icon

Nezáujem manžela: Ako oživiť manželstvo?

3. okt 2024

Ahojte. Mám otázku. Predstavte si, že máte starostlivého manžela, ktorý je úžasný otec, venuje sa dieťaťu, kľudná povaha, nikdy by na vás nezdvihol hlas, finančne zabezpečí celú rodinu, môžete mať koníčky, o dieťa sa nemá problém postarať, pomáha v domácnosti ALE: skoro vôbec nemá záujem o komunikáciu, za celý deň je schopný prehodiť s vami max.10 viet, (aj to sú len odpovede na moje otázky, že aký mal deň atď.on sa ma neopýta NIKDY), nesmejete sa pri ňom a čo sa týka sexu síce neodmieta, ale iniciátorkou ste VŽDY vy. Boli by ste s takýmto mužom? Milujem ho, ale cítim že som pri ňom zostarla o 20 rokov a to mám len 32. Sme spolu 10 rokov. Som k nemu často nepríjemná, on ku mne nie. Nechcem byť naňho zlá, potom si to vyčítam, lebo on je dobrý chlap, lenže z tej frustrácie, jeho pasivity a nezáujmu som už naozaj unavená :( 10000000 krát som sa s ním o tom chcela porozprávať, no on to asi nevie/nechce zmeniť a ten problém úplne ignoruje.

rawmamka
4. okt 2024

Smiech, sex a slová ( 3 S) sú soľou každého vzťahu, toto je také neslané nemastné manželstvo, síce prežijete spolu kľudne aj do smrti, ale pôžitok, spokojnosť a radosť vám to obom zjavne neprináša. Skús ten list a psychoterapeuta pre páry, ak by to nepomohlo, resp. odmietol by to a ani by nenavrhol na záchranu on nič, tak potom radšej rozchod ako toto. Aj pre dieťa to nie je dobré prostredie, raz to bude uplatňovať ako vzor správania a "komunikácie" vo svojich vzťahoch, vo svojej rodine....

ahhola
4. okt 2024

Predstavujem si, ze ste dobre situovani, chodite po dovolenkach, ked by si ho zatiahla niekam tancovat, vedel by sa aspon trochu odviazat, ci bol by ako zehliace prkno... My sme tak natrafili na tancovacku v Zadare a trsli si ako za mlada. Tancuju dnes ludia, je kde, chce sa im, je to in? Ze by vas tanecny kruzok zblizil😅

marca12
4. okt 2024

Mas uz len poslednu moznost. Zacat chodit mimo domu. Cvicit alebo do kaviarne s kamoskou,vecer niekam ist. Zmen satnik,uces,staraj sa o seba a zacni chodit von. Ak ho uz ani strach z toho,ze chodis za inym nezmeni,tak je to beznadejne.

maria1989
4. okt 2024

Mozno je rad, ked je konecne doma, chce mat pokoj a klud. A ty si jeho domov, pred tebou sa nemusi premahat. Ktovie.

opica_skorica
5. okt 2024

@maria1989 a mozno sa to zlepsi. Vcera vecer isiel film Druha sanca. Zena v rokoch bola uz aj zbalena, kufor na posteli. Muz zrazu prisiel.
Viem, ze to bol iba film.
Ale drzala som tym dvom palce, nech ich vztah zachrania. Zachranili. Na to treba vsak dvoch.

rawmamka
5. okt 2024

Dnes ráno pri kávičke som narazila na tento kratučký článok https://diva.aktuality.sk/clanok/5lOFGCa/5-znak...

opica_skorica
5. okt 2024

@rawmamka pravda. Ked sa snazi iba jeden, nestaci to. Treba snahu dvoch.

pedro1234
5. okt 2024

Podľa mňa ti výčitky, hrozby rozvodom, ani vzbudzovanie žiarlivosti mepomôže. Pravdepodobne bude mať pocit že ho tlačíš do kúta a uzavrie sa do ulity ešte viac. Pokiaľ nechce komunikovať, záleží na tom, ako medzi vami prebieha neverbálna komunikácia - tie drobné dotyky, objatia, pritúlenia napríklad pri spoločnom sledovaní teky. Vaš problém je zrejme v tom že zatiaľ čo on príde v úvodzovkách ohučany s prace a užíva si ticho, ty na druhej strane na HO máš malo socializácie a túžiš po rozhovore čo je úplne v pochopiteľne .

