icon

Muža fyzicky nepriťahujem, ale miluje ma

18. aug 2021

Ahojte, priznám sa, že vždy, keď som si čítala podobné diskusie, tak ma zarážalo, že sa niekto "radí" na internete s cudzími ľuďmi. No prišiel na psa mráz a ja som na dne a nemôžem sa nikomu zdôveriť. Budem vďačná za každý názor, len žiadne posmešky, prosím. Som tak na dne, žeby som to asi dá fakt nedala.
Som s mužom 10 rokov, z toho 3, 5 roka sme manželia, máme čoskoro 3ročné dieťa. Svojho muža milujem, on vraví, že miluje mňa. No v poslednej dobe cítim, akoby sa mi vzdaloval, žiadne pohladenie, objatie, sex, nič (k tomu sexu - nikdy sme ho nejako veľa nemali, no tak 1-2x do týždňa áno). Včera večer, keď malý spal som sa ho priamo spýtala, čo sa deje, že cítim, že sa mi vzďaľuje. Nakoniec bol z toho dlhý a ťažký rozhovor, s výsledkom, že ma miluje, som podľa neho ten najlepší človek na svete, no fyzicky ho už nepriťahujem, že nikdy som ho extra nepritahovala, no miluje ma zato aká som. Predtým mal vždy pravý opak, preto som sa i bála ísť do vzťahu s ním (mal viacero žien, čisto vzťahy o sexe, baby fakt kočky), no nakoniec som akoby uverila, že aj ja môžem byt šťastná (mala som za sebou zlý vzťah - alkohol u partnera).
Neviem ako ďalej, on chce normálne pokračovať ďalej, citujem ho "nemôžeme mať všetko". Ja sa s tým neviem uspokojiť, sme ešte relatívne mladí, aj ja sa chcem niekomu páčiť, priťahovať ho.
Určite sa budete pýtať na niektoré veci, tak rovno odpoviem: nie, milenku nemá, nemal by na ňu čas a nec to znie akokoľvek zvláštne - nedokázal by to tajiť. Nie, nemám kam ísť a hlavne nechcem malému vziať otca, majú nádherný vzťah. Áno, som silnejšia, vždy som taká bola, aj keď ma spoznal, aj keď sme sa brali. Pod pojmom silnejšia si nepredstavte mega obriu ženu, len nie som úplne štíhla.
Boli ste niektorá v podobnej situácii? Dá sa toto vôbec ešte opraviť? Dokáže žena začať priťahovať muža, keď tomu tak nie je po rokoch vzťahu?
Dakujem za každú radu, každý názor, no prosím, skôr ako budete radiť, že mám odísť, tak sa prosím skúste vžiť do mojej situácie, len tak ukončiť 10r vzťah nie je ľahké.

marca12
18. aug 2021

Nie,nedokazes ho pritahovat. Bud tam chemia je alebo nie je. Ale nie je to nic strasne,nepanikar. Vazi si ta ako zenu,miluje tvoju povahu a to je dolezitejsie ako pritazlivist. Uzivaj si chvile s nim,nic nie je naveky. Mozno stretne zenu,kvoli ktorej strati hlavu a mozno sa budete lubit naveky a budete spolu dlhe roky,kym vas smrt nerozdeli. Nevies,co sa stane,tak si uzivaj. Staraj sa o seba,travte spolu volny cas,travte spolu cas aj bez dietata a ostatne nechaj na osud

mircalla
18. aug 2021

@karolinakr Tak ano, suhlas. Teraz ma tu polka fora zabije, ale zena s nadvahou nepritahuje skoro nikoho, i ked si to rady nahovaraju. Ale pise, ze silnejsia bola vzdy, za pokus to stoji na sebe zamakat, najma kvoli sebe, aby si zdvihla sebavedomie. Zda sa byt ako velmi sympaticka osoba

katy084
18. aug 2021

Prepáč mi ak budem až príliš priama
Nemiluje ťa...si zvyk a matka jeho syna...váži si ťa ako človeka a má ťa za priateľku...vyhovuje mu to!!!otvor oči, myseľ, dušu... zapoj zmysli a bojuj za seba...to nieje cesta k lepšiemu ak by si mala robiť zo seba to čo necítiš že chceš...

