Objekty na sex.
Má tiež niekto pocit, že dnešné vzťahy z drvivej väčšiny a z pohľadu muža sú len o sexe a keby sa zakázalo sexovať, 98% vzťahov by sa rozpadlo? Pre mnohých mužov je žena len objektom na vysemenenie. Rozhovory a činnosti počas vzťahu sa robia, lebo muž očakáva svoj highlight vzťahu=sex. Keď partnera ako objekt na sex využíva žena, je to so spoločnosťou o to smutnejšie, pretože sme zvyknutí na to, že žena túži po láske. Ale keď túži čoraz menej žien a u sexuálnych predátorov rozumej muž, po láske a duši toho druhého človeka, čo s tým mienime urobiť?? Nemali by sa zobudiť ženy a niečo s tým spraviť? Že keď ide žena po ulici, tak je korisťou pre muža ako srna pre poľovníka? Alebo muž by sa mal zobudiť? Keď je posadnutý sexom a neschopný dať žene cit ktorý potrebuje? A sebe taktiež!!!
A sebe taktiež
@strangesoul preco toto pripisujes len muzom? A ked teda hovoris o tom energetickom prepojeni, ako to ovplyvnuje teba? Ja v taketo energie neverim, nezamyslam sa nad nimi a teda ma ani nijako neovplyvnuju, netrapia, po ulici chodim ako slobodna zena bez potreby analyzovat mysel okoloiducich chlapov.
@strangesoul , patriarchat má korene v casoch, keď sa z lovcov a zberačov stali usadlici a pestovatelia plodin a chovatelia zvierat. Jednak to súviselo s pojmom majetok - ohradenie pôdy- toto je iba moje, s potrbou tento majetok chrániť a brániť, čiže koncentracia moci a tiež so vznikom pohlavných chorôb. To si mnohí ľudia neuvedomujú, že v skutocnosti všetky infekčné choroby...od kiahni, moru, chripky až po sifilis suvisia so zvieratami. Koncentracia zvierat a ľudí pokope v kombinacii s nizkou hygienou a nevedomostou o podstate chorôb- došlo k miesaniu, prenosu a mutacii zvieracich chorôb na ľudí. Pohlavné choroby vďačia za svoj vznik v podstate kvôli dosť zahanbujucej praktike. Chovatelia zvierat si proste svoje chúťky občas riešili cez ne. A pohlavné choroby priniesli potrebu kontroly žien. Už nebolo na slobodnej voli ženy, s kym chce byť, s kym bude mať sex a deti. Muž nechcel byť nakazeny a zároveň nechcel, aby jeho majetok pripadol iným deťom ako jeho. A tak sa žena stala tiež určitým majetkom. Aj samotný vznik manzelatva ako inštitútu bol nie o láske ale o potrebe kontroly nad majetkom a pohlavnym životom ženy.
@dreamss , trošku OT, ale myslíš si, že samotný koncept pekla, viera v neho, je morálne správna vec? Že za konečne zlo, obmedzene už len tým, že naša existencia na zemi je konečná, má byť človek nekonečne potrestaný? Myslim tým skutočne nekonecne. Je schopná si duša po miliónoch rokoch trestania ešte uvedomiť a pamätať, za čo bola potrestaná?
este aj takato tema sa zvrhne v boj o krestanske prezitie 😅 som nevedela ze Slovensko taka krestanska to zem....keby boli vsetci ateisti mozno by nastal celosvetovy mier, nikto by sa uz nad nikoho nepovysoval a nikto by neurcoval co je spravne a co nie, kazdy by sa staral o seba a o vsetkych by bolo postarane....co za vierovyznanie ma Putin?
@zoro9836 , čiastočne máš pravdu ale nie uplne. Lebo ani ateista si svoje hranice morálky nestanovuje uplne sám. Čiže nepovie si napriklad, že zabiť bezdomovca je ok ale male dieťa nie alebo že podviesť partnera raz je v poriadku ale dlhodobo podvádzať je nemoralne. Väčšina ludi má, bez ohľadu na vieru- ateizmus, nejaké moralne zásady a svedomie a vedia, že napríklad ublizovat niekomu, podvádzať či kradnúť je nemorálne. Dokonca aj tí, čo to robia, si to niečím ospravedlnuju či to taja, lebo vedia, že konajú zle. Proste si v hlave upravia realitu a mnohi doslova vytesnia z hlavy to zlé, čo robia, robili. Ateisti, rovnako ako kresťania. Ja si myslím, že aj kresťan sa snaží robiť dobre hlavne z toho svedomia, viera ho v tom len utvrdzuje. Čiže to nezabijes, nepokradnes...ak by to aj nebolo v prikazaniach, určite by len tak nešiel niekoho zabit...lebo však to nie je hriech podľa biblie.
@strangesoul predstava sexu s niekym = znasilnenie danej osoby?
Akoze vazne??
Ty na niecom slapes?
A nie, vobec nemam pocit, ze je realita taka, aku ju opisujes.
@dreamss , ja si myslím, že je to tým, že koncept hriechu, viny a trestu je v skutočnosti ľudským konceptom, nie Božím. Niekto nám či niekomu niečomu nám drahemu ublíži? Alebo aj cudziemu, ak máme empatiu. Napriklad niekto niekde zabil nevinné dieťa. Citime hnev a zlosť a chceme to vrátiť, chceme odplatu. Ak to nie je možné, tak chceme, aby to niekto urobil za nás- napriklad Boh a napriklad že bude potrestaný aspoň po smrti. Túžba po odplate a spravodlivosti je v skutočnosti hlboko ľudská túžba, nie božska. Viera v Boha je vo svojej podstate zamienanie si túžby za realitu.

@karolinakr Tvoja správa sa mi páči. A v podstate celý problém je Patriarchát, neviem ako sa stal, či len za to, že muž je fyzicky silnejší a preto vedel lepšie držať budzogáň, tak vedel dať ,,po hube" fyzicky slabšiemu (pohlaviu) a teraz vytvárať bomby a rakety, čo by žena nikdy nerobila. Každý muž je do určitej miery šovinista a veľmi veľa ich je naozajstných šovinistov. Preto sa pozerajú na ženu z vrchu, aj keď hovoria ľúbim ťa atď atď. Ako niekto písal vyššie zachráni nás asi jedine milovanie skutočných hodnôt ako je morálka, dobro, láska, spravodlivosť atď.