icon

Najčastejšie dôvody prečo sa nedarí vzťahom

2. jún 2023

Čo sú podľa vás najčastejšie príčiny toho že žena nemá šťastie na lásku alebo na vzťah? Prečo sa jednej darí a druhej nie? Prečo napríklad (bez urážky uvediem len modelový príklad) obezna žena ktorá nie je považovaná za ideál krásy má láskyplný pevný vzťah a žena za ktorou sa každý otočí ktorá očarí krásou je sama? Prečo hlúpe ženy dokážu mať vzťah a vzdelaná je sama? Každý si zaslúži lásku. Prečo muži nehľadia na hĺbku duše ale len na obal ale keď má žena krásny obal už ich nezaujíma čo je pod ním? Dobrú ženu si nevšímajú keď nie je krásna ale u krásnej ich vnútro nezaujíma. Chytá ma frustrácia

Strana
z3
hendikep
4. jún 2023

zaroven povies “ obezna žena ktorá nie je považovaná za ideál krásy má láskyplný pevný vzťah a žena za ktorou sa každý otočí ktorá očarí krásou je sama? “ a potom : Prečo muži nehľadia na hĺbku duše ale len na obal ale keď má žena krásny obal už ich nezaujíma čo je pod ním? , (??? 🤯) tym si nam tu prisla povedat ze si krasna mudra vzdelana a nemas frajera? trufam si povedat ze v case “ randenia “ s mojim terajsim muzom som bola skor v prvej kategorii , spoluziak na VS mi dokonca povedal ze ma uznava ze take dievca ako ja ma pekneho frajera… 🤣 moj prvy vaznejsi frajer bol tiez na roztrhanie, a ja som nikdy nebola modelka… ale vzdy som “ klofla” toho ktoreho som chcela… :D pripisujem to sebahodnote.. sama si to povedala ze pekne baby nikto nechce spoznat atd atd, ale je vsetko o krase? ja verim tomu ze mam omnoho lepsie vlastnosti nez nieco take pominutelne ako je “krasa”, nikdy som na krase ani nechcela stavat… lebo vzdy na ulici bude niektora krajsia, a stale budes len starsia a zufalejsia ked svoju hodnotu postavis na vyzore… ja proste viem ze mam kvality ktore krasa neprekona a myslim ze muzi to citia … lebo to zo zeny vyzaruje.. tie zeny ktore nadmerne vela casu venuju vyzoru su podla mna paradoxne najmenej sebavedome… muz im povie nieco na ich vyzor a uz su rozlozene dalsi tyzden, akoby ich sebahodnota bola urcena niekym zvonka…( napriklad muzom ) ale to je bullshit.

mareka49
4. jún 2023

A kompromisy.
Kurna to sú krysy ale treba ich robit a to

duppka13
4. jún 2023

Mam aj pekne stihle kamaratky, ktore nemaju vztah aj trochu skaredsie pripadne s nadvahou ktore nemaju vztah. Ked som sa opytala muza co myslis preco tato pekna kamaratka nema vztah povedal ani sa necudujem sak s tou by chlap nevydrzal ma hroznu povahu. Myslim si, ze to nie je iba o vyzore. Prvotna iskra musi byt ale predsa krasa je velmi subjektivna a kazdemu sa paci nieco ine. Ja osobne radim samu seba sa k tym skaredsim a s nadvahou, raz mi aj jedna uprimna kolegyna povedala ze nie som typ za ktorym sa chlap na ulici obzrie 😂 a napriek tomu som mala par ozaj dlhodobych vztahov aj par kratkodobych aj par iba flirtov a som uz aj vydata. A to mam aj dobru pracu aj VS a nikdy sa ma ziadny chlap kvoli tomu nebal to je blbost posla mna a vysvetlenie zien co su same ze chlapu sa ma boja 😂😂😂
Este musim podotknut - uz tu bolo spomenute a suhlasim s tym aj ja - vacsina vztahov je nefunkcnych a to co vidis na verejnosti nemusi byt to iste co dvojica preziva v sukromi.