kitycat
18. aug 2021

@marca12 by ma zaujimalo, kam tejto chidere piradis odist o 10 rokov, ked si najde tu sexi kost, po ktorej vnutorne tuzi a tuto autorku, nezaujimavu matku jeho potomka, posle do teplych krajin. A ona nech kazdy den caka s teplou vecerou a dufa, ze ju dnes vezme za ruku na zmrzku alebo oznami, ze stretol tu pravu, co ma aj dobru povahi, zmysel pre humor aj postavu bohyne...🤔

saraxyz
18. aug 2021

Radiť autorke aby začala zo sebou niečo robiť, nie je správne. Išla by proti sebe. To ma aký význam? Žiadny. Bude trpieť a zbytočne sa trápiť. Ona sa pravdepodobne"nespustila" po pôrode. Veď muž jej povedal, že ho nikdy extra nepritahovala. Dosť úbohé povedať to po x rokoch. Tam nie je láska. A ani úprimnosť, keďže to povedal až vtedy keď sa ho opýtala. Akokoľvek sa autorka rozhodne, budem jej držať palce.

autor
18. aug 2021

Dievčatá, veľmi ďakujem za všetky reakcie, ste fakt super.
Manžela mrzí, že mi to povedal, resp mrzí ho, že ma zranil (to sú jeho slová, máme za sebou dlhý rozhovor). Navrhla som rozvod, bol veľmi zarazený, nečakal to. Ubezpečila som ho, že o malého nikdy nepripravím, viem ako sa ľúbia. Rozplakal sa, že o mňa nechce nikdy prísť, že ho mrzí ako necitlivo mi veci povedal, že to proste v ňom vybuchlo, že mu sem-tam chýba tá sexuálna iskra. Dohodli sme sa, že si necháme veci uležať v hlave, no jedno je mi jasné z jeho reakcií. Neskutočne ho zarazilo, že zvažujem odchod od neho, bol si mnou taky istý, že takú možnosť si nepripúšťal.
Čas ukáže a vám kočky ďakujem za všetky odpovede 🙂

saraxyz
18. aug 2021

Držím palce 😉

mircalla
18. aug 2021

@saraxyz Boze zeny, autorka sama povedala, ze sa od zaciatku citila pri nom po tejte stranke neista. Takze vedela, do coho ide, dobre tusila, ze nie je pre neho uplne pritazliva, naviac mal predtym uplne ine zeny....Vsak zase musia nam vsetko povedat ozaj 100% polopate, aby sme to pochopili? Nestacia naznaky? Ci dovtedy si nieco radsej nahovarame?
Vsak to asi bolo jasne jak facka. Ked jej to povedal, tak to ani nemohlo byt prekvapenie. Ju to ale ranilo, pretoze to povedal priamo. Takze co potom chceme, radsej milosrdnu loz? Tusime jedno, ale chceme pocut ine? Nie on nejako neferovy nepride, verim, ze k nej ma ten vztah. kazdy jeden muz by totiz zvolil daku banalnu vyhovorku.

saraxyz
18. aug 2021

@mircalla neviem prečo si označila mňa. Autorka má dobre rozvinutú intuíciu a nepracuje s tým. A jej muž jej o nepritazlivosti mal povedať už dávno. Mohli ostať"kamaráti"

mircalla
18. aug 2021

@saraxyz Jej muz ma zjavne ine padne dovody, preco s nou chce byt. Nemyslim si, ze nieco robil zamerne a zjavne jej ani nemal dovod nieco take hovorit, kedze s nou byt chce. A ked sa opytala, povedal jej pravdu, co ocenujem. Ono take veci sa ozaj nehovoria lahko. Neni to take jednoduche

