Moj priateľ sa nechce ženiť
Dobrý deň mám otázku mame spolu s priateľom dieťa sme spolu 6 rokov mala ma 3roky ja mám 24 priatel 35 a on sa nechce ženiť. Ale predtým chcel len teraz posledný rok stále hovorí že on sa ženiť nebude s nechce povedať že prečo keď sa pýtam tak povie že potom sa každý len rozvádza 🙃
@janage
Tymto prispevkom nechcem obhajovat muzov, ale chcem reagovat na to, co pises 09:49.
Toto je chyba aj zien, a chapem, ze ma tu kvoli tomu maju niektore zeny v zuboch (vacsinov sa ich to totiz tyka), ale stale vacsina slovenskych zien je proste zaostala voči modernym europankam, napr. v nemecku, francuzku, taliansku.. Mnohe zeny tu stale vnimaju ze rolou zeny je starat sa o domacnost a deti a "muz pomaha". Ale automaticky beru fakt, ze po RD nastupuju do prace. Mnohe zeny si tu seba nevazia, nevazia si, co do seba investuju, svoje vzdelanie, svoje talenty a proste hraju rolu "chudery" v muzskom svete a podla mna ZIAL povazuju to za nieco normalne a spravne a este sa tu s teobu budu do krvi hadat.
Pred vianocami slovenska zena pomaly od 1. decebra vypeka kopec druhov kolacov, vyvara, vyzdobuje, proste cely december robi na plny uvazok doma a k tomu pravdaze chodi do prace a k tomu obriaduje deti. Kedze som uz par vianoc stravila v zahranici so zahranicnymi rodinami, bola som velmi prekvapena, ze tam nic take neexistuje. Bezne sa kupi nejaky dezert a maximalne co sa pred vianocami spravi je jeden druh vianocneho peciva. Nevidela som tam ziadne take, ze zeny kmita jak sibnuta, pripravuje zemiakovy salat, kapra, uz planuje na dalsi den kacku s loksami a vlastne sama seba nici a nevie si predstavit inak fungovat, lebo tak fungovala jej zrobena matka, stara matka... susedky
Detto deti, ak zena nema usporiadany svoj zivot, nezdravo sa fixuje na dieta a snazi sa, aby dieta bolo od nej zavisle a idealne pri kazdej inej osobe plakalo a pytalo maminku.
Velmi vela chyb robia samotne zeny, pretoze pri zene, ktora pozna svoju hodnotu a nedovoli so sebou kyvat, by taky muz, ktory odmieta participovat na domacnosti proste nevydrzal. A je toto cele divne hlavne v dnesnej dobe, kedy je take moderne roky spolu zdielat domacnost bez toho ze su este manzelia a maju deti a teda by si clovek pomyslel, ze ludia sa takto otukaju, vzajomne obrusuju a zistuju, ci teda vstupia do manzelstva alebo nie. Namiesto toho je dnes "in" si spravit dieta s frajerom a potom zistit, ze vlastne si nevyhovujeme.
Cize nielen muzi, ale aj zeny su na chybe
@zmrzlinka2021 presne tak, súhlasím, ale z veľkej časti je to spôsobené aj výchovou, napríklad aj ja som bola takto vychovaná, že žena a stará o deti a domácnosť a prišlo mi to normálne. Tiež som roky vypekala na Vianoce ako šibnuta, naháňala som sa. No časom som si povedala, že takto to nebude. Koláče už roky objednávam a výzdobu robíme s deťmi len tak rekreačné. Okná umýva manžel. Proste časom som zmudrela. 😂
@janage presne to sú dnešný muži, finančné nech sa podieľa žena pol na pol lebo veď emancipacia, ale keď ide o domácnosť a deti, tak to už je ženská robota, lebo pan ľudstva potrebuje aj oddych a nebude robiť zensku pracu
Ale súhlasím aj so @zmrzlinka2021, na začiatku kým dvaja chodia sa chce zrna ukázať ako to super zvláda, alebo ako to videla v rodine ze žena sa ma "obetovať" a chlap si na to zvykne, potom prídu deti vaic starosti ale chlap je už naučený na pohodlie.... A kým ženu čaká po práci druhá sixhta doma, tak muž si už tu svoju odkrútil v práci.
