icon

Možno sa spovedať z používania ochrany?

13. júl 2024

Ahojte, poprosim aby sa ozaj vyjadrili len veriace zeny. Dakujem.
Ide o to ze som sa vydavala este pocas vs, dokoncujem ju, buduci rok som v poslednom rocniku. Studujem denne, a rocny syn je v jasliach. Co sa tyka sexu, nechcem riskovat a pouzivame ochranu. Spovedat sa z toho? Tym ze kojim, ms mam este nepravidelnu, v noci vstavam, niekedy raz, niekedy aj 5, cize meranie teploty neprichadza do uvahy. Proste nechceme riskovat dalsie tehotenstvo, tak pouzivame ochranu…. Co s tym?

Kto chce rypat, nech sa prosim zdrzi komentara. Dakujem.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
makodob
19. júl 2024

@yoxinka ono toto ubližovanie ľuďom vrámci náboženských pravidiel sa deje skoro všade v každej denominácií, kde nie je Duch Svatý. Nielen u katolíkov ( i keď tam asi najviac), ale videla som to aj u baptistov, evanjelikov a vačšinou to je ľuďmi, ktorý majú náboženského ducha a myslia si, že konajú v mene Boha. Cirkev Kristova sú kresťania po celom svete v roznych denomináciach, ktorí milujú Boha celým srdcom a žijú podľa Neho. Žiaľ v každej denonimácií si vačšinou myslia, že sú tí ,,najlepší, praví”, pritom týmto zmýšľaním sa úplne Bohu protivia. Asi si myslia, že jedny budú v katolíckom nebe, druhý v evanjelickom a pod. Je to smiešne, lebo Boh jasne povedal: že je len jeden Boh, jedna viera a jeden krst (Efezským 4,5-6). Vďaka Bohu, už stretávam stále viac ľudí, ktorí tomu začínajú rozumieť, hlavne keď čítajú Písmo.

sunyrose
19. júl 2024

@lonely66 Ďakujem pekne za reakciu. Presne, každý má pravo vyjadriť svoj názor. K tomu, čo som napísala iba toľko. Veriť v to, že Božie výroky sú pravdivé o zemi a budúcnosti ľudstva na nej môže iba ten, kto je presvedčený o existencii Boha a pravdivosti jeho výrokov /Títus 1:2 - "....a je založená na nádeji na večný život. Ten už dávno sľúbil Boh, ktorý NEMOŽE KLAMAŤ", Izaiáš 55:9-11: "Veď ako vysoko je nebo nad zemou, tak moje cesty prevyšujú vaše cesty a moje myšlienky prevyšujú vaše myšlienky. Lebo ako padá dážď a sneh z neba a nevracia sa naspäť, kým nezavlaží zem, aby sa zazelenala, priniesla plody a vydala semeno na siatie a chlieb na jedenie, TAK JE TO SO SLOVOM, KTORÉ VYCHÁDZA Z MOJICH ÚST, NEVRÁTI SA KU MNE BEZ VÝSLEDKOV, ALE VYKONÁ VŠETKO, ČO SI PRAJEM A DOSIAHNE TO, NA ČO SOM HO POSLAL". To, že ho nevidíme, nie je dôkaz o jeho neexistencii. To, že Boží hlas nepočujeme naživo ako ľudia v minulosti, nie je dôkazom toho, že to, čo pre nás dal zapísať sa nesplní. Ak všetko, čo nám Boh zjavil v Písme je pravda /Ján 17:17 - "...tvoje slovo je pravda" - to sú slová zakladateľa kresťanstva Ježiša/, potom sme my veľmi malí páni na to, aby sme obrazne povedané hovorili Bohu: "Čo to robíš?" alebo "Kedy to mieniš urobiť?" Boh bude konať, ale nie v čase, ktorý mu stanovíme my... Konal aj v minulosti a bude konať aj v budúcnosti. Zrejme má dôvod na to, aby tento nespravodlivý svet ešte chvíľu ako-tak fungoval. Možno do chvíle, kým svet aspoň trošku pochopí, že bez nášho Tvorcu sme stratení...Ak sa nechceme presvedčiť o tom, či Jeho výroky sú 100%-né, potom nám ostáva ešte jedno - byť svedkami jeho konania. Bolo to tak aj v čase potopy a aj v 1. st., keď Ježiš predpovedal zničenie Jeruzalema, čo historici potvrdzujú - r. 70 n. l. Kto môže získať dôkazy o jeho bytí? Ten, kto je pokorný /1. Petra 5:5/. Pokora je základ toho, aby človek mohol Boha spoznať a pochopiť jeho úmysly. To, že väčšina sveta nechce Boha spoznať, ešte neznamená, že Boh nie je a svetu sa nezjaví....Žalm 83:18. Ďakujem a prajem všetko dobré, nech sa iba darí.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
19. júl 2024

