moslim a chce mať viac žien naraz. Ako to zvládnuť a nezblázniť sa?
manžel je z egypta, to hovori asi samo za seba. Ale ok nesudme podla obalu. Inak je fajn chlap.
ano, poviete mi, ze co si si navarila, to si aj zjedz. Poviete m i vsak jasne moslim tak mnohozenstvo,co si cakala.
ale byvame vsak spolu v turecku, sme bezdetni mladi da sa povedat stredny vek.
manzel stale tvrdil, ked sme sa brali, a predtym ked sme spolu "chodili", ze nechce INU a INU mat nebude, a ze nechce druhu manzelku. Sme zosobaseni 2 roky.
zda sa vsak, ze chce milenky.
gugli si ine zeny. Stale je nalepeny na virtualnych cetoch, pozera si striptizy a pozera ine zeny, pise im na roznych cetoch, je tym zhypnotizovany, sex mame normalny, a dost casty. Nechapem, ako mu nemozem stacit.
Ked mu to vytknem cele, ze pozera po inych, ze ci chce druhu manzelku, ze ma to boli, alebo ze ci chce milenku? ze mi prisahal vernost predsa, tak mi povie, ze nechce, odmieta sa o tom bavit a nech sklapnem. A je dost agresivny, ked s tym zacnem.
Sklamalo ma, ze to mnohozenstvo je v nich, a nikto sa nezmeni po svadbe. Sme spolu dlho uz, ja som postrehla, ze pozera po inych zenach az po case. Nejako som bola zaslepena.
Neskor som az prisla na jeho tajne cety s inymi a pytanie si od nich fotiek, lichotky,a ke su krasne a uzasne a pod.
Pritom mne denne hovori, ze som krasna, ako ma miluje, aka som uzasna. a pod. AKo nemoze byt bezo mna a pod. A vzdy chce so mnou spat.
Citim sa podvedene, citim sa zhrozena.
Viem, ze su medzi nami nejake cesky, ktore akceptovali, ak si muz nasiel druhu zenu,a le ja to akosi nemozem prehltnut. Ako sa mam nezblaznit z tohto celeho. Manzela nechcem opustit, byvame v Egy.
necakala som, ze to takto bude medzi nami.
manzel nie je zly, aj sa postara aj kupi, aj uprace pomoze doma, ale toto - ine pekne zeny su jeho slabost, hlavne ma zalusk na česky, ktorym aj vehementne pise. Neuspokojil sa so mnou iba. A to ma tak prosil, aby som si ho vzala. Ja som vahala ( a nie nebolo to kvoli vizam, lebo zijeme v egy, on tu chce zostat).
Ale nakoniec som povolila. Neviem, co s tym celym. Nechcem ho opustit, ale toto mi hrozne ublizuje. Neviem ci to mam stolerovat ak to zostava iba vo virtualnej rovine,lebo je to jeho nabozenstvo a kultura, alebo co mam robit.
A nie, diskusia nie je fejk, ale prosim vas slusne komunikujte, je to chulostiva tema, a nechcem rasisticke poznamky a pod. Viem,co som si vybrala a viema j preco som si to vybrala co mam. SOm uz dost psychicky znicena z toho vsetkeho, tak chcem nieco poradit. Ako mam preprogramovat mysel. dakujem za vsetky normalne komentare.
@anonym_autor Já se tu s tebou bavím o faktech, ty o nějakých svých domněnkách. 😁 Beztak jsi troll...))
@dahliaa nie, nie som naivna- len ma dost vytaca, ze kazdy sa tu hra na odbornika na islam - a videl tak islam maximalne z youtube videa o korane- a nema paru, ako sa zije v arabskych krajinach
@anonym_autor No to teda nosí a ve velkém.)))) Jaj, další odborníčka a všeználek přes všechno. 😁 Je vidět, jaký máte vy dva přehled.))) Já se tu jen bavím... 😁🤦🏻♀️
@dahliaa bola som v uzbekistane a aj kazachstane- a hijab je to cca pol na pol-..tak nerozrpavaj blbosti
@anonym_autor No to teda nosí a ve velkém.)))) Jaj, další odborníčka a všeználek přes všechno. 😁 Je vidět, jaký máte vy dva přehled.))) Já se tu jen bavím... 😁🤦🏻♀️
@dahliaa urcite mam vacsi prehlad ako ty, ktora je doma v cesku v teplucku a pohodli domova chranena europskym pravnym systemom- a nie arabska moslimka zijuca v egypte.