h2
18. aug 2021

Tak som to tu konečne prečítala celé. Priznám sa, že ma udivujú názory, že autorka nemá so sebou nič robiť, nemá sa meniť kvôli chlapovi a jemu by sa mala páčiť akákoľvek. Dámy, ale chlapi fungujú na základe vizuálnych podnetov! To je fakt. Prečo ináč by sa ženy starali o svoj zovňajšok oveľa viac, než muži? Prečo ženy používajú make up a všetky tie ostatné dekoratívne veci, kým mužovi väčšinou stačí byť čistý a upravený? Lebo chlap chce mať pri sebe krásnu a neodolateľnú sexicu! Napriek tomu, čo ste tu mnohé popísali, ja verím tomu, že autorka má tú moc, stať sa pre svojho chlapa príťažlivou. On jej nepovedal, že ho nikdy nepriťahovala. Povedal, že ho "nejako extra" nepriťahovala. Keby ho nepriťahovala vôbec, nemali by sex 1-2x do týždňa.
Ako príklad uvediem seba. 😁 Síce sme nikdy s mužom nemali tento problém, vždy mi dával pocítiť, že sa mu páčim a som preňho príťažlivá. Ale: za posledné mesiace som schudla skoro 10kg, postavu, ako za mladi už síce nikdy mať nebudem, ale dovolím si tvrdiť, že vyzerám momentálne najlepšie za posledných 10 rokov. Nakúpila som si dosť veľa nových šiat, aj nové spodné prádlo (aj odvážnejšie kúsky). Na môjho chlapa to má obrovský vplyv! Neustále sa ma dotýka, obdivne na mňa pozerá, chváli ma. Keď niekam ideme, vidím na ňom, že je na mňa hrdý. (Nehovoriac o tom, že sex máme v poslednej dobe 2x tak často, ako predtým. 🤭 )

madeline1
18. aug 2021

Chemia je vo vztahu dolezita a ja si myslim, ze ked mate dieta a ste spolu tolko rokov, pritahovat si ho musela a ze vtedy nijak extra, tak takto ti to povedat nemal. A take to "milovat" sa spaja aj s vizualnym, spravidla tuto formu lasky citime k niekomu kto sa nam paci aj fyzicky. Taktiez je pravda, ze pre niekoho si ty objekt najvacsej krasy. A co sa tyka intimnosti...Myslim si, ze aj tvojmu muzovi tie intimnosti chybaju...milenku mozno nema,ale ktovie ako zvazuje....ako chcete riesit intimitu? I o tom sa porozpravajte, nejako to vyriesit treba...na rozchod to nie je, ale zamrzi to... Zena sa musi pri svojom muzovi citit byt krasna a kto jej povzdvihne sebavedomie, ak nie on...ale tu slabsiu chemiu, si citila vo vasom vztahu urcite aj ty, aj k nemu a sli ste do toho...

mircalla
19. aug 2021

@h2 Presne. Ja inak nemam rada vyhlasenie, ze muz ma ma milovat aka som. Tak ja neviem, toto teraz netvrdim, ze je autorkin pripad, ale opustena, neupravena zena, co o seba nedba....neviem na zaklade coho by sa mu mala pacit....A pritazlivost je vela.

lucka_ke
19. aug 2021

ženy, odkiaľ ste nabrali, že je neupravená a nestará sa o seba???

h2
19. aug 2021

@lucka_ke Nikto nepíše, že autorka je taká. Ale ona sama píše, že nie je najštíhlejšia a keďže píše, že ani vtedy, keď sa spoznali, taká nebola, tak tipujem, že oproti tomu obdobiu má ešte nejaké kilečká navyše. Ďalej písala, že muž jej komentuje oblečenie, ktoré sa mu nepáči. Ja teda neviem, ale mne keby muž povedal, že "toto tričko nenos, je ako pre starú babku", tak tričko v tej sekunde letí do koša. Ale úplne najhlavnejší problém vidím v tom, že sa autorka nepáči sama sebe! Ako sa má páčiť niekomu inému, keď sama sebe sa nepáči? Páčiť sa sama sebe, byť spokojná sama so sebou, mať sa rada, byť sebavedomá a sebaistá je úplný základ. Na tom treba pracovať!