@lonely66 Boh dáva slobodnú vôľu.
Neznamená,že súhlasí s tým,čo človek robí,ale dáva človeku slobodu.
Vojny si robíme sami. Kde múdri mlčia,hlúpi víťazia.
Vojny niekomu vyhovujú. A keby svet chcel zastaviť utrpenie v Ukrajine,či kdekoľvek inde,lebo ľudia trpia všade vo svete,tak sa o to zastavenie utrpenia snažíme viac.
Ale kto "vytiahne do boja za iného" z pohodlia svojho domova?
Boh neslubil život bez trápenia,choroby,utrpenia,či smrti.
Sľúbil,že bude s človekom,ak mu človek dovolí kráčať vedľa,či miest ho má rukách,keď mu je ťažko.
Ak najpr.clovek verí vo večný život,tak čaká za svoju snahu o dobrý odmenu v nebi.
Bola som od malička vychovávaná v katolíckej viere. A napriek tomu,v puberte riešila všetko možné.
Katolíci mi prišli nemoderní,nič sa speci nedialo,také nejaké jednoduché a nezáživné mi to prišlo.
Všetko možné iné som riešila,dokonca naštudovala si Abdrushina,atď,atď,filozofovala,mala priateľa,do ktorého som bola zaľúbená a bol tiež "hladac" pravdy,skončili sme pri Tom Abrushinovi práve. Lenže,mňa to nenaplnalo....ja som sa nejakou obklukou zase len dostala nazad.
Teda,boli ťažké chvíle v živote a vážne situácie a straty a či som chcela,či nie,najosibnejsie som cítila Boha práve u katolíkov.
Ja už nepochybujem o správnosti "košiara",ja už som medzi týmito ovcami spokojná a pokojná.
Ale stále si uvedomujem ešte,koľko mi k tomu dobrému chýba,ono to fakt je celkom "sranda" byť úprimný v Tom,čo robím, cítim....a tiež zakovapam. Ale ono to tie preplesky pre život potrebujem.

adka176
19. júl 2024

Používať hak a spovedať sa ... úplne jednoduché...ja som mala 4 tehotenstvá , v každom bol nejaký problém, jedno dieťatko zomrelo a v ďalších išlo o život mne alebo dieťaťu a nechcela som viac riskovať... používali sme antikoncepciu aj som to kňazovi všetko povedala... normálne sa snažil byť chápavý a normálne som zakaždým dostala rozhrešenie... nebudem predsa nezodpovedne rodiť každý rok ako jabloň a bohužiaľ teória plodných a neplodnych dní mi akosi nevychádzala.... myslím že som testovala túto teóriu dosť a boli z toho 4 tehotenstvá ... myslím, že to aj Boh pochopí....

