Nevera v manželstve. Ako sa s ňou vyrovnať?
Ahojte baby. Chcem trošku získať možno nejaký nadhľad a iné pohľady a možno aj trošku povzbudiť. Ide o to, že som zistila, že manžel mi je "zrejme" neverný. Minimálne si spolu veľa a každý deň píšu a ona ho "miluje" a on ju nechce stratiť, kedže niesom naivná tak predpokladám, že ide aj o fyzickú neveru aj keď tá psychická je asi ešte horšia. Ide o vydatú ženu s dvomi deťmi, mladšie je ešte škôlkarskom veku, staršia už skoro dospelá, normálne žije s manželom aj keď viem, že svojho manžela nikdy nemilovala, kedysi sa totiž tvárila ako moja kamarátka a bola so mnou v kontakte. Zato, ale silno veľmi miluje toho môjho 🤣. U nás je situácia taká, že máme malé dieťa okolo roka, vytúžené, vymodlené po umelom oplodnení a snažíme/ snažili sme sa aj o ďalšie, akurát, že som zistila čo som zistila. Nepýtam sa čo by ste robili, toto si musím rozhodnúť sama a s chladnou hlavou, ale asi viem aké bude moje rozhodnutie. Nepýtam sa ani čo poviete na môjho manžela lebo tuším 🤣. Ale čo poviete na ňu? Že takto ako 15ročná v pohode ničí dve rodiny, deti. Trošku dúfam, že možno sem chodí a prečíta si to, veď tiež ma malé dieťa. Tak ak áno tak len, že vďaka no. Buďte spolu šťastní, držím vám palce. Hlavne po večeroch keď bude v práci tak rozmýšľaj či aj tebe nerobí to čo mne. Alebo ty ho doma nechceš? Len si užívať a podporovať v tom tvojom smutnom živote? Trenky nech mu periem ja, že? A na deťoch takým ľuďom čo sa zamiluvávajú ako puberťáci záleží, alebo ich doma majú len ako invertár? Čo myslíte?
A vyrovnať sa s neverou určite nedá.
@brendaa ma okolo 40tky, ale ocividne rozum jej ostal vo veku 15rocnej.
Nazov temy upravil admin, aj ja si myslim, ze s tym sa vyrovnat neda 😔
Najlepšie čo môžeš urobiť je mať chladnú hlavu.. vysvetľovať ti nič nemusí, keďže všetko vieš..
Akurát mu povedz, že je otec a jediné čo ťa zaujíma je ,,jeho,,dieťa a čakáš od neho podporu, že o jeho lásku súperiť nebudeš..
Nechce sa rozvádzať a ty nemáš kam ísť, bude to ,,obchod,, a časom uvidíš ako sa to vyvinie..
Držím ti veľmi palce, ale máš pre koho žiť, želám veľa zdravia vám obom, to je to najpodstatnejšie a oni nech sa milujú🙄 bez toho vzrúša zakázaného ich to už baviť dlho nebude..
@autorka je uplne jedno, ze sa poznaju roky. ak tvoj muz chce zostat s tebou a nechce sa rozvadzat, musi s nou kontakt uplne prerusit, kedze uz prekrocili hranicu kamaratstva. Ak tak nedokaze urobit, potom je to koniec vasho vztahu a ty sa ho spytaj na prakticke veci ohladom rozvodu a starostlivosti o dieta, plus majetkoveho vyrovnania. Treba ho cim skor vratit z ruzoveho oblacika naspat do reality.
@macatt jasne, ze oni nech sa miluju. Ved predsa nebudem svina a nebudem stat v ceste takej velkej laske obrovskej a nehynucej 😀. Su si navzajom velkou oporou vraj vo vsetkom ako sa pani co za nim beha vyjadrila 🙂 tak nech sa podporuju no. Byvat zvlast by sme v podstate aj mohli, ja mam kam ist, len momentalne nemam prijem kedze som na materskej a nemienim kvoli blbcom dat svoje dieta do jasiel Ja si matersku uzijem s malou tak ako som planovala aj keby sa oni dvaja na hlavu postavili
@darkswan u nich dvoch je to podla mna trochu zlozitejsie, oni sa poznaju uz dlho a za ten cas co sa poznaju a kamaratia ona porodila jedneho syna manzelovi a moj manzel sa ozenil so mnou a mame dieta spolu, ako niesom odbornik na lasku, ale keby sa tak strasne "milovali" naozaj, tak co im prepanakrala brani sa vykaslat na cely svet a byt spolu? Nic na svete im nebrani, aj napriek manzelstvam a detom su to slobodni ludia, nikto im pistol pri hlave nedrzi. Ja osobne si myslim, ze prave to, ze spolu neziju a neriesia bezne stereotypne veci okolo domacnosti ich tak laka a preto sa tak strasne "miluju", pretoze sa vzajomne v skutocnosti nepoznaju, neziju spolu a nikdy nezili. Na dialku sa velmi lahko zachovava iluzia dokonalosti. Aj ja sa viem pred nejakym cudzim chlapom tvarit ako ta najdokonalejsia zena na svete a urcite by mi to zozral 😀
Susedova trava je vzdy zelensia, ale tak ktovie mozno naozaj to my vsetci, ja , jej manzel a nase deti im chudakom stojime v ceste a boli by spolu taki stastni, ze az. Ved nech sa paci, drzim im palce...mozno aj fakt uprimne 😀
Len tak rozmyslam, že vydatá žena naháňa ženatého chlapa. No to čo za sprostosť? Veď ak by on nechcel, tak by s ňou nič nemal, veď má doma mladú krásnu ženu a maličké dieťa. Sprav prekvapko, pozvi jej manžela na kavičku k vám, otvor im oči obom, myslím, že ten druhý pán bude prekvapený, akú má doma ženu. Nech sa spýta tvojho manžela, aký má plán do budúcnosti s jeho ženou a jeho deťmi.
