icon

Môjmu priateľovi sa páčia veľké prsia

13. jún 2023

Ahojte, môjmu priateľovi sa páčia veľké prsia,ale že možno aj také mega veľké. Ja mám prsia veľkosť B, ja som spokojná a veľkosť by som meniť nechcela. No vo vzťahu k nemu mi to spôsobuje problém, že veľmi zle vnímam, keď pozerá na ženy s veľkými prsiami, že si sťahuje také obrázky (ešte to by som prekúsla), ale veľmi zle beriem, keď sa spýtam,či predchádzajúcej partnerke nevadilo,že občumuje iné ženy, tak jeho odpoveď je, že vtedy to nerobil,lebo ona mala veľké, tak občumoval ju. A toto sú veci,čo mi ubližujú, sex milujem,ale viackrát sa mi stalo,že som sex odmietla, lebo mi tieto veci, čo riesim v hlave spôsobujú,že nemám chuť na sex, alebo keď sex je,tak nedosiahnem orgazmus (nikdy predtým v živote sa mi to nestalo). Sme spolu vyše roka,riešili sme viaceré problémy, konečne sme sa nejako utriasli, inak si rozumieme, máme spoločné záujmy, pomáha mi okolo domácnosti....., ale toto si neviem vyriešiť v hlave. Neviem,ako to riešiť, na plastiku by som nikdy nešla, ani keby bola zdarma, alebo keby som sa mohla zobudiť zajtra s väčšími prsiami, tak to by som tiež nechcela,lebo mne moje prsia vyhovujú. A riešiť to zmenou partnera je blbosť, tam mi možno budú vadiť iné veci. Ako si to upratať v hlave?

Strana
z4
anita6666
13. jún 2023

@panelacikova tak toto sú už konšpirácie, aké ani Fico nevymysli 😆

marseillefan
13. jún 2023

Celé je to v podstate blbosť, ale čo ma zarazilo, bola veta tvojho partnera, že pri svojej ex očumovať nemusel, lebo mala veľké prsia. On nemá žiadnu empatiu? Toto by som v živote partnerke nepovedal, ani keby to nebodaj bola pravda. Bolo to od neho veľmi neúctivé. Ten človek má buď nulovú empatiu, alebo je to hajzel, ktorý ti vedome chcel ublížiť, alebo je proste len idiot, ktorý nerozumie, že to, čo hovorí, má aj dôsledky. Ani jedna z tých troch možností nie je dobrá...
PS: a mimochodom, určite očumoval aj pri nej, aj si honil pri prsnatých obrázkoch keď s ňou chodil

reanda
13. jún 2023

@anita6666 nemyslim.. praveze to sedi

autor
13. jún 2023

@marseillefan nemá empatiu. On určite nechce ublížiť zámerne, to viem na sto percent. Len je úprimný aj vtedy,keď by nemusel.

panelacikova
13. jún 2023

@anita6666 tak prepáč, ale tentokrát ti nerozumiem, hoci v 99% príspevkoch s tebou v podstate súhlasím. pracujem totiž roky s aspergermi a veľmi podobne sa prejavujú, hoci sami si toho nie sú vedomí... sú to ľudia, ktorí ak sa v mladosti relatívne dobre nasmerujú, dokážu prežiť v podstate plnohodnotný život (teda až na niektoré extrémne prípady). dokonca si nájdu partnerku, majú deti... žiaľ, mnohokrát sa táto porucha odzrkadlí aj v potomstve :( kedysi sme ich mali za ľudí navštevujúcich osobitné školy. v súčasnosti majú mnohí šancu sa plnohodnotne zapojiť do spoločnosti a ísť takým smerom, ktorý ich baví a byť v nich špička. akurát im chýba empatia (rôzne, niektorým úplne, niektorým veľká dávka) a majú svoje rituály. v tomto prípade by šlo o opakovanie tých istých činností, hoci autorka ho upozornila, že si to želá inak alebo že sa to "má" robiť inak. vrátane toho, že sa vyjadrila, že jej to vadí, ak sa takto vyjadruje a čumí (na bohom obdarené ženy). napriek tomu on v tom pokračuje. nemyslím si, že to robí preto, aby jej ublížil. on si vôbec neuvedomuje, že jej ubližuje.

anita6666
13. jún 2023

@panelacikova empatia chyba aj narcistickej poruche osobnosti,čo z môjho pohľadu zase sedí najviac. Každý v tom vidí svoje. Akurát,že to nie je vôbec podstatne. Podstatne je,že je to magor a ako to vidí autorka, je už na nej.

