icon

Nezáujem manžela: Ako oživiť manželstvo?

3. okt 2024

Ahojte. Mám otázku. Predstavte si, že máte starostlivého manžela, ktorý je úžasný otec, venuje sa dieťaťu, kľudná povaha, nikdy by na vás nezdvihol hlas, finančne zabezpečí celú rodinu, môžete mať koníčky, o dieťa sa nemá problém postarať, pomáha v domácnosti ALE: skoro vôbec nemá záujem o komunikáciu, za celý deň je schopný prehodiť s vami max.10 viet, (aj to sú len odpovede na moje otázky, že aký mal deň atď.on sa ma neopýta NIKDY), nesmejete sa pri ňom a čo sa týka sexu síce neodmieta, ale iniciátorkou ste VŽDY vy. Boli by ste s takýmto mužom? Milujem ho, ale cítim že som pri ňom zostarla o 20 rokov a to mám len 32. Sme spolu 10 rokov. Som k nemu často nepríjemná, on ku mne nie. Nechcem byť naňho zlá, potom si to vyčítam, lebo on je dobrý chlap, lenže z tej frustrácie, jeho pasivity a nezáujmu som už naozaj unavená :( 10000000 krát som sa s ním o tom chcela porozprávať, no on to asi nevie/nechce zmeniť a ten problém úplne ignoruje.

kixa3636
6. okt 2024

@dharmasanata tak nech ju nechá žiť a dá jej šancu byť s niekym kto ju bude vedieť doceniť. Že majú syna? Nebudú prví ani poslední čo sa rozvedú a rodičia ostanú predsa ďalej. Ja si nemyslím, že autorka je tu tá, ktorej treba dávať niečo za vinu.Cítiť z jej príspevkov, že muža miluje a trápi sa že ju takto odstrihol zo života

yoxinka
6. okt 2024

Máme v rodine pár, ktorý tvorí úprimne veriaca žena a ateista. Ateista sa kvôli nej ženil v kostole, ona prisahala Bohu, že mu bude dobrou manželkou, on sľuboval jej, že bude dobrým manželom. On Boha celý obrad ani raz nespomenul. Kňaz, ktorý ich pripravoval na obrad to s nimi celé prebral a dohodli sa na kompromisoch (zahraničie, normálne katolícky obrad). Majú dve deti. Každú nedeľu chodia do kostola, spolu. Muž tam ide, lebo si váži manželku a ľúbi ju. Nemodlí sa, len tam je. Veľmi rád debatuje s kňazmi, lebo má rád filozofiu a náboženstvo je preňho zaujímavý koncept. Ich deti vedia, že nemusí byť každý katolík a že je to OK. Majú fakt veľmi pekný vzťah, krajší ako niektoré katolícke manželstvá. Takže aj pokiaľ sú ľudia z úplne iných koncov, vedia spolu fungovať. U autorky vidím ako problém to, že manžel ju totálne odstrihol a ide si svoje. Anjeli, bytosti, energie … OK, ale aspoň nech je úprimný a nie, že sa 3 roky so ženou nebaví. Záleží, čo ešte všetko o tomto jeho duchovne zistí. Ak by to bolo pre ňu cez čiaru, asi bude musieť rozmýšľať o rozvode 😔.

momoftwo
6. okt 2024

Mohol mat kludne dlhsie neliecenu depresiu, vyhorenie z prace napriklad, prilis vela tlaku.. to mu mohlo spustit psychoticku poruchu, hlavne zisti ci pocuje nejake hlasy, moze sa pokojne jednat o schizofreniu a pozor to niesu srandy, vela schizofrenikov skoncilo tak ze poculi hlasy ze musia napr. niekoho obetovat/niekto je demon/satan a musi sa ho zbavit a to su uz nebezpecne veci. No ja by som sa bala. Nechcela som ta teraz vystrasit, len ze bud obozretna ja by som sa po rozhovore s nim, co vlastne pocuje/nepocuje poradila s psychiatrom

kikappp
7. okt 2024

Prepáč a nie si zábrzdena ty ????to akože mu take povieš a co čakáš?keď sa casto stazujes ,chlap ma pocit ,ze ti nieje dobrý a tak sa to nabaluje ,čím viac mu budeš dávať také otázky ,preco sa nerozpravas,prečo mi nedáš pusu bude to horšie. On uz podľa mňa len čaká kedy príde ďalšia výčitka .Véd sa s nim bav ty ,bud v pohode ,ak sa potrebuješ rozprávať začni tému .Skus ho "pochváliť "muži co nechcú konflikt to riešia tichom .

yoxinka
7. okt 2024

@kikappp
Čítala si celú diskusiu, či len tak, kde tu, dva príspevky???

karolinakr
7. okt 2024

@dharmasanata cez kyvadlo sa asi bude ťažko rozprávať s anjelom

h2
7. okt 2024

@karolinakr Blázon sa porozpráva s "anjelom" aj bez kyvadla. 🤪

jaza81
7. okt 2024

Ziadna biela magia atd. Je chory. Tu uz psycholog nepomoze. Vyhladajte psychiatra. Predpokladam, ze sa to bude len zhorsovat, pokial nepojdete za odbornikom.

