icon

Muž si našiel milenku: Príbeh zlomového rozchodu

11. máj 2024

Ahojte tak po 13 rokoch manželstva v takmer 40 si môj muž našiel milenku a ja neviem prečo ale myslím že za to môžem ja...nemáme deti pretože sme sa dohodli že nechceme,pracujem ako kuchárka,priznám sa že sa o seba príliš nestarám a pribrala som...zatiaľ čo ona má 27 rokov vlastný byt,skvele platenú prácu a iba z fotky je vidieť že je naozaj krásna žena ktorej nesiaham ani po päty...manžel sa mi priznal sám že chce rozvod že ma už nemiluje a že v jeho živote je niekto kto ho robí šťastným... rozišli sme sa v dobrom nechá mi byt pretože oni si chcú kúpiť vlastný väčší ako má ona teraz a vraj chcú deti...tiahnu to spolu už takmer 2 roky to som vyčítala z ich správ ktoré som našla kde ona je veľmi milá k nemu a on písal také veci ktoré mne v živote nepovedal... trhá mi srdce to že minule som ich spolu videla a vyzerajú šťastní a mňa mrzí že to som mu ja nedokázala dať

luccija
11. máj 2024

@sevrin keď ide o byt čo tam po milenke?🙂
Autorka myslím, že si to veľké gesto s bytom rozmyslí, ale bodaj by nie.Aj ty si nájdeš nového partnera a môžeš byť šťastná čo už, keď sa rozhodol.Netyraj sa tým, že s tebou nebol šťastný zase tak málo ste spolu neboli

ktochytavzite
11. máj 2024

@koniarova ale boli manzelia na nieco ma urcite narok,ja by sim teda pytala aspon polovicu a na ruku.Lebo 13 r nieco spolu budovali.

majlo1234
11. máj 2024

@ktochytavzite akoze v principe rozumiem, ale nech sa vyjadri autorka.
Ja nezvyknem byt taka tvrda, ale v tomto konkretnom pripade(a s tym minimom info spomenutych) co spolu budovali? Byt bol muzov, byvali v nom spolu, nic dalsie nebudovali. Dohodli sa, ze deti spolu mat nebudu-takze dalsie nwbudovanie. Spolocny cas nemali usudzujem. Karierne zena nerastla. Mne to proste pride, ze si autorka “klofla” muza a ostala na tej istej urovni 13 rokov. Za takych podmienok kazdy vztah vyprcha, hlavne ked sa jeden posuva. Urcite nebolo koser, ze si muz nasiel milenku, mal normalne ferovo ukoncit vztah, ale taky vztah proste pre mna nema ziadnu perspektivu, fakt neviem co tych 13 rokov spolu robili.
Autorka, ber ma s rezervou, nevidim do hlbky, len vychadzam z toho, co si pisala 🙂

danielahamar
11. máj 2024

Za mne píšeš veľmi vyrovnane a myslím, že je to ok. Ja by som sa odsťahovala a radšej nech ta vyplatí z investovaných, ak teda tam nechceš bývať.

nadchovnik
11. máj 2024

Ako môžeš napísať niečo kvalitnejšie?Toto si nerob.Si určite pekná a dobrá žena.V živote by som na milenku svojho manžela nepovedala kvalitnejšia.Skôr úbohá,ktorá sa ulakomila na ženatého muža

sevrin
11. máj 2024

@bejbypd no booože len sa neposer z toho.

dariaaa
11. máj 2024

@sevrin nemajú deti,ona s rozvodom nemusi suhlasit.Ked on povie,ze ma vztah 2 roky a planuje s nou rodinu,pa,pa.Bum,rozvedení

lakebabe
11. máj 2024

Pozri sa ber to ako šancu na nový začiatok. Ber pozitívne že ti ostal byt, on si to rozmyslel v 40 tke mu došlo že rodinu chce a skúša inde.
Začneš nanovo a dobre bude

dariaaa
11. máj 2024

@lonely66 tak isto to moze povedst jej muz,ze s nou stratil 13 rokov.Zaco by jej ho mal nechat?A neskusaj tu napisat,ze mu zehlila a prala ponozky,lebo toto sa už dnes nerata.Ona videla a priznala,ze on je sarmantny,stara sa o seba.To jej nevadilo?

hugger
11. máj 2024

Kucharka ktora nechce deri, s hromadou sebareflexie a mimoriadne kultivovanym pisomnym prejavom. Ziadna negativna poznamka na muza ktory ta 2 roky podvadzal.

