icon

Muž so mnou nespáva

klau168
25. júl 2023

Ahojte, prečítala som si viacero diskusii na tuto temu. S mužom sme spolu 5 rokov, máme skoro 3rocnu dcerku, nie sme zobrati, hoci ja by som chcela. Sme pomerne mlady par, ja 27, on 29.
Uz dlhodobejsie mame problemy- muz so mnou nechce spavat, som pekna ale nepritahujem ho. Vnima ma ako dobru mamu, viem sa rovnako dobre postarat o domacnost.Ma pocit,ze sa o mna musi starat, lebo nesoferujem a nezarabam pocas rodicovskej(prijem ma nadstandardny, chodime na 3 dovolenky do roka,on este na dalsie 2 s kamaratmi.(kamarati su majetnejsi a 2 najlepsi kamarati podvadzaju svoje zeny/su rozvedeni a spavaju s mladymi studentkami.Niekedy mam pocit, ze tento zivotny styl prezentuju muzovi ako vyhodnejsi a atraktivnejsi ako rodinny zivot.) No cela domacnost je na mne, upratovanie, varenie, pranie,nakupy jedla, nakupy oblečenia. Ja mam mesacny budget 800 eur na vsetky vydavky okolo domacnosti(nakupy jedla, oblecenia,fitko,ak sa zmestim do rozpoctu tak kozmetika a ine procedury). Muz na svoje volnocasove aktivity, sauny, cvicenia, restauracie mina okolo 1000e/mesacne. Hypoteku a ostatne naklady spojene s byvanim plati on,rovnako ako vylety, dovolenky, objednavanie jedla.
Ako som spominala nesoferujem, sice mi kupil stare ojazdene auto, ale ja som sa na nom najprv bala jazdit, potom aj hanbila, kedze partner jazdi na BMW a kamarati sa mu vysmiali, ked niekedy isiel na tom "mojom 20rocnom". Tvrdi, ze ma musi do vsetkeho dokopat,ze mam auto a nechcem jazdit. Nechcem vyzniet ako nevdacnicka, lebo vela ludi nema taky zivotny standard ako mame my, no mam pocit, ze si ma nevazi ako osobu, ze s ana vsetko pozera cez peniaze.
Ja sa citim nelubena, nespali sme spolu mesiac a pol. Konfrontovala som ho preco to tak citi, lebo ja som sa aj snazila, ale on ma odmietal.Co sa tyka starania sa o seba tak pravidelne cvicim, mam este 5kg navyse, ale odkedy sme mali tuto konverzaciu chodim upravena,namalovana, chodim na manikuru, snazim sa byt pekna pre neho aj pre seba.
Mrzi ma, ze to takto mame. Vela krat mi napadlo, ci niekho nema, vidim ako sa pozera na ine pekne zeny, ako meni rec tela,hlas, ako sa im snazi zapacit, Takato situacia sa stala 2x. Vie, ze ma financne prostriedky a preto je pre zeny atraktivny, rovnako tym, ze je sportovec je aj fyzicky pritazlivy.
Tym, ze mame spolu dceru, nerada by som ju obrala o moznost kompletnej rodiny,ja som vyrastala bez otca a chcem aby tak vyrastala aj moja dcera.
Uz z muzovej strany aj padlo, ze by sa chcel rozist, realne sme to rozoberali, dohodli sa na striedavej starostlivosti. Nasiel si byt, no hned nato mi povedal, ze chce byt s nami, nechce aby sme sa rozisli.
Ja sa citim zmatena, neviem na com som. Z jednej strany tuzim po laskyplnom vztahu, ale chcem aby sme sa vzali, spavali spolu. Na druhej strane mi strasne ublizilo co povedal, ze sa so mnou chcel rozist a mam strach z neznama.

