icon

Manžel mi povedal, že pri sexe mysli na inú

viki_izakova
16. jan 2021

Ahojte zeny potrebujem úprimnú radu neviem co si mam myslieť a co robiť. S manželom sme uz 2 roky mame dve deti spolu. Ako každý jeden vzťah hocikedy sa pohadame ale vzdy sa udobrime ale dnes mi ked sme sa hádali tak ma urazil ze som tmavšia a ja som mu úsmevom na to odpovedala hlavná vec ze vzdy sa ti na tej tmavej kokot postaví a vzdy sa pri nej urobis a on mi na to nervami odpovedal ale vzdy si musím pri tom predstaviť inu aby sa mi postavil a odisiel z izby. Od vtedy som ostala mimo neviem co si mam myslieť ci mi to povedal v nervoch, ci mi chcel len slovami ublížiť alebo to myslel uprimne vazne. Po pol hodine ako sa v inej izbe ukludnil tak to nespomenul ked prešiel okolo mňa ale snažil sa mi prihovoriť ohladom deti ale ja ho ignorujem a ani nevie. Ako mam na to všetko reagovať. Prosim vas dajte mi vo vsetkom rady budem vám za kazdu jednu vďačná

Strana
z3
viki_izakova
autor
16. jan 2021

@alas20 dakujem ti krásne si to napisal a hlavne dobre rady si mi dal a ja si myslim ze ma miluje ale to neznamená ze nemôže myslieť na inu

janeninka
16. jan 2021

Je mi to jasne lenze ty mas v moci len svoje spravanie a reakcie, nie jeho. Aj ked by som sa snazila si dohodnut s nim nejaké hranice, pravidla..
Vies svojimi reakciami vies kocirovat konflikt - stupnovat ho ( cize pravdepodobnost ze ta urazi viac a znova sa zvysuje) alebo praveze tahat to viac ku konstruktivnemu rieseniu.
Napr ak by si mu na tu poznamku o pleti povedala nieco ako : mrzi ma ze to vnimas takto, ja som na svoju farbu hrda a tiez mam z teba casto pocit ze sa ti pacim. Tak neviem ci by ti na to povedal to o sexe.

oli18
16. jan 2021

@viki_izakova V prvom rade si sa hnusne vyjadrila ty, nie on. Nemala si preco tak reagovat, ved ti povedal pravdu. Ale sa nedivim , vo vasej komunite je skarede vyjadrovanie standard. Cest vynimkam.

miro1360
16. jan 2021

@taskataska Tápať náboženstvami nechám na tebe, ale to čo som ja poradil tejto žene je súčasť psychológie osobného rozhorčenia - obrana pred emočným nátlakom. V tomto prípade spôsobom uznania útočníkovej pravdy (o ktorú sa bojuje), čím sa zahasí jeho motivácia v tom pokračovať a nebude tak dôvod pokračovať v slovnom ataku. Odpadne dôvod na silné urážky a žena sa vyhne emočnému zúfalstvu :D Aký generál taká vojna.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
uprimnedievca
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
17. jan 2021

@viki_izakova Ludia v hneve nehovoria pravdu. Povedal to, aby ti ublizil. Ale je to velmi hnusna poznamka. To budes mat neustale pred ocami. Tu zasiel pridaleko. Ja by som mu povedala ako velmi ma tym ranil. Ja by som potrebovala ospravedlnenie a uistenie ze na inu zenu nemysli. Jasne ze ospravedlnenie by prislo aj od teba za veci co si mu povedala.
K tym rasistickym poznamkam... to neviem ako riesit. U nas v manzelovej rodine su tmavsi ludia lebo mali predkov z Indie a oni presne tak isto lipnu na tom ze ich koza je o kustik svetlejsia ako toho druheho a tym padom maju pocit ze su civilizovanejsi, mudrejsi, kulturnejsi... proste lepsi.
Tvoj muz je rasista. Ked na zaklade farby koze sudi cloveka. Tie poznamky su velmi zle hlavne pre vase deti, lebo presne taketo rasisticke myslenie budu mat aj oni. Budu cely zivot vidiet, ako otec uraza mamu len a len za to ze ma tmavsiu pokozku a zacnu robit presne to iste. Urazat ludi, ktori su tmavsi ako oni.

miro1360
17. jan 2021

@taskataska Skús sa nejak rozuzliť, pretože sa viac a viac zamotávaš do vlastnej predstavy a vzďaľuješ sa od reality. Vedieť predčasne a nekonfliktne ukončiť manželskú hádku nie je zvrátenosť 🙂

elizabet173
17. jan 2021

@miro1360 ty si sa,s konom zrazil, ked ju nabadas, aby sklopila zrak, zatvorila usta a suchala patami? Bez ohladu na to, ze v tom vztahu netusia, co je to ucta, su to dvaja rovnocenni ludia. Preco povysujes jedneho nad druheho?

