icon

Muž si našiel milenku: Príbeh zlomového rozchodu

11. máj 2024

Ahojte tak po 13 rokoch manželstva v takmer 40 si môj muž našiel milenku a ja neviem prečo ale myslím že za to môžem ja...nemáme deti pretože sme sa dohodli že nechceme,pracujem ako kuchárka,priznám sa že sa o seba príliš nestarám a pribrala som...zatiaľ čo ona má 27 rokov vlastný byt,skvele platenú prácu a iba z fotky je vidieť že je naozaj krásna žena ktorej nesiaham ani po päty...manžel sa mi priznal sám že chce rozvod že ma už nemiluje a že v jeho živote je niekto kto ho robí šťastným... rozišli sme sa v dobrom nechá mi byt pretože oni si chcú kúpiť vlastný väčší ako má ona teraz a vraj chcú deti...tiahnu to spolu už takmer 2 roky to som vyčítala z ich správ ktoré som našla kde ona je veľmi milá k nemu a on písal také veci ktoré mne v živote nepovedal... trhá mi srdce to že minule som ich spolu videla a vyzerajú šťastní a mňa mrzí že to som mu ja nedokázala dať

atinkaa
11. máj 2024

@ckocka ano a ako kazda z nas by som kvoli sebaprezentacii na internete nedávala “rozumy” coho by sa mala vzdat ked ziadna v tej situacii nie sme. Teda kazda by sa, ak radi niekomu inemu nemala do veci obut ako pises - “každá z nás sa tu vyjadruje podla toho, ako to má nastavené sama, to je logické” - pretoze to tak nerobi kazda z nas a mne to ani nepride logicke. Ja naopak sa na vec dívam z jej perspektívy - aspon to skusam. Kucharka je narocna robota - malo platena,ak sa pani nevola Pohlreich, sama uviedla, ze by musela nazad domov alebo do podnajmu a mas ty alebo niektora z tych co tuto velkodusnost radili, predstavu, co bude robit ak o pracu pride a bude v podnajme? Pozerala si si niekedy statistiky ohladom chudoby? Kde su ženy - starsi vek - nizke vzdelanie? Lebo ak ano, tak by si jej - nie zo svojej perspektivy - ale z jej vychodisk, co tu uviedla nemohla poradit inak.

taga
11. máj 2024

@sevrin podmienky? 13 rokov nebolo zadarmo?
To su co za dristy prepana! Ved to moze ppvedat aj on, ze jej obetoval 13 rokov a nebolo to zadarmo!

Preco panecku by ti mal nechavat svoj byt?
Mozte sa rozist slusne a v dobrom, ale preco by ti mal robit taketo ustupky? Deti nemate, vo vztahu si nevyhovujete, nespojili vas deti, nespaja vas asi nic, on je niekde inde ako ty a zial, ty si nemala snahu pracovat ani na sebe ani na vztahu.. on ta ma teraz akoze odskodnovat? Nechapem zaco

Ber to ako novy start..
Popracuj na sebe a hor sa do noveho zivota..

ckocka
11. máj 2024

@atinkaa Ja som sa nedočítala že ju manžel nútil pracovať ako kuchárka. A čo ak by nebola vydatá, u koho bude s malým platom uplatňovať nárok na vlastný byt? A už vobec nechápem čo je zlé na tom žiť v nájomnom byte. Hoci viem že na Slovensku je to trocha obsesia - vlastniť byt alebo dom.

atinkaa
11. máj 2024

@ckocka ja tiez nechapem - ona realne kucharka je, do toho ju asi nik nenutil a preto ako kucharka ak ma moznost prist k vlastnemu byvaniu, tak tvoja rada je - nie diky, ja si budem z platu kucharky hradit najom - co sice nie je obsesia , ale v mnohych mestách na Slovensku by sama mala, tak na ubytovnu… a ta obsesia ako to volas plynie z inej situacie ako v zahranici - najst si tu podnajom - moct mat v nom co i len zviera natoz dieta …xy dalsich veci az po vymozitelnost cohokolvek tu, funkcnost institucii - tak pre taku istotu je ta obsesia vlastnictva fajn.

mateson
Autor odpoveď zmazal
mateson
11. máj 2024

To fakt nikomu tento príspevok nepríde vymyslený? Už 4 strany debaty...

ckocka
11. máj 2024

@atinkaa Nespochybňujem že s malým platom je to vždy ťažké, ale riešenie by malo byť systémové. Nie vydať sa za bohatšieho a pri rozvode si nechať prepísať byt. Ostatne to tiež nie je spravodlivé, nie každá si vie nájsť bohatého manžela a máloktorý bohatý manžel je taký hlupák, že na podobné riešenie pristúpi. Takže dokial je situácia taká aká je, trvám na tom že sa každý musí maximálne snažiť postarať sa sám o seba. A konkrétne autorka teda ani netvrdí že bude trieť biedu.

