Vyhorenie v manželstve: Ako sa z toho dostať?
Potrebujem sa iba vyrozprávať. S manzelom nie sme spolu dlhe roky, ako to rychlo začalo to aj rychlo zhaslo. Mame krasne zdravé deti, za ktoré budem vzdy vdacna. Len nam to manželstvo nevyslo. Po druhom dieťati prisli hádky, odcudzenie, nezáujem, nulová intimita. Manžel na mna proste kaslal, nevedel sa o mna postarat ani v sexe, ani materiálne, ani psychicky nie je opora. Ja mam kvoli detom vycitky, ze som im nevedela zabezpečiť kompletnú rodinu, no nasilu byt s mužom len aby mali oboch rodicov spolu nechcem. Mna uz manžel vobec nepriťahuje, nemilujem ho, uz ani nie som nahnevaná len som sem tam smutná, ked si predstavím, ako daleko to nechal zájsť svojim nezáujmom. Pritom sme mohli byt takí šťastní. On si ani neuvedomuje, ako velmi zle to je. Mysli si, ze ma to prejde, ze sa dobre vyspim a zrazu bude vsetko v poriadku. Je super otec ale to je tak vsetko. Ako manžel a partner stojí za nic. Ja som nemala normalny sex ani nepamatam, stale som sa mu sťažovala, ze mi chyba sex ze mi chyba orgazmus a on nic nebol schopný zmeniť. Nebol schopný našetriť za xy rokov ani na hypotéku, auto, nic nema. Do všetkého som ho musela vzdy tlačiť a sam sa nevedel k ničomu rozhýbať. Nevie pochopiť, ze deti nemôžu donekonečna zit v prenajme a bolo by lepsie, keby mali svoju izbičku, nebol schopný sa ani posnažit aby sme mali svoj domov. A uz som unavena, starat sa o vsetko o všetkých a na mna nikto nemyslí. Som unavena z toľkých šancí, kolko som mu dala a boli k ničomu. Budem sa musiet postaviť na nohy a začať odznova sama s detmi. Len dufam, ze raz budem stastna a neuškodim detom. Dakujem za prečítanie.
Ako dlho ste spolu? Aké staré máte deti? A prečo má všetko zabezpečiť iba on?
Tak ty si dobra ehm… hadam spolocne sa mate snazit o hypo a financie nie? Preco vsetko bremeno davas na muza? Mat takuto pri sebe ani ja sex uz nechcem 🤐
Deti su aj tvoje, takže hadam je aj tvoje povinnosť zabezpečiť deťom izbičku a nie len manželova.
Keby som sa ja mala spoliehať na neho, nemali by sme nič a asi bývali u svokry.
Prečo si s deťmi nečakala kým budete mať niečo vlastné? Prečo vlastne si ty nešetrila na hypo atď? Prečo može za všetko zlé v tvojom živote iba tvoj muž? Prečo sa musí starať iba on?
Už v starom príslový sa hovorí postav dom zasaď strom a sploď.... z opačnej strany je to ťažšie.
Ty si za tie roky iba sedela doma a čakala a čakala
A na čo vlastne? Ak vám to finančne nevychádzalo už predtým načo druhé dieťa?.
@anonym_autor necitit z Teba to MY. Ale ak nemate byt na hypo ,iba prenajom, tak to bolo aj Tvoje rozhodnutie pri plodeni deti nie? Bola si pri tom. Povedz mu všetko narovinu. Nepredlžuj tu agoniu. Možno budeš prekvapena tym sledom udalosti potom.
Nuž každý spí ako si ustelie. U mňa bola priorita dobrý manžel, bývanie a potom deti. Nikdy som nerátala s tým, že ma muž zabezpečí. Tak už len držím palce. Hlavne deťom
"On si ani neuvedomuje, ako velmi zle to je. Mysli si, ze ma to prejde, ze sa dobre vyspim a zrazu bude vsetko v poriadku."
