Nerozumieme si v posteli

zaralotuska
30. nov 2023

Ahojte, som vo vynikajúcom zdravom vzťahu už štyri roky. Je to skvelý chlap, neskutočne si rozumieme, nehádame sa, máme podobné cieľe v živote a keď spolu trávime čas je nám obom dobre. Dokonca aj jeho rodičia ma majú radi a moji jeho takisto. Dlho ma však už trápi že si vôbec nerozumieme v posteli. Je to tak už od začiatku nášho vzťahu, mysela som si však že to chce len čas a “naučíme” sa na seba a bude to fajn. Nieje to tak. Viem že obom nám to chýba no zároveň sa nám ani nechce spolu spať keďže vieme asi aké to bude. Nemyslím si že to je niekoho z nás chyba, pretože jednoducho každý chceme niečo iné a nejde to moc skĺbiť aby sa nám obom v ten istý moment páčilo to isté…. Bojim sa lebo viem že niekoho ako on nestretnem len tak, a je to ozaj škoda že vo všetkom si rozumieme len v tomto nie. Ani by som nad tým tak neuvažovala ale keď mi kamarátky hovoria že so svojim priateľom spia aj x krat denne celkom ma to mrzi keďže my mozno raz za mesiac. Preto sa chcem opytat či niekto nemá podobnu skusenost a jednoducho sa s tým da naucit zit, alebo skor či si mysli že ten vztah skor či neskor padne. Vazim si ho ako cloveka preto by som ho nechcela začať podvadzat, napriek tomu sa obávam že mi myslienky časom pôjdu inam.

rebrambora
30. nov 2023

Je tu milion tychto tem. Ja uz nebudem pisat moj pribeh.
Budes len viac a viac frustrovana, sebavedomie pojde dole a je velka sanca, ze stretnete obaja niekoho, s kym bude vyborny sex a aj vsetko mimo sexu este lepsie.

katarinka89
30. nov 2023

@zaralotuska mate obrovsky problém....kompatibilita v sexuálnej oblasti vo vztahu predstavuje 80% ...a raz za mesiac je žalostne malo ( pri deťoch a starostiach sa to dá ako tak chapat) .zbytočne spolu strácate čas.....keďže si napísala, že sa vaše sexuálne požiadavky nedajú skĺbiť....môžeš upresniť prečo sa nedajú?

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2023

@zaralotuska Ked, ako pises, mate taky zdravy vztah, tak mam jednu kontrolnu otazku. Rozpravali ste sa o tomto probleme?

deti95060810
30. nov 2023

asi záleží od človeka...niekomu sex chýba viac - niekomu menej.
myslím že po rokoch to bude vadiť obom.

h2
30. nov 2023

Vždy, keď sa tu nejaký príbeh začína "máme spolu skvelý vzťah, všetko je úžasné, ALE...", tak už je jasné, že bude nasledovať nejaký ťažký prúser. Takže nie, nemáte spolu skvelý a úžasný vzťah. Taký by si mala s mužom, ktorý spĺňa všetko to, čo si vymenovala plus by ste mali úžasný, skvelý a obojstranne uspokojivý sex.

sissy27
30. nov 2023

@zaralotuska o pár riadkov je v podstate identický príbeh - 4 roky manželia a 4 roky mizerný sex raz za mesiac, chlap asi spokojný lebo sa vyblázni po svojom, žena frustrovaná s mizerným sebavedomím... ak to nie je dobré teraz, keď ste na začiatku vzťahu a mali by ste po sebe skákať ako zajace, tak nečakaj, že o 10 rokov a dve deti neskôr to konečne príde... to už budete mať sex nie raz za mesiac, ale raz za 4 mesiace... sexuálna kompatibilita je veľmi dôležitá, musíte byť v tomto smere aspoň približne rovnako nastavení.

zaralotuska
autor
30. nov 2023

@dskjhfdlkdjhl áno, je to kolobeh toho že potom je to dva týždne ok a potom sme tak kde sme boli predtým....

hugger
30. nov 2023

Si velmi nekoknretna v tom ako popisujes co je problem. Velky? maly? zriedkavo? casto? Kratko? Dlho?

marseillefan
30. nov 2023

@zaralotuska a v čom konkrétne je ten neprekonateľný rozdiel? Buď konkrétnejšia...