Strana
z2
vanilkovazmrzka
25. júl 2023

Uprimne, nemyslim si, ze jeho postoj k tebe a vasmu vztahu sa niekedy zmeni (k lepsiemu)…

zuza.m
25. júl 2023

@klau168 taky ochladnuty vztah bez citov,ked len z partnerovej strany.zial zaujem z jednej strany nestaci.mozno by som skusila viac sa venovat sebe,svojim konickom ukazat mu ze nie si len na pritaz ,zavisla na nom,ze je o teba zaujem ,vobec by som sa mu nepchala .
Mozno ,ked este nejake city k tebe su ,sa preberie a zacne bojovat za vas ,za vasu rodinu.
Zial toto su tie moderne vztahy ze namiesto budovania rodiny, vztahov a lasky sa hlada nieco nove vzrusujucejsie.

slovakboy
25. júl 2023

@klau168 Oh mi bolo smutno keď som to čítal. Je to stret dvoch rozdielnych hodnotových pohľadov. On si chce užiť keď na to má no nezhoduje sa to s tebou. A to nemusí mat ani milenku, len túži po niečom drahšom vzacnejsom atraktívnejšom, čo alebo koho by mu závideli tak ako auto. Typická slepá ulička. Netuší o čo sa ukracuje. Stačilo však by sa sklonil z tých výšin ak by ochorel a bol odkázaný na teba. Mal som kamaráta ktorý si všetko toto mohol dovoliť úspešný bohatý vysoký pekný pilot stíhačiek a vrtuľníkov v Prešove. Ženu mal priemernú silnú žiadnu krásavicu. Ale on ju miloval a vôbec sa nepozastavoval nad obdobnými pohľadmi iných žien. Stačilo mu čo má a pre neho mala jeho rodina hodnotu. Pekne ženy a autá ukazovanie bohatstva nepotreboval lebo mal svoje ego nasýtené. Kúpil dráhu vec ale dokázal speňažiť aj staré topánky. Tvoj muz sa potrebuje na seba aj na vás pozrieť z iného uhla pohladu. Len ako ho k tomu priviezť? Vsadil svoje šťastie na blištiace sa pozlátko a nerozpoznal skuticne hodnoty.

sajmonka_1216
25. júl 2023

manikúra ani kozmetička nezmenia váš vzťah... určite nebude problém v tom, žeby si nebola pekná... ten dôvod bude niekde oveľa hlbšie..
mne to príde, že ťa vníma len ako niekoho, kto sa postará o domácnosť a je si tebou istý, keďže sa máš pri nemu ako v bavlnke

slovakboy
25. júl 2023

@klau168 ale predsa vidím niečo pozitívne na ňom: že sa vrátil a nevedel byt bez vás. Buď sama sebou vyjdú mu v ústrety tým maľovanim sa a chudnutím ale len preto aby si ukázala že ho máš rada a zaletí ti na ňom. Vkladáš do vzťahu a to sa počíta aj keď si to momentálne neváži. Ty v ňom vidíš stále aj toho dobrého chlapca a to je dobré. Skús ale nejako mu naznačiť že vy ste jeho skutočné hodnoty a nie niekto iný. Aj keď nedôveruješ a nie si liga pre neho. Mimochodom takí muži po rokoch niektorí končia u psychiatrov. Nie všetci. On si ťa pre niečo vybral nejakú hodnotu vzácnu v tebe videl a tu uvidí aj neskôr. Nech sa neporovnáva. Nech je sám v sebe si potvrdením svojej dostatočnosti.

marcellka32
25. júl 2023

Zbalila by som seba aj dcéru a išla na 2 týždne (týždeň je málo, pretože mužovi až po 3 dňoch dôjde do hlavy že ste preč) niekam kde budeš oddychovať a nemyslieť čo robí..on vie, že ťa má v hrsti a myslí si že sa nevieš o seba postarať, len preto že on má peniaze...ale vieš čo, stačila by len taká dlhšia choroba, nie choroba....len zlomená ruka/noha a si odkázaná na druhého...a ten čaj ráno mu asi jeho drahí kamoši dávať nebudú pod nos, budeš to ty

