Nevera a malé dieťa
Ahojte, asi sa chcem iba vyrozpravat a mozno povzbudit, lebo mi je smutno zo zivota. Po 12 rokoch vztahu nas s 2,5 rocnou dcerkou opustil manzel...nasiel si inu zenu. A to sme mali roky velmi pekny vztah, iba posledne mesiace bolo citit, ze sa vzdalujeme a ze stale pracuje, na mne bola domacnost a dieta. Nic take hrozne sa u nas nedialo, proste taka klasika s malym dietatom-kolotoc povinnosti a unava, ale stale sme sa vedeli porozpravat a podporit. Iba posledne mesiace,ako uz niekoho mal, som ho nespoznavala. Najviac mi je luto, ze po prevaleni nevery sa rozhodol odist. Sice stale opakuje, ze ma zmatok a potrebuje cas, ale odstahoval sa a nadalej sa stretava s milenkou...tak aka snaha, ked sa k tomu postavil takto. Nechapem, ci ma tak zatemneny mozog novym vztahom alebo sa zmenil na takeho sebca schopneho takto ublizit svojim najblizsim a ja som to nevidela? Ale ani nikto z nasho okolia to necakal. Stalo sa to takto niekomu? Nespoznavam ho ani v tom, ze na miesto snahy a prosby o odpustenie hlada chyby vo mne a ospravedlnuje tym svoju neveru. Samozrejme, ze za vzdialenie sa vo vztahu su vzdy zodpovedni dvaja, ale takto sa riesi prva kriza vo vztahu po tolkych rokoch? Viem, ze za to, ze sa rozhodol pre neveru moze on a nie iba milenka, ale aj tak ma mrzi, co su zeny schopne urobit inym zenam. Kde sa vytratila ludskost a sucit? Novej zene staci, ze jej povie, ze " uz si s manzelkou tak nerozumieme"? Ved aj ona raz bude matka maleho dietata💔 Zeny nerobme si toto navzajom.
@anna777115 ťa asi muž podviedol keď to takto ťažko berieš
ja som toho názoru že 90 % mužov by malo popri svojej partnerke aj inú ženu alebo by malo náhodné bokovky ak by si boli istý na 100% že sa to jeho manželka nedozvie . 10% mužov je naozaj verných lebo sa tak rozhodli , 45 % mužov sú muži ktorí sa tak síce nerozhodli ale sú podmienečne verní lebo sa boja následkov , a zvyšných 45 % sú jednoducho neverní .
na alibizmus skor spoliehala autorka, že problém cítila aj ho reálne videla, ale, že ju partner o ňom neinformoval tak to neriešila.. stáva sa to stále…nuž, myslím, že toto je koniec, nakoľko chlapi ked sa rozhodujú neodídu, odišiel, lebo je rozhodnutý len nechcel partnerku raniť, že s ňou už nadobro skončil.. určite k tomu prispela aj milenka to je jasné..vie porovnať nebe a dudy..
Neviem, o Tom , ale všetko je možné.Zivot, prináša rôzne situácie a ja už mám, vek, keď už môžem hodnotiť či už vlastne manželstvo, ale aj vzťahy z môjho blízkeho okolia.Ale, aké vyznavaš životné hodnoty nesúvisí, či si bola podvadzaná, alebo si podvádzala, ale s tým, ako sa zachovaš, keď sa ocitneš v tej danej situácii.A je úplne jedno, na ktorej strane sa nachádzaš, vždy záleží na Tom ako sa zachovaš, to svedčí o tebe a vypovedá o tvojej hierarchii hodnôt, ktorú preferuješ
@anna777115 áno a preto není nič strašné mať sex so zadaným
A ešte dodám, že som mala v mladosti xy príležitosti, byť na strane milenky.Ale, mám vďaka Bohu nejaký rebríček hodnôt a viem , že svojimi činmi môžem spôsobiť niekomu bolesť .
@anna777115 ale celý život pôsobíme niekomu bolesť a nechápem ako môže byť hodená vina za tú bolesť na milenku,veď ten chlap podvádza ,nebude táto bude iná
@anna777115 a ako ti môže spôsobiť bolesť niekto koho nepoznáš,myslím takúto citovú,veď ten človek pre teba nič neznamená nepoznáš ho ,ak to není mama ,sestra , kamarátka,zájdem do krajnosti dcéra
S tebou sa diskutuje o vernosti, ako so slepým o farbách dúhy.Maš, svoje názory a presvedčenie, ja ich mám tiež a to, že sa nezhodujú, je tiež v poriadku...
@anna777115 však čo som už dávno napísala ,je to uhol pohľadu
A ešte mám takú prax, že chlap musí byť doma nepostrádalný, nenahraditelný, pevný stĺp..nie vkuse do včera niekde v práci, lebo potom získa pocit, že ho vlastne nikto nepotrebuje, veď všetko funguje aj bez neho, stráca funkciu, záujem a ani nemá dôvod byť doma a vzďaluje sa.. a má priestor na milenky…my ženy ,,musíme,, byť krehké stvorenia, ktoré ich potrebujeme a stále niečim otravujeme a keby ho nebolo, tak si bez neho neporadime😅
@subartic tvoja sestra je silna a mudra zena 👍👍👍
Tiez by som si nezacala so zenatym muzom s dietatom a odcudzujem toto, prajem vela sil na zvladnutie tejto tazkej situacie.