martinka13
30. nov 2023

Vzťah by som nezatracovala. Vyskúšajte nejakého sexuloga, alebo podobnú pomoc. Možno nie je v tejto oblasti všetko stratené

pralinka25
30. nov 2023

ja tomu nerozumiem. ked sa o tom rozpravate a skusate a mate sa radi ako je mozne sa nenaladit na spolocnu vlnu? naucit sa co vyhovuje tomu druhemu. ved ak chces tomu druhemu dobre tak budes robit pre to maximu a naopak tiez cize vzajomne. sex zas nemoze byt tak extremne zlozity. jedine ze chyba chemia to sa veru naucit neda

hugger
30. nov 2023

@pralinka25 presne, keby bol sex zlozity vyhynuli by sme ako pandy

pralinka25
30. nov 2023

@hugger pandy 😀

januska12323
30. nov 2023

Kde je teda problém? Jeden má rád sadomaso a druhý leží ako lata? Všetko sa dá riešiť stačí pri tom sexe otvoriť aj ústa.

sovica
30. nov 2023

@zaralotuska Neviem, či som to dobre pochopila, ale predpokladám, že máte iný sexuálny apetít - jemu stačí 1x do mesiaca a Ty by si potrebovala aspoň 2x do týždňa. Bolo to tak aj na začiatku vzťahu? Lebo aspoň prvé dva roky sú ľudia do seba tak zamilovaní, že sexujú každý deň. Ak to bolo tak od začiatku, už vtedy Ti mala blikať kontrolka. Rozprávali ste sa o tom? Povedal Ti v čom je problém? Je asexuálny, lenivý, nevzrušuješ ho, má nejaký zdravotný problém...?
Toto dobré nebude a tento problém sa bude vekom a časom len zhoršovať. Ak nechceš prežiť celý život v celibáte, tak asi budeš musieť zmeniť partnera.

h2
30. nov 2023

@hugger Našťastie 🐼 nevyhynuli. 😊

hugger
30. nov 2023

@pralinka25 @h2

“There is perhaps no mammal that is less often in the mood for sex than the female giant panda,” Scientific American said in a 2012 article. Pandas are also picky: They only want to get down when they have really hit it off with a partner, and that rarely happens. Captivity is a real mood-killer, too.”

romi0310
30. nov 2023

Ja som mala 3 vazne vztahy a ani pri jednom som teda nezazila, zeby to bolo take zle na to, aby som zvolila rozchod. Je pravda, ze velakrat dvom ludom trva, kym sa spolocne naladia. Ale tiez si myslim, ze je to o komunikacii vsetko. Ale ako tu pisu niektore, ze to je strasne, ze to nefunguje a ze sex je 80% vo vztahu, tomu fakt nerozumiem. Neviem, ci som len ja taka ,,nenarocna" ale ak ma autorka toto vsetko s partnerom, tak nechapem ako moze byt ten sex tak zly. Fakt ma to zaujima. A tiez ma prekvapuju tie uvahy, ze hladaj dalej, najdes lepsie :D neviem zeny, ale spriaznene duse teda nenajdes za kazdym rohom. A v dnesnej dobe je dost tazke najst cloveka, ktory vam vyhovuje na 200%, ako to tu niektoré popisujete. Hlavne, ak uz ma zena nejake standardy a nezoberie hocico :D

madeincssr
30. nov 2023

A nesnívate vy len o spoločnom, súčasnom vyvrcholení. Veď sex môže byť nádherný, romantický aj keď nie ste zladení na rovnakú chvíľu. Veď máme aj všakovaké iné orgány a techniky ako len tie dva hlavné. Inšpirujte sa aj nejakými vkusnými erotickými knihami, príbehmi, filmami? Zvádzajte sa navzájom, prítmie, sviečky, romantický film, Ty oblečená napr. v nedbalo zapnutej pánskej košeli, partner nastajlovaný podľa Tvojich snov (pobavte sa o tom v prítmí, keď zaspávate). Nemusíte sa ponáhľať, siliť to, možno to príde...

barbora0308
30. nov 2023

@romi0310 plne suhlasim! Sex je samzorejme dolezity, ale 80%? Normalne si pripadam frigidna aktualne 😅 ...

feb13
30. nov 2023

A co znamena sexualna kompatibilita??? Je to vec, ktora sa priebezne meni pocas zivota a je ovplyvnena mnozstvom faktorov ako vek, zdravotny stav, psychicky stav, okolnosti... staci ze sa vam narodi prve dieta a hned budes mat naroky uplne inde ako on, aj ked ste si predtym rozumeli. Alebo naroky budu rovnake, ale realne moznosti nie. Ani kamosky nebudu spavat s otcom svojho dietata x krat denne 😅 a bud tu zmenu dokazu spolu prekonat, alebo sa im rozpadne vztah.
Nejaka diferencia tam skor ci neskor - z casu na cas, alebo mozno aj stale - tam bude, a bud si najdete kompromis (obaja nieco pustite zo svojich narokov, aby bolo pre oboch relativne dobre ale nie dokonale), alebo sa to snazite riesit tak, aby to vyhovovalo raz jednemu, raz druhemu...
Ak to obaja vnimate ako vazny problem ale zaroven vam na vztahu zalezi, dala by som sancu aj odbornej poradni, ale urcite neobetovat kvoli tomu vztah. A nezavidiet kamoskam, je to ich vec, ale urcite nie je to ta jedina spravna cesta.