@priscilla07 presne tak, nech sa jejuz spýta, čo bude ďalej o ženatým mladým chlapom, čo má doma manželku a dieťa.
Tie, co radite oznamit to chlapovi tej zenskej, co od toho vlastne cakate, aky to ma vyznam? Alebo nosit spinave trenky pred dvere, ved to je take smiesne teatro, akt zufalstva a sebapotupy. Pre mna by to bolo nieco nesmierne ponizujuce takto sa strapnovat.
@mandzula Já bych to chlapovi té ženské řekla. Sama bych chtěla vědět, že můj partner je zainteresovaný jinde. Možná když to bude vědět tak si to můžou spolu vyříkat co je špatně. Nebo to i ukončit pokud ona miluje jiného. Já bych nechtěla být s partnetem, který miluje někoho jiného. Myslím, že je fér, aby i její partner věděl jak si stojí a měl možnost se rozhodnout.
@jizanka ja si nemyslim, ze zeny to robia zo samej dobroty v zmysle, ze nech ten clovek, ktory je pre ne vo vacsine pripadov cudzi, vie pravdu, to im je fuk, ide im v prvom rade o seba. Ta nevera, ci uz psychicka, alebo fyzicka uz nastala, chcem aby niekto niekomu dohovaral, vsetko sa urovna a idem spokojna dalej, lebo sa mi nevernik vratil domov? Naco mi taky je?
Co poviem na ňu? Ju nemusí zaujímať ci chlap niekoho ma, to je starosť chlapa, ona není zodpovedná za vás vzťah aj keby sa ho snažila neverou rozbiť. Zodpovedný je vždy ten vo vzťahu v tvojom prípade tvoj muž.
@jizanka súhlasím aj ja. Možno by sa mu tiež uľavilo a uvítal by rozchod, keď to má doma tak nahnuté. Len rozmýšľam, prečo tá pani ostáva s ním, keď už má novú lásku. Prečo nedala žiadosť o rozvod???
@margotka17 Protože se nemá kam přesunout. Její láska je pořaď zadaná a zatím nechce rozbít svou rodinu.
Velmi smutna situacia,kt prezivas..ale ano,niekedy je aj takyto zivot..
Bohuzial ja budem zla,ale uprimna..v prvom rade,ta poopravim,nie,nenici ti rodinu ona ale tvoj manzel,on ju nici 🤌😏 pretoze keby ta miluje a aj vase dieta,nikdy,nikdy by vas takto neohrozil a toboz nie,podrazil ako to ocivdne robi,(ak mas teda v tom.na 100% jasno,ze podvadza)..
A v druhom rade,moj osobny nazor je,ze to dieta si chcela len ty,a on sa len tvaril,ze ho chce..neverim tomu,ze on ho chcel,a vies preco?Pretoze keby ho chce tak strasne s tebou,v zivote by ti nerobil toto co robi teraz-podvadzanie.. a to uz len pri prvom roku vasho babatka🙈to je nepredstavitelne a logika nepusti..pretoze mal by sa tesit z neho,ziarit stastim,venovat sa vam obom,byt ti oporou,atd atd..a nie ta podvadzat..🙈😏bohuzial..
Keby mam na 100% dokazy o tom,ze ti bol aleb o je neverny,pekne krasne ho pobalim a nech si ide,ja by som s nim bola..a urcite by som si s nim.nerobila 2 dieta,prajem ti vela sil♥️🍀
Dítě možná chtěl, ale v té době to začal s "kamarádkou" a odcizili se. On je hlavou jinde a radši se zavře v jiné místnosti a je v kontaktu s ní než s dítětem, kvůli kterému není tak opečovávaný.
Autorka, daj potom vedieť ako to dopadlo. Prajem veľa šťastia
@mandzula ok tak nemusí nosiť trenky. Nech zoberie fľašu vina, zaklope s dohodne sa teda pri poháriku ako to bude s jej manželom, či ho budú mať na striedačku, akú rolu v tom bude hrať manžel ženy, ktorá má zálusk na druhého muža, môžu viesť debatu aj ako dospelí ľudia. Mňa by teda sakra zaujímalo do akej rodiny alebo ku akým ľudom bude časom chodiť moje dieťa, ak by bola striedavka.