opica_skorica
5. okt 2024

@pedro1234 dobry postreh. Vycitky ani hrozby ani ziarlivost.

milka1988
5. okt 2024

@opica_skorica tiež sme to pozerali pretože tento film mi veľmi pripomína naše manželstvo. Len my nie sme ešte ani len v tomto veku ako boli vo filme :/

milka1988
5. okt 2024

Kľudne mi napíš nám doma to isté. Ja som ako ty...
A vnútorné ma to začína ničiť

handykate
5. okt 2024

Napadla ma taká hlúposť: keby si niektorý pekný večer cez víkend vytiahla fľašu vína, naliali by ste si spolu, posedeli, či by sa mu nerozviazal jazyk, možno by to nevyriešilo problém, ale možno by z neho vypadlo, to, čo ho ťaží...

kixa3636
Autor odpoveď zmazal
kixa3636
5. okt 2024

Aj si včera skúsila ten list ? Som zvedavá ako zareagoval. Ja mám doma podobný prípad, možno sa tiež niečím z toho čo tu zaznelo inšpirujem

karolinakr
5. okt 2024

mne furt nedochadza, tuto žienky idu na zotrvačnost, melu z posledneho a da sa povedať, že davaju posledne šance a chytaju sa slamky, ako ked sa topiaci chyta a vymyšlaju posledny spôsob, ako zachraniť manželstvo pred vybuchom sopky, alebo totalnym rozchodom a tu sa radi, aby sa netlačilo na chlapa, lebo bude zahnany do kuta? to je fakt je niekto taky streleny, že ked ma minutu pred rozvodom, bude si svoje trucovat ? ja neverim vlastnym očiach, to musi byť človek extra zadubeny alebo nevidieť si dalej od nosa, ked ani toto ho nepreberie..keby mne horelo pod zadkom, tak urobim všetko preto, aby som daný stav zvrátila aj za cenu nejakych obetí, ktoré by mi nemuseli byť celkom milé, ale snažila by som sa zachovať ten vzťah, ale tuto nie, tu treba brat ohlad na trucoviteho, zanoviteho partnera
vieš čo, kašli na to, nechaj ho tak, a chod si hladať niekoho ineho, možno ked sa odstahuješ, sa zobudí zo svojho spanku
a len mi prosim ťa nehovor, že od tohto nikto lepší vo vesmíre neexistuje

handykate
5. okt 2024

Alebo by som skúsila prísť za ním rovno so žiadosťou o rozvod, či by konečne neprehovoril...alebo by mal furt sklopené uši a nedajboh to ešte podpísal ...tak to niet o čom...

karolinakr
5. okt 2024

@handykate sedí si chlap na kábli 😀

karolinakr
5. okt 2024

dajme tomu, môže byť oprávnene nahnevaný na niečo, ale nemému ani vlastná matka nerozumie, tak aspoň naznačiť

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
gribka1
5. okt 2024

Aj to je cesta, nateraz už si urobila čo sa dalo. Nečakaj hneď reakciu, môže o tom premýšľať.

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
5. okt 2024

a netrasu sa ti ruky teraz, ja by som sa aj bála, ale na druhej strane, mňa ked niečo serie, ja to nedokážem dusiť v sebe a vždy to musim dostať zo seba von, i ked nie každému sa to páči, že ano...

karolinakr
5. okt 2024

prosím ťa a daj aspoň vedieť, že ako približne zareagoval, ja budem teraz zvedavá, že prečo je chladný psí čumák

karolinakr
5. okt 2024

milenku nemá, to je 100% isté, že nie? alebo milenca, to už je jedno 😀

0silvia0
5. okt 2024

A mozno len caka, kym podas navrh na rozvod, lebo sam na to nema gule

karolinakr
5. okt 2024

@0silvia0 podla mňa má frajerku

autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
5. okt 2024

inak je mile ako sa snažíš a bojuješ za záchranu, i ked druhá strana odráža všetky tvoje dobre myslené výčitky