majlo1234
25. júl 2023

Ja uz som to niekde pisala, niektorym typom muzov neprospieva, ked maju zeny v hrsti, maju ich doma ako gazdinky, ktore im vyjdu v ustrety vo vsetkom. Vyskusaj sa sustredit naspat na seba, venuj cas sebe a svojim konickom, nebud vzdy doma a uz vobec nebud odkazana na neho. Zaplat si kondicne jazdy, zacni soferovat a necakj ho kazdy vecer doma. Nech strati istotu o tom, kde sa nachadzas a co robis. Mozno to v nom prebudi naspat “pocit lovca”

diavant
25. júl 2023

Myslim ze by si ho mala viac integrovat do domacnosti a starostlivosti hoci by frflal na zaciatku. Takto sa neciti spojeny s vami ale s jeho kamosmi. Keby bol viac s dcerou mozno ona by mu dala pridanu hodnotu. A co ti povedal preco chcel odist? Zaroven ty by si mala toho menej a zacala zit viac normalny zivot nie ako jeho gazdina. A mozno nepomoze nic

sajmonka_1216
25. júl 2023

a ked vravíš, že dcérka bude mať ochvíľu 3, tak pôjde do škôlky? ty to práce? lebo aj to dosť zmení chod domácnosti.. budeš sa trochu realizovať, myslieť aj na iné veci, nie len stále okolo dieťaťa a domácnosti..

leniel
25. júl 2023

@klau168 skus sa zmobilizovat. nie tak, ze pojdes na kozmetiku, ale tak, ze si zaplatis kondicne jazdy a zacnes jazdit. stan sa nezavislou zenou, najdi si pracu, konicky, a planuj vas spolocny cas tak, aby bol aj pre neho zaujimavy. riesila som podobny problem, sme spolu 13 rokov, akurat nemame nadstandard ako vy, ale borime sa aj vo fin.problemoch ... stale som pripisovala chybu manzelovi, ale ono kazdy most ma dva brehy, a ked som zacala menit seba - zrazu sa pohli lady.

zuzanka.zuzu
25. júl 2023

skús byť tou "dravejšou" aby ťa nemusel do všetkého dokopávať. asi potrebuje trošku žiarliť. on podľa mňa ešte je ten dobrý chlapec, len už vidí čo všetko si môže za peniaze dovoliť, plus má 30 rokov takže chce pot*tkať všetko pekné 20 ročné čo sa naňho usmeje 🙄

môžeš to dať "na Rážovu ženu" - aj on mal všetko, aj milenky, stále s ním zostala hoci to bola pekná žiadaná tanečnica z Lúčnice, až raz havaroval na motorke... a všetci vieme, že už chce byť len so ženou a vnukmi 😉 už pochopil. no zvládneš to? veľa ľudí sa jej smialo, ale ja ju v podstate obdivujem, že toho starého namysleného kkta neposlala doprdele.

anjelicek26
25. júl 2023

Tak on chce gazdinu a matku, evidentne nie manzelku... je to na vasej dohode, ako s tym budete pracovat...bud budete mat "otvoreny vztah" teda jeden aj druhy "povolene" bokovky alebo pojdete od seba uplne... on mozno skutocne sex ku stastiu nepotrebuje, mozno zistil, ze sa mu pacia muzi, mozno ma zdravotne problemy, co ty vies... pokial to nechce riesit on, ty to nevyriesis...v tebe problem nie je.

dagmara17
25. júl 2023

Toto je zvláštne, jemu ide o to aby bolo o neho v podstate postarané, lenže ty si v prvom rade žena a manželka a nielen niekto kto bude okolo neho skákať a starat sa.

zmrzlinka2021
25. júl 2023

@klau168

Z toho co si napisala mam pocit, ze tvoj priatel je s tebou len kvoli dcere. Je mu proste blbe ta opustit, kedze si s nim otehotnela. Pravdepodobne po case zistil, ze mu nesedis, nelubi ta a prestal by stebou chodit, ale teraz je mu blbe ta nechat a mozno caka, ze ho opustis ty.