katka700
4. jún 2023

- Nedostatok komunikácie
- vzťahy založené iba na hormonálnom pobluzneni a potlačení racionálneho zmýšľania
- neschopnosť prijať, že ľudia majú nedostatky a dokonalý partner neexistuje - nerealisticke očakávania 100 percentnej kompatibility vo všetkých oblastiach vzťahu - napríklad nedávno tu jeden pán riešil či nájde technicky zdatnu slečnu s ktorou sa bude baviť len o témach ktoré má rád on lebo tie 'ženské' témy ho nudia
- naivná predstava že fyzický vzhľad je najdôležitejším kritériom pri vybere dlhodobého partnera alebo naopak očakávanie že budúci partner bude vzhľad úplne ignorovať a sústredí sa na krásu duše

blackcat8885
5. jún 2023

To že napr žena je stihla a pekná nezmamena že jej vzťah vydrží výzor nie je zárukou. Ja som názoru že každý si nesie svoje veci z min života a tu ich musi doriešiť cez vzťahy. Aj ha som mala zlé vzťahy dokonca mi astrologicka povedala presne to že su to karmicke vzťahy. Inak si myslím že žiadny vzťah nie je úplne ideálny bez hádok apod. Len to ľudia nepriznaju.
To že niekomu opakovane skrachuje vzťah znamená že on robí nejakú chybu-bud si vyberá rovnaký typ muža, alebo je vo vzťahu ten človek veľmi pasívny alebo naopak atd.

radkovadanka
Odpoveď bola odstránená
sherynkamalinka
5. jún 2023

nevidís im do hrnca...Na verejnosti vela parov vystupuje ako idelanych, a doma krik nadavky a bitky.

starhawk
5. jún 2023

@sheila121
to som si normalne musel vygooglit ci je skareda - ak je to ta z clanku tak to potom @akiana mas pokazene vnimanie reality - oprav si to :D

https://www1.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubizn...

ta baba je subjektivne 7,5/10 s makeupom co uz je velmi dobre skore, nekukal som bez makeapu
chlapy sa spokoja aj s 5/10 ak je zenska super v inych parametroch

proste nehladame dokonalost uplne vo vsetkych parametroch, je to ako D&Dcku mas urcity pocet bodov dany a tie rozhodis do parametrov 🙂

dager
5. jún 2023

@bbshop krásne si to vystihla

moonlight1210
5. jún 2023

Neviem, ci to uz niekto spomenul, ale je za tym aj neschopnost pracovat na vztahu po dosiahnuti isteho vztahoveho statusu (nazvem to takto).

Strasne vela ludi pracuje na vztahu v ramci chodenia, cca az do po svadbu. Akoby vnimali len tieto spolocensky zname mety (zoficialnenie vztahu, spolocne byvanie, zasnuby, sobas. Este trosicku prve dieta, ale to uz nie vzdy.).
A zrazu utne. Koniec. Uz cakaju, ze dosiahli maximalnu metu a dalej to ma fungovat predsa samo. Perpetum mobile.
(Inak, rovnaka chyba sa stala u nas.)

A nasledne strasny problem tu pracu na vztahu nastartovat znova, ked zistia, ze sa im cosi doma kasle a ruca.
Uz su to len ocakavania, ze musi najprv predsa zacat opacna strana, ukazat snahu, aby boli ochotni aj oni cosi investovat. Najprv chcu vidiet, ze sa im to vobec oplati (co pocas chodenia kolkokrat vobec neriesili, dali by za zivot so svojou laskou prve posledne nezistne.). Co je obrovska chyba, ze zrazu nechcu ist do risku v tomto smere. Ze len sem-tam su ochotni cosi popatlat, a ked nevidia okamzity prinos/zisk z toho, hned davaju ruky prec. A nasleduju poziadavky, ocakavania (a ... milenec/milenka).

Presli sme si tym. Zistili, ze sa musime snazit obaja. Zistili sme, ze musime tzv. prekrocit svoj tien (svoju hrdost, dolezitost), zariskovat ten ustretovy krok k sebe a nevidiet to hned ako ponizovanie sa, keby to nevyslo.
A ono to vyslo. Tak nejak sa opatrne obrusili nabrusne stavy voci sebe, znovu sme objavili veci, co nas kedysi spajali, spolocny humor, spolocne pesnicky, spolocne filmy, spolocne chvile, drobne darceky, myslenie na seba a to, co ma kto z nas rad a potesit sa tym navzajom. Zabavu v cestovani, v spolocnom budovani.

Osobne by som zase radsej zariskovala a dala si sancu inkasovat takuto moznu vyhru vztahu naspat, aj za cenu, ze to nemusi vyjst, ako sa hrala na hrdu, nosila hlavu a nos vysoko a mala 100% istotu, ze mi urcite nevyjde nic a mozem sa rovno rozviest (lebo reakcia druhej strany na moju strasne dolezitu hrdost bude len stavanie dalsich murov a mozne obzretie sa inde, u inej. Je len mala sanca, ze by to akehokolvek chlapa navnadilo, aby sa za mnou chcel vratit.).

