Odcudzenie s manželom
Ahojte, prechádzam si s manzelom pomerne zlým obdobím. Sme spolu 13 rokov, nikdy to nebol idealny vztah. Je to Dobry clovek, ale slaby partner a podla mojho nazoru aj otec. Po narodení 3 dietata vztah ochladol. Som unavena, chodim skor spávat, kedze v noci vstavam k synovi. Deti sa budia uz o 6 rano, trda zacina aj moj den a okolo 23 padám od únavy do postele, resp. posediacky zaspim na gauci. Muz mi vyčíta, ze sa s nim nerozprávam, nevenujem sa mu…vecer o 21 uz sa mi naozaj nic nechce. On si rano spi do 11. Kym ja tu lietam okolo deti. Ponocuje do 2 rano. Chcela som, aby zmenil svoj rezim, ze mame rodinu a nech zapadne do nasho režimu. Neda sa, on je nocny vták a keci okolo..robi na online projekte z domu, nie je nútený vstavat ako ja. Ja na vyber nemam..vadi mi, ze aj po veceroch pije piva. Ak sa vyskytne nejaky problem, vzdy to riesi alkoholom. Uz som z toho celého znechutená. Neviem, ci som citlivá po
Porode, ale premýšľam nad rozchodom. Mne sa v zivote vlastne nic nezmeni, cela starost o deti a domacnost je na mne. Akurat deti s nim nebudu stale v kontakte a ja ostanem sama na vsetky povinnosti. Mam pocit, ze ho uz nelubim. Neváži si, o co vswtko sa staram a stale mi nieco vyčíta..
Da sa s tym podla Vas nieco spravit, zachrániť to este?
@132sandra no zaviedla by som, ze vstali deti,musi aj on, a ty si schrupni. Akoze aj moj muz skusal take ze dlho do noci hore a rano si chcel pospat, vsak je unaveny a ja som spala dlhsie ako on (lebo som sla skor spat, kedze viem ze dieta nam vstava o 6) . Ale som mu nedovolila vyspavat, musel sa starat, alebo som si ja schrupla dlhsie.nahnevany bol, ale naucilsa chodit skor spavat, uz o 22 najneskor. Jasne ze vecer sa mu nechce spat ked rano vstava neskoro a zas rano sa mu nechce vstat ked chodi spavat neskoro-zacarovany kruh toto, a musi prekonat par dni kedy bude vstavat rano o 6tej aby bol vecer spravne unaveny.
Len mpj muz bolvecer s detmi kym sli spat, ze ja somsi robila veci a on sa venoval, a uspal a potom smemali cas na seba a ja som.mohla.ist skor spat.
@132sandra aspon cez vikend sa neda dohodnut, ze jeden den si pospis? My sme sa s manzelom takto striedali. A cez pracovny tyzden vstal casto s dcerou on a este ma nechal trochu pospat. On ma mensiu potrebu spanku ako ja… s manelom sa treba dohodnut, ze padas na hubu. Ak tvoj robi z domu, co mu brani 2x cez tyzden vstat s detmi? Na vztahu treba pracovat, ale nie tak, ze sa obetuje a ustupi iba zena.
@simsalabim viem ze treba pracovat. Tiez nam pocit, ze ja vo vsetkom ústupim na moj úkor. K detom nevstal asi nikdy, dohodnut sa s nim da tazko, stale dokola toe iste vyhovorky. Mam pocit ze v tomto zväzku nie sme rovnocenní partneri.
@evica17 s tym režimom viem ze to je tazke, snažila som sa, vysvetľovala, ze par dni musi vstat, prirodzene pride vecer únava a ze musi ist spat a nie cumiet do tv, ci mobilu. Ked sa narodilo 3. vstával chvilu do skolky s dcerou. Ale aj to som ja vstala, prichystala ju. On sa len obliekol a vzal ju. Potom mal covid, rezim padol, zacal sa lutovat, aky je po chorobe unaveny a tak zas vyspava do 11. Ja sa trepem do skolky bud s 3 detmi, alebo najmladšie necham doma, ked spi, vedla neho na posteli.
@132sandra nikdy vzťah nebol ideálny, ale máš s tým mužom tri deti, to mi nejako nesedí. Si večer ustatá, čo nie je divné pri troch deťoch, ale rozhodla si sa sama mať tretie dieťa, už to možno mohlo byť ináč, keby si večery trávila s ním a neodpadla unavená do postele. K deťom nevstal nikdy, prečo si myslíš, že by to teraz menil? Premýšľaš nad rozchodom, čo tým získaš? Budeš na deti stále sama. S deťmi sa hrá? Zaujíma sa o ne? Deti s ním majú aký vzťah? Pochybujem, že by začal zrazu vstávať ráno s deťmi, že by prebral časť starostlivosti o domácnosť, keď to nerobil doteraz. Uber zo starostlivosti o neho, aby si nebola taká unavená, možno keď najmenšie dieťa odrastie, keď budú staršie samostatnejšie, budete mať viac času jeden na druhého, je malilinká šanca, že bude lepšie, ale skutočne malilinká
@veronika4495 toez ked si niekedy predstavim ako ofrfle to, co mu poviem,
Aby spravil. Spravim to radsej sama 😃
@elizabet173 niektorí partneri to maju vo vzťahoch ľahšie, my sme museli hladat kompromisy casto a stale ich robime. Nie sme si sudení podla mna, ale rozhodli sme sa, ze budeme spolu, ze sa mame rady. Jasne ine to bolo, ked sme mali 20 a bez povinnosti a po 30 s 3 detmi. Mozno mam nejake blbe obdobie, asi je to aj nočným vstávanim k synovi. Predpokldam ze od pol roka prespí celu noc a bude to lepsie, aj ked bude teplejšie. K detom je dobry, chodime spolu casto na prechadzky, výlety. Deti ho zbožňujú, ked ma volno, sme spolu aj s detmi.
@132sandra pozri sa, povedz mu, že rozmyšlaš nad rozvodom alebo nejake tlačivo nechaj na jeho stole " na podpis" a to bude taka šokova terapia prenho, , že aj zabudne, že je unaveny..možno sa preberie
@132sandra keď na to všetko prídu ženy, keď už majú kopec detí
Zmeni sa jedine nieco ak on bude chciet. Treba aby ho nieco prefackalo. Skus mu ozaj o tom rozvode povedat, ze uvazujes nad tym, ze si uz vycerpana, ze si na vsetko sama, ze sice ho mas, ale pomoc ziadna. A bud ho to preberie alebo nie a aspon bude vediet co dalej.

Pokial on nechce, ťažko moja. Ale držím ti palce. Dospelý chlap, ktorý ma deti by už nemal piť a už nie toľko.