autor
Autor odpoveď zmazal
kikappp
7. okt 2024

@yoxinka citala som prispevok co dala autora,celu diskusiu som necitala.

autor
Autor odpoveď zmazal
kikappp
7. okt 2024

Dik za gratulku autorka,jasne ze vybehla a preto aj viem ako muz reaguje a hlavne introvert.Bola to moja rada inu nemam a prispevky som necitala ,skoncila som pri tom ako si mu povedala ze je zabrzdeny.Nisom v obrze a uz nekomentujem.

dharmasanata
7. okt 2024

Spýtaj sa ho prosím ťa, kedy a ako to začalo. Ako ho to napadlo začať s tým pracovať

dobryden
7. okt 2024

Uz ked ti nemoze dat odpoved bez toho aby to kyvadlo dovolilo je to dost na zamyslenie.To nebude s realitou Mac nic spolocne,nemusi mat ani diagnozu ako to ze tomu uplne prepadol.Tak toto bude asi tazke..

aurora33
7. okt 2024

Ja by som tamto žiť nemohla. Autorka čím viac píšeš, tým viac som šokovaná. Ani len tie tri roky v tichu by som nevydržala.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anos18
7. okt 2024

Moja teta robievala s kyvadlom, nemala žiadnu diagnózu a nijako to jej život neovplyvňovalo.

janettdamian
7. okt 2024

@dobryden z manželkou sa môže normálne rozprávať, kyvadlo sa používa na komunikáciu s bytosťami, tých sa pýta či môže s nimi komunikovať.

ema22270
7. okt 2024

Fuha teraz som si to precitala, skoro mi oci vypadli, no uvidis ako to bude dalej, mozno to je nejaka diagnoza. Podla mna je zle celkovo, ked je hocikto ovladany nejakymi ludmi, motivatormi, anjelmi a neviem cim este nejake prehnane. Aj ja si precitam nieco motivacne, ale ked uz su ludia do toho prilos zazrati nie je to dobre a sama vidis ze 3 roky je ticho 🤯

opica_skorica
7. okt 2024

Keď mozem, dam ti skromnu radu.

Neposielaj ho ani k psychologovi ani k psychiatrovi.

Pozistuj si od neho, ze co ho na tom zaujalo a hlavne, ci chce vas vztah dat do poriadku, ze ty si komunikativna a tiez potrebujes komunikaciu obojstrannu. A este tebe treba …….., tam nahlas alebo aj pisomne zosumarizuj tvoje potreby.

A ked budes mat dostatok info, potom si vezmi do ruky mincu.

Pre seba si povedz, ze ta strana mince je napr. Vas vztah ma sancu. Opacna strana mince bude, ze nema. Pojdes ju hodit, ale nemusis, lebo clovek sam vyciti, ktoru stranu mince si praje, aby to bola. A odpoved už vtedy mas.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anos18
7. okt 2024

No je to čudné. Vôbec, ako sa k tomu dostal?

senta_sofia
7. okt 2024

Pisala si, ze pracuje na vyssej pozicii, mozno v tomto nasiel cestu, aby sa z toho nezblaznil. Mozno mu to pomohlo najst stratenu rovnovahu. Mna by mrzelo vedomie, ze ma nepovazuje za cloveka, ktoremu sa mohol zdoverit, ved som si ho brala s tym, ze “v dobrom, aj zlom”. Ja som tiez prilis realista na to, by som verila takymto veciam, dufam, ze sa vam to podari nejak preklenut.

ahhola
7. okt 2024

Autor, to co pises 12.18."vyzera slubne v tom zmysle, ze to je chlap, ktory splni, co slubi s slubil ti vtiahnut ta do deja😅t.j do jeho uleteneho prezivania v paralelnom svete... Ty mas teraz sancu ho nahrat a prehrat to odbornikovi, niekam ho dotiahnut bude na dlhe lakte a takato autenticka, uvolnena, ducharina vypoved ti pomoze u toho mudr., bohuzial mozno aj na sude, aj ked to asi nevezmu... Gdpr. Nemozem si pomoct, ze to je jeho nejaka hra, ze inteligent nepodlieha takymto bludom a ozajstny jeho zamer vie len on... 💥

autor
Autor odpoveď zmazal
yoxinka
7. okt 2024

Akákoľvek duchovnosť je za mňa OK v prípade, že ťa vedie cestou svetla a dobra. Pre mňa to znamená, že ťa motivuje pomáhať, robiť dobré veci tvojim blízkym, motivuje ťa tvoriť zdravé vzťahy a udržiavať ich. Keď sa muž s tebou prestane baviť a zašíva sa tri roky s kyvadlom, to pre mňa nie je akceptovateľný spôsob duchovna.