Manželovi sa nepáčim a neviem čo s tým
Nepáčim sa svojmu mužovi, na všetko má pindy, zle oblečená som , nemoderné oblečená som , tlsta som (57kg)..bordel máme , vytŕča mi brucho , škrata špatna som ..
Pekne depky začínam mať ..
Už som rozmýšľala že začnem žiť pre seba a deti a nech si robí čo chce ,alebo aj nechce..
On to má z domu a nie nebol vždy taký , po pôrode druhého dieťaťa sa zmenil ..nemá nikoho , stále je s nami ..
@autorka Napísala si síce, že manžel, ale pre istou sa ešte opýtam, manžel či priateľ? Ako dlho ste spolu? Predtým mu nevadilo ako vyzeráš? Čo sa zmenilo? Ty sa ako cítiš, si sama so sebou spokojná, staráš sa trošku o seba - o svoj vzhľad? ...aj o svoje duševné zdravie?
Máš možnosť od neho odísť? Vedela by si sa sama o seba a deti postarať? Čo bývanie? Lebo žiť s mužom, ktorý Ti denno-denne zráža sebavedomie, škaredo sa s Tebou rozpráva, vybíja si na Tebe svoju frustráciu a predpokladám, že aj celú domácnosť a deti necháva len na Tebe atď. nemá význam. O chvíľu začneš trpieť depresiami a potom sa už vôbec neposunieš vpred. Najlepšie by bolo od neho odísť a odraziť sa od dna. Ako môžeš vôbec povedať, že na šikanu si zvyknutá? Okamžite musíš zmeniť myslenie. Ostatní si k Tebe dovolia len toľko, koľko im dovolíš Ty sama. A Ty zrejme so svojim postom necháš na sebe aj drevo rúbať. Ak sa bojíš alebo sama nevieš veci zmeniť, vyhľadaj psychologickú pomoc - pomôžu Ti a nasmerujú Ťa...
Držím palce🍀
Povedz mu, ze ty mas sancu sa dat dohromady ale on inteligentnejsi ani dlhsieho … may nikdy nebude. Tipujem nejakeho dedinskeho bula s hnilou X5 krasneho ako cesta do roboty … to by som nebrala osobne, taky podopieraju kazdu druhu lampu. Tym, ze si bola v detstve sikanovana, tak si prilis Nachylna prehliadnut, ze si si asi zobrala prveho tupca, ktory sa krajsie usmial… bohuzial iba mu zbalit kufre a vyhodit, on tupcom ostane … snazit sa pre neho je strata casu, ak chces nieco robit tak len pre seba. Bez neho budes min o 50 % krajsia
Kebyže mi muž povie, že som tučná a škrata tak viac by si doma nevrzol. Toto je aká úcta k tebe ako k manželke a matke jeho deti?! 57kg vôbec nie je veľa ale dobre, možno si vyzerala lepšie keď ste sa spoznali ale to mu nedáva právo sa s tebou takto baviť, dá sa to aj slušne a jemnejšie povedať keď by ťa chcel mať chudšiu a krajšie oblečenú.
Joj, uz aj by som mu zmykala ucet u kadernicky, kozmeticky, na klinike estetickej chirurgie, v obchodoch s handrami, vo fitku s trenerom a on nech sa stara o deti aj domacnost, nech je vsetko krasne vyglancovane ked sa mi uraci domov prist 😃 a nevahala by som ani sekundu vymenit ho za lepsi model, co si ma bude vazit 😃
To ze si v detstve bola sikanovana kvôli vzhľadu neznamená, že to máš brat ako nič. Ja som sa tiež napočúvala ako decko, aj v puberte, aj na vš a aj v robote. Na vš mal jeden pripomienky no na randicka so mnou chodil veľmi rad. Ja som to brala tiež tak, že som zvyknutá, ani mi nenapadlo co je na tom, až kým som to medzi rečou nespomenula kamoške v bare a ona na mňa zazerala, že čo je to za debila, že prečo sa so mnou stretáva ak ho nepriťahujem a nenájde si svoju vytúženú krásku. Tu som začala rozmýšľať, sama doma, nad pointou. Ja som šla na rande len keď sa mi niekto páčil. Prečo by som niekomu niečo vyčítala ohľadom výzoru/ keď sa im nepáčim prečo sú so mnou... Potom som už vždy veľmi jasne a drzo dala vedieť, že toto nie a nech si idu, ja toto nepotrebujem. Zrazu zmenili pesničku.