krasolienka1
19. júl 2024

Ja sa z toho nespovedam

lonely66
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
19. júl 2024

@lonely66 skús sa ho na to opýtať. Myslím to vážne,nie ironicky.
Toto nie sú otázky na ľudí.....
Ja mám osobnú skúsenosť,že Boh ťa v nijakom probléme nenechá samého.
Ale slobodná vôľa tu je. Vždy ma človek na výber,vo urobí a musí znášať následky svojich rozhodnutí.
Ono je to ľahšie zhodiť všetko na Boha...neveriť,že je,ale ....urobiť ho zodpovedným za všetko.
Keby každý pozersl na svet ako na pomoc babke s nákupom,bolo by to super.
Myslím,že by neboli ani vojny,ani prenasledovania ľudí,ani hlad...
To my robíme zlo na svete,či si to chceme priznať,či nie.

ctahka
19. júl 2024

Mne sa veľmi páči,ako túto problematiku PPR zhrnul rimskokatolicky kňaz Marek Orko Vacha.Ak budeš mať čas, prečítaj si.
https://www.getsemany.cz/node/713
Ja ti radím povedať o týchto vašich okolnostiach v spovedi, to je to naj riešenie, iné nepoznám.

hylary
19. júl 2024

@lonely66 ináč nad týmto som sa aj ja velakrat zamyslela.. najviac ma.traoi že zomierajú nevinné deti, mladi ľudia, koľkokrát dobri ľudia sa nedožijú ani 50tky... A na druhej strane starí ľudia ktorí už len ležia a trápia seba aj svoje okolie, a budú žiť do 90tky.. alebo zlí ľudía ktorí druhým len ubližujú, takí žijú... Toto je spravodlivosť?

maja22
19. júl 2024

Toto mi dnes padlo do oka.

