Manžel opustil našu posteľ. Je to problém?
Odkedy sa nám narodilo druhé dieta, manžel už dlho hlásil že bude spat s prvorodenou v detskej izbe. Že aby sa vyspal do prace - chápem. Ale je tomu už pomalicky 4ty mesiac a ani jednu noc nespal v manželskej posteli (ani cez vikend). Neviem čo si mám o tom myslieť, už som mu o tom aj hovorila a on stále iba bla bla že keď bude mať rok a neviem čo.. vsimla som si že sme sa kus oddialili odkedy tomu tak je .. sexuálny život to neovplyvnilo, tam fungujeme inde.
My spolu spime máa
Ma 4mes. A aj ked som ho posielaa spat inam aj kói praci nesiel takze tolko. Je to trochu od neho sebecke
@osky moj muz spal s malym cez vikendy napr. a nosil mi ho len na kojenie nech dospim, nechapem na co presne by sme mali byt nevyspati obaja, on si potom cez den nezdriemol s dietatom, on bol v praci 🙂
to ze muz nespi v spalni, predsa neznamena, ze sa o dieta nestara, ten moj je uzasny otec, aktualne je napr. na materskej a napriek tomu, rok s nami v spalni nespal, na co by bol aj on hore 100x za noc, ako by mi pomohol 🤷♀️
ale tak kazdy to ma inak samozrejme a kazdy to inak potrebuje
My spavame oddelene od narodenia prvej dcéry, resp keď mala asi pol roka lebo ona budila chlapa a on zas ju ráno keď mu vrestal budík 🤷♀️ A čuduj sa svete trvá to už 10 rokov, čakáme tretie dieťa milujeme sa stále rovnako. Také ze nekonečné rozhovory, objatia a podobne pred spaním neboli ani predtým, keď idem spať tak idem spať nie debatovať 🙄Dupľom keď ťa potom 300x v noci zobudí dieťa a ty máš ísť o 6 ráno do roboty rozbitý na sracky. A teda my máme každý rád svoj priestor, chlap chrápe, rozhadzuje rukami v spánku, škrípe zubami 🙉To fakt radšej 3 deti v posteli ako jeho 🤣🤣🤣
Ja by som takto fungovať nevedela, teda nieže ja ale my. Moj manžel robí iba ranne a keď je malá náhodou v noci uplakana , tak nieže on odíde spat vedľa, ale vstane a snaží sa mi pomôcť.
Môj muž už tiez 4ty mesiac spi s prvorodenou v jej izbe. A je mi tak veru lepšie 🙈 lebo ma nebudi jeho chrapot a pufkot
Neodišiel a povedal že by to nikdy neurobil. Keď bolo najhoršie šiel do obývačky. Neviem si predstaviť späť oddelene
Tak manzel mozno nebol nadseny z nekonecnych dlhych rozhovorov v posteli, led bol unaveny a chcel spat... takto precita rozpravku, zhasne a moze oddychovat, to ti nenapadlo.
@zuzkaa1991 trošku choré
Jeeeeezis baby 😅 a ja som si myslela ze my sme vadní 🤣 muz sa odstahoval do obyvacky keď mala mala pol roka, lebo vraj ho boli chrbát z matracu😁 a už tam spáva 4ty rok. Ja spim s malou v spálni. Zo začiatku som bola z toho na nervy ale z odstupom času som rada, lebo sa vyspím aj on aj ja aj mala..on chrape takže by nás budil. Sexuálny život mame super aj napriek tomu ze nespíme v jednej posteli. Rozprávame sa cez deň, večer keď malú uspim. Dlhé rozhovory pred spaním by nás asi zabili 🤣 pred spaním maximálne sex😅 najbližšiu dobu sa chystám malú presunúť do svojej izby nech už spáva sama, ale moc sa mi do toho nechce a jej už vôbec nie a muzovi tiez nie lebo ze budeme musiet kúpiť nový matrac a keďže chrape nevyspim sa ja. 😅 Takže uvidíme co bude. Aši sa s tým presunom malej prestanem ponáhľať 😁 keďže som zistila ze niesme jediný. Ďakujem 😁
Mame tri male deti, vsetci spavaju vo vlastnych izbach, my spolu, inak to nechceme. V niektore dni sa pred spanim porozpravame, v niektore nie, v niektore idem skor spat ja, v niektore on. Rano vstavame do prace v rovnakom case.
