icon

Muž si našiel milenku: Príbeh zlomového rozchodu

11. máj 2024

Ahojte tak po 13 rokoch manželstva v takmer 40 si môj muž našiel milenku a ja neviem prečo ale myslím že za to môžem ja...nemáme deti pretože sme sa dohodli že nechceme,pracujem ako kuchárka,priznám sa že sa o seba príliš nestarám a pribrala som...zatiaľ čo ona má 27 rokov vlastný byt,skvele platenú prácu a iba z fotky je vidieť že je naozaj krásna žena ktorej nesiaham ani po päty...manžel sa mi priznal sám že chce rozvod že ma už nemiluje a že v jeho živote je niekto kto ho robí šťastným... rozišli sme sa v dobrom nechá mi byt pretože oni si chcú kúpiť vlastný väčší ako má ona teraz a vraj chcú deti...tiahnu to spolu už takmer 2 roky to som vyčítala z ich správ ktoré som našla kde ona je veľmi milá k nemu a on písal také veci ktoré mne v živote nepovedal... trhá mi srdce to že minule som ich spolu videla a vyzerajú šťastní a mňa mrzí že to som mu ja nedokázala dať

Strana
z5
majlo1234
12. máj 2024

@sevrin pre mna su napriklad tie deti rozhodujuce. Lebo ze a sa casto prave skrz tych deti obetuje a len roky lieta okolo zadku kazdemu v domacnosti. Kariera nula, aj po odrasteni deti ma horsie sance, mensiu vyplatu. V tom pripade chapem ten chtic co najviac si to vykompenzovat, deti zostanu zas na krku jej pravdeodobne a muz sa posunie dalej. V tomto pripade mali obaja rovnake sance, rovnaky cas budovat a starat sa o seba aj o toho druheho, preto nie som az taka prisna😂

barborachors
12. máj 2024

@sevrin ty sa zobud, asistentka uz dávno kavu nevari. Robis sam za pasom, ked tu takto mudrujes? Asistentka zarobi viac ako ucitel, uradnik a pohovory su niekolko kolove s jazykovým a manažérskym testom velakrat, tak netrep ked sa do toho rozumies ako hus do piva.
Tema je aj tak fake na rozputanie vášní, nedava logiku a je to absurdne. Aby sa len ludia tu vadili.

dariaaa
12. máj 2024

@sevrin nikto nikomu podpisovat nic nemusi.Ked je podpis,len dobre,pretoze sa to urychli.Ked podpis nie je a jeden poda ziadost o rozvod,ten druhy nasledne obdrzi zo sudu,kde bude ziadat o vyjadrenie k celej záležitosti, resp. suhlas,ci nesuhlas.Ten odosle sudu a na zaklade toho dojde k rozvodovemu konaniu,kde sudca rozhodne ci manzelov rozvedie alebo nie.A opakujem,súd ich rozvedie,preroze bude stacit,ked on spomenie,ze ma vztah 2 roky,nemaju deti a on si planuje zalozit rodinu.5 minut.
A co sa tyka tvojho druheho príspevku,, ano,suhlasim,vyzera to tak,ale ...z druhej strany vieme pochopit muza,ktory ako pise autorka sa o seba pravidelne stará, kym ona pribrala ak si pamatam 25 kg,co je sakra dosť, nestara sa o seba,ako si sama priznala. Aj nas zeny pritahuju muži v prvom rade ocami.Potom sa sustredujeme na skutky atd atd.Autorka si priznala chybu,aj to ze nechcela deti,kym on tym,ze doma sa podla vsetkeho nudil,nic s prepacenim,pekne,zaujimave pri sebe nevidel,padli mu oci inam.A tym,ze sa zamiloval a ona asi po dietati tuzi,laska k nej mu zmenila pohlad na rodinu.Píšem rodinu,pretoze tu zvacsa robia deti.Prosim,netreba ma chytat za slovíčka. Ja suhlasim mat deti,suhlasim zit zivot uz ci s nimi,ale teda uz ked bez nich,venovat sa jeden druhemu,starat sa o seba,chodit von.Tam nic nefungovalo.Ked sa to stane tebe,tiez ti napisem,, chod sevrin,mas este zivot pred sebou,chod si za srdcom a snom.Prajem peknu nedelu

ariesi
12. máj 2024

@atinkaa no len ten byt ani nebude predmetom vysporiadania bsm, keďže do podstaty bsm nepatrí. Akákoľvek dispozícia s ním je výlučne na vôli vlastníka a mimo konania o rozvod aj následného o vyporiadaní bsm.

atinkaa
12. máj 2024

@ariesi decka ved uz prosim citajte s porozumenim🙈napisala som, ze to patri to BSM, nie.