A potom tu vidno denne tie temy. A najväčším problémom je ze Muž si myslí že sa žena sobášom a deťmi nezmení, a žena si myslí že sa muž zmeni
@sense
@zmrzlinka2021 toto je ale tu dane tlakom spoločnosti. Viď nedávna diskusia, keď muž si napozyva návštevy ale odmietne sa podieľať na upratovaní, nákupe aj finančne či prichystaní pohostenia. A všetci vrátane mužovej rodiny to dávajú za vinu žene. Aj jej tu mnohé naložili, že aká neschopná. Lebo však sú rodina. Má sa postarať
Od mojej vlastnej mamy doteraz počúvam, že žena drží rodinu, chlap predsa pracuje, nebude sa starať o domácnosť či deti, robiť one ženské práce atď.
Tu jednoducho žene matky takto vychovávali a mnohé ešte vychovávajú svoje deti či chalanov či baby. Tak ako moslimke príde normálne podriadiť sa mužovi vo všetkom lebo tak sú vychovavane celé generácie. Ak sa dáka vzbúrili raz dva ju rodina a spoločnosť uprace. Tu vidím hlavnú chybu vo výchove detí.
@janage inak môj terajší ako jedináčik mal teiz výchovu ze maminka ešte aj tanier po synovi upratala, raz mi jeho mama povedala ze no to je údel nás žien., a na to jej vravím tak potom mi musí chlap druhu sichtu zaplatit.... A to u nás nehrozí. Domácnosť a financie sú dokopy 200% a každý ma svojich 100perc
@janickacrazy
@sense
@janage
Baby, urcite je to aj o vychove a nasledne tym sa vytvara prostredie, kde vacsina povazuje nieco za samozrejmost. Pre mna je len nepochopitelne, ze v roku 2023 je to zial relativne bezny jav na slovensku.
Podla mna sa mu proste nechce, vela penazi to stoji, je okolo toho vela maskarady. Uz to nepotrebuje je usadeny, ma dieta tak naco. Skus mu navrhnut aspon mali sukromny obrad s obedom na radnici.
@juliacenc Problem nie su peniaze, problem je zavazok. Aj kebyze mu to teraz niekto iny zaplati ten obed pre par osob, poplatky na matrike, ci kde... tak nepojde do toho.
@zmrzlinka2021 súhlasím problém je záväzok a status ženatý.
Tak ho nenut.
Vy si tu všetky do jednej omielate niečo o svadbe a záväzku pritom ste ani jedna nepochopili, že muži majú problém ROZVODOM a nie s manželstvom 😀 keby nechceli záväzky tak si s vami ani deti nerobia a nezdieľajú s vami ani spoločnú domácnosť
@bbshop ale kdeže muži nemajú problém s rozvodom , zbalia sa , nechajú ženu s deťmi a odídu . Žiadny odchádzajúci muž si neberie deti so sebou , tieto záväzky prenecháva žene. Nepoznám muža čo by balil deti a s nimi odchádzal k inej žene. O to či sa bude stretávať s deťmi alebo nie, rozhoduje iba on sám , je to jeho právo ale nie povinnosť. Často neplatí ani výživné a žena ho náhaňa cez exekúcie alebo ho naháňa štát.
@subartic nie sú náhodou ženy tie, ktoré majú deti ako rukojemníkov? Nemýľte si dojmy s pojmami. Existuje taká notoricky známa veta "Deti už neuvidis". Presne preto ostávajú muži v nefunkčných manželstvách, aby neprišli o deti. To len ženy s obľubou vykresľujú mužov jak beštie, ktoré bezcitne odchádzajú. Nie je to pravda. V mnohých prípadoch je to ženina politika.
@bbshop nie , ženy ostávajú v nefunkčných manželstvách a potom sa často v 50 tke a neskôr rozvádzajú, lebo deti už vyrástli a ďalší život s debilom im netreba. Muži zostávajú často v manželstvách z pohodlnosti a to že sa nemajú kam presunúť , teda k inej žene. Nechce sa im riešiť nejaké problémy. Muži sa ženám pri rozvode vyhrážajú že im vezme deti a že ich už neuvidia , to sú také tie tliachačky a blbost ktoré často púšťajú do vetra.