Uprimne - mozes do seba investovat vsetky peniaze sveta, byt tou najlepsou kucharkou, stat sa mu vyslovne otrokynou, poskytovat vsetky sexualne tuzby, ake ma, ale tymto si neziskas lasku muza.
Muz miluje zenu aj ked je v teplosoch, aj ked ma par kil navyse..

Osobne si myslim, ze tvoj priatel sa v tom vztahu trapi rovnako ako ty a proste casom mu doslo, ze zamilovanost nepresla do lasky...

Pises o hypoteke. Byt je pisany na priatela alebo na vas oboch?

elmivelmi
25. júl 2023

Najskor asi skus sadnut za volant,budes sa citit lepsie,minimalne ti nebude musiet robit taxikra.Z refi jeho trapnych kamaratov si noc nerob.Mozno ak sa naucis poriadne jazdit,kupi ti lepaie auto ak po nom tak tuzis.Na rozbitie staci aj 20t
A vas vztah zas 1,5m nieje tak vela.Skor by ma zaujimalo kvoli comu rozmyslal na ld odchdom od Vas-preco?To ti nepovedal?

morgane1975
25. júl 2023

@klau168 uprimne si myslim, ze panko uz ma po vzore kamosov narazenu nejaku pipku a rozchod je otazka casu…a ani sa mi nedivim…🫣

katkati
25. júl 2023

Aj ja si myslím, že sa správa presne tak, ako jeho kamaráti, čo sa týka žien a pochybujem, že si to robí iba sám, keďže doma sex nepotrebuje.

0silvia0
25. júl 2023

@klau168 ale veď na rodičovskej budeš už len chvíľu, ešte by som počkala ako sa situácia vyvinie po nástupe do práce a potom uvidíš. Už ťa nebude mať doma ako inventár, bude musieť participovať na výchove a starostlivosti a možno mu budeš vzácnejšia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
toskanka
25. júl 2023

Dám ruku do ohňa za to, že tam už bola / je iná žena. Preto si zadovážil vlastný byt a mal reči o rozchode. V každom prípade v tebe vidí už len dobrú žienku v domácnosti a matku. Kvôli sebe sa musíš vzchopiť, začni byť samostatnejšia, ako ti tu radia, kup si kondičné jazdy a začni jazdiť. Tieto podmienky ešte využi. A samozrejme po 3 rokoch chod do práce a medzi ľudí, nebud prosím ťa, len ženou v domácnosti. Česť výnimkam, ale toto si neváži takmer žiadny muž.

barborachors
25. júl 2023

@klau168 Poznám takých, aky je tvoj muz. A uprimne je mi z nich na grcanie. Ale je to aj tvoja chyba. Tak za prvé, nerodim decko chlapovi co si ma nechce vziať. Za druhe, si pre neho len putka, zienka domáca. Ocami rad blyska po inych, lebo vsak u suseda je trava zelensia. Nechápem zeny ako ty inak. Ja keby mam tento problém / co by sa asi ťažko mohlo stat / tak mu tak ukazem, kde je sever, ze to svety nevideli... ale na to treba mat povahu.

nikdenikto
25. júl 2023

V piatok/sobotu večer nechaj dcérku mužovi a výber sa s kamarátmi do mesta. Pekne sa nahoď a zabav sa. Uvidíš ako zareaguje. Či ťa vôbec "pustí" a ak áno, či sa bude potom vypytovať kde ste boli, čo ste robili atď.

Zároveň sa celkovo snaž byť vo vašom vzťahu priebojnejsia. Zapájaj ho do domácich prác tak nenápadne. Určite treba byť na muža čo najmenej odkázaná. Nepros ho nech ťa niekam vozí, normálne choď MHD alebo taxíkom. Zaplať si kondičné jazdy a skús jazdiť.

Dcéra už bude mať 3 roky, tak ju môžeš dať do škôlky alebo jasliciek a ísť si privyrobiť. Potom si môžeš kúpiť lepšie auto ako ti dal muž keď sa na ňom hanbíš.

