icon

Manželovi chýba slobodný život

4. nov 2022

Mám manžela a dve deti.S manželom sme sa neskoro našli, teraz má 42r a už nevládze toľko ako zamlada.Ani nemá takú trpezlivosť na deti a na všetko.Ked sa mu niečo neľúbi alebo chce mať pokoj,tak často má reči,že on chce byť sám,že chce sa rozviesť,že chce mať kľud od každého od detí a odo mňa.Ze nevedel aké to je ťažké a vyčerpávajúce mať rodinu a deti.Ze nemôžme nič robiť sami,aj keď ideme niečo kúpiť alebo vybaviť,musíme brať deti so sebou.Ze nemôžme nikam vypadnúť vo dvojici atď.Ako mne to nevadí,viem že keď sú deti tak treba sa starať o ne a že už nič nebude ako predtým.No manžel to dosť prežíva,často má chvíľky že mi to vyčíta že som mu pokazila život,že není šťastný a že chce byť sám.Ked je kľudný a opýtam sa ho či sa chce ozaj rozviesť,povie že nie,len že má už zo všetkého dosť a nevie čo robit.Dieta sme chceli obaja,bolo to spoločne rozhodnutie.Sme sa o tom bavili ešte pred svadbou.Lenze manžel povie že predstava bola iná a realita je úplne iná.Neviem ako mu pomôcť,čo robiť,alebo po čase keď deti vyrastú bude lepšie...

Strana
z2
1gramofon
4. nov 2022

A ty oddych nepotrebuješ? Vidí iba seba, ale čo ty keď okrem starania sa o deti musíš počúvať ako si mu zničila život a ako by mu bolo keby si ty vyťahovala rozvod? Toto by som sa opýtala ja.
A pripomenula by som mu, že niektoré deti su slepé, majú rakovinu, sú postihnuté na cely život a to je iná drina s takým dieťaťom,lebo vaše vyrastú a pohraju sa spolu aj samé ale choré dieťa by vás potrebovalo neustále

autor
4. nov 2022

@1gramofon Ja oddychujem večer keď deti zaspia alebo zoberem ich a ideme niekam na výlet, to je pre mňa oddych.Manzel si zatiaľ má čas na seba si oddýchnuť.

basska_b
4. nov 2022

Joj, to je smutne :( kamoska ma muza, tusim tiez ten vek a ten tiez si pohundre, vela taha ona, ona ma 34 rokov... ale hovorit o rozvode je naozaj hlupe, preboha, to jak sa mas citit ty a deti, ked ani on za tebou nestoji a chce vas nechat... moj muz ma este o kus viac rokov, ale nikdy taketo reci nemal, ani nic nelutoval). Je pravda, ze dost toho taham ja... muz tvoj co take narocne s tymi detmi robi, ze mu vadia? Mam kamosku, kde partner v prvom radenezabudne na seba a robi si svoj program popri rodine...

drake122
4. nov 2022

No treba to tak povedať... on si zvykol na samotu a teraz mu chýba. Niet sa čo čudovať. Na týmto mal rozmýšlať pred tým než spravil deti a bral si manželku. Teraz keď sa už preto rozhodol tak nech so svojim rozhodnutím žije a zvykne si. Nič sa nedá urobiť, zdá sa, že má slabú vôlu. Nech si to v hlave sám, alebo s pomocou psychológa usporiada, svoje deti a ženu za to nemá právo "trestať", ani rozvodom, ani inak. Keby mal nejakého kamaráta chlapa s rodinou a deťmi, ten by mu to určite takto vysvetľoval...

autor
4. nov 2022

@basska_b Manžel sa s deťmi hrá,občas pomôže staršiemu s úlohami.No väčšinou ja som s nimi,aj domácnosť je celé na mne.

vilma7
4. nov 2022

Tak nezávidím ti.
My sme mali deti po 40, tesne pred 41 a v 43. Teraz máme 46, sme v zahraničí, kde ozaj žiadna pomoc, niekoho na stráženie je ťažké nájsť. A manžel sa deťom venuje naplno pomaly od narodenia, lebo tu nie je materská 3 roky ale 3 mesiace a deti miluje nadovšetko, nikdy nepadlo slovo rozvod, alebo že mu chýba predošlý život.

A čo mu vlastne akože chýba, keď nemá kamarátov? Nepredstavujen si ho ako osobu čo predtým vymerala kŕčmu.
Naše deti majú 3,5 a skoro 6 a nás držia vlastne vo forme 🤣🤣🤣

vilma7
4. nov 2022

Staršiemu s úlohami? Nemajú 3 a 1?

autor
4. nov 2022

@vilma7 Čo mu vlastne chýba,príklad ten kľud že dôjde z roboty a môže si oddýchnuť,pustiť si tv a pozerať.Alebo cez víkend môže si pospat,deti sú už od 6 hore.Aj toto je rozdiel.Alebo koľkokrát nemá náladu na nič a chce byť sám,keďže bývame spolu 4 tak je to nemožné.

autor
4. nov 2022

@vilma7 Ja mám ešte jedno dieťa pubertiaka,tomu som myslela že staršiemu občas pomôže s úlohami.Len jeho som nespomínala lebo on už je skoro úplne samostatny a manžel nie je jeho otec.