@dahliaa no holt a to je to, ze si navstivila tak jedine svoj uzbekistan, ktory som mimochodom navstivila aj ja a aj kazachstan´- a ver mi, ze to je nieco uplne ine ako arabske africke krajiny a middle east- cize nieco uplne ine, ako si ty myslis sa odohrava v egypte a inych arabskych zemiach
@anonym_autor Znovu se tě ptám, my se známe? Že jsi tak troufalá tvrdit, jaké země jsem navštívila a nenavštívila já?))) Podle tvých komentářů to spíše vypadá, že ty toho o muslimech moc nevíš.))) Moc bych za to nedala, že jsi troll.))
@dahliaa bola som v uzbekistane a aj kazachstane- a hijab je to cca pol na pol-..tak nerozrpavaj blbosti
@anonym_autor 😁 Možná tak v Taškentu je to půl na půl.))) Zbytek, kde je silně věřících velké množství moc mladých (i starých) dívek a žen bez hijabu/niqabu nepotkáš. 😉 Neboj, Uzbekistán mám proježděnej... A nejen ten. 🤫😉
@dahliaa nie, nie som naivna- len ma dost vytaca, ze kazdy sa tu hra na odbornika na islam - a videl tak islam maximalne z youtube videa o korane- a nema paru, ako sa zije v arabskych krajinach
@anonym_autor Píšeš o sobě?))) Jak ti píšu, já se s tebou bavím o faktech vycházejících z Islámského učení. Ty jsi pouze zaslepená a pravděpodobně i obklopená lidmi, kterým Korán a Islám nic moc neříká, byť se nazývají muslimy (viz. tvůj muž pozoruje cizí ženy a možná by byl schopný být ti nevěrný...). Modlí se vůbec pravidelně 5× denně povinné modlitby? (Na to si odpověz sama, já tuto informaci nepotřebuji). Na tom velice dobře poznáš, jak je na tom s vírou. Někdo, kdo se modlí 5× denně, většinou takové těžké hříchy jako cizoložství neprovozuje...Tvrdíš, že to mají muslimové v genech, takže takových poznáš asi víc). Já se pohybuji převážně mezi silně věřícími muslimy respektující Boha, kde je nevěra nebo nějaký zakázaný ,,krátkodobý sňatek" nemyslitelný... A v tom je mezi námi rozdíl. 🙂 Takže ti můžu v klidu říct, ne, nemají to muslimové v genech. Jsou tací, kteří si celý život vystačí s jednou ženou. Případně je povolené mít až 4 manželky, které mají stejná práva a je k nim manžel spravedlivý. Žádná nevěra nebo ,,krátkodobý nikah". To je samozřejmě v sunnitském učení haram.
@dahliaa urcite mam vacsi prehlad ako ty, ktora je doma v cesku v teplucku a pohodli domova chranena europskym pravnym systemom- a nie arabska moslimka zijuca v egypte.
@anonym_autor
@anonym_autor
Sorry nechapem logiku ty tu pises realitu Arabskeho zivota a daaka Ceska progresivka za kazdu cenu ide porovnavat Uzbekistan, ja som tiez fungoval v Malayzii ale v zivote by ma nenapadlo aplikovat tu odnoz Islamu.
Ak sa nevieš vysporiadať s tým, čo má v dna, tak buď ho kopneš do riti, alebo to budeš trpieť. Čo tam máš ďalej?🙄
@anonym_3af13f Tento krátkodobý sňatek praktikují někteří Šíité (Šíitů je jen cca 10% všech muslimů). V Islámu je celkově zakázaný. Sunnité, kterých je asi 90% takové sňatky nepraktikují a považují je za zakázané.
@dahliaa oni aj praktikuju veci, co vobec s islamom nemaju spolocne. My sa s muzom smejeme na niektorych videach ze oni su jak dementi, aj Boha zapru a klamu ludom, manipuluju s nimi a ich vierou (myslim ich komunitu).
@autorka nechcem sa tu dohadovat. Ja ta chapem o com hovoris, tvoja zufalost ta vsak velmi ovlada a vylievas si zlost na niekom, co ti len radi ako dalej.
Ako som pisala, moj muz je marocan, vsetci z jeho rodiny, a vetsina rodin skadial on pochadza (mesto) ma len jednu zenu. A moj nepodporuje, aby muz mal viac ako jednu. Ako som pisala uz inde, jeho nazor je ze Boh povedal, ze muz si moze vziat az 4 zeny, ale musi byt spravodlivy. Slova mojho muza : Kazda zena musi travit rovnaky cas s muzom, mat rovnaky majetok, ale srdcu neporucis. Vzdy budes lubit len jednu. A to uz je hriech, lebo to nieje spravedlnost. Je to len skuska od Boha a nasej viery.