panelacikova
13. jún 2023

autorka, nemyslím si, že ide len o úprimnosť. teda, áno, ide o ňu v kombinácii s neschopnosťou empatie. aj môj muž je úprimný, mnohokrát povie tiež takú vec, že až.... ale ja ho potom usmerním spôsobom: nabudúce radšej takto... a on to rešpektuje a pamätá si to. ale ak má tvoj priateľ naozaj poruchu autistického spektra, tak aj nabudúce urobí rovnako. on to má akoby v sebe zakódované a bude mu trvať veľmi dlho, kým preorientuje svoje správanie. mnohokrát to trvá roky a je potrebná obrovská dávka trpezlivosti. najskôr zo strany rodičov, potom učiteľov, neskôr kolegov, životných partnerov....

autor
13. jún 2023

@panelacikova nemyslím,že by mal poruchu autistického spektra. Je to neempaticky blbec, v tomto určite. V iných veciach nie. Ubližovať nechce zámerne. A je to človek,ktorý rád pomáha aj iným. Chýbajú mu sociálne zručnosti

nellye9
13. jún 2023

Pozri, ak aj neubližuje zámerne, tak stále ubližuje. Je len na Tebe, do akej miery mu to budeš tolerovať. Časom sa to nazbiera a tá výhovorka, že to nie je jeho zámer ti, stačiť nebude.
Ak by si totiž dostala nechtiac každý deň kladivom po prstoch, tak by Ťa boleli a ruku by si stiahla ;), nenechala by si ju tam a neutešovala by si sa, že veď nechtiac...
Ubližuje, ubližuje... To je podstata.

panelacikova
13. jún 2023

celý čas ho obhajuješ slovami, ktoré presne sedia práve na túto poruchu.
ak teda pochybuješ o poruche a zároveň sa takto vyjadruješ na jeho adresu: Je to neempaticky blbec, tak nechápem, prečo vlastne s ním si?

autor
14. jún 2023

@panelacikova lebo inak mi vo všetkom vyhovuje

autor
14. jún 2023

@anita6666 podľa mňa nie je narcis

autor
14. jún 2023

@panelacikova teraz som čítala o aspergerovi, skôr z toho mi niečo na neho sedí. Ale city vie prejavovať, je tulivy, rád sa bozkáva, alebo ma pohladí. Neviem veru

0silvia0
14. jún 2023

časť aspergerov je aj túlivých, nie sú všetci ako cez kopirák.

jamacka
14. jún 2023

Joj bez urážky, ale takýchto kokotov neznášam, mal si rovno nájsť babu s veľkými kozami.Od takého by si mala ísť čo najskôr preč. To ,že ti pomáha v domácnosti si nemyslí,že budeš s nim šťastná. Toto sú typi chlapov,že keď sa mu taka ceckata vyzlečie, alebo ho začne baliť, tak jednoznačne podľahne.Ty buď sama sebou a byť na tvojom mieste hľadám inde.Mas na viac a nie mať takého kokota pri sebe,ktorý ti bude dávať vyzrat, že máš malé prsia.

0silvia0
14. jún 2023

Poznám babu, ktorá mala z toho, že mala veľké prsia a všetci slintoši po nej čumeli a mali narážky, dostala z toho psychické problémy. Cítila sa ako objekt pre slintajúce prasatá. Dokonca si z tohoto dôvodu dala prsia zmenšiť, aby sa mohla cítiť ako človek, nie ako nejaký objekt.

autor
14. jún 2023

@0silvia0 verím,že je to možné

ckocka
14. jún 2023

Já mám velké prsia, môj chlap má rád velké prsia, na inú prsatú babu sa aj tak pozrie, mne to nevadí. Je to aj o miere, nos im do výstrihu nepchá ani si hlavu nevykrúti, ale má oči a čo sa mu páči zaregistruje. Moje sebavedomie tým nijako netrpí a mám stále pocit že miluje mňa, a nie všetky prsaté ženy na svete. Nikdy mi teda nedal žiadny dôvod myslieť si že sa potajomky mucká s každou čo má déčka, ani si nemyslím že by ho každá taká chcela.

autor
14. jún 2023

Môj má rád aj veľké zadky,ten mám aj ja, a rozmýšľam,či mi vadí,že sa pozrie na zadok. Asi nie, alebo tak nie,ako na prsia.