Aj ked, zdrava miera sebelasky je dolezita. Len to treba odhadnut, kedy je to rozumna sebeslaska, a kedy uz premrstena sebadolezitost.

bullinka
5. jún 2023

Mne sa zdá, že je to v malej ( zlej ) komunikácii, snahe porozumiest a ochoty sa prispôsobiť ( platí pre obe strany, nie jednostranne )

tiezjedna
5. jún 2023

obsah tvojho príspevku vôbec nezodpovedá otázke v názve, takže čo vlastne chceš vedieť?

adrianajozko
5. jún 2023

Nie,nemyslim si , že to čo pišeš je pravda skor si myslim ,ze je to nahoda a niekedy treba vyuzit kazdu sancu ked stretnes niekoho o kom si mozno myslis ze nic z toho nebude. Pretoze 3x som mala v zivote to stastie ze som stretla svojich zivotnych partnerov isty cas som bola s nimi stastna s poslednym som stale a dufam ze to bude uz do smrti, ale chcem to napisat ze vsetky 3 razy boli nahody kebyze v tej chvili niesom tam kde som bola alebo by som jednuducho nezareagovala tak by som tych muzov nespoznala. Niekedy je to v nasich rukach a niekedy je to nahoda ale vzdy musis ty preto nieco urobit. Keby som neodpisala pred par rokmi mojmu teraz uz manzelovi tak sa nikdy nestretneme a nikdy by sme sa tak nelubili ako teraz.
Netreba zufat ani netreba tlačiť.

srnka79
5. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl presne tak a casto pouzivaju prilis rozumu a analyzy, su prilis narocne a nik im nie je dost dobry. Mozno ta obezna nehlada pana dokonaleho, len niekoho, kto ju bude mat rad, aj ked sam nie je ideal krasy, ale si rozumeju a lubia sa. Tej peknej/mudrej taky mozno nestaci, nevie akceptovat drobne nedokonalosti, mozno ju pritahuju zle typy, alebo prachate ignorantske typy, tazko povedat. Za mna mozem povedat, ze zaklad je iskra a vzajomna chemia, nasledne mi je fuk, ze chalan nie je moj typ, ak mi je na nom nieco sympaticke, dokonca nehladam iba sponzora a treba byt pripraveny aj na kompromisy. My sme uplne odlisni, ale vo vela veciach mame podobny nazor, vieme sa zladit, ak nie, tak vyriesime inak a ziadny problem. Prehnane ocakavania su najvacsi nepriatel vztahov podla mna. A co, treba skusit, pracovat na tom a uvidi sa🙂 cakat, ze na dvere zaklope pan dokonaly z nicoho nic je blbost😂 a v prvom rade sa pytam seba. Co mozem ja chlapovi ponuknut? Dokonalost? Nie. Tak preco by som ju mala vyzadovat?

zeldia
5. jún 2023

@divokykonik mas velmi pekny nic

starhawk
5. jún 2023

"Prečo napríklad (bez urážky uvediem len modelový príklad) obezna žena ktorá nie je považovaná za ideál krásy má láskyplný pevný vzťah a žena za ktorou sa každý otočí ktorá očarí krásou je sama?"

Taky postreh.
Bolo brane do uvahy aj to ,ze ta obezna zena si toho dobreho chlapa ulovila zakial este bola stihla a sexi a spolu postupne pribrali ?

Manzelku som si vzal pred snad 30kilami :D a nepovazoval by som ju teraz za ideal krasy fyzicky, ale stale v nej tu krasu nejak vidim. Vzali sme sa este relativne mlady (25) a zmenili sme sa spolocne a sme spolu uz 15r.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
starhawk
5. jún 2023

@sheila121 samozrejme aj take su a aj take si vedia najst chlapa ak su povahovo ok a nemaju prehnane naroky

sheila121
Odpoveď bola odstránená
starhawk
5. jún 2023

@sheila121 urcite by mala zohladnit svoje moznosti, moze skusit ist aj mimo svojej ligi ak vinika niekde inde, ale asi nebude tak velke percento atraktivnych a vysportovanych chlapov co budu uprednostnovat obeznu pred stihlou - takze ak by chcela niekoho vyrazne atraktivnejsieho, jej mnozina dostupnych chlapov je podstatne mensia

sheila121
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
6. jún 2023

@sheila121 moze mat prehnane naroky. Ale potom bude presne ako aj ta kraska - obe same, bez vztahu.
Lebo pre prehnane naroky nebude ani jednej ziaden dost dobry.