makodob
21. júl 2024

@lonely66 ak možem, tak sa ti to pokúsim vysvetliť, lebo odpoveď na to je dosť náročná na porozumenie. Ale áno Boh nám dal slobodnú voľu a reálne to znamená, že si každý može robiť čo chce- aj dobre, aj zle. Čo ale Boh dal, dal svoj zákon každému človeku do srdca (nazvem to svedomie) a dal aj prikázania (Mojžišovi, jemu vlastne ukázal - vymedzil hriech, dovtedy nebol hriech pomenovaný), ktorým sa tak vedome a cielene venujú najma veriaci. Ale aj neveriaci vie, že keď klame, kradne je to zlé. Prečo to vie? Lebo Boh mu to dal do srdca. Ľudia to proste cítia, že to čo robia je dobré alebo zlé aj napriek tomu, že nepoznajú Boha. Sú neveriaci ľudia, ktorí žijú podľa svedomia a žijú oveľa viac na chválu Boha ako niektorí ,,oficiálni veriaci”, pretože sa tak slobodne rozhodli a chcú žiť morálne. Ďalšou vecou, ktorú už ale nevidíme je duchovno. Takže ak dookola napríklad kradnem a ignorujem svoje svedomie, tak týmto konaním (hrešením) sám seba v podstste prekľajem a dávam moc diablovi, aby v mojom živote konal on. Potom vznikajú choroby, generačné prekliatia a to sa kopí. Predstav si aké je to ,,duchovné smetisko” v rodine, ktorá nepozná Boha, z človeka na človeka, z generácie na generáciu a to to ide aj desiatky aj stovky rokov, žiaľ. Lebo len jedine v Božej moci sa dajú tieto hriechy ,,anulovať” a to úprimnou vierou v Krista. Lebo Ježiš zomrel za každý takýto hriech, za každého človeka, ktorý tieto hriechy koná. A teda zhodneme sa na tom, že každý jeden sme hriešny. Len nie každý vie, že v mene Ježiša má takúto Božiu moc a ochranu, nie je to automatické. To je tak ako keď vlastníš auto, neznamená, že ho vieš aj automaticky šoférovať a to úplne bezchybne. Nie každý krestaň pozná tieto duchovné zákony a aj ich používa. Lebo diabol je proste klamár a mnoho kresťanov napriek tomu verí, že je Božia voľa to, že sú choroby, vojny, hlad a pod. Nie je to Božia voľa a Boh aj dnes koná konkrétne a nadprirodzene- uzdravuje, odlobodzuje ľudi, aj dáva požehanie v oblastí financií a pod. Ale to treba Boha naozaj poznať a nasledovať Ho. Sú napríklad kresťanské rodiny kde sa rodia postihnuté deti a tí rodičia to vobec neriešia, prečo to takto je, čo tomu duchovne predchádza, ale ešte nadávajú na Boha, že čo im to urobil, hnevajú sa na Neho. Mimochodom mnoho rodičov svoje vlastné deti slovne preklína a vobec si to neuvedomujú. Každé slovo má moc a buď tým slovom žehnáš (praješ dobré) alebo kľaješ (hovoríš zle, neprajne)- to všetko, aj keď tomu vačšina nepripisuje význam urobí v duchovnej rovine svoju reakciu a prejaví sa to vždy nejak fyzicky - napríklad chorobou, haváriou a pod. Často ľudia hovoria, že dostanú infarkt, odpadnú, vystrašia sa na smrť a pod (ono aj samých seba slovne preklínajú), svojím deťom hovoria ,, ty diablik, čertik” - to všetko je kliatba. Takýmto prehlásením dávajú oficiálne moc diablovi to potom aj zrealizovať. Ak k tomu hrešia a nečinia pokánie, tak má nad ich životom diabol stále vačšiu a vačšiu moc. Potom si može diabol žiadať od Boha choroby, nehody a všetko to nečakané a zlé, čo sa ľuďom v živote deje (prečítajte si v Písme Jóba). V zjavení Jána sa píše, že diabol chodí na ľudí žalovať pred Boha neprestajne dňom i nocou. A teraz prečo to Boh všetko diablovi dovolí? Lebo diabol pozná dokonale Boží zákon, veď sám podsúva ľuďom klamstvá, aby Boží zákon nedodržiavali, aby tomu nepripisovali váhu, aby ignorovali svedomie a pod. Boh je dokonale milujúci Boh, On je Láska. Ale je aj dokonale spravodlivý. Dokonale znamená, že nepridržiava nikomu. V spravodlivosti musí dovoliť diablovi to čo si diabol žiada, ak tí ľudia svojimi skutkami a rečami porušujú Boží zákon (aj keď nevedome). V Písme Boh povedal, že Jeho ľud hynie pre nevedomosť. A čo Boh urobil? Urobil tú najúžastnejšiu vec a to dal zabiť vlastného Syna (časť Samého Seba v ľudskom tele) za naše hriechy, aby každý kto uveril v Neho( Ježiša) mal večný život. Boh splatil dlh svojej vlastnej spravodlivosti, aby sme mohli byť spod diablovej vlády oslobodení. A na to stačí len uveriť, že to Boh naozaj spravil a Ježiš na kríži zomrel, že nás týmto činom vykúpil spod vlády hriechu a tým pásom aj duchovnej smrti. Lebo hriech je smrť. Je to asi ťažké na pochopenie, ale takto to funguje. Od kedy chodím s Bohom, viem, že každá choroba, každá zlá alebo dobrá okolnosť súvisí s tým, čo urobím alebo neurobím. Ak zhreším ( teraz nemyslím úmyselne), tak viem, že možem ísť pred trón milosti, aby diabol nemohol cez tento hriech žiadať nič zlé v mojom živote, či v živote mojej rodiny. A verte či nie, zlé veci či choroby nás obchádzajú. Ja denne žehnám svojím deťom, ľuďom okolo seba a Boh koná. Robím to, lebo ma to Boh skrze Jeho Písmo naučil a vďaka Jeho milosti som uvidela rozdiel. Ale žiaľ, len málo kresťanov ide do hĺbky. Preto sa toto všetko deje, lebo my sami dávame moc buď Bohu alebo diablovi. Nič medzi neexistuje a kto si myslí, že áno, tak je oklamaný opať a znovu diablom. Diabol a démoni existujú, tak ako existuje Boh a Boží anjeli. Sama som zažila mnoho útokov od diabla, kým som pochopila, že mi nemože nič, pokiaľ je so mnou Ježiš. Dnes ma už nevystraší ničím, lebo viem, že pred Ježišom sa musí skloniť každý, aj diabol. Ale kedysi som to nevedela a teda dokázal škodiť a ubližovať. Kto toto pochopí a miluje Boha, tak Boh dokáže veľmi konať, identicky ako konal Ježiš, keď ešte chodil po svete v tele človeka. Rozumej kto dokázeš rozumieť. Je to veľmi zhruba napísané.