lucinka5051
4. nov 2022

Matre male deti...skus aspon raz za dva tyzdne najst niekoho na strazenie (kludne si aj zaplatit nejaku studentku ked treba) a chodte spolu na veceru, do kina atd...chyba mu trosku sloboda... urcite to pomoze 🙂

avicii18
4. nov 2022

Nech začne chodiť na ryby, to je častá "úniková cesta". Chlap musí mať tú svoju "man cave" inak prestane fungovať. Všetko mimo krčmy by som schválil. Ja chodím do lesa, lebo rybárčiť neviem. Mám tam zbúchaný taký prístrešok a cez kovid som tam bol snáď obdeň.

zmrzlinka2021
4. nov 2022

@avicii18 a žena nepotrebuje mať svoj Cave?

zmrzlinka2021
4. nov 2022

Sorry, manžel je trud a nie chlap. Veľmi nevhodný človek na založenie si rodiny

ropucha6
4. nov 2022

@avicii18 ale predpokladam, ze sa tam chodis zresetovat a doma nemas blbe reci o rozvode a znicenia zivota.

mikadooo
4. nov 2022

Vieš čo. Aj mne chýba slobodný život. Ale nie som taká blbá, aby som to vykrikovala pred svojím mužom a deťmi. Alebo aby som mu hovorila, že mi pokazil život🤦🤦🤦. A teda, raz by také niečo vypustil z huby - dôrazne by som ho upozornila, aby si dával pozor na to, čo hovorí. JA že som mu pokazila život??? Juuuj to by bola u nás taká hádka, že toto by som dlho rozdýchavala, ak by som sa rovno nespakovala a nevynadala mu do chrapúňov sprostých, čo mu skáčem okolo rite a aj jeho decku a on mi za to šplechne takéto kydy do xichtu a potom mi ešte povie "veď ja som to tak nemyslel...". Ale tak nepoznám vás, možno u vás je to tak, že ty si váľaš šunky a on chudáčik chodí do roboty, varí, perie, dieťa venčí, nakupuje, upratuje...? V tomto prípade, áno, naozaj si mu pokazila život.

lennytka84
4. nov 2022

@daniela1911 toto s
Aj mňa napadlo. Striedava 🙂😁

mirro
4. nov 2022

Zarazilo ma,že ty si akože pokazila mužovi život. Tak hadam rozhodnutie mať rodinu bolo spoločné. Je fakt záhul mať deti, a je skutočne jedno,či má 20,30 alebo 40. Je to o vnutornom nastavení rodičov. Tvoj muž berie deti ako príťaž. A mal by ich brať ako svoju súčasť. Teraz sú maličké, povzbuď ho, ako budú rásť, prídu iné problémy,nielen pozornosť,ktorú vyžadujú teraz. A aby ho raz jeho vyhlásenia nemrzeli...

nickpick
4. nov 2022

jeho chovanie nie je spravanie dosieleho a zreleho muza, to ze su jeho predstavy ine ako realita je len jeho problem, vinit teba ze si mu pokazila zivot je cez ciaru, toto by som som si s nim urcite vydiskutovala, nech sa laakavo prestane lutovat a zacne sa chovat ako chlap….

vorkola
4. nov 2022

Moze byt rad, ze si ho vobec chcela.co by za to dali taki bezdetni hoci aj 50 siatnici keby mohli mat vlastne deti. Toto je vôl ,to nie je otec, a co ti, co poznam ,maju 5, aj viac deti. nemyslim teraz romov, ale normalne rodiny.Tak mu povedz,ty ten opak Chcem sa s tebou rozviest, mat pokoj, a maj deti,.Budem ti na ne platit.Samozrejme ,ze to nespravis,ale rada by som videla jeho ksicht.a dodaj ,no tak nic s tebou,dame deti do decaka.,a budem mat aj ja pokoj.Vsak cca 40 rocni maju este deti.,Moje suseda mala 48 rocna a vychovali.

majlo1234
4. nov 2022

A co robi v praci? Dufam, ze je aspon neurochirurg, jed ma taku potrebu oddychu. Moj muz je urcite otraveny z nasho decka, ale je ina povaha, nikdy sa na to neodvazil stazovat. A ked dojde z roboty, oddychuje so synom

miadi
4. nov 2022

Mne sa nezda ze to je vekom ale jeho povahou. Moj muz mal teraz narodky 49 a nikdy take nieco nepovedal naopak vravi ze skoda ze nie je mladsi ze by sme mali aj tretie dieta, Ja mam 40 este by sa dalo.. deti 7a 2r . Keby mal take reci ako tvoj tak by som bola nahnevana smutna ranena. Povedz mu ze ti len ublizuje nech sa teda rozvedie Alebo si kusne do jazyka lebo ked to este raz povie tak o rozvod poziadas ty. Ved to je citove deptanie co ti robi. Nevazi si co mà ,vašu rodinu. Toto co ti hovori ze nie je stastny a chce byt Sam. To je uz fakt moc. Asi to ozaj chce a raz to aj bude mat. Deti su malicke mozes ich zobrat a ist na par tyzdnov k rodicom . Musel by mà prosit aby som sa vratila . A ked by neprosil by som sa nevratila. Nech si uziva samotu. Mna by to dost deptalo zit s niekym co mi tvrdi ze som mu znicila zivot .

autor
5. nov 2022

@majlo1234 Robí operátora výroby

lenkadenisa
5. nov 2022

@autorka tak operátor výroby 😂 chodí domov s čistou hlavou, tam nemusí rozmýšľať čo spravil zle, čo ho čaká zajtra a podobne... je to proste chuj, prepáč 🙏🏼 ak sa mu nepáči, nech ide od vás kade ľahšie, zvládneš to aj sama, ako tak čítam, lebo vlastne sama už aj si

Strana
z2