karolinakr
6. jún 2023

@starhawk keby schudla 30kg zmenilo by sa niečo u teba?

starhawk
6. jún 2023

@karolinakr minimalne by bola o nieco atraktivnejsia pre mna a nakoplo by to aj mna chudnut, ale ocividne to musim spravit opacne, musim zacat chudnut ja aby to nakoplo ju. Starneme a obezita nam prichadzajuce zdravotne problemy bude len komplikovat. Len sme lenivi :(

soldi
6. jún 2023

@starhawk neodpovedal si na otazku. Keby schudla, zacal by si ju lubit viac?

starhawk
6. jún 2023

@sheila121
"Nesúhlasím s tebou." -> nemusis, ale faktom zase neutecies, fakty su ako stena na ktoru zeny narazaju

"Nevidím dôvod, prečo by si mala vyberať len štíhla žena." -> vyberat si moze sihla, aj tlsta, pekna aj skareda - len u kazdej sa ta mnozina potencialnych chlapov podla toho meni, pri tucnej sa rozhodne statisticky zmensuje
Snad uznas ze statisticky atraktivny a stihly/vysportovany chlapy preferuju rovnako stihhlu a vysportovanu zenu

"To že má menej kil z nej privilegovanu nerobí." -> robi to z nej potencialne zdravsiu a urcite aj atraktivnejsiu pre vecsiu skupinu chlapov - to su fakty (aj tucnemu chlapovi sa viac pacia chude zeny)

Jeden z prvych google vysledkov
https://www.business-standard.com/article/pti-s...

This suggests that we find thinness in females so attractive because we equate it with youth - a BMI of 17-20 corresponds to the average BMI of a young 18-20 year old with maximal fertility and minimal risk of future disease, researchers said.

"A keď si ti vysportovani a atraktívni vyberajú len štíhle lebo sú štíhle tak to je povrchné."
1) nerobme si iluzie, nejaka chemia / vzajomna pritazlivost vo vztahu musi existovat aby fungoval spravne. To klise, ze na vonkajsej "krase" (a to ju vnima kazdy inak, ale urcite standardy co je krajsie existuju) vobec nezalezi platia u minima parov.

2) je to ich pravo si tak vbyberat, ak su vysportovany, je to asi aj pre ich zivotny styl (chodia do fitka, cvicia, staraju sa o svoje telo, asi aj zivotosprava) - preco by si nemali vyberat niekoho kto je na tom podobne so zivotnym stylom ?

starhawk
6. jún 2023

@soldi nie, v tejto faze manzelstva uz ju lubim rovnako. Ale pacila by sa mi o trochu viac. A -30kg je moc radikalne a nerealne, musime zacat s mensimi cielami - dostat sa obaja pod 100, na 90 a udrzovat sa tam

mamula20
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
moonlight1210
6. jún 2023

@starhawk neodskriepitelny fakt je, ze prvy dojem rozhoduje na dlhsiu dobu. Clovek ma nan len par sekund u druhych (nez si urobia prvotny nazor) a tyka sa to i vzhladu.

Takze ano, zena s peknymi crtami a dobre tvarovanym telom ma rozhodne vyhodu a zaujme viac muzov. Cim ziska viac moznosti vybrat si.

V dalsom kole uz zavazia vlastnosti a schopnosti (teda ak ich nema, tak zaujem vacsiny rychlo od nej odpadne).

Ale v tom prvom kole jednoducho krajsia a stihlejsia zena ma naskok. Naozaj pre take je otvorenych o polovicu viac dveri.
Zvysne to musia dohanat vacsou iniciativou.

Dalsi fakt je, ze to irituje mnohe zeny, ktore to stastie od prirody nemaju.
Tie maju potom sancu nazbierat body v druhom kole. A dokonca pritiahnut pozornost aj tych muzov, co ich spociatku odsunuli na okraj zaujmu.

Takze aj ked to mnohe zapadne zeny hneva, mas pravdu v tom, ze stihly vzhlad je jeden z rozhodujucich faktorov uspesnosti v prvom kole. A darmo to niekto bude rozporovat.

Strana
z3