Ja sa čudujem ako to týmto šľapkám, ktoré vedia, že muž, ktorého chcú, má rodinu, DETI, že im to len tak prejde. S čistotou a kľudom. Lebo však si nebudem robiť hanbu…. Akú hanbu? Tá je na strane aj tej ženy, ktorá toto robí aj partnera podvádzanej.
Naozaj mám na toto svoj pohľad.
Veď pre autorku toto všetko bude znamenať to, že si musí od základov vybudovať nový život, a ako k tomu príde ich dieťa? Že sa zrazu bude ťahať medzi dvoma domácnosťami s kufrom o pár rokov.
Juj, nedarovala by som to ani jednému z nich. Neprešlo by to v kľude. U nás teda nie z mojej strany.
@mandzula môže sa stať, že cudzí nebudú. Ak to autorkinmu manželovi vyjde s milenkou, tak tá sa reálne môže starať aj o dieťa autorky. Ak sa otec bude dožadovať striedavky. Rozvod a hlavne s deťmi je veľmi zlá skúsenosť a asi pre mňa to najkrajnejšie riesenie. Veď sa ničí stabilita a dôvera a svet malým deťom. Formuje ich to do budúcna, keď budú aj oni dospelími ľuďmi, ktorí budú vo vzťahoch. Formuje im to osobnosť.
Autorka. Neospravedlňuj muža, že má toho veľa v práci plus dieťa a preto si chudáčik musí vypisovať s nejakou pindou. Reálne sa nezaujíma o svoje dieťa. Ver tomu, že realita s novou ženskou ho preberie-pretoze ona má deti, pre tvojho muža cudzie. Lásku preverí spoločný záchod, ako hovorí môj kamarát. Áno, bolí veľmi to zistenie, že Ťa zradil človek, ktorému si verila najviac na svete.
A súhlasím s komentárom, že on sa rozvádzať nechce-ale uňho sú to praktické dôvody a nie nehynúca láska k Tebe. To si treba uvedomiť.
Teraz to tak nevyzerá, ale raz sa budeš na tom smiať. Keď ich oboch prefacká realita. Už vidím, aký bude on celý šťastný sa venovať cudzím deťom, keď od vlastného si odbehuje vypisovať so ženskou. Aj keď z evolučneho hľadiska chápem, prečo si nasratá naňu. Tak realita je taká, ak by to nebola ona, bola by to iná, pretože niečo také sa rozhodol robiť tvoj chlap. Zbabelec.
Prajem Ti veľa síl.
❤️
@dudos ale no, ked to zena ide riesit s muzom milenky, urcite nejde na inspekciu, ci maju ciste zachody, aby tam jej dietatu bolo dobre pri striedavke, to je taky scenar a la Evita. Ide tam preto, aby milenku totalne ponizila a sebe ulavila, a mnohe este dufajuc, ze chlap svojej zene prehovori do duse, ta sa stiahne a muzik sa pekne vrati domov aj s tymi spinavymi trenkami. A ak to nie je kamoska, suseda, pripadne sestra, tak to proste cudzi ludia su, to, ze mozno nebudu, je otazne, hudba buducnosti a az casom sa ukaze, ako to bude fungovat aj s tymi detmi, toto ozaj nie je vec prvej ostentativnej navstevy ohrdnutej zeny, ktora vysoko pravdepodobne neskonci pri spolocnej kavicke u novych kamosov, dohadujuc na podmienkach koexistencie.
Dámy, ja sa spýtam. Hlavne tie, ktoré máte chuť riešiť debaty s milenkou alebo s jej manželom. Úprimne, vy ste toho svojho chlapa chceli naspäť po tom všetkom. Nemyslím neveru typu, že zahne a už dotyčnú neuvidí, i keď to je tiež rana pod pás. Ale potom čo s dotyčnou paralelne udržiava evidentne citový a emocionálny vzťah. Dokázali by ste sa cez to preniesť ? Ako píše autorka citová nevera je ťažšia na strávenie a prijatie, než tá fyzická.
@mandzula neviem si predstavit, ze sa s dotycnou dohadujem ako sa bude pri striedavke starat o moje dieta a este s kludom. Vobec nechcem aby sa taka osoba obsmietala okolo mojho dietata a ak to raz nastane bude to premna mega tazke, ale ano musim ratat s tou moznostou. Idealne by premna asi bolo kebyze si zariadili svoj zivot a zabudli, ze ja a dcerka vobec existujeme. Len zas ci by to bolo idealne aj pre dieta, otca dieta potrebuje. Neviem naozaj, problem je, ze ja si neviem predstavit s nim nadalej zit. Asi to vsetko vyriesi len cas, ktovie ci vobec budu spolu
Zbal sa a odid k rodicom.Na tyzden,dva.
Ju by som.neriesila. a rada? Toto sa podla mna ''prechodit'' neda. Dovera 0 bodov a hlavne ak.jej vypisuje ako.ju miluje. Ja som taky vztah ukoncila. Inak.by som sa utrapila. Cely zivot zit v trojuholniku. A ano diets potrebuje otca ale tiez by som nechcela aby sa ta ku... obsmietala okolo dietatat

Skôr by som šla k nej na návštevu a porozpravala sa s jej manželom.