ktochytavzite
12. máj 2024

@majlo1234 starat sa a pracovat na sebe karierne je podla mna rozdiel.Ona robila aon sa chodil masirovat,saunovat a podobne?😉

ktochytavzite
12. máj 2024

@rozculena toho bytu,lebo ju z casti aj oklamal.Ako mozme si posat ze je to chyba autorky mala mysliet na zadne vratka a podobne.Ale tiez ked si beries manzela tak sa prisaha pokym nas smet nerozdeli.

ktochytavzite
12. máj 2024

@ckocka ale ved sa prisaha,pokym nas smrt nerozdeli a v dobrom aj zlom.On to porusil,tak nech jej to vykopenzuje.A keby mali deti ,tak uz ma narok na jeho byt?Ved do toho bytu investoval aj autorka za tych 13r a ored 13 r boli ceny insie ako dnes+ za 13r si mohla aj autorka keby vedela buducnost uz ciastocne setrit na svoj byt a nie tie peniaze investovat do spolocnej domacnosti.

atinkaa
12. máj 2024

@ckocka my dve sa miname, ale ze totalne - ja pisem konkretnej pani vychádzajúc z toho, co tu o sebe napisala a ty vychadzas zo seba, montujes do toho radoby etiku a pises uplne odveci nehnevaj sa. Ano chapem slovac nastve, ak by niekto len tak prisiel k bytu, domu ale chapes to, ze je to situacne?! Ona nic take neplanovala, nechcela, ono jej to zivot “hodil” pod nohy a ona z toho nie je nadsena a vy ste jej tu poradili povedat nie zabezpeceniu, ktore sa jej samo ponuklo, dokonca tu z toho robis akýsi moralny imperatív v zmysle, ak s tebou rozvadzajuci sa manzel ti v slabej chvili ponukne byt, tak ty zena odolaj a napakuj milenke okrem manzela aj majetok, ktory ti sam chcel nechat. Chapes sa vobec co pises? A kedze som ti to skusila nasvietit z roznych uhlov a ty nic, tak snad aspon tebe @autorka to ukaze, ze ano je to ponuka, ktoru ber a daj do kolonky, neodmieta sa.. drzim palce nech to zvladnes!

ckocka
12. máj 2024

@ktochytavzite Aj keby mi niekto prísahal miliónkrát, viem že sú to len slová, a že ich vyslovil len človek. Mimochodom aj preto som sa nikdy nechcela vydávať, iróniou osudu som natrafila na chlapa ktorý sa ma aj tak drží ako kliešť. Ale ja sama neviem dopredu čo sa mi v živote udeje, nemôžem s čistým svedomím dopredu povedať ako sa v krízových situáciách zachovám,to sa ukáže vždy až vtedy keď to nastane. Takže to neočakávam ani od druhého, a vlastne sa mi s týmto postojom - ako tak pozorujem svet okolo seba - veľmi dobre a pohodlne žije. Očakávať kompenzáciu je naivné, pretože pravdepodobnosť že sa tak stane je mizivá. Keď však niekto radšej verí rozprávkam a sľubom, ktoré nie sú žiadnym spôsobom vymáhatelné, je to jeho vec. Len ma nikdy nepresvedčí že je to lepšie než sa postarať o svoje zabezpečenie vlastnými silami.

ktochytavzite
12. máj 2024

@ckocka tak to je tvoj postoj ale nemusi byt ten namoralnejsi,pre mna vobec nie je nemoralne ani vypocitave ked si bude autorka narokovat na byt v kt zila a platila aj chod a mozno opravy atd 13rokov.

juliacenc
12. máj 2024

Vezmi zivot so vlastnych ruk. Mas moznost zacat od znova s lepsim ja. Nakopni sa aj teba este nieco caka

ckocka
12. máj 2024

@ktochytavzite Neviem kto rozhoduje o tom kto je najmorálnejší, ale viem že prežije ten kto sa prispôsobí realite.

ckocka
12. máj 2024

@atinkaa Neviem čo by ma malo štvať, vlastne som prišla len tak k domu a čiastočne len tak k vlastnému bytu. Takže veľmi dobre chápem že je to situačné a čisto náhodné. Keby jej ten chlap byt skutočne dal, z vlastnej vôle, poviem ber a vôbec nerozmýšlaj. Ale to sa tu vôbec neudialo.

gabika0825
12. máj 2024

Ale aspoň sa k tomu postavil férovo, nemal potrebu to ťahať s tebou nasilu a poza chrbát s druhou. A tebe do oči Haha hihi. Lebo zväčša sú muži takí, budú zapierať aby nestratili svoj komfort a aby nebodaj o nich niečo nepovedali ich blízky, aby si udržali status super ženatého chlapa. Pozri, ty buď rada že to skončilo, už nič neľutuj. Nehal ti bývanie, máš prácu,nemáš deti, mozes začať odznova. Jeho už nemusíš nikdy vidieť, to máš veľkú výhodu narozdiel od žien čo majú s takýmito deti. Rozišli ste sa v dobrom, tak to nechaj tak a nedus zbytocne atmosferu. Si dospela rozumná zena, ktorá si musí uvedomiť svoju hodnotu a popracovať na svojom sebavedomí, aby si sa cítila sama so sebou lepšie. A keď sa budeš cítiť lepšie a budeš sebavedomejšia, príde ten správny chlap k tebe, ktorý tá bude úprimne milovať. Vôbec by som nevešala hlavu kvôli tomu, si mladá a máš ešte život pred sebou.

