Od pôrodu nemám skoro vôbec chuť na sex
Mamičky, čo ste to mali podobne, ako ste to riešili? Asi to každá mamina pozná, mám 3 mesačné dieťatko a deficit spánku, ktorý už zdá sa nikdy nedobehnem. Na sex si ani nespomeniem a do postele padám polomŕtva. Priateľovi som sa to snažila vysvetliť, ale aj tak sa kvôli tomu vždy pohádame. Som z toho zúfalá, nešťastná a trápi ma aj to, že v takomto rozladenom stave sa dcére nedokážem naplno venovať. Ďakujem za každú radu. Nevhodné komentáre si dúfam každý nechá pre seba.
Pekný deň.
Boze zeny ved nehrotne to tu zase. Tvarite sa ako keby tu niekdo schvaloval sexualne vydieranie alebo zneuzivanie. Je ine ked sa nechce lebo ju nieco boli alebo sa jej muz hnusi a ine ked sa jej nechce lebo zrovna nema tip top oholene nohy alebo nezhodila vsetko po porode. Tak isto na konci moze byt rada ze z nej konecne zliezol alebo moze byt spokojna a uspokojena.
Po porode sa u zeny vela veci zmeni a moze trvat kym najdu spolocnu suhru ale su par a aj sex k tomu patri. Striktne odmietanie nikomu neprispeje.
@zoro9836 nie je 🙂 to ze ti o tom porozpravam, neznamena, ze to dokazes pochopit, pokial si si ten pocit neprezil.
Ja mam tiez mamu, a aj ked mi pomohla vzdy, ked to bolo nutne, este pracuje. A nebude mi predsa vstavat k detom, aby som sa ja zregenerovala a mohla sexovat😄 v kazdom pripade iba reagujem na tvoje prispevky, my uz sme fazu nechutenstva prekonali, ale kedze to mam odzite, mam pocit, ze sa k tomu viem vyjadrit s vacsim pochopenim
@jj298 mas pravdu, maju k nemu vstavat rodicia. Mij manzel nie je pre syna cudzi ujo a boli casy, ked k nemu aj on vstaval. Teraz to uz robim len ja, ale nebudeme si klamat, ten deficit spanku je velky
@ropucha6 ano otec je pre neho do isteho veku cudzi ujo. Nastuduj si nieco o neuropsychologickom vyvoji dietata. Mas pocit ze batola rozumie tomu ze kto je otec a aku ma rolu? Moze poznat jeho hlas z bruska a moze na nejo reagovat lepsie ako na tetu z tretieho kolena ale v takom malom veku je pre dieta prvorada a najvasia istota matka. Hovorime tu o babatku nie o trojrocnych detoch. Mysli si co chces ale touto “problematikou” som sa vela zaoberala.
@jj298 ale cela tato debata vznikla z plnych vajec. Samozrejme v drvivej vacsine pripadov vstavaju k babatkam mamy. A preto su tie mamy tak vycerpane, ze casto nemaju na sex ani pomyslenie.
Ina vec je ta, ze po nakrmeni takwhoto babatka ho kludne moze cicikat otec, kym matka bude oddychovat
@majlo1234 ano vstavaju lebo chlapi nevedia kojit a vacsinou to babatko hlada a potrebuje mamu. Nejde len o to ze podrzat flasku a vymenit plienku. Ano to moze aj chlap ale je spokojnejsie ked citi mamu.
Mama doma babatko.. v tyzdni vstavam v noci ja ab sa manzel vyspal do prace, cez vikend on aby som si oddychla. Robi presne to iste s nim co ja ale mne zaspi do 5 min a jemu do 15. Ano manzel ho moze cicikat ale naco budu nevyspati obaja? Otec moze uspavat cez den aby si maminka mohla oddychnut. Je to o kompromisoch. Mama to bude mat vzdy tazsie bez ohladu na to ako velmi jej ocko bude pomahat.
@zoro9836 v tomto state je uz beznou zakonnou praxou materska pre otca, moze si ju uplatnit a moze sa starat o dieta sam, mozu sa starat spolocne. V tomto uz nie je ziadna diskriminacia, treba len vyuzit co zakon umoznuje a nevyhovarat sa.
Na druhej strane babky nemaju povinnost pomahat, je to iba a len ich dobra vola. Ak chcu pomozu, ak nechcu nemusia a nikto im to vycitat nemoze, dokonca si nemoze ani taku pomoc narokovat. Na to aby dieta bolo zaopatrene vo vsetkych smeroch su rodicia, je to ich povinnost a zodpovednost. Obidvoch rovnakym dielom, jedina vynimka v tomto je dojcenie, pretoze muzi na to nie su stavani, ale vsetky ostatne cinnosti zvladaju aj muzi, vsetci maju na to fyzicke predpoklady, ze niektori mentalne na toto nedozreli, to je uz druha vec.
@jj298 co je otec pre dieta zavisi iba a len od toho ako sa k tomu postavi. Ak si mysli, ze jeho uloha zacala splodenim a pokracovanie je uz len v noseni vyplaty, tak bude pre neho cudzi ujo nielen v babatkovskom veku, ale uz dozivotne bude hrat len druhe husle, a je to jeho vina. Ak sa podiela na starostlivosti od sameho zaciatku, tak otec pre neho cudzi ujo nie je, jeho naruc je to iste ako naruc matky, jeho hlas je presne to iste ako hlas matky, jeho ruky su ta istota, o ktoru sa moze opriet rovnako ako o ruky matky.
@viestta prepac ale nesuhlasim..naozaj hovorim len o babatkovskom obdobi. Otec nikdy matku nenahradi aj keby travil s dietatkom 24 hidin denne. Su o tom studie aj mnoho podcastov kde sa tomu venovali neuropsychologovia. Samozrejme ze uloha otca nesmierne dolezita vo vyvoji dietata ale az neskor. Takmer do troch rokov je to pre neho taka ista osoba ako napr pani ucitelka v jasliach…matka ma specificke miesto v jeho potrebach a nikto ju v tomto obdobi nenahradi. Otca ano.
@zoro9836 takze najprv rodova rovnost a navrhujes aby aj muzi mohli ist na rodicovska aby to bolo spravodlive a potom zrazu otocka a uz treba dbat na rodove nerovnosti, pretoze niektore veci nemame geneticky dane. Tak okrem dojcenia nenachadzam jedinu jednu cinnost okolo starostlivosti o dieta, ktorej by branila muzska geneticka vybava.

@zoro9836 Ty nevieš napísať správne ani trt! Doslova. 🤦🏻♀️😂😂😂