V neposlednom rade skúste sa venovať viac sebe. Dajte malú na víkend k babke ak sa dá a choďte niekam na wellness pobyt. Alebo večer kino. Skrátka niečo.....zistite či to v sebe ešte máte, či spolu radi trávite čas. Či má zmysel sa to snažiť udržať.

maxalla
25. júl 2023

No.. ak by som napisala, co si realne myslim, tak by som si uz sama pred sebou pripadala ako cynik, budem preto radsej drzat usta a len poprajem vsetko dobre. Na tvojom mieste zacinam pocitat so zadnymi vratkami.

hankab
25. júl 2023

@klau168 mozes chodit na kozmetiku, botox aj cvicit 7x do tyzdna, no svojmu priatelovi si sa uz okukala a hlada dalsiu v poradi.
To co ti radia ze mas zacat jazdit a byt samostatnejsia, tak jemu akurat zahras na struhu tym, ze bude mat od teba vacsi pokoj, lebo ho otravuje, ze ta musi niekam vyvazat a riesit s tebou veci, ktore su mu ukradnute. Ak ich vyriesis ty, bude mat pokoj. Za mna je to nafukany chlap, co si je velmi dobre vedomy, ze ma peniaze a dobre vyzera, a tym padom mysli stylom “preco by som mal cely zivot prezit s nudnou zenskou” + k tomu zazobani kamosi, co t*tkavaju studentky, zjavne sa mu ten styl zivota tiez zapacil a z teba ma uz iba sluzku.
Mame presne taky pripad v okruhu znamych, rozvedeny chlap si nasiel o 15r mladsiu vysportovanu krasku, na zaciatku velka laska, a odkedy mu porodila dieta uz bola nudna. Podvadza ju doteraz vsade, ona o tom vzdy vedela ale nikdy od neho neodisla lebo “ho lubi”. Tiez ma vela zazobanych kamosov podnikatelov, ktori basnia o mladych stavnatych pipkach. On si z tej svojej doma robi dobry den, nikdy si ju nevezme, ma ju jedine na to aby dom stal a sam sa neuprace, ze ano. Funguju takto 15 rokov a kazdy ich akurat tak lutuje. Jej sa zjavne zapacil vztah s peniazmi, lebo cokolvek treba, tak partner je oslik otras sa. A on si zije po svojom, chodi domov neskoro vecer a cely vikendy je s deckom prec, len aby od nej mal svaty pokoj.

toskanka
25. júl 2023

@hankab Ja som tiež písala, že ma začať jazdiť, avšak nie kvôli nemu, ale kvôli sebe. Bolo to myslené ako príprava na život bez neho. Lebo k tomu pravdepodobne dôjde.

marseillefan
25. júl 2023

Chlap s tebou nespáva a ty automaticky vidíš vinu v sebe... napadlo ti niekedy, že možno je chyba v ňom? Že je možno impotent? Alebo gej? V prvom rade si prestaň všetko vyčítať a začni sa mať rada. On s tebou síce možno spávať nezačne, ale určite sa budeš cítiť lepšie.

54tinka54
25. júl 2023

@klau168 no ja sa obavám že keď jeho dvaja najlepší kamaráti podvádzajú svoje ženy, že tak nejak to bude aj u tvojho muža… vieš jak sa hovorí, že vrana k vrane sadá.

klau168
autor
26. júl 2023

@zmrzlinka2021 Presne ako si spomenula. Ked sme sa blizsie rozpravali,tak spomenul,ze ma pocit,ze je to medzi nami prechodene a ze ho nepritahujem,ze ta prvotna zamilovanost opadla.
byt je pisany na mna,financie sme davali na 50%. On ma svoje dalsie byty,ktore prenajima a pozemok,kde planujeme stavat dom.

klau168
autor
26. júl 2023

@54tinka54 Ano,zdielam podobny nazor.

klau168
autor
26. júl 2023

@maxalla V klude mozes napisat svoj nazor, ja si ho rada vypocujem. Nebudem to brat ako utok.

Strana
z2