Neverim ze existujes.

martul
11. máj 2024

Nedokázala?! Zjavne si nechcela. Ani deti ani sa o seba starať.

liz_lemon
11. máj 2024

@rooberta ja takeho poznam, co si priatelku vybral na zaklade toho, ze je to gazdinka, aj to stale spomina, ze co mu navarila a pod.

kp7333
11. máj 2024

@janinah ale rovnako predsa moze dopadnut aj vztah, v ktorom su deti a zena sa o seba stara. po priklady nemusime chodit daleko - Sindlerova, Bagarova, Mirgova su prikladom toho, ze ani dokonala vizaz, uspech ci deti nie su zarukou dozivotneho vztahu.
@autorka toto bude ucebnicovy priklad krizy stredneho veku. panko si chce este na stare kolena uzit,chytil druhy dych. zial, v tomto stadiu uz s tym nic neurobis. zameraj sa na seba, najdi si konicky, pri ktorych sa odreagujes a zaloz si profil na tinderi, snad sa na teba usmeje stastie.

ktochytavzite
11. máj 2024

@majlo1234 no a ako sa moholo posinut manzel okrem toho ze si marazil mladu?'Myslis ze sa zacal vzdelavat externe na nejakej vs ??
Ja nvm ta dohoda nemat deti ,bola asi nestastna.Ale proste ona nemal mozno potrebu setrit a mysliet na zadne vratia a teraz ma zacat od nuly?

dariaaa
11. máj 2024

Co sa tyka toho nemat deti a dohoda.Ja na dohody neverím.Vzdy je to jeden clovek,ten prvy,ktory to povie,vyjde s tym von.Nevyslo im to z ust naraz.Ten druhy sa potom uz len z nejakeho dovodu prisposobi.

majlo1234
11. máj 2024

@ktochytavzite tak autorka sama pisala, ze sa o seba staral, uspesny, sarmantny, pestoval nejake hobbies…

Ale tiez sa mi nechce verit tomuto pribehu😂

rozculena
11. máj 2024

@sevrin prosím ťa,nemajú deti,rozvedú ich za 5 minút...čo ona má kuť aké železo....

rozculena
11. máj 2024

@ktochytavzite polovicu čoho by si si pýtala?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
liusa82
11. máj 2024

my tiež nemáme deti.Ale ja sa za prvé o seba starám ale tým si nemyslím že to bude.Kto chce zmizne aj tak,či sú deti alebo pribratie na váhe alebo hocičo.To je teraz jedno.A za druhé, každý má poriešenú svoju nehnutelnosť.Teraz sa býva u mňa na dome,ale polovička má svoj byt ktorý prenajíma ak by sa dačo stalo.A takto je to podla mňa najlepšie.A ak raz odíde no čo ja spravím nič.Nech si ide..A prečo by mala odtial autorka utekať? ak jej to navrhol nech tam aspoň býva teda ved za tie roky pane bože to berie ako aj čiastočne svoje kde si zvykla má tam zázemie.A je jej tam hádam dobre.Určite lepšie ako v cudzom podnájme

kamatopo
11. máj 2024

Dva roky si si nič nevšimla? Žiadne podozrenie či sa ti to iba nechcelo riešiť a verila si ,že sa to dáko utrasie? Prídeš mi veľmi poddajna. Zmierila si sa so životom a prestala si byť obozretna a prestala si sa o seba starať. Tak ber to ako varovný prst života. Daj sa dokopy,začni niečo so sebou robiť. Urob zo seba bohyňu. V 40 nie je vôbec neskoro na nič. Nájsť si niekoho, mať rodinu a možno za pár mesiacov tá tvoj ex uvidí tak ako ho vidaš teraz ty. No musíš chcieť a hlavne sa nespoliehaj na jeho almužnu. Hneď ako uvidí ,že si na inej úrovni aj rétoriku o kludnom rozchode zmení. Tak nech ti dá čo tvoje je a začni žiť 😉👍👍👍

atinkaa
11. máj 2024

@koniarova
@tim23 dievcata ja nechapem, ze toto mozete napisat vazne, len z tych info, ktore mate. Preco by si nemala byt nechat?😳a preco by sa musela citit ako chudera.