medda_beda
30. nov 2023

Tak to, že ti niekto nesedí sa dá zistiť skôr.A to, že máte sex menej než tvoje kamarátky je problém komunikácie alebo ste rozdielni.A dobre si to premysli lebo aj moja známa mala sexu habadej a manžel ju nakoniec podvádzal ajtak.
Problémy v sexuálnej oblasti existujú aj horšie a to sú také, že si absolútne nesedíte.A to sa nedá zmeniť ani časom.
Po 4 rokoch by som nikdy neriešila rozchod kvôli sexu.Pretože ak by mi niekto nesedel tak by sme sa nedostali ani k pár mesiacom.

Ja nerozumiem tomu ako niekto môže budovať vzťah ktorý je od samého začiatku v niečom nevyhovujúci.

medda_beda
30. nov 2023

@feb13 Sexuálna kompatibilita nie je len o čase ako často.
Ale či je vôbec možné aby ten sex vôbec prebiehal a pre obe strany uspokojivo.

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2023

@zaralotuska Takze dva tyzdne viete fungovat tak, ze aj sex je super? Ci som nieco zle pochopila? Lebo ak to moze byt 2 tyzdne super a potom zrazu nanic, tak potom je to o nejakej neochote, alebo ako to nazvat. Ale mozno som Tvoju odpoved zle pochopila.

pralinka25
30. nov 2023

@zaralotuska tak ale to co popisuju kamosky ber riadne s rezervou. na to sa neorientuj.
@romi0310 presne mne sa tiez este nestalo ze by som bola s niekym kto je take priserne drevo ze by to bolo na rozchod. preto sa tiez pytam v com je problem. nemam asi fantaziu v tomto a neviem si to nejako predstavit okrem tej chybajucej chemie.

pralinka25
30. nov 2023

@hugger sranda. to som nevedela. to ako v tom vtipe. Pando sa dvori pande a ta ho odpise s tym ze ju boli hlava. on si nasrane somre: no prosim greenpeace, WWF, svetové vlády, rôzne nadácie a stovky ekoaktivistov sa idu zblaznit aby zachranili nas druh a milostpani boli hlava.

ivangeline
30. nov 2023

Absolutne neverim,ze mate skvely vztah. Priatelsky nie je partnersky

feb13
30. nov 2023

@medda_beda Je vela veci, co aj z "kompatibilnych" parov moze urobit "nekompatibilnych". Pocas dlhodobeho/celozivotneho vztahu sa s tym treba pocitat a treba sa s tym vysporiadat.
Dokona myslim, ze z dlhodobeho hladiska je to mozne aj opacne, aj ked 4 roky su na to asi malo.
Pokial tam nie je nejaka vazna odchylka (sadizmus, homosexualita a pod.), "nekompatibilitu" nevnimam ako faktor, ktory predurcuje neuspesnost vztahu.

rebrambora
30. nov 2023

@romi0310 presne ako pises. Ak ma zena nejake standardy, tak nezoberie hocico 😉 to sa tyka aj sexu.
Je velmi nepravdepodobne, ze sa frekvencia a chtic zmeni tak, ze sa to neda riesit, plus to, ze pri detoch a povinnostiach chut na sex vymizne, neplati tiez pre kazdeho.
Napriklad ak ma niekto rad BDSM a niekto jemny sex po tme, alebo vysostne rychlovky a ani jeden nieje ochotny skusat nieco nove, resp. ho/ju to nebavi, tazko najdes stred.

janickacrazy
30. nov 2023

@zaralotuska Stracas s ním mladosť a čas, ktorý môžeš venovať hľadaniu kompatibilneho partnera. Určite taký existuje, ktorý bude úžasný nielen v sexe ale aj v tých ostatných veciach. Aj slušní chlapci môžu byť v posteli šikovní, treba hľadať.

hefo
30. nov 2023

@barbora0308 V skutočnosti je to rovnako s akýmkoľvek partnerským problémom - ak je to problém, robí to 80 % vzťahu. Ak to problém nie je, skoro si to človek ani nevšimne.