Uz davno mal byt postaveny pred Tvoju uprimnost. Takto polopate ako si tu napisala. Slusne, vecne. Nie je to fer voci Tvojmu manzelstvu a ani voci detom, ze to v sebe dusis a miesto toho aby si mala gule a prisla a povedala "Milan, musime sa porozpravat, rozmyslam ze to ukoncime, nefunguje to a to a to. Mas zaujem? Vieme a chceme na veciach pracovat?"
Toto malo byt medzi vami vypovedane este davno predtym, nez si rezignovala. A nie ze zahlasis, ze Tvoj muz ani netusi, ako velmi zle to je. Mal to davno vediet. Narovinu. Aby nie ze tusil, ale vedel.
Keď nemáte vlastné bývanie, ani auto, kam vrazil všetky peniaze, ktoré zarobil? Alkohol, drogy, gambling, prostitútky...? Alebo celý život má nízky plat, z ktorého sa nedá nič ušetriť (pomocný robotník, učiteľ, kuchár, čašník a pod.)?
Keď nemáte vlastné bývanie, ani auto, kam vrazil všetky peniaze, ktoré zarobil? Alkohol, drogy, gambling, prostitútky...? Alebo celý život má nízky plat, z ktorého sa nedá nič ušetriť (pomocný robotník, učiteľ, kuchár, čašník a pod.)?
@romiada ano bolo to aj moje rozhodnutie pravda. Mali sme dohodu, ze hypotéku začneme riesit ked bude najmladšie dieta trošku väčšie nech sa nestahujeme ked je malicke babo. Lenže manžel vsetko odkladá a ja nemam silu stale nieco tlačiť nasilu ked nechce. Ja som našetrené mala, popri vs som mala viac prác a stale úspory nejake mam ale samej mi na hypotéku nevyjde. Vela úspor som minula počas materskej a rodičovskej. Este som stale na rodičovskej dieta davam do jasli a hľadám si robotu aby som sa postavila na nohy. A vela debát prebehlo, len manžel si mysli, ze to nie je take zle ako to ja prezentujem. Ale mne sa uz tak zhnusil tým, ako nic nerieši a vsetko počká a nic nie je dostatočne dôležité. Povedala som mu, ze ho nemilujem a som s ním iba kvoli dočasnej finančnej závislosti. Ani s ním nepohlo. Mas pravdu, MY uz necitim, lebo som bola na velmi vela veci sama.
@jankar1995 Vzdy sa mu peniaze nejak rozkotúľali, nevie šetriť. Vzdy si doprial dovolenku, kvalitne jedlo, nemyslel na horšie casy. Normalny muž by si aspon brigadu našiel. Ale on nechce, lebo “netreba”. Je moja chyba, ze som sa sama nezabezpečila pred detmi. No deti som chcela v mladom veku kvoli diagnóze, kedy by to neskôr uz bolo ťažké otehotnieť.a keby niekto chcel pisat, ze som ho využila na deti nebolo to tak. Naozaj som sa do neho zaľúbila a velmi dom ho lubila, len mi vela ublížil a sklamal, ze je to silnejšie ako hocijaká laska
@romiada ano bolo to aj moje rozhodnutie pravda. Mali sme dohodu, ze hypotéku začneme riesit ked bude najmladšie dieta trošku väčšie nech sa nestahujeme ked je malicke babo. Lenže manžel vsetko odkladá a ja nemam silu stale nieco tlačiť nasilu ked nechce. Ja som našetrené mala, popri vs som mala viac prác a stale úspory nejake mam ale samej mi na hypotéku nevyjde. Vela úspor som minula počas materskej a rodičovskej. Este som stale na rodičovskej dieta davam do jasli a hľadám si robotu aby som sa postavila na nohy. A vela debát prebehlo, len manžel si mysli, ze to nie je take zle ako to ja prezentujem. Ale mne sa uz tak zhnusil tým, ako nic nerieši a vsetko počká a nic nie je dostatočne dôležité. Povedala som mu, ze ho nemilujem a som s ním iba kvoli dočasnej finančnej závislosti. Ani s ním nepohlo. Mas pravdu, MY uz necitim, lebo som bola na velmi vela veci sama.
