Náš vzťah je toxický

29. jún 2023

Ahojte

Uz dlhý čas ( 16 tokov žijem s muzom) nás vzťah je toxický
Stále klamstva len aby si ma udržal
A ja nemám možnosť odísť

Práve začínam žiť. Snažím sa zistiť kto som čím som aka som co mam rada.
Pretože to neviem. Nedovolil mi to .

Hľadám si prácu aby som mala financie na opustenie a postavenie sa na vlastné nohy. Nie je to ľahké. 16 r nie sú 2 roky ani 5
....

Bude tu vlna kritiky že čo je ťažké zbaliť si kufor a ísť.... to si prosim odpustite. Ten kto nežil s histrionom nepochopí.

Dakujem

doriiis
29. jún 2023

Žila som s narcisom,manipulátorom a čiastočným hystrionom dva roky.
Preto nechápem,že načo si čakala 16 rokov.Uz veľmi dávno sa musel vyfarbiť.

nelca0510
29. jún 2023

Tak keď nemáš ako odist,tak ako začínaš práve žiť? Tým,že hľadáš prácu?

autor
29. jún 2023

@doriiis červené vlajky boli. Ale aj pretvárky a slzy z jeho strany

autor
29. jún 2023

@nelca0510 tým ze som si to uvedomila začínam žiť...

doriiis
29. jún 2023

@autor....a to ti po 16 rokoch svitlo? Či načo si čakala?

januska12323
29. jún 2023

Držím palce.

bluka2
29. jún 2023

Po 17. rokoch to bude ešte ťažšie, takže...

pribinak
29. jún 2023

Prečo nemáš možnosť odísť?

Čím dlhšie s ním budeš, tým ťažšie sa ti bude od neho odchádzať

luccija
29. jún 2023

Super, radšej neskoro ako nikdy.Snad mu zase neuveríš, keď si sa do toho pustila.On vie, že chces rozvod?

viestta
29. jún 2023

Mas moj obdiv. Drzim ti palce aby si odisla. Aj ked bude zle, horsie ako bolo doteraz nebude, tym si mozes byt ista.

sheila121
29. jún 2023

Normálne som nevedela čo je histrion a musela som googlit. Ale ináč držím palce nech to dotiahnes do konca

anonymanonym
29. jún 2023

Drzim palce a prajem nech to mas cim skor za sebou a si stastna. Hrdinky za klavesnicou, ktore by vzdy hned vedeli balit kufre ani netreba komentovat. Ani reci o tom, ci to clovek nevidel skor a o sebahodnote a bla blaaaa... Malokomu (ak vobec niekomu) hned udru do cela varovne signaly, najma ak veci prichadzali postupne, nenapadne, clovek bol zalubeny a kym bol schopny triezvo vidiet, tak bol v tom az po usi. Lahko sa hovori nezainteresovanemu. Drzim palce este raz.

mandzula
29. jún 2023

@anonymanonym tak, tak. Vztah s tymto typom osobnosti musi clovek zazit, aby pochopil.

liljana
29. jún 2023

No a to bola nejaka sutaz s kamoskami, ze kto dlhsie (16 rokov) vydrzi s idiotom a ty si vyhrala? No neviem, ked s niekym nechcem byt, v zavislosti, cie je to byvanie, bud zbalim veci jemu, alebo sebe.

listy456
29. jún 2023

@doriiis no ty si akurat tak sama so sebou zila a podla tvojich vyjadreni vo vsetkych diskusiach si ostala pekne poznacena. a jak je pravda co pises tak si hnus clovek co si mysli ze ked ty si nieco ,,dokazala,, tak je to na vsetkych uplatnitelne.Ty nie si ona ani nezijes jej zivot, nemas jej psychiku nevies nic iba si sa chytila toho presne co napisala v poslednych vetach ze aby sme ju nesudili co si ty hrdinka mala potrebu urobit. Zena ktora daco dokazala a je spokojna ju podpori ze je lepsie neskoro ako nikdy a nebude jej pripominat jak dlho jej trvalo kym sa odhodlala svoj zivot zacat zit , preboha vsetci tu vieme ze mala skor odist, ci si myslis ze si napisala nieco svetove?? ale je to o cloveku co sa rdruhemu rozhodne povedat v krizovej situacii @liljana to iste plati o tebe, tieto srajdy vas fakt napadli napisat v jej situacii?? myslite ze ona si nevycita ze zahodila 16 rokov?? co vlastne chcete pocut? ano bola som sprosta neskoro som si to uvedomila ci co? ved o tom je cely prispevok ze si to uvedomila, fakt sa tvarite ze tu pisete novinky ktore dosli na rozum iba vam no ale hlupak povazuje za hlupych vsetkych ostatnych a tak to aj vyzera