makodob
21. júl 2024

@lonely66 odpoviem ti teraz tak prakticky na katolíckom fungovaní. Kompletných, neupravených Božích prikázaní je v Biblii v 2. Mojžišovej knihe - exodus, 20 kapitol od 1.verša.
Kontrétne znenie prikázania- nebudeš mať iných bohov:

,,Nebudeš mať iných bohov predo mnou. 4 Neučiníš si rytiny ani nijakej podoby tých vecí, ktoré sú hore na nebi, ani tých, ktoré sú dole na zemi, ani tých, ktoré sú vo vodách pod zemou. 5 Nebudeš sa im klaňať ani im nebudeš slúžiť, lebo ja Hospodin, tvoj Bôh, som silný Bôh žiarlivý, ktorý navštevujem neprávosť otcov na synoch do tretieho i štvrtého pokolenia tých, ktorí ma nenávidia, 6 a činím milosť tisícim tým, ktorí ma milujú a ostríhajú moje prikázania.”

Katolíci sa reálne v kostoloch klaňajú sochám - akože soche ,,Ježiša”, panne Márii, a ,,svatým”, modlia sa k nim a prosia ich o pomoc. Je to priame porušenie Božieho prikázania. Ako može Boh vypočuť modlitby takého človeka, ktorý prosí Boha o niečo a potom príde do kostola a pokloni sa mŕtvej soche? No nemože, preto je aj mnoho ich modlitieb nevypočutých. Teraz to nemyslím ako útok na katolíkov, ale konštatujem fakt. Boh dal svoje Slovo- Bibliu- zvazok 66 kníh, ktoré síce napísali ľudia, ale vedení Duchom Svatým a sú to knihy písané v roznych dobách. Viem, že mnoho ľudi odsudzuje starý zákon, lebo mu nerozumejú, ale aj tam krásne vidno Božiu milosť a zhovievavosť a tiež smrť ako dosledok hriechu, vtedy nebol čas milosti ako dnes, aj tí ľudia budú súdení inak ako v dnešných časoch. Ale s istotou vám poviem, ak budete hľadať Boha úprimne zo srdca, On sa vám aj dnes dá nájsť a to veľmi konkrétne, pretože je to živý Boh, žiadna socha, žiadne náboženstvo. Modlitbu s evanjeliom som pridala skor v tejto téme, možete si dohľadať. Nech vás Boh všetkých žehná v Jeho milosti a láske ❤️

terezka1947
21. júl 2024

@makodob ale choroby a rôzne skúšky,dokonca smrť sú skúškou aj pre úprimne veriaceho. Neznamená,že chorí ľudia nie su úprimne veriaci,že si všetci za niečo trestaní.
Aj krestanski,aj neveriaci rodičia-mnohi prijímajú postihnuté dieťa,lebo to dieťa je pre nich stále darom,aj keď s mnohými otázkami,aj často bez otázok,jednoducho ho prijimaju.
A už keď opäť sú na prestrase katolíci,tak nie,neklanaju sa socham.
Boh nám neslubil na zemi zdravie,šťastie a bohatstvo. Sľúbil pomoc v tazkostisch,slubil večný život v nebi.