@jankar1995 Vzdy sa mu peniaze nejak rozkotúľali, nevie šetriť. Vzdy si doprial dovolenku, kvalitne jedlo, nemyslel na horšie casy. Normalny muž by si aspon brigadu našiel. Ale on nechce, lebo “netreba”. Je moja chyba, ze som sa sama nezabezpečila pred detmi. No deti som chcela v mladom veku kvoli diagnóze, kedy by to neskôr uz bolo ťažké otehotnieť.a keby niekto chcel pisat, ze som ho využila na deti nebolo to tak. Naozaj som sa do neho zaľúbila a velmi dom ho lubila, len mi vela ublížil a sklamal, ze je to silnejšie ako hocijaká laska
@anonym_autor po tomto prispevku Ti viac rozumiem. Maš muža požitkara, flegmoša. Ty si asi ten racionalnejší typ , čo ma rad poriadok, system, jasno a nelieta v oblakoch. Radšej sa uskromní možno. Ajo žena chapem, že potrebuješ istotu. To chce kazdá z nás. Hlavne keď mame už deti. Neviem Ti poradiť....asi sa pripravovať na odlúčenie. Tvojou vyhodou je že je aspoň dobry otec.
@anonym_autor po tomto prispevku Ti viac rozumiem. Maš muža požitkara, flegmoša. Ty si asi ten racionalnejší typ , čo ma rad poriadok, system, jasno a nelieta v oblakoch. Radšej sa uskromní možno. Ajo žena chapem, že potrebuješ istotu. To chce kazdá z nás. Hlavne keď mame už deti. Neviem Ti poradiť....asi sa pripravovať na odlúčenie. Tvojou vyhodou je že je aspoň dobry otec.
@romiada mas pravdu, dakujem ti. Tvoje rady su vzdy mile. Ja si svoje chyby uvedomujem, keby som vedela, ako dopadneme urobila by som to cele inak. Ale ťažko uz nariekať treba sa s tým nejak popasovať.
@anonym_autor Kamoska takto odisla z takeho vztahu po cca 25rokoch. Tiez muz uplne neschopak daco normLns zabezpecit, mali 3 deti, a co sa im podarilo bola garzonka, takze najstarsiu dceru ani nemala doma ale byvala u svokry 🙈 a tiez aj sex chybal, zbdolutnd si ju nevsimal az sa to vsetko rozpadlo. Ona si nastastie nasla ineho, rozviedla sa a s tym druhym sa zobrali, kupili si 3izb.byt a je im super. Takze najst odvahu na zacatie ineho lepsieho zivota prajem.
@anonym_autor Kamoska takto odisla z takeho vztahu po cca 25rokoch. Tiez muz uplne neschopak daco normLns zabezpecit, mali 3 deti, a co sa im podarilo bola garzonka, takze najstarsiu dceru ani nemala doma ale byvala u svokry 🙈 a tiez aj sex chybal, zbdolutnd si ju nevsimal az sa to vsetko rozpadlo. Ona si nastastie nasla ineho, rozviedla sa a s tym druhym sa zobrali, kupili si 3izb.byt a je im super. Takze najst odvahu na zacatie ineho lepsieho zivota prajem.
@silvike dakujem ti, mam 30 rokov, verim ze raz budem stastna. Ale teraz vobec nemyslim na iného muža chcem len byt stastna sama s detmi len to este potrvá kym nam nieco zabezpečím
@silvike dakujem ti, mam 30 rokov, verim ze raz budem stastna. Ale teraz vobec nemyslim na iného muža chcem len byt stastna sama s detmi len to este potrvá kym nam nieco zabezpečím
@anonym_autor Tak to si este mladunka. Ona sa rozviedla ked mala cca 45r. Ty mas fakt este sancu mat aj novu rodinu s novym muzom. Drzim prsty. A ten tvoj nech potom dumá "kde soudruzi z NDR udelali chybu"
Ja len, ze takyto bol isto vzdy a s viacerymi detmi sa odchadza tazsie, ako s jednym. Nuz ale co, mlieko uz je rozliate.
