Manželstvo bez sexu: Ako riešiť tento problém?
Ahojte,idem sa pýtať na názor.Keďže nejde o mňa , píšem za kamarátku,tak preto anonymne-ja som jej svoj názor povedala,len chcem vedieť či aj vy by ste daný problém riešili.
Kamaratka žije v zahraničí.Ma manžela a spolu maju dcéru, ešte nie dospelu.Manzel kamaratky už dlhé roky ma problémy s erekciou takže ich sexuálny život bol chabý.Teraz uz prešiel do štádia,že žiadny.Aj ked už nie sú ani 40 tnici,kamaratka ma proste na sex chuť.A take ,ze ručne stručne ju neuspokojuje.On k lekárovi nepôjde,tvrdi že to ma v hlave, že mu to nepojde a hotovo a že lekar mu nepomôže.
Kamarátka rozmýšľa,že mu navrhne,že si proste na ten sex niekoho najde nie priamo zoznamky,ale keby sa niekde s niekým náhodou zoznamila.Nemysli,že jednorazovky.Moj názor je ,ze by to bolo voči muzovi fer ale zas aby to nenarobilo peklo v domácnosti.Proste nevie čo ďalej.
@nin12345 presne tak
spytaj sa ho, prečo sabotuje riešenie problemu?
k lekarovi nepôjde alebo gramaticky nesprávne
"do dochtora"
riešenie nehĺadá,
sex odopiera,
vie, že to jeho partnerke vadí
a i tak je spokojnučký
...mne takýto chlapi prídu, ako by si stáli na vedení, mali priškripnuté mozgové závity alebo len boli zabrzdení...chýba im kyslík, aby pohli rozumom.
a bohužiaĺ, väčšina bola podvedená, hoci si oni voĺkajú doma, akí sú nenahraditeĺní
@marcellka32 ja sa ani nechvalim, ani nestazujem. Niekto možno áno, ale nezvali to na kamošku, aspoň si myslím 😄
@marcellka32 vsetky vieme, ze to nie je o kamoske 😃 ale inak ano, mat tento problem alebo hocijaky iny, tak to s kamoskami rozoberieme do detailov 😃 ale teda ja mam take naozajstne kamosky, s ktorymi sa pozname dlhe roky a tie vztahy su velmi blizke, takze pre nas je to v pohode. Akurat ani jedna by to nevynasala dalej.
Ja som mojmu prisahala v zdravi, aj v chorobe. Ak by nemohol on, tak by sme nieco vymysleli spolocne. Ruky a jazyk ma, nie? Hracky su takisto.
@marcellka32 nie nieje oto o mne ,ja som staršia od nej spoznali sme sa tu v zahraničí v práci a po case sa mi zdôverila.
Toľko vecí by sa vyriešilo, keby sa ľudia vedeli otvorene porozprávať. Mne to skôr znie akoby bol muž asexuál alebo inak sexuálne orientovaný (čo si možno uvedomil počas ich dlhoročného vzťahu). Lebo toto odmietanie ísť k doktorovi mi príde presne akože: na čo tam pôjdem to mi nepomôže, lebo on sám vie v čom je problém. Ja by som jej odporúčala začať tú ťažkú debatu a ak to nijako nepôjde, tak ako tu písali vyššie, jedine ultimátum, nech jej úprimne povie, čo má v hlave a prečo nechce ísť k doktorovi. A možno sa nakoniec dohodnú, že chcú byť spolu a ona si nájde milenca, alebo sa rozvedú aby mali obaja príležitosť nájsť niekoho s kým budú spokojní..
Ďakujem za odpovede, dam jej to poobede prečítať,dnes som nebola v praci ,tak snad niečo porieši,pri kave sa lepšie debatuje
Take veci a problemy preveria vztah a vedia narobit aj problemy. Urcite treba hladat pomoc.
Poznam opacne pripady, ked kvoli zneuzivaniu zena nemohla sex kvoli spomienkam...niektori muzi utecu a niektori to ustoja. Niekedy vedia ze idu do takeho vztahu, niekedy sa tieto veci objavia az po rokoch manzelstva...
Môj muž mal tiež problémy… mal psychicky extrémne náročnú prácu, tvrdil že kvôli tomu nefunguje ako má… z práce odišiel, v krátkom čase sa problém vyriešil, tiež to mal v hlave ../

@kavasmliekom jasné, že to je jej problém a jej muža, kamoška predsa nehovoríme detaily zo spálne, či?