Manžel opustil našu posteľ. Je to problém?
Odkedy sa nám narodilo druhé dieta, manžel už dlho hlásil že bude spat s prvorodenou v detskej izbe. Že aby sa vyspal do prace - chápem. Ale je tomu už pomalicky 4ty mesiac a ani jednu noc nespal v manželskej posteli (ani cez vikend). Neviem čo si mám o tom myslieť, už som mu o tom aj hovorila a on stále iba bla bla že keď bude mať rok a neviem čo.. vsimla som si že sme sa kus oddialili odkedy tomu tak je .. sexuálny život to neovplyvnilo, tam fungujeme inde.
Toto som nikdy nezažila a ani nechcem. My si nevieme predstaviť spať oddelene, zaspávame pritúlený a ráno keď zas stáva do práce tak tiež ráno sa ešte pohladíme a to stáva 4:20 každý deň. A ja by som nemusela s ním stavať ale chcem lebo chodím do práce na 7:00.
My sme sa kadejako premiestňovali, keď boli deti malé. Nevadilo mi to. Bola som nervózna aj z toho, že on sa dobre nevyspí, ja detto a potom budeme na druhý deň obaja padať na hubu. Teraz sme zas spolu v spálni a je to fajn.
Môj muž ani pri jednom dieťati nespal mimo našu spálňu. Aj keď sme museli nosiť staršieho na rukách v noci keď ho bolelo bruško striedali sme sa. Tiež ráno vstával do práce 12tky fyzická práca. Neviem ale chodíme do práce prídem domov deti,domácnosť, záhrada (cez leto) a večer sa tiež vždy rozprávame v posteli. Nám to vyhovuje sa porozprávať bez detí aj sa zasmiať túliť. Každý večer sa rozprávame keď ma nočnú tak voláme. Pre nás to je normalka aj keď sme unavený aj keď není vyspatý poriadne po nocnej
manzel spi v hostovskej a ja v izbe s 6r a s 3r. v posteli lebo v noci sa dojci tak je pri me. Je to ok vyhovuje nam to.
Možno mu tie "nekonečné rozhovory" išli pekne na nervy...Ale k téme len toľko, že my s mužom spíme každý vo svojej veľkej posteli, v svojej izbe, odkedy deti odišli z domu. Je tomu už 15 rokov a intímny život máme oveľa intenzívnejší, ako v minulosti. Muž príšerne chrápe, takže sa konečne vyspíme obaja.
My to mame asi tak ako ty, sama spim (s malym) asi 2 roky 😀 ja som si natolko na to zvykla, ze ked sa chcel muz vratit spet, tak som zavelila ze nie 😀 proste takto mi to vyhovuje, tak ako muzovi vadilo dieťa, mne vadi jeho chrapanie a vstavanie do práce. Ale musim povedať že nas to určite ovplyvnilo, spočiatku sa mi nepáčilo jeho odstahovanie, ale pochopila som to (ze potrebuje byt fit do prace), tak teraz to znáša on 😀
My sme takto fungovali 8r.. keď najmladsi išiel ako 3-4r do vlastnej izby, tak sa to vrátilo do starých koľají a máme opäť vlastnú spálnu.. ja som však nemala pocit že by sme sa tým odsudzili, (ak bola medzi nami kriza nebola kvôli rozdelenmu spaniu) nezakladam si na spani vedľa seba, vlastne v tom nevidím výhodu okrem toho, že je pohodlnejsie nehladat kde budeme sami 😉
A teda len doplním, u nás to bolo na môj popud, totiž môj muž hrozne chrape.a keď som sa 100x do noci zobudila kvôli dieťaťu tak som znova a znova zaspavala pri chrapote a bolo to hrozne.. tak sme sa rozdelili.. jeho zase nezobudí nič aj keby ma prepadli..
@lulupulu precitala si si asi komentare, asi za to,je to tak, ze maju ludia spokojne manzelstva aj bez toho, ze by museli spat vedla seba a aj tak spolu zdielaju zivot ci uz vsedny alebo intimny….zaver..za mna manzelstvo je o ludoch ako si sedia, ci sa lubia atd…a nie o tom, ze ked niekto povie, ze musia spat vedla seba, tak musia, lebo inak to nie je ok
U nás to je tiež tak.... Spí so staršou dcérkou v izbe. Občas spí s nami, no to tak raz za týždeň, za dva. Zbytočne by sme boli nevyspani dvaja. Rozprávame sa a tulime v obývačke, večer keď uložíme deti...malého by sme v spálni rozprávaním rusili. A popravde som aj niekedy rada, keď nie je v spalni, pretože bud chrape alebo tak nahlas dýcha (volám to že funi) čo mi vadí pri opätovnom zaspávani 😊 toto obdobie rýchlo preletí a zachvilu budeme mať opäť spálnu len pre seba, aj ľúto nám bude
dieta dat do vedlajsej izby a muza vratit do postele .. ak si ochotna v noci vstavat a chodit k nemu ..
My takto fungujeme už od synovych 2r a 9mes. A už ma 8.5r. Dcéra spi vedľa mňa vo svojej posteli a on so synom v detskej. Na jar ideme deťom rozdeliť izbu,tak už pôjdu obaja k sebe a my k sebe. Nič sa medzi nami nezmenilo. Fungujeme akoby sme aj spolu spavali v jednej posteli.
@sasa1310 A dlhé roky sa nevyspať a ráno o piatej vstávať do práce, ti príde normálne? Tvrdíš, že je to choré...Ale ak niekto príšerne chrápe a ty nevieš spať, tak máš lepšie riešenie?
Moj pri prvej spal cez 3 roky,mozno aj 4 vedla a teraz uz 2,5 r spi vedla takze neriesim a som rada aj ja aspon ma.nerusi,dost co sa kratka budi
@mandarinka555 áno príde mi to choré pri 5 ročnom dieťati
Moj spi mimo uz skoro 2 roky, plánujem po novom roku uz deti dat do detskej. Ale on si obcas cez vikend ku nam lahne. Som zvedavá, ako sa nam bude spať zasa spolu 😁
aj my sa rozpravame.alebo len tak lezime v objati.a led to nevyjde tak to chyba obom.normalna potreba.treba si najst cas na partnera na par minut vecer.takze ta uplne chapem.
@jana_eyre_2 ale odkial vies,ze kriza nebola kvoli tomu?
Ja spím rok s malou v izbe a manžel sám v spálni ....manželstvo tým nijako netrpí on má plac môže.si roztiahnuť ruku má.s.nou problémy a ja spim a malou bez prerušenia v noci ....jak spala sama tak bola každú noc hore
@bessdonna možno preto, ze som účastna v našom manželstve ja a viem o čo išlo?

@jeennyv dobre. Je iné keď je manžel toto co si opísala, ale keď nemajú ani jeden problém v manželstve tak prečo ho tak nežije veľa z vás?