On jej chce byt nechat a na nej je jedine - porozpravat sa s nim a cele to nechat dotiahnut - teda ak on povedal A, tak ona +B chcem to pisomne.

Ak sa ja aktualne dnes rozhodnem, ze necham cely majetok manzelovi a nemame deti a podpisem to, tak je to vybavene - ja netusim preco sa k tomu pridáva legislativa a filozofia bytia a ja netusim co este. Dohoda je nad akekolvek BSM a ona to len prijme a to je cele. A suhlasim so @sevrin viacere ju posuvate k tomu aby ho nechala ist a nechcela byt a podobne skor zo zavisti, ze vam nikto nic len tak nedaroval, lebo inak neviem preco by ho nemala chciet…

a k tomu mam chut dodat, ze my ani len netušíme, co vsetko za tym ..”len tak” (jej necháva byt je), vidime len jej cast príbehu, ale ono to moze byt aj inak a mimochodom ona mu nebrani ist a ano posunut sa, poucit, nestagnovat, to vsetko moze aj s bytom, ktory jej chce nechat a my nevieme ci by to podpisal alebo nie. Tu sa jej len hrdinsky podsuva naj odide, ale kucharkou so 600 eurami alebo ake maju platy bude dalej ona. …

nakda
12. máj 2024

Ja len nechapem preco autorku nabadate aby jej prepisal ten byt ako odskodne..bol to jeho majetok pred vstupom do manzelstva.si predstavte ze s novou partnerkou bude mat viac deti a v buducnosti ked sa nieco udeje napr.jeho exmanzelke budu po nej dedit ludia z jej rodiny a jeho deti oblizu labu.nech sa len financne vyrovnaju z toho co investovali pocas manželstva.takto by to bolo spravodlive.

ktochytavzite
12. máj 2024

@rozculena on jej ho ale chce dat moze jej ho aj predat za 1€

sevrin
12. máj 2024

@barborachors tak keď je téma fake tak čo tu ty do mňa skáčeš jak nejaká hus? Pýtal som sa ťa ja teba niečo? Nespomínam si na to, tak si tu na mňa láskavo neotváraj zobák takýmto tónom. Príspevok som venoval autorke témy, to som mal asistentku vychváliť do neba, aby som jej ešte viac podupal jej sebavedomie? Mudrovať na internete teda vieš.

bbshop
12. máj 2024

Tiež nechápem prečo by jej mal dať svoj byt. Keby v ňom zila aj s ich spoločnými deťmi tak pochopím, ale takto nie. Raz si tam privedie ešte aj nového chlapa a fakt nechápem prečo v jeho vlastnom byte. Deti nemajú, mohla sa autorka venovať aspoň kariere a samej sebe alebo ich vzťahu. Ale ona ani jedno ani druhé ani tretie. Mám pocit, že celé to bolo akosi inak aj s tými deťmi a ktovie či drvivá väčšina fatalnych rozhodnutí nebola z jej hlavy a celé roky sa on financne staral, tak má za potrebu sa aj teraz o ňu postarať preto jej chce nechať ten byt. Autorka bola príliš pasívna vo všetkých oblastiach života a chlap to už nezvládol. Úprimne si povedzme, kto by chcel byť na jeho mieste v takomto manželstve - nikto. Bola otázka času kedy si nájde ženu s úplne iným životným štýlom a urobí si s ňou deti, tak ako chce takmer každý zdravý chlap. Možno len nemal odvahu to po toľkých rokoch priznať, že predsa len túži po rodine. Ale kvôli tomu fakt nemusí prísť o svoj vlastný byt a dupľom keď si teraz tu rodinu ide zakladať.