baribaldi
15. jún 2023

Tvoj partner je extrém aj z pohľadu chlapa, možno mix všetkých možných zdravotných či psychických definícií aké tu v tejto diskusii padali.
Nechcem tvojho priateľa obhajovať, lebo očividne nevie ovládať svoje obzeranie a je empatický debil...
Ibaže v tom očumovaní báb nie je sám, 90% mojich kolegov, kámošov a známych mužov čumí rovnako, lenže nie tak okato a často, no a to je zrejme jediný rozdiel. Chvíľami aj mne samému je trápne a na grc, keď moji 20-30-40.ročný kolegovia očumujú kancelárske kolegyne a správajú sa ako nezrelý debili. Navyše bežne pozerajú prsnaté baby na Tik-Toku a FB počas práce a vtedy mi dochádza, že ja našťastie už mám túto etapu za sebou...
Ak by si aj hľadala iného partnera, ktorý to robiť nebude vôbec, tak ti zostáva pár % mužskej populácie, samozrejme po odrátaní gejov či nejakej inej menšiny... To ti budem silno držať palce a nemyslím to v zlom.
Skôr ma napadá iná myšlienka : čo by si urobila, keby sa tvoj priateľ od zajtra prestal pozerať na veľké prsia a začal pozerať na pekné zadky, krásne nohy, super upravené vlasy, modelky alebo proste na akúkoľvek peknú ženu, ktorú by stretol... pretože na Slovensku sa tieto možnosti vyskytujú kam sa len pohneš...
Možno by ti vadilo čokoľvek z toho a nielen pri súčasnom partnerovi. Ak je to tak, potom nie je jediný problém v priateľovi a mužoch. Vždy by ti niečo vadilo, muži sa skrátka nezmenia, môžu sa kontrolovať, ovládať či báť sa prejaviť pohľady. Ale pochybujem, že to zmenia... ani keby boli nevidomí či slabozrakí, aj takí si nájdu spôsob.
Skús sa zamyslieť či klady vo vašom vzťahu nestoja za to, aby si sa vysporiadala v hlave s týmto problémom, ktorý ti tak strašne vadí a našli ste kompromis. Pretože priateľa môže nahradiť ešte väčší pako s inou úchylkou, ktorá sa prejaví po čase a pôjdeš z blata do kaluže...

autor
15. jún 2023

@baribaldi ďakujem ti za tvoj pohľad. Lebo v tejto diskusii ma väčšinou zhejtovali, ako keby som bola zúfalka, ktorá nevie byť bez chlapa a radšej má byť sama. Každý človek má nejaké chyby, mám ich ja, má ich môj priateľ. Isté je,že jemu naozaj chýba empatia, neviem,či je to spôsobené výchovou,alebo či naozaj by mohol mať nejakú "poruchu". Ja som bola dlhšie sama, aj ked som sa s mužmi zoznamovala, no nájsť relatívne "normálneho" muža v dnešnej dobe je značný problém, aj keď diskutujúce v tejto diskusii sa tvárili,ako keby fajn muži boli všade okolo. S týmto mojim sa mi zdalo,že to môže vyjsť, je mi s ním fajn, máme spoločné záujmy, vie sa mi prisposobit, ja som dominantný typ a on je ten submisivnejsi, čiže aj v tomto sa dopĺňame. Nehovorím,že nemá iné chyby,ako ocumovanie, ale počiatočné problémy, ktoré sme mali, sa utriasli a momentálne mi vadí toto. Niekedy,keď som v pohode, tak to neriešim a niekedy, ak nám horší deň, sa ma to veľmi dotkne. Ja mám dospelého syna a jemu som vždy zdôrazňovala, nech ženy neočumuje, a jemu samému to vadí, keď to chlapi robia. Síce vidím,že sa pozrie,ale robí to úplne nenápadne a diplomaticky😁 Tento môj to robí dosť okato a teda mi aj povedal,že sa mu páčia väčšie vnady. Už to zvyknem praktizovať tak,že keď ideme niekam, tak ho upozorním, nech neočumuje a on mi potom povie, že neočumoval som, mal som oči iba pre teba 😁 lenže ma nebaví, mu to stále dokola vravieť. Niekedy mi príde ako Otík z Vesničky, ktorému musíš dokola vysvetľovať. No uvidíme. Nejako si to hádam v hlave skúsim vyriešiť.

Strana
z4