@bbshop s dobrým mužom sa žiadna normálna žena nerozvádza , potom sú dve možnosti , buď je ona nenormálna alebo muž nieje dobrý muž. Je jasný mechanizmus ako žena funguje v nie dobrom vzťahu , naprv sa snaží to mužovi vysvetliť, snaží sa komunikovať, potom kričí , plače a potom zrazu je ticho . A to je koniec . Toto veľmi zle muži dešifrujú a myslia si že už krava dala pokoj a je kľud. Muž zistí že má problém až vtedy keď mu je doručená žiadosť o rozvod,vtedy sa mnoho mužov snaží riešiť ale už je často neskoro . Žena tomu chlapovi dá len to čím je celé manželstvo sýtená . Ak je sýtená ničím , dá mu s prepáčením hovno. Ak cíti lásku , podporu od toho muža, náklonnosť starostlivosť a vidí že ten muž aj tie problémy rieši , tak mu to plným priehrštím vracia.
@subartic áno to je pravda, ale to píšeš o ženách, ktoré sa už vydali a boli normálne. Mnoho mužov sa s tými nenormalnymi ani oženiť nechce lebo potom to končí tak ako som písala ja, že sa bijú o deti a majetok. Muž si myslím, že vie vycítiť čo od ženy môže čakať a keď vie, že jeho priateľka má tendenciu sa rozchádzať s ním každú chvíľu, tak nebude riskovať, že v manželstve sa s ním bude rozvádzať každu chvíľu a brat mu deti.
@subartic si myslím, že určite poznáš prípady, keď žena riesi aj tie najmenšie problémy presne takýmto spôsobom.. utekmi, ultimatami, vyhrážkami. Toto si na krk nechce uviazať nikto, aby sa s takou potom rozvadzal. Všeobecne ženy zvyknú byť hysterky a ani na sekundu nerozmýšľa racionálne, keď ide zahodiť celé manželstvo lebo on na ňu krivo pozrel. Ženám sa veriť nedá. Povie A, myslí si B a plánuje už dokonca C. Dotlači ho do svadby a este v deň svadby sa oháňa s rozvodom pri bežnom predsvadobnom strese. Ženy takto riešia konflikty. A keď muž sa dá na záväzok, tak chce, aby to bol vážne ZÁVÄZOK a nechce znášať jej fanty a trpnut kedy ona vyrukuje s rozvodom a on príde o všetko.
@bbshop tak s nenormálnymi ženami sa oženiť nechce, ale deti im robit vedia, zdieľat s nimi spoločnú domácnosť vedia to im nevadí, že si každé ráno oblečie čistú košeľu , zje obed to im proti srsti nie je. To mi je nejak záhadou . Tak keď nie sú normálne nech s nimi ani nežijú a teda neplodia deti .
@bbshop áno poznám , ale tie neradím k normálnym ženám .
Ni eženy nie sú hysterky a to ani všeobecne , žena keď už kríčí tak ma na to riadny dôvod. Žiadna normálna žena nekričí len tak z pasie. Zjape už vtedy keď chce aby sa veci pohli , lebo mnoho, mnoho chlapov veci nerieši , s prepáčením serie na to, necháva problémy vyhnívať a čaká že sa to " samo ". Lenže ono sa to samo netoto , potom v drvivej väčšine žena kapituluje a kašle na to aj ona a proces je zakončený , neodvratný pokiaľ sa ten muž nespamätá . Ja osobne uznávam názor psychológa Studničku a terapeuta Černého že za fungovanie rodiny je zodpovedný predovšetkým muž. Žena je zodpovedná za seba a deti , muž je zodpovedný za celú rodinu a to ako mu bude fungovať, ako sa bude správať k žene , ako ju bude emocionálne sýtiť, aké signály jej bude vysielať, akú ochranu jej bude poskytovať. Nastane problém , ťažký problem a rieši ho žena ? Kde je ten chlap ? Muži ktorí toto nepochopia nebudú mať dobré žiadne partnerstvá , ani prvé a ani desiate, po čase sa to všetko zopakuje. A preto sa po prvom rozpadnutom manželstve nechcú už ženiť, lebo nezmenia vzorce svojho správania a sú zas tam kde boli a zas a znova nariekajú aké su ženy kakané a hrozné.