@anonym_autor Tak to si este mladunka. Ona sa rozviedla ked mala cca 45r. Ty mas fakt este sancu mat aj novu rodinu s novym muzom. Drzim prsty. A ten tvoj nech potom dumá "kde soudruzi z NDR udelali chybu"
@silvike dakujem 🙂
@anonym_autor su aj takito muzi, co nevedia setrit a "postarat sa". Ale maju ambiciozne zeny, ktore robia karieru a takito muzi-dobri otcovia im robia zazemie, aby sa mohli karierne realizovat.
Nemusi to byt ten klasicky model, ani u vas nemusel byt, keby si teraz dokazala akceptovat to, co si si dobrovolne vybrala.
@anonym_autor su aj takito muzi, co nevedia setrit a "postarat sa". Ale maju ambiciozne zeny, ktore robia karieru a takito muzi-dobri otcovia im robia zazemie, aby sa mohli karierne realizovat.
Nemusi to byt ten klasicky model, ani u vas nemusel byt, keby si teraz dokazala akceptovat to, co si si dobrovolne vybrala.
@anonym_8bfd8a Ale to už potom nie sú muži, ale malí chlapci. Kto to kedy videl, žeby muž zostal doma a staral sa o domácnosť.
@anonym_8bfd8a Ale to už potom nie sú muži, ale malí chlapci. Kto to kedy videl, žeby muž zostal doma a staral sa o domácnosť.
@anonym_a5ad11 ale no, to mozeme napisat, kto to kedy videl, aby zena robila karieru. Nie kazdy to musi mat takto tradicne, su vynimky, a kto si ty aby si inych sudila
@anonym_a5ad11 je to pre tých mužov ponixujuce, starať sa o domácnosť a deti? Toto robí iba trash? Fuha pekne dávaš ženy dole
@anonym_a5ad11 je to pre tých mužov ponixujuce, starať sa o domácnosť a deti? Toto robí iba trash? Fuha pekne dávaš ženy dole
@zmrzlinka2021 absolútne by mi to nevadilo ťahať finančne rodinu. Ale momentálne taku možnosť ja nemam. Manžel zarobí viac
@anonym_a5ad11 kto kedy videl? Tak.si choď podať reklamáciu u očného.
Ak.moj.muž.bol doma.na.rodičovsej,.kým som ja pracovala na.plný úväzok, ešte v.období keď sa.na RD.nesmelo mať iné príjmy, lebo by odňali rp
Možem ti napísať je že chlap.ako sa patrí
@anonym_autor máš iba 30, vzdelávanie. To že nie si šťastná dlhodobo, ok ale na čo pre Boha dieťa??????? Potom všetky nariekate ale ste nešťastne. Držím palce do budúcna, ja si platím hypotéku sama a deti sú už väčšie, rozvedená 11 rokov
@jankar1995 na moment .....pomocný robotník, kuchár, casnik zarábajú dost slušne.
@anonym_a5ad11 haloooo..je 21. storocie. Ak chce zena robit karieru, tak druhy rodic je na to, aby sa posraral o deti a domacnost. Určite to z neho menšieho chlapa nerobí.
Akoby si o mojom muzovi pisala. Bolo strasne tazke pomenovat, ze kde je vlastne problem. Ale ked sme sa rozisli, vsetko sa zacalo rozklucovavat a prisli sme na to, ze on tam ma obrovsky vztahovy problem z detstva. Za tym, ked rodina nie a nie dlhodobo normalne vyriesit byvanie su ovela hlbsie problemi. Drzim palce, zit v tomto type vztahu je nesmierne narocne a vyrazne lepsie to nikdy nebude, ak si manzel neuvedomi a nezacne riesit nieco, comu zrejme uspesne uhyba.