Zili spolu - podstatne dost rokov a on uz 2 roky ma k nej niekoho - na tom, ze nebudu mat deti sa dohodli, no nikde nie je napisane, kolko z tej “dohodli sme sa” je jeho, lebo mu to pasovalo a teraz nasiel nejaku, ktora si vie povedat svoje - teda narozdiel od @autorka je to partnerka.

Ak sa na to pozriem touto optikou, ze ostane oklamana a zatial sama, tak je ten byt fer ospravedlnenie a ty si ho urcite nechaj. Stale ho vies predat a hanba ma fackovat skor tu mladu nadejnu asistentku, ako teba. Mas pracu pri ktorej sanca zarobit si na vlastne byvanie je velmi nizka a uz ani nie si najmladsia teda uplne jednoznacne si dohodni podmienky a to pisomne s prepisom a povedala by som svizne - kym je chlapatko zahanbene a velkoryse, ono by to mohlo byt vsetko aj inak a ty mas vlastne stastie v nestasti.

tim23
11. máj 2024

@atinkaa ako by ho asi tak vedela predať keď vlastníkom bytu je on?

atinkaa
11. máj 2024

@tim23 tak ze jej ho prepise, ked jej ho chce nechat. Veta nechá mi byt - to ponuka a ak to bola co i len o chlp viac jeho myšlienka, ze deti nechceme - tak je to este velmi mala nahrada, teda ho to vyjde lacno a ak vie pocitat, tak to vie.

ckocka
11. máj 2024

@atinkaa Ak vie počítať tak ho ani nenapadne jej byt prepísať. Pri rozvode sa majetok delí podla nejakých pravidiel, nerozdáva sa ako ospravedlnenie.

atinkaa
11. máj 2024

@ckocka majetok sa deli podla pravidiel a tiez podla dohody, ktora je vzdy nad tym co ponuka zakon. Ja som reagovala na to, co tu niektore napisali - ze by si nikdy nic nenechali, ze by sa citili ako chudery, ze by ich hanba fackovala a kedze rozchod po 13 rokoch clovek nechce a moze byt v rozpolozeni a jednat zbrklo, tak som pre autorku dala do plena opacny nazor - suhlasny s jej manzelom, ze jej to samozrejme patri a ze si byt ma nechat a neviem ako vy ale ja vychádzam z jej slov - “ rozišli sme sa v dobrom nechá mi byt pretože oni si chcú kúpiť vlastný väčší ako má ona teraz a vraj chcú deti...”. A ci vam to pride fer alebo vela alebo cokolvek je nad rámec diskusie. Ano po 13 rokoch a po takejto pre nu nevyhodnej dohode nemat deti, ktoru on porušil, ma sakra narok chciet byt pisomne jednoducho prepisom- teda vziat ho za slovo a dotiahnuť to do konca a moze chlapec odchadzat. Snad tam neostane byvat iba dobre slovo?!

ckocka
11. máj 2024

@atinkaa Ale tá dohoda podla toho čo autorka píše takto neprebehla:
...a ten byt s ním budem riešiť ale neviem je mi čudné na neho tlačiť aby v podstate jeho byt písal na mňa.

atinkaa
11. máj 2024

@ckocka ano a preto ma k radám tu “akoze hrdym” napr aj moju, oproti tomu uplne racionalnu verziu, ktora je o tom dotiahnuť to do konca a ano trvat na dohode pisomnej a ano aj preto, aby jej to nebolo cudne. Skor, aby to brala ako dolezite a nenechala zo sebou este viac vybabrať. Ale ako to dopadne je na nej. Za mna plati, ze ma vlastne stastie v nestasti. Myslim, ze my dve uz viac spolu nevyriesime. Pekny vecer.

ckocka
11. máj 2024

@atinkaa Ja by som na nikoho v takom prípade tiež netlačila, som svojprávna, do manželstva idem s vlastnej vole a s vedomím čo sa bude diať s majetkom ak sa rozvedieme, čiže by som nijaké "právo" dostať byt nepociťovala. A každá z nás sa tu vyjadruje podla toho, ako to má nastavené sama, to je logické.