S manželom sme spolu 13 rokov, máme dve deti a akurát som tehotná s tretím. V živote sme nespali oddelene (myslím keď sme obaja doma). Pre mňa by to bolo totálne odcudzenie vo vzťahu. Obe naše deti spali vo svojej postieľke, ktorá bola v spálni pri mojej strane posteli. Vždy keď začali plakať som s nimi odišla do obývačky aby som manžela veľmi nerušila keďže chodí do práce. A teda starší síce spal dobre, zato mladší veľmi zle. Aj teraz budeme fungovať normálne.
sanka dolu, nikoho nesudim je to kazdeho vec. ale trochu neverim , co citam .. ze rok dva ..5 😳😳 manzel spal raz mesiac v hostovskej , lebo dcera bola dost chora a ja tiez tak sa vymenili a potom ja som spala prec, lebo manzel mal uraz tak potreboval klud a bolo mi to velmi luto az trochu neprirodzene , ze sme boli oddelene 🤷🏻♀️ chapem , ze u kazdeho je ina situacia aj povahy ine , ale nejak nechapem
Môj manžel spal v obývačke cca 7 rokov. Absolútne nám to nevadilo, občas žartujem že by sa tam mohol vrátiť lebo sme sa aspoň netlačili v spálni 🤣
@adulka25 čo je na tom podľa teba na udcudzenie? my aj keď už opäť spíme spolu každý sme na svojej časti, chrbtami k sebe, paplon máme každý svoj. Absolútne nevidím rozdiel v tom keď spíme v jednej miestnosti a keď sme spali v dvoch. Teda vidím, nemôžem sa tak fajnovo rozťahovať.. 🤣
Muž spí pri mne aj keď spia deti s nami. Venuje sa deťom rovnako ako ja, keď príde, vstáva ku deťom tak isto ako ja. Ale teda večer na rozhovory fakt nemáme energiu, ja ľahnem a som tuhá, ideme kuknúť film zaspím hne, a mať energiu na niečo iné už skoro vôbec večer. Chcela by som mať tvoje deti a tvoju domácnosť, keď máš večer toľko energie na dlhé rozhovory v posteli.
Mame 3 malinke deti. Manžel tiež každé ráno vstáva do prace ale do tej "práce" vstávam aj ja. Nikdy si nesial ľahnúť inde len preto aby sa on vyspal. To akože nepochopím, ved sú to aj jeho deti. Manžel v noci vstáva k tým co ma on na svojej strane (4 a 2 ročne) a ja k najmenšej 1 ročnej. Niekedy spia deti pri nás v posteli. Ja musím rovnako fungovať celý deň tak ako aj on. Čiže si neviem predstaviť byt hore cez deň a potom aj celú noc lebo manžel sa musí vyspať, a som za to rada že to chápe sám bez toho aby som mu to musela hovoriť. 🙂
U nas nasi znami skoro ako rodina spia uz snad 20r oddelene,a manzelstvo vsetko ok..kazdy maju vecer svoj rytmus staralinsa aj o vnuca roky od mala atd tam x veci bolo, ale maju pekne dobre v pohode manzelstvo, len kazdy spi u seba, lebo zienka uz roky cstava o 5-6 chystala vzdy vsetko kazdeho..on zas kus pospi, ale v noci na nete cita pozera spravy info, politiku atd…ona zas o 10 zalomi a nechcev pocuvat pc atd…to je o nastaveni a aki su ludia ako to maju..ano ked to predstavuje problem je problem..ale plno partnerstiev tak zije, ze maju iny nocny biorytmus a potrebuju svoje..
Ved to pride zas casom, nie? Ak vam jeho odstahovanie neovplyvnilo intimny zivot tak by som to neriesila. Druhe dieta je ozaj este male, chapem manzela.
Moj sa tiez odstahoval do druhej izby a funovsli sme tak 5 rokov 😁
Bez deti, este pocas skoly a nevstavania skoro rano do prace sme sa zvykli rozpravat do 3v noci....po 14rokoch manzelstva, 2pubertalnych detoch ktore chodia spat neskor ako ja... lahneme malokedy naraz do postele a keby aj tak jeden z nas zaspi 😆
Podľa mňa je to skvelé. Ja s partnerom tiež spím oddelene a to deti ani nemáme. Lenže každý chodíme spávať v iný čas, rušilo by nás to. Partner ešte k tomu riadne chrápe takže ja si neviem predstaviť spávať v spoločnej posteli
@osky spíme takto 7 rokov nezdá sa mi že by sme sa odcudzili práve opačne sme na tom vzťahovo najlepšie ako sme kedy boli on vyspaty ja vyspata sex kedy chceme (keď dcéra zaspi😄) vtedy pozeráme film debatujeme smejeme sa dáme si pohár vina a tak. Sme spolu 20rokov. Takže je to individuálne na tom ako sa partneri a vlastne rodinka dohodnú a sú spokojný.
S manželom sa nám v auguste narodila prvá dcérka a nikdy sme nespali oddelene. Práve naopak, keď aj v noci malá plače, tak vstane k nej, obriadi, zatiaľ čo ja môžem spať. Potom sa zase prestriedame. Samozrejme, keď manžel ide ráno do práce a potrebuje sa vyspať alebo pospať po nočnej, tak si malú beriem ja do obývačky. Skrátka, nikdy nebol taký, že staraj sa o ňu ty, ja sa musím vyspať. On vie, že je to aj jeho dieťa a starať sa treba, aj na úkor spánku. A úprimne, ja si ani neviem predstaviť spať oddelene, mne proste v posteli chýba, keď má napríklad celý týždeň nočné.

môj muž sa ani pri treťom dieťati neodsťahoval zo spoločnej spálne... Ale keby chcel a potreboval, tak by som nemala nič proti. S deťmi prichádzajú rôzne obdobia, to je pochopiteľné. Brala by som to ako stav na dobu určitú.