Nauč sa zastať samej seba - ak je treba tak mu to vráť. Niekedy pomôže keď človek pocíti co sam robí druhým.
To nemyslíš vážne a to ako dokážeš takéhoto tvora akceptovať ako svoju najbližšiu najmilovanejsiu osobu? Ja už sa vidím ako by dostal facku a viac by ma nebolo, teda vzťah by už nebol.
toto nie je o tvojom vzhlade. Uz ta nema rad, snazi sa ta ranit. Vie ako na to, aby ti ublizil. A ze to chce je horsie akoby daky manzel vytkol manzelke nevkus ci kila naviac.
Okamžite by som sa s ním rozviedla a odišla od neho
A preco mu nepovies, ze ani on nie je bohvieco?
Jednoducho vymeniť
odporucat rozumne debaty s primitivnym chlapom je nezmysel.. nechavat mu deti a chodit do fitka a salonov, hrat sa na nieco co v autorke nie je, iba co ho vyprovokuje k vacsim utokom, ktore uz aj teraz autorka nezvlada.
mas dve moznosti, ostat alebo odist. ak najdes silu a odides, drzim palce. ak ostanes, potrebujes viac sily a od neho sa citovo odstrihnut. aby ti jeho reci neublizovali. takze na slovne utoky myknut plecom… aku si si nasiel, taku mas… a zit svoj svet so svojimi detmi
On ma sebavedomie lebo si ho pestuje na tebe. Tak by som mu to aj povedala, "zlatik ja viem ze sa citis menejcenne, tak si kopni ak ti to pomoze, mna nenaser*s, ja viem ze som krasna a mudra, a so sebou spokojna, nepotrebujem si to dokazovat"
Ak si nevážiš samu seba, nečakaj od muza, že ta bude presviedčať o tom, že si krásna, keď si podľa odpovedi “zvyknutá” na takého reci. Keď sa začneš mat naozaj rada, vtedy ta bude aj okolie vnímať inak. Krasa nemusí byt len o dokonalej pleti, dokonalom makeuoe, dokonalom outfity… krasa ide ruka v ruke s vnútornou energiou osoby
Ak muz dokaze povedat zene, matke scojich deti, ze je skrata alebo spata, tak je to zakomplexovany uboziak. Kopla by som ho tak, ze by sa nestacil cudovat. Samozrejme, ze moze mat ine predstavy o tvojom vyzore, ale pokial si ta vazi, nikdy by nieco take nevypustil z huby. Zena, takyto chrapun ti je naco? Jeden zo zakladnych pilierov vztahu je vzajomna ucta!
@zoro9836 a o com chces komunikovat s niekym kto ta vedome a cielene ponizuje, uraza a dehonestje. on vie co robi a robi to zamerne. a vie aj ze jej tym ublizuje a s tym ucelom to robi. nemyslis?
Po porode druheho sa zmenil? A nezmenila si sa nahodou aj ty? Bolo by zaujimave si precitat co by on napisal.
Ak chces posli mi fotku a ja ti poviem ako vyzeras.Ale bez ohladu na to,muz ktory ta takto uraza a depta je chuj a ano,zi pre seba a svoje deti a dlab nanho ak si potrebuje honit ego na zene.Je to chudak.