hylary
21. júl 2024

@terezka1947 prepáč ale nenazyvaj postihnuté dieťa darom... Prosím ťa nerob to... Je to všetko možné ale dar určite nie... A to píšem z vlastnej skúsenosti

lonely66
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
21. júl 2024

@hylary tiež nepíšem teóriu

makodob
22. júl 2024

@terezka1947 to bol príklad, treba čítať s porozumením. Apelovala som na to, že veriaci majú moc konať v Ježišovom mene a vačšina namiesto skúmania prečo sa okolnosti dejú tak alebo onak radšej obviňujú Boha prečo to dopustil. Samozrejme, že sa to deje všade, či vo veriacej, či neveriacej rodine, všade kde má miesto hriech a kde sa nečiní pokánie.
Ježiš povedal, tak ako v nebi, tak i na zemi- to je Božia voľa. Veľmi ťažko pochybujem, že sú v nebi choroby, hlad, smrť a utrpenie. Tak isto tam nie sú peniaze, je zbytočné sa za nich modliť, lebo Boh peniaze v nebi nemá. Boh požehnáva inak financie, ale je to na každom, aby sme skúmali Božie Slovo.

A to že sa katolíci klaňajú sochám je pravda, fakt, sama som bola katolíčka a z toho všetkého som bola Bohom usvedčená. Až keď som bola schopná si priznať, že tomu, čomu som verila cez tradíciu a náboženstvo je klamstvo, tak vtedy začal Boh ku mne hovoriť a konať. Dovtedy mlčal!
Na bielu sobotu chodia katolíci bozkať sochu- rany akože Krista, čo to je ak nie modloslužba?! Ak si človek kľakne pod sochu ,,Marie” a prosí ju o pomoc, čo to je, ak nie modloslužba?! Boh jasne povedal, že to nemáme robiť. A napriek tomu si to dookola ospravedlňujete a tvárite sa, že je to dokonca Božia voľa. Je mi z toho strašne smutno, lebo je to hrozné. Kto miluje naozaj Boha, tak to nebude robiť, lebo mu to srdce nedovolí, srdce, ktoré sám Boh premenil a je Jeho. Nedá sa slúžiť dvom pánom. Buď Boh alebo náboženstvo. Áno, takto to dnes je, ľudia si upravili Boha na svoje prijatelné náboženstvo, aby Ho nemuseli počúvať. To isté urobili Izreaeliti, keď odišiel Mojžiš za Bohom a dlho neprichádzal. Urobili si teľa, nie preto, žeby neverili v pravého Boha, jasne, že verili, veď Ho počuli a videli zázraky! Ale báli sa Ho, chceli aby len Mojžiš s Ním hovoril a teľa znesie veľa, nebude ich konfrontovať. A ľudia sa nemenia, diabol dokoola využíva rovnaké zbrane, len ich prisposobí dobe. Pozrite si koľko bohýň žien s bábatkom v ruke tu už v histórii ľudstva bolo. Len mali iné mená, teraz to je panna Mária, ale tiež ich volali kráľovnou nebies, tak ako dnes Máriu. Sú o tom aj verše v Písme. Všetko sa opakuje.

makodob
22. júl 2024

@terezka1947 a samozrejme dieťa je vždy Boží dar. Ale mnohokrát sú tam aj démocké vplyvy, ktoré súvisia s rodičmi, či rodinou a je to z hriechu, z ktorého sa nečiní reálne pokánie. Pokánie nie je len vyznať hriech. Pokánie je zmena mysle a teda úplná zmena osobnosti a životného štýlu. Človek staré hriešne zanechá a Boh činí všetko nové. Moj život je úplne iný ako bol, keď som žila bez Krista, nespoznali by ste ma dnes a 15rokov dozadu. Toto je pravé pokánie, nie spoveď v kostole. V Písme sa jasne hovorí, že bez posvatenia nikto neuvidí Boha. Všetko ale začína úprimným hľadaním Boha, ktoré nás privedie k pokániu a k posvateniu. Vtedy už človek zanechá staré sposoby a nechce hrešiť, vyhýba sa zlým skutkom, lebo pozná pravdu. Pravda človeka oslobodí, lebo je ňou Ježiš ❤️