Tak ako Bibliu, tak aj Koran si ludia beru a prehadzuju v rukach ako sa im zachce, vyberu si uryvok a pouziju ho v svoj prospech, manipulaciu, ospravedlneniu svojich prehreskov, atd. Kazdy dokaze precitat Koran ocami, ale nie srdcom. Ked srdcom, bude sa velmi bat nechat len suseda o hladu, alebo len pozriet na inu zenu, udriet svoju manzelku a nadavat jej atd.
Tvoj muz moze byt moslim, ale je to sprosty a nevyzrety chlap, co len islam a Boha na jazyku ma, len ked sa mu to hodi. Ja som bola aj v krajine, kde je mentalita ludi niekde inde ako nasa (pakistan)ale krajina mojho muza je velmi blizko europe a zivotnym stylom, tam zeny aj v kratasach chodia von, moslimky. Nikto im nic nepovie. Nehovorim, ze s tym suhlasim, ja mam rada decentnost,cudnost a eleganciu, sarm. Teraz je vulgarita a vyzyvavost vsade, zeny sa uz nevedia obliekat sexy bez toho aby sa pomali nevyzliekli a to mi je len cez 30. .Egypt je vsak iny nez Maroko, moj muz s nimi nema velmi dobru skusenost, maju inu kulturu, trochu ine premyslanie. Vela egyptanov nahana sukne ked ziju v europe, nehovorim, ze su zli, urcite su tam aj dobri ludia, marocania su tiez niektori tupci, to mas vsade, ide o cloveka hlavne. Premyslaj co sama chces vo svojom vztahu, ked si ta vzal, mal nechat tych blbosti a byt len tvoj a starat sa o vasu buducnost. On sa len tak nezmeni. Zkus toho imama.
@anonym_autor ja mam muza moslima ale z inej krajiny a za tych xy rokov, co sme spolu, si napísal so ziadnou zenou, na ziadne sa nepozera, viac ako 1 manzelku mal v ich rodine prapradedko asi.
Ale mam kolegu z egypta, on je zevraj zenaty s detmi ale obsmieta sa okolo kazdej co okolo prejde. Este aj povie, ze ved ja som moslim a mozem mat 4 zeny. Na insta a pod tisicky polonahych zien, mne volava hocikedy pocas dna, normalne si uz myslim, ze zenaty nieje lebo toto by mu ziadna netolerovala.
Slovak cech turek Egyptan - keď je niekto kkt.tak je úplne jedno kde býva
@autorka nechcem sa tu dohadovat. Ja ta chapem o com hovoris, tvoja zufalost ta vsak velmi ovlada a vylievas si zlost na niekom, co ti len radi ako dalej.
Ako som pisala, moj muz je marocan, vsetci z jeho rodiny, a vetsina rodin skadial on pochadza (mesto) ma len jednu zenu. A moj nepodporuje, aby muz mal viac ako jednu. Ako som pisala uz inde, jeho nazor je ze Boh povedal, ze muz si moze vziat az 4 zeny, ale musi byt spravodlivy. Slova mojho muza : Kazda zena musi travit rovnaky cas s muzom, mat rovnaky majetok, ale srdcu neporucis. Vzdy budes lubit len jednu. A to uz je hriech, lebo to nieje spravedlnost. Je to len skuska od Boha a nasej viery.
Tak ako Bibliu, tak aj Koran si ludia beru a prehadzuju v rukach ako sa im zachce, vyberu si uryvok a pouziju ho v svoj prospech, manipulaciu, ospravedlneniu svojich prehreskov, atd. Kazdy dokaze precitat Koran ocami, ale nie srdcom. Ked srdcom, bude sa velmi bat nechat len suseda o hladu, alebo len pozriet na inu zenu, udriet svoju manzelku a nadavat jej atd.