Prosím ťa posli svoju fotku sem , iba tak nech to tu komisia modrého koníka ohodnotí
@zoro9836 nespokojnost prejavit moze ale za ziadnych okolnosti nie ponizovanim niekoho druheho. clovek ktory takto reaguje nie je v poriadku. na nespokojnost ma pravo aj ju vyjadrit ale normalnym sposobom. sliapanim po niekom kto je zranitelny a roky bol tymto sposobom sikanovany je absolutny vrchlol bezcharakternosti a jeho nespokojnost v tomto bode je uplne irelevantna. zit s takym clovekom je samotyranie sa a vystavovanie sa znovu rovnakej sikane. pretoze aj ked si vykomunikuju aj keby si nakupila najmodernejsie handry nic to nezmeni na tom aky charakter on je ked sa zachoval takto.
pohlad druhej strany, aj keby mal pravdu ze je tucna co pri vahe 57 je uplne nerealne, aj nemoderna stale to nemeni nic na tom ze s nou ma komunikovat inak. nemyslis?
@pralinka25 velmi dobre si to napisala 👏
@zoro9836 prosim ta niekedy nad svojou reakciou pouvazuj skor ako ju vypustis do sveta. dufam ze nemyslis vazne to co si napisal v poslednom prispevku.
napisal si: Každý sme nejaký každý máme právo na jednanie jemu vlastné, a nieje na mieste niekoho hodnotiť a posudzovať keďže každý máme svoje chyby.
jednanie jemu vlastne? sme ludske bytosti. a tak by sme sa vzajomne voci sebe mali chovat. ak by tvoja zena bola nervacka vrieskala po tebe a bila ta zehlickou tiez by si si povedal ze su to len chyby a ma pravo takto reagovat lebo jej jej to vlastne? lebo je od prirody nervacka a tak co uz? v com je ine toto od toho ked niekto niekoho ponizuje cielene aby ho psychicky znicil? to je spravanie jemu vlastne tak je tolerovatelne? je v poriadku nechat sa otlkat? alebo nechat sa ponizovat? zneuzivat? len preto ze agresorovi je to vlastne? prehanam? nie! fyzicke nasilie je zlocin na rovnkej urovni ako zneuzivanie alebo psychicke alebo financne nasilie. tak ci tak sa znovu dostavame k bodu ze ak je mu to teda vlastne ak sa inak chovat nevie lebo kazdy ma svoje chyby nema zmysel komunikacia a zas je to len o tom od takeho cloveka odist co najskor a co najdalej.
vazne by si si sam sebe nechal takto nicit psychiku keby ti zena denne hovorila aky si nanic, ako za nic nestojis ako si spatny a tucny a nechutny a neviem aky? obzvlast po tom co si to pocuval pocas najkritickejsieho obdobia svojho vyvoja a zanechalo to na tebe urcite trvale jazvy na dusi? fakt by ti to prislo v pohode pocuvat od cloveka ktory si ta vzal a sluboval ti lasku, vernost, ze ta bude milovat a ctit? fakt je to v pohode a moze to byt niekomu vlastne? ak je to niekomu vlastne mal by byt sam. ma si na to zvyknut? alebo nebodaj kvoli cloveku ktory sa takto vyjadruje este nieco robit? uprimne mi povedz zda sa ti to naozaj v poriadku ked si na jej mieste predstavis seba? vies si predstavit ze by si to ty hovoril svojej manzelke?
@zoro9836 nuz to vela o tebe vypoveda. co ine k tomu dodat. pisala som diplomovu pracu na temu zneuzivanie, zanedbavanie, psychicke a fyzicke tyranie. myslim si ze v tomto nie som uplne mimo. ale co si budeme hovorit. mas ocividne vela praktickych skusenosti aj prehlad. vdaka za odborne zhrnutie. ale tema nie je o tebe ani o mne. takze koncim s dotahovanim sa na mieste kde to nikam nevedie.

Tak veď keď si ťa bral, tak ťa hádam videl, nie? Vedel do čoho ide. Keď si myslel, že má na lepšiu, tak mal inde a ďalej hľadať. A keď pánko nie je spokojný, nech zbalí švestky a ťahá. Všetky krásavice inteligentné a vždy tip-top len na neho čakajú. Pekne mu to povedz a kľudne aj do z...u kopni, aby bol rýchlejší.