Urcite su aj muzi ktori su neverni dokonalej partnerke v dokonalom vztahu. Ale myslim si ze takych pripadov je velmi malo a nada sa takto zaradit kazdy nevernik.
Zaroven som presvedceny ze je velky pocet podvadzanych manzeliek ktore ignoruju alebo podcenuju problemy vo vztahu a potom sa na MK tvaria ako dokonalé, prekvapivo podvedene manzelky
@hugger Dokonalá partnerka, ani dokonalý partner neexistuje.Je, len na každom jednotlivcovi, čo dokáže znášať a akceptovať vo vzťahu a čo, je už nad pomyslenu poslednú kvapku v pohári.Kazdopadne, treba vzťah ukončiť a s čistým štítom začať niečo nové.Lebo, určite milenecký vzťah nepomáha na zlepšenie kvality oficiálneho vzťahu.
@huginko tvojmu komentaru vôbec nerozumiem. Ja som sa vyjadrovala o ženách, ktoré sa vláčia so ženatymi. To automaticky znamená, že podľa teba si chlapov čo podvádzajú zastávam? Keď sa budem chcieť vyjadrovať o nich, tak použijem celkom iný slovník, na to nemám momentálne náladu. Takže ak píšeme o A, netreba mi tu podsúvať čo by som podla niekoho písala o B
Či sa to niektorej stalo? Každej druhej a každej prvej sa to tiež môže stať alebo ešte o tom nevie. Obraz dnešnej doby. A za to nemôžeš ani ty ...ani milenka... možno ani on.... doba, ktorá prináša voľnosť, slobodu, sex na každom kroku, netoleranciu, veď dnes si každý predsa môže robiť čo chce...tak učíme už malé deti, " že rozhodni sa ty " " nikto ti nebude do ničoho hovoriť." .... neprijmam názory iných... robíme si po svojom...iní ľudia nás nezaujímajú....len my sami aby sme sa mali dobre.... všade samé sebectvo.....sloboda slova, mysle, emócií.... otvorené emócie... žiadna hanba pred ničím a nikým... žiadna pokora.... žiadne záväzky.... žiadne desatoro.... žiadne sľuby, klamať učíme už malé deti....
Tak sa nečudujme, a neobviňuj seba , že nebodaj tvoja chyba alebo chyba milenky....a možno ani manžela ... proste prišla príležitosť...zamiloval...chce žiť iný život...predsa každý si dnes môže vybrať...bez hanby či opustí manželku a malé dieťa....len to príjmi a choď ďalej....bez akéhokoľvek uvažovania ned niečím a niekým.... nevzdávaj sa ... hľadaj svoje šťastie.....
@hugger ja som napísala že existujú muži ktorí sú neverní doslovne pre svoje potešenie a doma majú normálny a kvalitný vzťah . Jednoducho potrebujú aj inú ženu na sex a môže tá manželka sa aj na hlavu stavať.
Na to aby partnerka reflektovala na potreby muža , musí byť ten muž komunikatívny a zdieľať aj svoje pocity. Ale mužské pokolenie nie je práve v tomto zdielne, nie ste na rozhovory a akési rozoberanie. Oveľa viac muži ako ženy neregistrujú manželkyne potreby , zanedbávajú ju , neriešia problémy, nechávajú ich vyhniť a zrazu bum bác nevera ženy , ktorá je už v podstate zbalená a pripravená odísť zo vzťahu , páli za sebou mosty a nechce s tým mužom už nič mať. Z môjho pohľadu muži takto nefungujú , pre nich bokovka bez citového zaangažovania je len bokovka , nič viac a keď sa to prevalí , neplánujú odísť od rodiny . Ženy veľakrát odpustia , muži často ani nemajú komu odpustiť , lebo žena o to nemá ani záujem . Preto je ženská nevera pre vzťah devastačná , a keď sa žena rozhodne odísť ,tak odíde a nezastaví ju nik. Ak aj žena zostane , tak nezvláda mužove neustále vykrikovačky čo urobila, nezvláda neustále ponižovanie od muža ktorý ju deptá , neustále trestá , jednoducho si hojí na nej jeho dochrámané ego a tak sa zbalí a odchádza.

@minenkak sú typy mužov ktorí ťa budú podvádzať alebo ťa podvedú aj keby bolo všetko v poriadku , aj keby si mu práškový cukor do zadku fúkala . Mnohí z nich aj svoju ženu milujú a ani neplánujú sa rozviesť, sex s inou ženou považujú za vyslovene technickú záležitosť - vykonanie súlože a dosiahnutie orgazmu . Inak ich tá žena nezaujíma , a nemusí ísť o žiadnu šľapku a ani o jednorazovku . Doma pravidelkne spáva so ženou a vonku spáva aj s milenkou . Vernosť je otázkou rozhodnutia , že bude verný aj keby trakače padali .