Tvoj muz moze byt moslim, ale je to sprosty a nevyzrety chlap, co len islam a Boha na jazyku ma, len ked sa mu to hodi. Ja som bola aj v krajine, kde je mentalita ludi niekde inde ako nasa (pakistan)ale krajina mojho muza je velmi blizko europe a zivotnym stylom, tam zeny aj v kratasach chodia von, moslimky. Nikto im nic nepovie. Nehovorim, ze s tym suhlasim, ja mam rada decentnost,cudnost a eleganciu, sarm. Teraz je vulgarita a vyzyvavost vsade, zeny sa uz nevedia obliekat sexy bez toho aby sa pomali nevyzliekli a to mi je len cez 30. .Egypt je vsak iny nez Maroko, moj muz s nimi nema velmi dobru skusenost, maju inu kulturu, trochu ine premyslanie. Vela egyptanov nahana sukne ked ziju v europe, nehovorim, ze su zli, urcite su tam aj dobri ludia, marocania su tiez niektori tupci, to mas vsade, ide o cloveka hlavne. Premyslaj co sama chces vo svojom vztahu, ked si ta vzal, mal nechat tych blbosti a byt len tvoj a starat sa o vasu buducnost. On sa len tak nezmeni. Zkus toho imama.
@zara3 áno to más pravdu v čom pises. A nie.. NevLievam si zlosť na nikom
@anonym_autor ja mam muza moslima ale z inej krajiny a za tych xy rokov, co sme spolu, si napísal so ziadnou zenou, na ziadne sa nepozera, viac ako 1 manzelku mal v ich rodine prapradedko asi.
Ale mam kolegu z egypta, on je zevraj zenaty s detmi ale obsmieta sa okolo kazdej co okolo prejde. Este aj povie, ze ved ja som moslim a mozem mat 4 zeny. Na insta a pod tisicky polonahych zien, mne volava hocikedy pocas dna, normalne si uz myslim, ze zenaty nieje lebo toto by mu ziadna netolerovala.
@anonym_2c5a65 tak vidis to je tvoj. Egypťania su troska iná a všetko si vykladajú inak
@anonym_autor
@anonym_autor
Sorry nechapem logiku ty tu pises realitu Arabskeho zivota a daaka Ceska progresivka za kazdu cenu ide porovnavat Uzbekistan, ja som tiez fungoval v Malayzii ale v zivote by ma nenapadlo aplikovat tu odnoz Islamu.
@anonym_3af13f veď ale preto to písem.... Porovnávať Uzbekistan a arabskú krajinu je ako porovnať hrušky a borovicu
@anonym_autor Píšeš o sobě?))) Jak ti píšu, já se s tebou bavím o faktech vycházejících z Islámského učení. Ty jsi pouze zaslepená a pravděpodobně i obklopená lidmi, kterým Korán a Islám nic moc neříká, byť se nazývají muslimy (viz. tvůj muž pozoruje cizí ženy a možná by byl schopný být ti nevěrný...). Modlí se vůbec pravidelně 5× denně povinné modlitby? (Na to si odpověz sama, já tuto informaci nepotřebuji). Na tom velice dobře poznáš, jak je na tom s vírou. Někdo, kdo se modlí 5× denně, většinou takové těžké hříchy jako cizoložství neprovozuje...Tvrdíš, že to mají muslimové v genech, takže takových poznáš asi víc). Já se pohybuji převážně mezi silně věřícími muslimy respektující Boha, kde je nevěra nebo nějaký zakázaný ,,krátkodobý sňatek" nemyslitelný... A v tom je mezi námi rozdíl. 🙂 Takže ti můžu v klidu říct, ne, nemají to muslimové v genech. Jsou tací, kteří si celý život vystačí s jednou ženou. Případně je povolené mít až 4 manželky, které mají stejná práva a je k nim manžel spravedlivý. Žádná nevěra nebo ,,krátkodobý nikah". To je samozřejmě v sunnitském učení haram.
@dahliaa netvrdim že moslimovia cudzoložstvo praktikujú to som kde zas napísala? Písem o egypte. Napísala som ze maju asi tento middle east takú kultúru ktorá je založená na polygamii. To je rozdiel. A kultúra a Korán nie je to isté.. Áno to dobre viem neboj sa. Keby Korán naozaj dodržiavali tak sa ne pozru ani na inú ženu. Ale kto to dnes naozaj naozaj praktikuje?