@subartic pozri, vzťahy sú kadejak pozliepane. Môžeš ho milovať a nemusíš chciet si ho vziať, keď ťa už mnohokrát zranil. V maloktorom vzťahu idú ľudia na 200%. Veľakrát už majú toľko zranení aj z predošlých, ale aj z aktuálneho vzťahu, že už to nechcu hrotit svadbou a pre istotu si nechávajú únikovú cestu, keby ich ten druhý znova zranil. Nevieme čo všetko tie ženy tým mužom vyviedli, že sa ten muž rozhodol, že ona pre neho nie je "wifey material", ale iba partnerka. Tak isto ženy ostávajú s alkoholikmi, narcistami, tyranmi..mnohokrát sa tí ľudia naozaj ľúbia, ale už si držia od seba odstup aj keď pokračujú ďalej vo vzťahu. Tak isto ten muž ju môže ľúbiť, môže si ju vážiť, môže chcieť s ňou byť..ale už mu urobila veci kvôli ktorým to už nevidí na manželstvo a možno stále čaká na ďalší podraz. Toto isté robia aj zaľúbené ženy. Ostávajú vo vzťahoch bez perspektívy, milujú mužov, ktorých si už ale nevedia predstaviť ako manželov, otcov svojich detí. Chcú byť s nimi, ale "bezpečne" nech je cesty späť, keď im znova ten chlap ublíži. Svadba ti zoberie akúkoľvek únikovú cestu zo zleho vzťahu. A nie, muž si nenechava únikovú cestu, kvoli iným zenam, ale kvôli svojej vlastnej, ktorá mu ubližuje. Vo vzťahu k iným ženám je jedno či je "iba" zadaný alebo zenaty. Stále to je záväzok a nevera ma byť nemysliteľná aj bez svadby. Normalny partnerku nezatajuje a nehrá sa na slobodného. Ten kvázi "papier" rozhoduje len o tom čo je medzi nimi dvoma a aké následky to bude mať pre nich dvoch. A neverník podvádzať a opustiť ju kvôli inej žene môže v akejkoľvek forme vzťahu. To, že sa ožení neznamená, že si nebude môcť začínať s inými ženami poza jej chrbát, ak to náhodou robil už aj pred svadbou. Takýto v tom kľudne bude pokračovať a manželstvo ho nezastaví. Čiže písať tu stále o tom ako nechce záväzky je odveci. Áno nechce záväzky, ale len kvôli prístupu svojej vlastnej partnerky a nie kvôli sebe. On sa správa rovnako aj pred aj po svadbe a nič ho nezastaví žiaden "papier".
@subartic ale ty stále píšeš o tých normálnych, ktorých je minimum. Drvivá väčšina žien sa fackuje hlava nehlava, háda jedna radosť. Nemáš šajnu ako sa priemerná žena správa za zatvorenymi dverami. Z vlastných kamaratiek by si mohla byť zdesená keby si bola svedkom niektorých situácii a ich prístupu. NIKDY nepoznáš človeka ako sa správa vo vzťahu..ani najlepšiu kamarátku. Sama som bola svedkom takých situácii, kde som si myslela, že tá žena je úplne racionálna normálna poznám ju celý život a stačilo mi raz vidieť ich hádku bez toho, aby o tom ona vedela a pochopila som všetko. Toho muža deptala celé roky a nám podsuvala úplne inú verziu. Opakujem never ženám. To, že ty si z kategórie normálnych neznamena, ze sú take aj tie ostatné, ktoré hrajú divadlo. Ženy sa neštítia vo vzťahu robiť tie najhoršie veci a potom plakať pri kamaratkach čo im ten chlap zase urobil.
@bbshop hrotiť svadbou a pre istotu si nechávať únikovú cestu ? Tak buď som v tom vzťahu naplno alebo jednoducho nie som v ňom a nie som so ženou kde si nechávam únikovú cestu . Milovať ženu /muža ale som jednou nohou na odchode alebo stále mám jednu nohu medzi dverami nie je vzťah ani partnerstvo.