lucka_ke
19. aug 2021

ja stále nechápem, na čo si ju bral keď nie je jeho typ a po 10 rokoch jej to vyčíta... tu je základ, tu je problém, nie tričko, nie rifle, nie šaty...
u nás napr. môžem byť strapatá a v pyžame, ale chlap sa furt ku mne túli, to nie je o šatách a keby som sa svojmu nepáčila tak si žiadne kostýmy obliekať nebudem, aby aspoň na pár minút bolo tak, ako si on predstavuje, rozumieme si?

ivik4
19. aug 2021

@h2 ja tiez nechapem,keby mam z muza po rokoch dajme tomu bachrateho chlpateho smrada tak ho dokopem so sebou nieco spravit. Ale moj by sam nechcel aby ma prestal pritahovat, chemia musi byt

kittykat22
19. aug 2021

Manzelstvo na cely zivot nezatracuj. Podla mna si sa muzovi pacila (aj pacis) - nie je mozne, aby si zobral zenu len pre dobre srdce, a mal s nou dieta nejaky kohutik - ktory si predtym vyberal baby len na zaklade vyzoru. Z toho co si napisala mi pride, ze by rad aby si sa o seba viac starala. A najskor to boli podpichovacky o satach a rifliach, a ty si to nepochopila tak to hodil na taku blbu notu. Vypada to, ze tvoj manzel chce doma aj zenu, nie len maminku pre syna. Trosku cvicenia a krajsieho oblecenia nikomu nezaskodi. Ale s mierou - nemozes niekomu robit panaka na zelania. A neboj, niesi v tom sama. Moj muz ked som pribrala mal tiez blbe kecy .. no a vies co, pribrala som este viac a stale sme spolu 😅😅 ale plan je, ze sa opat vratim do formy (z vlastnej iniciativy a nie preto ze mi nieco hovoril). Bude to ok, neboj.

h2
19. aug 2021

@lucka_ke On jej to ale nevyčíta. Ona sa ho pýtala, mali dlhý a ťažký rozhovor. Dostala to z neho, lebo pátrala po príčine a on nevedel, čo povedať. Ja neverím, že ho nikdy nepriťahovala ani trochu. Len mal možno predtým také, ktoré ho priťahovali viac. Alebo to len spätne takto vníma, lebo s autorkou už sú spolu 10 rokov, takže už je "okukaná". Predošlé vzťahy boli určite kratšie. Ale to je jedno. Vybral si ju, oženil sa s ňou, dieťa má s ňou. Nie s tými pred ňou. Aj podľa toho, čo autorka neskôr písala, že je šokovaný z toho, že navrhla rozvod, že plakal a nechce o ňu prísť, vidím, že je tam láska. A s tou nepríťažlivosťou to nevidím až tak zle, boli to z veľkej časti asi len zle zvolené slová, ktoré ho teraz mrzia.
Ja Ti rozumiem, čo tým myslíš, že sa svojmu chlapovi páčiš aj strapatá atď. Ale určite sa mu páčiš ešte viac, keď vyzeráš pekne. A pod tým "pekne" si každý predstaví niečo iné. Pre niekoho to môže byť namaľovaná načesaná baba v opätkoch a sexi šatách, pre iného prirodzená, bez make up-u, s rozpustenými prirodzenými vlasmi.

h2
19. aug 2021

@ivik4 Jasné, toto je typický modrý koník: keď my, ženy chceme od chlapov, aby vyzerali k svetu, je to v poriadku, ale keď chlap povie žene, že by mohla nejaké to kilečko schudnúť, tak je to debil, ktorý si nezaslúži ženu, ktorá mu porodila dieťa a mala by sa s ním okamžite rozísť. 😂

mircalla
19. aug 2021

@lucka_ke nikto nepovedal, ze je neupravena a nestara sa o seba
Citaj este raz

janeninka
19. aug 2021

Mne v tom chyba z jeho strany prebratie zodpovednosti. Akoby to hodil na teba - nepritahujes ma. Ale otázka je co s tým chce robit, co navrhuje.. Chyba mu sexualna iskra - idete ju teda spolu hladat?