@anonym_autor
@anonym_autor
@anonym_3af13f Malajzia je tiež iná. Iná ako arabské krajiny. Iná ako Uzbekistan. To sa nič u tohto nedá porovnať
@anonym_2c5a65 ano toto egyptania robia.. a secret wife maju a také.. A vería ze je to ok
@anonym_autor
@anonym_autor ja ta chapem, mas velku bolest v srdci, nechas rodnu zem pre neho a svojich blizkych a on si toho vobec nevazi. Posielam objatie❤️
@zara3 áno. Kvôli nemu. Odstahukjm sa vydal sa hoci aom moc nechcela a zamilovaná som a on sa správa akoby ženatý ani nebol. Stále ženy zeny pozerá offline on-line komunikuje robi zinu povedala som mu neraz že Alah ho potrestá za to že to je ziná. A už sa aj prestal modlievat. Takže niečo je zle.. Jemu je jedno že pacha zinu bude radšej pozerať nahé stetky ako sa napraviť
@zara3 áno. Kvôli nemu. Odstahukjm sa vydal sa hoci aom moc nechcela a zamilovaná som a on sa správa akoby ženatý ani nebol. Stále ženy zeny pozerá offline on-line komunikuje robi zinu povedala som mu neraz že Alah ho potrestá za to že to je ziná. A už sa aj prestal modlievat. Takže niečo je zle.. Jemu je jedno že pacha zinu bude radšej pozerať nahé stetky ako sa napraviť
@anonym_autor a ty si dementna, ze sa nevies rozviesť? Uz neviem ako inak sa to opytat ked nevies normalne odpovedať
@anonym_autor id na to s rozumom a s hlbokou vierou v Boha. On bude ten potrestany a nie ty. Je vela zien co si tymto prechadza a niesu to len europanky, ale aj zeny z rovnakych krajin ako su muzi, aj deti spolu maju. Pokial on zatvara oci nad tym, ze mu aj spomenies bozie meno, tak je strateny v tom hriechu ktory pacha. On si to uvedomi, ale neskor, mozno az s nim nebudes pokial sa tak rozhodnes. Ver v Boha a jeho spravedlnost . Na kazdeho dojde. Ked ho chces opustit a rozviest sa ,poziadaj o pomoc a najdi si na internetu khula. Aj keby nechcel, mali by ta rozviest. A mozes to urobit aj na dialku a ist najprv domov, aby si bola v bezpeci ked sa bojis jeho reakcie.
@anonym_autor a ty sedis vedla a pozeras ako im pise? On aj pracuje je a spi, chodite na vylety, dovolenky, lebo mam pocit, ze si zomrela a ocitla sa v pekle
@anonym_autor ak si s nim urobis dieta uz nikdy sa odtial nedostanes.
@anonym_2c5a65 ano toto egyptania robia.. a secret wife maju a také.. A vería ze je to ok
@anonym_autor tu secret wife ako myslis? 😃 ako nema aj ked tvrdi,ze ma ? Lebo ten moj kolega trvdi,že ma ale takto sa predsa jeden zenaty chlap nesprava, už sme aj s kolegynami zhodli,že on zenu nemoze mat. Ved to uz aj ta najvacsia hlupana by mu toto netolerovala.
@anonym_autor tu secret wife ako myslis? 😃 ako nema aj ked tvrdi,ze ma ? Lebo ten moj kolega trvdi,že ma ale takto sa predsa jeden zenaty chlap nesprava, už sme aj s kolegynami zhodli,že on zenu nemoze mat. Ved to uz aj ta najvacsia hlupana by mu toto netolerovala.
@anonym_2c5a65 nevies,co je secret wife?to je egyptsky vymysel, asi, alebo co neviem,ale to tak funguje, no proste mne to bolo muzom tak vysvertlene, ze sa to bezne robi, s arabkou je ozeneny ofiko v egypte, potom on ide na roboty do eu, tu si najde europsku zenu, ozeni sa s imamom iba- secret wife, nikto o nej nevie-
no proste chce nazvat svoju slapku a bokovku ako manzelka a dat tomu status, tak ma secret wife :D takto to u nich funguje, a tie europanky o tom vedia a suhlasi aa pod, arabka a ani jeho rodina to nevie a pod...asi tak
@anonym_autor ak si s nim urobis dieta uz nikdy sa odtial nedostanes.
@domkakvet to viem dobre ze dietatom sa vsetko zmeni neboj sa, nie som hlupa.
@anonym_autor a ty si dementna, ze sa nevies rozviesť? Uz neviem ako inak sa to opytat ked nevies normalne odpovedať
@anonym_0b9383 dementna ? vies, clovek sa neberie na rok dva. berie sa na cely zivot, ak nevies....:( nie je lahke dat niekomu zbohom. ked si si ho teraz zobral a dal do toho vsetky andeje a pod.

@anonym_3af13f nie, hijab nie je zakazany v uzbekistane, ale nenosia ho dievcata