A ja ženám verím , lebo väčšina žien je normálna a jediné čo chce je dobrého muža. Ak takého má , kvitne. Nemá dôvod ani zjapať a ani sa podieľať na vytváraní napätia. Naopak , vracia mu to ako to len ide. Milovaná a nezraňovaná žena miluje tiež .
Práve naopak , dnešná doba má tendeciu neprodukovať mužov ale lemplov, a luzrov . Značne k tomu prispevajú aj samotné ženy, ich matky . Taktiež mladé ženy lebo sú ľahko prístupné a v strachu že budú na ocot berú prvé čo im príde pod ruku . A potom sú tu také príspevky ako nadáva mi do píč, kuriev, prijebaných , fackuje ma , strká do mňa , vydeľuje ma s peniazmi , s deťm som neustále sama , aj počas materskej chce po mne prispievať 50 % , príde z práce a hrá sa na PC, mobile, celý víkend prespí atď.
Táto doba je o tom že muži slabnú a ženy silnejú , role sa obracaju , ženy získavajú mužskú energiu a muži ženskú , pohodlnejú , neriešia však načo , žena vyrieši . A žena rieši, lebo nemá inú možnosť. Ja keď počujem že muž fňuká , sťažuje sa , narieka , plače sa mi žalúdok obracia , lebo ja osobne takýchto ufňukancov z duše nenávidím . Toto má byť pre mužov nogo zóna , tam nemajú čo robiť, problém je na to aby sa riešil . Takto vediem aj svojich synov už od útleho detstva. Ja vychovávam chlapcov inak , s láskou ale tvrdšie . Už od mala ich zaťažujem zodpovednosťou , jasne im vštepujem že dievčatá sa nebijú , na šarvátky sú chlapci . Žiadnym spôsobom im nebránim aby sa v chlapčenskom kolektíve aj pobili ale vždy im jasne zdôrazňujem že nesmú vyvolávať konflikty, ale keď sa už do neho dostanú aby sa adekvátne aj bránili . Aby boli súťaživí , vytrvalí a prekonávali svoje strachy. Dospelý syn vie že za rodinu je zodpovedný on , nie žena , nie niekto tretí ale on . Ako sa jej bude dariť , za to nesie zodpovednosť len on . Som nesmierne rada že som to do neho vštepila aj sa tak správa,mnohí rovesníci mu prídu ťažko infantilní.
A áno , ženy môžu určitým spôsobom za to akí sú niektorí muži , ale ženy matky . Mnohé z nás matiek tak šetria tých svojich synáčikov že si v konečnom dôsledku ani tanier po sebe nevedia odložiť a takéhoto ich odovzdávajú partnerke, neschopných života.
Rovnako svojim dcéram vštepujem že nech si mužov starostlivo vyberajú , nech si všímaju niektoré znaky , nech im prenechávajú priestor na riešenie problemov , aby sa vyhýbali lúzrom , násilníkom a hlavne nech sa nestávajú večnými čakateľkami na svadbu . Najstaršia dcéra ako vidím si to zobrala k srdcu a muž ktorého si vybrala za budúceho partnera spĺňa všetky predpoklad skutočného muža a nie chlapatého decka.

Problém je, že slovenskí muži chcú, aby sa žena podieľala na finančnom chode rodiny 50% ale oni sa na chode domácnosti, starostlivosti o ňu a spoločne deti 50% podieľať rozhodne nechcú to už považujú za úlohu a problém ženy. Nech si to vyrieši, oni nemôžu.
A tak žena veľmi často ťahá za kratší koniec.
Ako to jedna lekárka povedala. Keď ju prijímali sondovali ako to ma v osobnom živote (ano nema sa to) či sa má kto postarať o deti atď. Jej muža sa tiež opýtali, pochválili, že mladý už má rodinu a ani ich nenapadlo sa spýtať ci ma zabezpečenú starostlivosť o deti. Však má manželku. A to je presne to nastavenie väčšiny spoločnosti.