unicornlady
19. aug 2021

@janeninka Presne. Jeho podiel na zlepšení situácie je aký? Prečo vždy žena sa má meniť, aby vyhovovala chlapovi? Čo jeho účasť? Aj keď v tejto situácii by mi už asi navždy znelo v ušiach to, že ho nepriťahujem.. To sa nedá len tak vymazať. Keby to bola záležitosť oblečenia, cvičenia atd.. povedal by autorke už dávno, že niečo by sa mohlo zmeniť. Príťažlivosť sa nedá nejak vynútiť.

h2
19. aug 2021

@unicornlady Vynútiť nie, ale dá sa zariadiť. Veď sme ženy. Každá má potenciál byť zvodkyňa. Len ako tak čítam, mnohé nie sú ochotné a pripadalo by im to trápne. Nuž, ale potom sa netreba diviť. 😕

mousegirl
19. aug 2021

Podľa mna je to celé blbosť. ŽIADEN chlap by s tebou nešiel ani len na prvé rande bez toho aby si ho fyzicky nepriťahovala, nie to že by si takú ženu aj zobral. Podľa mna proste za tých 10 rokov vypršala iskra a on to nevie pomenovať. A možno boli ženy “na ktore by rovno skočil” ale neverím že si sa mu nepáčila.

h2
19. aug 2021

@mousegirl Tak, tak! Len sa, chudák, zle vyjadril.

mircalla
19. aug 2021

@unicornlady Pytala sa, dostala pravdivu odpoved. Fair enough? Mam pocit, ze tu niektorym vadi, ze povedal pravdu. Ci chceme radsej milosrdnu loz a nieco si nahovarat?

number19
19. aug 2021

Dobre ze povedal pravdu, len si myslim ze nebola spravne nacasovana.
Po 10 rokoch sa manzelke vyznat z toho, ze ho nikdy velmi nepritahovala sa mi zda byt az infantilne neohladuplne. Ako sa ma ona teraz k tomu s malym dietatom postavit?
OK mozno mala od neho dlhodobo nepriame signaly (co si myslim ze ano) a tiez s nimi nic nerobila, ale zase aj pravda sa da trosku zabalit nie?
Inac znie: zlatko co keby si trosku spevnila brusko ako nikdy si ma velmi nepritahovala...to je taka vyslovena podpasovka...a tiez zhadzovat krizu v manzelstve na to, ze ho manzelka nikdy nepritahovala mi pride velmi divne...

marca12
19. aug 2021

@kitycat pise,ze sa miluju,sex bol u nich vzdy len 1-2x do tyzdna. Co ine porarit,ak sa maju radi,maju spolu dieta? Ty si naivne myslis,ze kazdy par po sebe skace ako na zaciatku? O tom je zivot. Pridu tazsie chvile a je na nas,ci si budeme hladat postel inde alebo budeme dalej pracovat na vztahu. Ale chap m,dnes je trend pri prvom probleme utekat k inemu,mat každé decko s inym chlapom a cakat na neskonalu lasku. Boze zeny menej romantickych hluposti pozerajte

nistika
19. aug 2021

mna len napadol jeden postreh....ta fizicka krasa alebo sexualita mozno nespada ani pod jeho hodnoty. mozno sa mu autorka sice nepacila na zaciatku, ale aj tak bola pre nho najlepsia kvoli inym prednostiam, ktore na nej vidi do dnes.... dnes mozno nahodou praskol ten zovnajsok....cize to ze sa zena ma potrebu pacit muzovi fizicky chapem, ale treba sa pytat, ci ten vztah ozaj nefunguje a ako ho vnima muz, ci sa mu autorka nepaci inym sposobom a nepiste mi tu prosim vas ze kazdy muz to a to....ubezpecujem vas ze neexistuje jedina vec co by robil ci vnimal kazdy muz rovnako.