Nevera a malé dieťa
Ahojte, asi sa chcem iba vyrozpravat a mozno povzbudit, lebo mi je smutno zo zivota. Po 12 rokoch vztahu nas s 2,5 rocnou dcerkou opustil manzel...nasiel si inu zenu. A to sme mali roky velmi pekny vztah, iba posledne mesiace bolo citit, ze sa vzdalujeme a ze stale pracuje, na mne bola domacnost a dieta. Nic take hrozne sa u nas nedialo, proste taka klasika s malym dietatom-kolotoc povinnosti a unava, ale stale sme sa vedeli porozpravat a podporit. Iba posledne mesiace,ako uz niekoho mal, som ho nespoznavala. Najviac mi je luto, ze po prevaleni nevery sa rozhodol odist. Sice stale opakuje, ze ma zmatok a potrebuje cas, ale odstahoval sa a nadalej sa stretava s milenkou...tak aka snaha, ked sa k tomu postavil takto. Nechapem, ci ma tak zatemneny mozog novym vztahom alebo sa zmenil na takeho sebca schopneho takto ublizit svojim najblizsim a ja som to nevidela? Ale ani nikto z nasho okolia to necakal. Stalo sa to takto niekomu? Nespoznavam ho ani v tom, ze na miesto snahy a prosby o odpustenie hlada chyby vo mne a ospravedlnuje tym svoju neveru. Samozrejme, ze za vzdialenie sa vo vztahu su vzdy zodpovedni dvaja, ale takto sa riesi prva kriza vo vztahu po tolkych rokoch? Viem, ze za to, ze sa rozhodol pre neveru moze on a nie iba milenka, ale aj tak ma mrzi, co su zeny schopne urobit inym zenam. Kde sa vytratila ludskost a sucit? Novej zene staci, ze jej povie, ze " uz si s manzelkou tak nerozumieme"? Ved aj ona raz bude matka maleho dietata💔 Zeny nerobme si toto navzajom.
@hugger
Skvely postreh, “potrebnost a nenahraditelnist” muza v pare a v domacnosti je velmi dolezita aby mal muz pocit ze prinasa hodnotu
lenže muži často nechcú byť nepostrádateľní , nechcú participovat na chode domácnosit , často sú vychovávaný že je to záležitosťou ženy domácnosť aj deti , nechcú riešiť problémy.
Ale inak som tiež za to že muž má byť dostatočne vyťažený rodinou , mať toľko financi aby nemal na milenku 🙂 ( je ptorebné brať s rezervou) , ak má príliš voľného času a príliš ochotnú a schopnú manželku , od toho doslovne besnejú .
@subartic Veľakrát si za to ženy môžu samé, podcenia fázu spoznavania sa, ignorujú varovné signály, spravia si deti s človekom, pre ktorého nikdy neboli prioritou a dostali to aj pocítiť. A zeny tu potom plaču, že takýto predtým nebol. No to určite.
@grof_monte_christo v mnohom s tebou súhalsím .
ALE niekedy sú situácie ktoré si v živote nevyskúšaš a prichádzajú s deťmi , vývojom sa človek mení , niekto dozrieva a niekto je stále na úrovni kedy sa spoznali .
@subartic V tomto s tebou aj ja súhlasím. Len čítam často príspevky na MK, kde sa radšej zdrzim komentára, lebo jedine, na čo by som sa zmohla, je napísať, že si si nemala robiť deti s debilom.
@betulinka1 čo popisuješ bol aj môj prípad. S odstupom času som zistila, že sa mi nemohlo nič lepšie stať (exmanžel ma podvádzal). Teraz zažívam najlepšie obdobie života a on je na totálnom dne. 😔 Aj keď by som si veľmi priala, aby bol šťastný, ...
Nechapem ako si mohol najst inu, ak mate spolu male dieta. Nechapem aky je toto charakter. Tych 12 rokov bol dobry, pozorny muz?!
@madeline1 ano
vsak čo tu baby pišu, najviac rozpadov vztahov je po narodeni dietata..zmena mu sposobila stres, ktory vyriešil unikom..ale keby mal s nou dieta, tak isto utečie..moja sestra nemohla mat dlho dieta, ked sa im narodilo, naopak mali najšťastnejšie chvile, hrozne su zlati na tych fotkach..
poznam aj rozvod po pôrode
Teraz ma napadlo vlastne, ty si sa otočila na ženy s otazkou, prečo to robite rodine..ked chlap nechcel ostat, nič by ho nezadržalo a teba obviňoval - malo sexu dostal, vela starosti, nevyspanost, nervozita.( to je priklad- nevidim dovnútra) . .normalny človek to prekoná, lebo vie, že to je dočasný stav ..Tvojmu sa naskytla sladka naruč milenky, si mysli, že je teraz v raji, len tebe babo vyrastie, ty opeknieš..Nikde neni napísane, že nebude ĺutovať neskôr svoj výber. Takto sa na to pozeraj..
Ti hovorim.
Poznam dvoch, čo sa rozviedli po pôrode a pritom to bola veĺká láska a boli veĺmi šťastní

@adka176 musela som sa pousmiať. Bohužiaľ musím v mnohom súhlasiť.
Choď za svojim štastím , život máš len jeden .....