listy456
29. jún 2023

a pre zakladatelku temy ano nebudes to mat lahke ale uz to nebude nikdy horsie ako doteraz, sa hlavne neobvinuj a nic si nevycitaj mas pred sebou este vela krasneho a to musi byt tvoje pohanadlo drzim ti palce, obklopuj sa ludmi aby si zvladla odlucenie

kika147
29. jún 2023

@listy456 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

doriiis
29. jún 2023

@listy456 ....práve preto že som to prežila viem,že najťažšie pri odchode od takéhoto človeka nie je pobaliť kufre a ísť ale nepodľahnúť znova jeho manipulácii a závislosti na tomto vzťahu.Lebo v takomto vztahu a po toľkých rokoch už to nie je zamilovanosť ani láska ale závislosť na tom druhom.A veľmi dôležitou súčasťou procesu vytriezvenia a znovuzačatia po takomto vzťahu je naučiť samu seba čo robila zle,ktoré red flagy nechcela vidieť alebo ich vedome ignorovala a ako tá manipulácia vlastne funguje.Otazku že načo čakala som jej položila zámerne.Aby si ju po sebe mohla prečítať a pochopiť,že to načo čakala 16 rokov sa nestane ani keď jej to bude sľubovať teraz.
Ale nechaj tak.....osobne urážky si si mohla odpustiť.Nech sa páči,rad jej ty,keď si myslíš,že nikam vedúce tlachaniny pomôžu.
Skúsenosti,diskusia a aj zdravé sebakriticke myslenie pomôžu autorke.Ale to je iba môj pohľad
Pekný vecer

liljana
29. jún 2023

@listy456 1.Keby sa nasla dobra kamoska, co jej do oci a na tvrdo bez obalu povie, co je na tom vztahu zle, tak by to nemusela riesit po 16 rokoch. Co jej pomoze ofukovanie?
2. Neverim, ze niekto zil 16 rokov v uplne zlom vztahu. Raz bolo asi lepsie, raz horsie, len teraz uz toho ma uplne dost a vyjadruje dojem z najhorsieho posledneho obdobia. To je ako ked niekto povie, ze po styroch detoch, aky je ten jej debil. Tak asi taky nebol, ked stihli mat 4 deti,... Ak je niekto debil, tak ide stopka uz pred prvym dietatom, s prizmurenim oka po prvom. Ale po troch-styroch to zistit ..?

1234321
29. jún 2023

My ženy sme mega silne. Už to je prvý super krok, že si si to uvedomila. A ako sa píše vyššie, horšie nebude… čiže držím palce🥹 nech si šťastná, žijeme len raz tak prečo žiť život aký nechceme.. práve naopak. Čo najskôr sa nájsť a ísť si za šťastím 😇

vorkola
29. jún 2023

@sheila121 Ajja ze idem pogonglit, co je to histrion, tak co je?, nemusim goonglit

vanilkovazmrzka
30. jún 2023

A ako znie otazka?

maxxim
30. jún 2023

Niekedy je ťažké urobiť prvý krok, no je dôležité učiniť rozhodnutie.
Myslím si ale, že zrovna tvoja práca nieje klucom ku tomu aby si to urobila nečakane..ale drzim palce

domkakvet
30. jún 2023

Ano treba sa postavit na vlastne nohy.

kvetinka75
30. jún 2023

@vorkola herec, asi niečo na spôsob manipulátora - vonku iný, doma za dverami iný, pretvárka, 2 tváre.

autor
7. júl 2023

Ďakujem