@anonym_autor na jednej strane ťa chápem, no na druhej strane po rozvode nebudeš na tom oveľa lepšie, lebo vlastne nemáte ani byť ani auto, takže ti nepribudne žiadny majetok. Ako hovoríš, tebe samej hypotéku nedajú, takže budeš s deťmi v podnájme ako si aj teraz a finančne možno aj horšie. No držím ti palce..
@anonym_autor je mi ta ľúto, aj za to, ako ti tu múdre predo mnou naložili. Na tvojom mieste by som sa začala pripravovať nato, že budem sama. Šetriť a odkladať, co sa len dá. Budeš to mat vemii ťažké. Mas aspoň nejakú podporu od rodiny?
Akoby si o mojom muzovi pisala. Bolo strasne tazke pomenovat, ze kde je vlastne problem. Ale ked sme sa rozisli, vsetko sa zacalo rozklucovavat a prisli sme na to, ze on tam ma obrovsky vztahovy problem z detstva. Za tym, ked rodina nie a nie dlhodobo normalne vyriesit byvanie su ovela hlbsie problemi. Drzim palce, zit v tomto type vztahu je nesmierne narocne a vyrazne lepsie to nikdy nebude, ak si manzel neuvedomi a nezacne riesit nieco, comu zrejme uspesne uhyba.
@anonym_961bb2 dakujem, hej ťažké to bude ale co uz ja takto nechcem zit. Najhorsie je, ze manžel sa tvári akoby nic. Ja som k nemu odmerana uz strasne dlho on ma chodi mojkat objímať ja ho odstrkujem a uz neviem co mu mam povedat. On nic nerieši.
@janickacrazy Dakujem. Nejak sa postavím na nohy časom.
@anonym_9889cd naložili no ale ved ja viem, ze maju pravdu. Ze najskôr sa treba zabezpečiť a potom mat deti. Ale uz to nezmením. On si neuvedomí nic, nevie sa postaviť celom k problému. Stale iba uhýba a tvári sa, ze nic. Fungujeme doma normalne snazim sa pred detmi tváriť ako predtým no ked sme sami ani sa s ním nemam chuť baviť. Ale manželovi bud nedopina ze je to fakt zle alebo je mu to jedno. Lebo ked žena povie mužovi, ze keby mala peniaze a kam ist bývať s detmi uz s ním nie je a on nic tak neviem co je s ním zle.
No ja mám 3 deti, som s nimi sama odmalinkata. Bála som sa, nevedela si to ani riadne predstaviť, ale žiť s mužom kt. nemá záujem ani o mňa, ani o deti ani o spoločnú domácnosť bolo strašné unikajúce. Oddeliť sa bolo ako nadýchnuť sa čerstvého vzduchu. Bolo to náročné hlavne keď boli všetky tri malé ale ako rastú je to stále lepšie a lepšie. Vôbec nič nám nechýba, máme malý nový dom, každý svoje súkromie, doprajeme si výlety aj dovolenky viac krát ročne, užívame si ako sa dá. S otcom nebyvaju vobec. Mám aj relatívne dosť času na seba a svoje záujmy. Mám prácu kt. zbožňujem a napĺňa ma. Pokoj na duši, žiadne stresy, prispôsobovanie sa, hádky, .... . Rodičovstvo si užívam, deti neľutujem, keby som mladšia privítam aj ďalšie, deti mi život zmenili tým najviac pozitívnym smerom. Základ je však dobrá práca, kt. ta nestresuje a príjem je dosť veľký aby stačil na zabezpečenie normálneho, kvalitneho života pre viacerých ľudí. Ale ako sa hovori pokoj a kľud je na nezaplatenie.

@anonym_autor v manzelstve sa setri spolocne, nie? Preco pises ze on nenasetril, on nema?