miro1360
17. jan 2021

@elizabet173 Prepáč, ale nemáš ani najmenšiu potuchu ako to chodí v temperamentnej rómskej rodine 🙂 Keby si sa takému mužovi postavila ako sa tu prezentuješ, zhasil a ponížil by ťa tak, že by si s plačom utekala domov k maminke alebo ku kamarátke :D Nevyhrala by si žiaden slovný boj 🙂 Rómske ženy sú silné ženy a zvyknuté na tieto prestrelky, sú tak silné že niekedy dokážu zhasiť svojho muža - no nie vždy, preto som jej povedal, že niekedy je lepšie ustúpiť ak si žiada pokoj.

simca06022011
17. jan 2021

@viki_izakova ale to si ty, chlapi sú iní, každý clovek je iný, čo by si ty nepovedala nie je to co on by nepovedal... Ja by som môjmu keď ma vytoci povedala hocičo 😂 skôr po pracujte na tom aby ste sa nehadali a už vôbec nie za veci s ktorými nič neviete urobiť, ste spolu LEN dva roky...
Inak reálne ak z neho vyletela loz/pravda ako to chceš riešiť? Budeš sa tým zozierat, verit/neveriť, hádať sa budete, rozvediete sa?

simca06022011
17. jan 2021

@miro1360 a takto to je aj v neromskych teoleramentnych rodinách 😂 by som mohla písať... Proste ak raz chce niekto kľud a je jedno kto to je, tak je lepšie veci púšťat jedným uchom dnu a von. Ale to sa musia aj partneri poznať aki sú, ako to myslia a tiež mat hranice. Mam kamošky kde je letiaca šálka s kávou po chlapovi normal, a také kde aj zvýšenie hkaus pri hádke je totálna katastrofa.

elizabet173
17. jan 2021

@miro1360 ha, ha, ze nemam, to bolo dobre!

maciatkolulu
17. jan 2021

Ani som nečítala príspevok, iba mi hneď prišlo na rozum. To je k...t

elizabet173
17. jan 2021

@miro1360 ako vies, ze nemam romov susedov? Ako vies, ze nie som romka ja? Ako vies, ze mojou naplnou prace nie je praca v romskych osadach? Aj v neromskych rodinach pred desiatkami rokov bola podobna hierarchia. Co myslis, ako sa to zmenilo? Tak, ze vsetky zeny robili to, co radis? Sotva. A nezabudaj, ze nie vsetci romovia ziju v osadach, ale sa aj vzdelavaju, pracuju, dokonca na vysokych postoch.

miro1360
17. jan 2021

@elizabet173
>>Co myslis, ako sa to zmenilo? Tak, ze vsetky zeny robili to, co radis?<<
Odlietaš príliš ďaleko od témy, v ktorej sa rieši hádka v rodine temperamentného manžela, ktorej výsledkom sú ranené city 🙂
Moja rada ponúkala najmenej 3 možností ako sa zachovať v začiatku hádky ešte predtým, než dôjde na tvrdé zraňujúce slová a znela konkrétne takto, nech sa citujem:
>>Ak budeš chcieť hádku predčasne ukončiť alebo na ňu nebudeš mať chuť, tak mu povedz že má pravdu (aj keď si budeš myslieť že nemá, ale to mu nehovor) ... alebo si priznaj chybu (aj keď budeš vedieť že si chybu nespravila) ... no a občas sa s ním pohádaj ak budeš mať na to chuť (keďže si písala, že s úsmevom si mu povedala) ... určite sa zas udobríte :D Všetko čo ti on povie, kadejaké urážky, tak spláchni a neber si ich osobne - niektorí chlapi sú jednoducho takí a nevedia sa inak vyjadriť, tak povedia kadejaké hlúposti ktoré nie sú pravda a nemôžeš ich brať osobne 🙂 Ten chlap si ťa zobral a má s tebou deti, žije s tebou, takže má ťa pre niečo rád, a to isté aj ty.<<
@elizabet173 Budem rád keď mi odcituješ, kde v tom vidíš generalizáciu pre všetky ženy, alebo nedajbože ešte niečo horšie :D
>>Ako vies, ze nie som romka ja?<<
Neviem, iba si myslím, že by si dlhodobo nezvládala domáce slovné prestrelky s temperamentným manželom. Ale možno ťa odhadujem zle, prepáč.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
buxus24
18. jan 2021

Vies Ty poznas svojho muza.Ty s nim zijes.Rozhodnutie co dalej je na tebe.
Mne pride len dost smutne ze ste spolu len 2roky mate krasne a zdrave deticky a vy sa takto hadate.Ja ani nechapem ako ste vobec k takemuto niecomu dosli.

alkaa44
19. mar 2021

v jednom vyskume som citala, že väčšina ludi v dlhodobom partnerstve myslí na iných v sexe :D

Strana
z3