terezka1947
22. júl 2024

@makodob je mi trošku smutno z toho,čo píšeš.
Ale rešpektujem,že to tak cítiš,takto to veríš.

maja22
22. júl 2024

@makodob Bola si katolicka, nerozumela si tomu, comu skutocne veria katolici a nerozumies tomu ani teraz. To, ze tomu nerozumies, je ok, nemusis rozumiet vsetkemu a ze si ta Boh nasiel, resp. ty jeho, je krasne, ale prosim ta, prestan chodit do diskusii, kde si katolici riesia svoje zalezitosti, virit vodu... Zahlcujes to tu svojim vlastnym vnimanim Biblie a ja napr. vidim, kde sa mylis, ale nemam cas tu vypisovat, aby som to (pre inych citajucich, nie pre teba, to je fakt zbytocne) davala do poriadku. Mnohi katolici su nevzdelani, zial, potom to tak aj vyzera, ked im niekto povie nieco podobne ako ty, tak, su z toho mimo. Je to sice ich chyba, ze nepoznaju do hlbky svoju vieru, ale najpodstatnejsie je mat osobny vztah s nasim Otcom. Ty ho mas, drz sa ho, ale nemusis "obracat" katolikov... Skus to radsej s tymi, ktori Otca nepoznaju vobec 😉

makodob
22. júl 2024

@maja22 nepoznáš moj príbeh a ver, že keď som začala hľadať Boha som sedela v kostole každý deň, začala som sa modliť ružence a nikdy som to predtým nerobila, hľadala som Ho ako som vtedy nevedela a jedinú cestu som videla u katolíkov. Nikto mi tam nevedel odpovedať na moje otázky, v Písme sa píše jedno a tam tvrdia druhé. Ja som chcela nájsť len naozajstného Boha, ktorý existuje a nie je filcia na nejakej omši a potom idú ľudia domov a keď vidíš ich ,,kresťanské” životy tak máš dosť. Doteraz to takto je a ozaj čest výnimkám aj u katolíkov, aby som istým ľuďom nekrivdila. Volala som na Boha celým srdcom a On ma tým všetkým previedol, aby som potom vydávala o Ňom svedectvo. A to teraz robím. Tebe sa to nemusí páčiť, ale ja robím to k čomu ma vedie Boh, ty tomu nemusíš rozumieť. A okrem iného, podľa teba asi aj Ježiš mútil vodu, lebo rovnako hovoril farizejom proti ich pravidlám. Jeho pravda im nepasovala, ani Ježiš im nepasoval. Zabudli Ho nasledovať srdcom a to je hlavné, naše srdcia. Boh vidí, čo v nich je, bez ohľadu na to čo vravíme alebo robíme, On to vidí. Zamysli sa nad tým, či ty budeš mať raz iné nebo ako ja, keď sa pred Boha postavíš. Lebo sme jedna Cirkev- telo Kristovo. Ja rovnako poukazujem aj na iné spoločenstvá, ktoré si idú svoje. Žiaľ u katolíkov je toho najviac, nikde sa neklania modlám, nemodlí ružence a nevyhlasuje Máriu za prímluvcu u Ježiša a pod., samozrejme nám na mysli Slovensko a naše tradície, kde je pohanstva a čarodejníctva viac než dosť.

makodob
22. júl 2024

@terezka1947 ak aspoň trochu túžiš zažiť a poznať Boha reálne, tak na Neho volaj a On sa ti dá spoznať. Potom možno porozumieš časom, čo vravím. Len Boh dokáže človeku odkryť pravdu, taká aká naozaj je.