personality
12. máj 2024

Íha. Dva roky to už s ňou ťahá fesacik, a ty sa to dozvieš až teraz? A to čo mu trvalo 2 roky? Prečo s ňou už dávno nebýva? 40 ročný nie je ešte tak starý, ale ona je trochu mladá pre neho, resp.on pre ňu starý, veď ona ešte len začína žiť. V každom prípade nemáš čo ľutovať, veď aj ty si môžeš nájsť mladšieho. 😀

karolinakr
12. máj 2024

ked si na ňom neni pisana, nepatri ti, i ked ti ho velkodušne daroval.. takže ako to je? on ti ho daroval a pisana na ňom nebudeš? v čom spočiva to darcovstvo? nie si trochu naivna? a ďalšia vec, ženy ta odhovaraju, aby si ho prijala..zas dalšia chyba..
to už je na ňom, ako sa rozhodne, nie na cudzich
a posledna otazka
prečo sa neozyvaš?

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
13. máj 2024

Ak vies dobre varit, tak niekoho este zbalis. Neboj sa. Dnes polovica zien sa vydava s tym, ze varit prilis nevie. Kopec z nich sa to narychlo douca v mazelstve/vztahu.
A laska ide kolkokrat cez zaludok. Dobre nakrmeny chlap, polovica vyhrata.

Dalsia vec je, ze je cas zacat o seba dbat. Budes sama, budes mat kopec casu studovat typy a styly pre plnostihlejsie zeny. Nieco z toho ta uz oslovi. Potom ale nekupuj bezhlavo kdesi v Kiku desat veci naraz, skor po kuskoch sa uc pomaly nanovo skladat satnik.
To iste uces, atd. Ak si to nerobila.
Na nechty nemusis hned do salonu. Pre zaciatok si ich len peke zabrus a zvykni prelakovat aspon priesvitnym lakom. Aj to im hned urobi pestovanejsi vzhlad.

A zacni teda chodit na bicykel, mozno skusit nejaky kruzok pilatesu (okrem toho, ze ti spevie telo, ak spravne tie cviky vykonavas, tak aj nieco zhodis). Tam je ale dolezite zacat pod dozorom niekoho, aby si presne vedela, ake svaly zapajat, inak si mozes ublizit. Takze nie cez videa na youtube. Neskor uz mozes aj sama.
A nemusis sa bat, chodi na to kopec zien rozneho vzhladu, bez vystavnej postavicky.

Hlavne sa ale nezaves na krk prvemu zaujemcovi zo zufalstva, ze nechces byt bez muza.
Vzdy si pamataj, ze na zufalky cakaju magori. A to nechces.

majlo1234
13. máj 2024

@moonlight1210 inak len diskusne, myslis ze s tym jedlom je to aj naopak? Ja napriklad varim rada a dobre, kym sme nemali deti, vyvarala som muzovi jeho oblubene jedla, casto sme u nas robili vecere, proste ma to bavi. Avsak pri malom decku som upustila dost😂 nemam nervy na to prisposobovat sa kazdemu uz, tak som sa prisposobila decku a vacsinou varim, co zje on. A muz frfle a casto si robi nieco ine. Vztah samozrejme distava deckom celkovo zabrat, ako aj ja sama. Potesim sa akemu kolvek komentaru 🙂

jarnajar
13. máj 2024

Nevšimla som si, či to tu odznelo, ale mňa by zaujímalo, kto prišiel s myšlienkou nemať deti? Resp. kto ju viac presadzoval. Možno obaja rovnako, ale teraz vidieť tú nerovnosť. On si to rozmyslel a bez problémov sa zariadi aj v 40, keďže s novou partnerkou ich chcú. No autorka už aj keby chcela, tak veľa šancí nemá (v prípade, že sú cca rovesníci).

cacianka
13. máj 2024

@nakda
@bbshop a vás dve prečo trápi, že by mohla dostať byt ?! Veď muz to sám navrhol, a je fuk prečo má takúto pohnútku, je to jeho majetok a môže ho darovať komu chce. Aj manželke, čoskoro exmanželke.
A zase sa tu používa dvojaký meter,
Keď sa prevalí mužova nevera, tak hustia ženy do podvedenej, zober všetko na čo máš nárok, daj mu to vyžrať a ošklb ho. Zaslúžiš si bolestné.
Keď sa prevalí mužova nevera, tak hustia ženy do podvedenej, neber nič, odsťahuj sa do stiahnutým chvostom do podnájmu. Tvoja vina, tak šuchaj nohami.

Strana
z5