ktochytavzite
12. máj 2024

@ckocka no tak autorka ma brat pomoc a nerobit zo seba hrdinku ,tak jej neostane po manzelatve naozaj nic.Nech z tej situacie vitazi co najviac a ked jej ponuka byt,tak nech nevaha,tomu sa hovori prisposobenie.

dariaaa
12. máj 2024

Vsetky co jej tu radite aby prijala byt...to si naozaj myslite,ze jej ho necha???Nato,co urobil,ako sa choval a zachoval,urobil zo seba toho pekneho,ze to vykompenzuje bytom. Ale po case emocie upadnu a on si bude nan narokovat.Precoby jej ho mal nechat?Po 13 rokoch?Bez detí?Aaaaa???Ludia sa vysporiadavaju majetkovo aj po 30tich rokoch a s detmi.Budu chciet stavat,kupit spoločné a ked si pripocitaju plus co je v byte,zistia,ze o to by mohli mat viac a lepšie. Aj ked ona zaraba viac,prave preto bude chciet priniest aj on viac.Do roka vam garantujem,ze si byt vezme.Len aby to nebolo do par tyzdnov.

lakebabe
12. máj 2024

@dariaaa moze sa stať , kamarátku začal podvádzať muž ,rozviedli sa , tak jej po rozvode ako bolestné daroval jeden z bytov ktoré prenajimal. Doteraz ho nechce a už sú to roky ,asi nemal čisté svedomie, lebo sa tých nevier prevalilo celkom dosť.

ktochytavzite
12. máj 2024

@dariaaa preto ze je napriklad charakter??A co keby mali deti,vtedy by si narokovala?Tak mozno ked jej ho ponecha aj na 5 r len aspon dovtedy mozno nasetri a lepsie sa postavi sama na nohy.Je to pomoc co sa neodmieta.
Poznam zenu kt tiez muz podviedol,opustil ale ona ho k tomu aj dohnala mozno,maju deti.A viesco on jej kupil byt,nie ze ponukol,plati jej vyzicne a aj naklady na deti,tak ze nemusi este ani len do roboty chodit a aj deti si berie na tyzden v mesiaci plus kazdy 2vikend,take ma vycitky svedomia.Cize autorke az tak nic neostane!!A tiez tito manzelia neboli a vsetko si zabezpecil ten co podviedol a opustil.

dariaaa
12. máj 2024

@lakebabe ano,jeden z bytov,ale tu tych bytov asi viac nie je

lakebabe
12. máj 2024

@dariaaa ťažko povedať možno jej ho nechá ak plánuje kúpiť čosi nové a je charakter

dariaaa
12. máj 2024

@ktochytavzite keby bol charakter,odisiel by so ctou a netahal by ju 2 roky za nos.Stava sa to a casto,ze si najdu ,,,ale nech maju teda ten charakter a netahaju na viac stran.Ja jej prajem,aby to aspon v tomto dobre skoncilo,ale proste neverím. To mozem😁

ktochytavzite
12. máj 2024

@dariaaa ano ved to je druha vec,ale tak ja verim ze ta mlada s nim vydrzi tiez len par rokov co si myslim ze s im nebude do 60tky

rooberta
Autor odpoveď zmazal
rozculena
12. máj 2024

@ktochytavzite podľa práva na ten byt nárok nemá,a žiadny paragraf neexistuje na to,že ju oklamal a za to jej má nechať byt.Môže si nárokovať na to,na čo má doklad....ak má doklad,že kúpila kuchynskú linku alebo nábytok napr, .....

ckocka
12. máj 2024

@ktochytavzite S tým ja súhlasím, lenže ten manžel jej pomoc vo forme prepísania bytu neslúbil a ani to nespomenul. To si len táto debata ako obyčajne žije vlastným životom a vymýšla teórie.

sevrin
12. máj 2024

@rozculena a čo s tým majú deti? Na rozvod treba súhlas oboch, bez ohľadu na to či majú deti alebo nie. Keď mu žena povie, "OK podpíšem ti to, keď mi necháš byt", tak bude vybavené.
Rozvod je podľa našej platnej legislatívy vždy obojstrannou dohodou.
Kamarát sa pred pár rokmi rozvádzal, rozvedení boli do 5 minút, napriek tomu že mali tri deti. Proste sa dohodli, že si každý pôjde po svojom a bolo vybavené. A dokonca sa na tom aj zasmiali ako ľahko to išlo, takto by mal končiť každý rozvod.

sevrin
12. máj 2024

@taga začínam mať pocit, že viaceré jej ten byt závidíte.

Myslel som si, že drvivá väčšina žien by zo svojho muža zodrala aj kožu, keby sa priznal že si našiel milenku a chce sa rozviesť, ale kdežeeee, vy mu to snáď aj doprajete 😂

Ale OK, vďaka tomuto fóru sa začínam dostávať do obrazu, že ak by som sa do takejto situácie dostal niekedy v budúcnosti náhodou aj ja, tak bývalú ženu netreba šetriť.