makodob
22. júl 2024

@maja22 a chcem zdorazniť, že mám mnoho priateľov katolíkov a aj rodinu. Nemám nič proti ľuďom a mám ich naopak veľmi rada. Hnevá ma ale, ako podlo katolícka cirkev ako inštitúcia klame ľudí, aj knažov, je tam tak veľa lží, ktoré sú tak silno zakorenené cez náboženské zvyky, ktoré sa predávajú celé generácie.

terezka1947
22. júl 2024

@makodob ale ja mám skúsenosť s Bohom.
No nesúhlasím s tebou v niektorých veciach a ono toto,keď čítajú "neveriaci",musí ich trošku tiež zaboliet niečo z toho napísaného.

maja22
22. júl 2024

@makodob To je vsetko fajn, ze si si nasla svoju cestu a mas chut to vsade hlasat. Ale ja som pocitila moc Ducha Svateho prave cez katolicku cirkev a tiez mam chut to "ohlasovat zo striech". Co to znamena? Ze je Boh rozdeleny? Nie. Znamena to, ze nas miluje kazdu zvlast, originalne. Dal pocitit svoju lasku tebe, dal ju pocitit mne. Kazdu z nas naplna jedinecnym sposobom. Respektuj to, ze katolicka cirkev ma svoj povod v apostolskej postupnosti u priamych Jezisovych ucenikov a prestan na nu tolko utocit. Pekelne brany ju nepremozu. Ona tu bude az do konca. Je to Bozia vola a Duch ju obnovuje a naplna. Nemusis byt jej sucastou, ked nechces, mas svoju cestu. Ale vnimas vela veci skreslene, aj ked si presvedcena, ze ich vnimas takto vdaka Duchu Svatemu. Duch je vsak zjednoteny s Otcom i Synom. Je to pevna jednota. Rozdeluje diabol.

makodob
22. júl 2024

@terezka1947 a čítaš Bibliu? Čo by ich malo prosím zabolieť? Že človek pomenuje veci ako sú? To fakt? Tak nech sa ku Kristovi radšej nedostanú, ale bude to znieť pekne. Nie je už veľa času a stále veľa ľudí nepozná Ježiša. Mnoho ľudí má otázky, odpovede takmer nikto. Ja nebudem pravdu prikrášľovať, aby to bolo pre niekoho príťažlivé. Zažila som démonické poviazanie, aj oslobodenie, nehovorím tu rozprávky a výmysli. Sú to reálne veci a deti, ktoré sú postihnuté sa možu Božou mocou uzdraviť. Ježiš koná aj dnes ❤️

mamatroch
22. júl 2024

@13uzivatelka11 mylis sa, sex ani u veriacich manzelov nie je len na plodenie deti. Ma nielen plodivy, ale aj spojivy vyznam, cize je aj putom (nie jedinym, samozrejme), ktore spaja manzelov. To len na upresnenie, lebo sa vyjadrujes k uceniu, ktore nepoznas dost dobre na to, aby si sa vedela vyjadrit objektivne.
Autorka: prestuduj si napr. stranku Liga par paru, je tam kopec info + poradne k tejto teme.

makodob
22. júl 2024

@maja22 nie katolícka cirkev nemá žiadnu postupnosť v apoštoloch, je to blud a niktorý z nich nebol žiaden prvý pápež. Kde okrem katolíckej literatúry si sa to dočítala? V Písme to nie je a verš o Skale o tom tiež nehovorí. Opať a znova sú tu nejaké veci ,,pridané” a už to potom nie je pravda. A ešte mi prosím povedz, kde v Písme sa Ježišova cirkev nazýva katolíckou. Poznáš vobec históriu RKC? Skús si ju ozaj naštudovať, ja som si dala námahu.