icon

Orgazmus - rarita alebo nevyhnutná súčasť vzťahu

19. feb 2022

Dobrý deň, pýtam sa anonymne, preto nečakám odpovede ako to máte doma vy, respektíve nič súkromné, len v teoretickej rovine ČO BY STE ROBILI BYŤ MNOU.

Mám úžasného partnera a som celkovo spokojná, len v tej oblasti sexu som po minulých traumách (násilie) opatrná a nie dosť dobre komunikujem o tejto téme s partnerom, vlastne osobne s nikým. Minulé vzťahy ma naučili, že ženský orgazmus je niečo raritné a ani jeden priateľ sa mi v tomto nevenoval. No chcela by som čosi také zažiť. NIE SOM žena, čo ťažko dosahuje klitorálny orgazmus (masturbáciou kľudne aj za minútu), len to neviem ako aplikovať do vzťahu. Partnerovi sa orál hnusí a ja to rešpektujem, nenútim ho. Rukou to nevie ani po názornej ukážke tak, ako si to robím ja, trvá to dlho (nikdy som sa pri ňom neurobila), potom to vzdá, že ho ruka bolí. Chápem. Pri sexe si to sama robiť neviem, vyrušuje ma sústrediť sa aj na neho aj na seba a výsledok žiadny. Tak sem tam si to dorobím, keď zaspí alebo nechám tak. Myslela som, že je to normálne vo vzťahu, ale nezažila som to. Potom som čítala vetu, že každý človek je zodpovedný sám sa svoj vlastný orgazmus a že nemám mať od druhého očakávania. Mrzí ma to, no nie je to dôvod na zahodenie vzťahu. Hračky nechce pri sexe, aj keď by to možno pomohlo a aby som si nejako sama o neho trela nechce, že ho to páli na druhý deň. Nejak sa nesnaží, ale inak som spokojná so samotným sexom, je úžasný.

Neviem malo by to byť samozrejmé alebo je to normálne, len ja som náročná? Ďakujem za rozumné odpovede. Naozaj nemusíte písať v súkromnej rovine, skôr postrehy a názory všeobecne.

Strana
z14
autor
21. feb 2022

@yoxinka takto to napísať to znie akoby som spala hocikedy s hocikým.. Išlo o chlapcov ktorí boli so mnou momentálne vo vzťahu kde je normálne mať spolu sex - ci rýchly ci pomaly.. Ze proste neboli na romantiku s tým ja neurobím nič. Snažím sa zo seba dávať len to co by som rada bola aj dostala spätne. Pozornosť záujem nehu ochotu snahu.. Bohužiaľ nech robím čo robím nie každému je to dosť dobre. Ak tento vzťah nevyjde už ďalej skúšať nebudem možno nie každý je stvorený na rodinný život a skvelý sexuálny život. Možno som sa úplne minula toho pre čo som bola stvorená a moje poslanie je pravdepodobne inde. Pracujem na sebe a môžem sa zmeniť ale aj to chce čas. Myslím si ze už aj tak som najlepšia verzia seba aká som kedy bola.. Fakt neviem

ibrunova
21. feb 2022

Prosím ťa, už to konečne pochop. Chyba nie je v tebe, nemáš sa prečo meniť. Máš tu 200 príspevkov a stále si melieš svoje o tom, čo by si mala ešte urobiť. Spamätaj sa konečne!

yoxinka
21. feb 2022

@autorka Ešte raz si pomaly prečítaj, čo som napísala. Tam nie je ani len naznačené, že spávaš hocikedy s hocikým, to tam zase vidíš len ty, ja absolútne nič také netvrdím.

brembo
21. feb 2022

Mala by si si lepšie vyberať chlapov,lebo keď si pekná,tak z 90% sa na teba ako prvý nalepia nadržaný zmrdi,ktorým ide len o sex a su mimoriadne zbehly v tom,ako obalamutiť ženu.
Napísala ti,aby si si uvedomila,že aká výnimočná žena si,len si to nepripúšťaš.

nevenka
21. feb 2022

@brembo jaaaaj, vadiii, ahaaa... ja sa uz stracam....pardooon 🙈

nevenka
21. feb 2022

@brembo pocuj, ale aj ja som, hlavne v polke cyklu, mojmu to nevadi, praveze patri k tym 99,99%-tam, ale...nikdy to nie je bez predohry, to co ma akoze byt? Ved pri 3 detoch naozaj sa nebavkame vzdy 2 hodiny, ale daco sa patri na zaciatok. A potom znova, ked mam dojciacu pauzu, proste si odskocim nakojit najmladsie mlada a potom znova take cosi ako predohra, len skratena verzia...nie toto, co predvadza autorkin "chlap"...😳

zdenkastanka
21. feb 2022

@nevenka ano, cca v polke cyklu byva ovulka cize je to prostredie prirodzene vlhkejsie😄😄
A presne, my sice s 2 kusmi detí a tiez sa teda neda 2 hodiny milovat ale bez predohry nikdy😂😂😂

karolinakr
21. feb 2022

"Skrátená verzia predohry! 🙂 to dajú do príručiek

brembo
22. feb 2022

@karolinakr ha dobrá odpoveď,šikovne si sa vyhla odpovedi.😀

brembo
22. feb 2022

@nevenka v pohode.

brembo
22. feb 2022

@nevenka tak ten jej nemá absolútne žiadnu predohru. Na neho je absolútne škoda sa vyjadrovať. Autorka má žiaľ o čom premýšľať.

nevenka
22. feb 2022
nevenka
22. feb 2022

@brembo ved prave, je tu 14 stran roznych odpovedi a naozaj taka diskusia, ze kazdy sa snazil, ako vedel, pomoct, vysvetlit, nikto sa nevysmieva, naozaj, autorka sympaticka...
Ja mam mozno este taku "vyhradu" voci autorke, ale nic to nemeni na fakte, ze ten muz je uplne od veci.
Ona sa upla na orgazmus ako na metu, ako na gymnasticky vrchol celeho snazenia. Ale podla mna sex nema byt o technickom zvladnuti, o vykone. Ten orgazmus ma prist akosi automaticky, ako naplnenie vzajomnej tuzby potesit jeden druheho. Ona ho ma ako prostriedok, liek, nastroj pre to, aby ju nebolela hlava. Ale toto ona nezmeni pri tomto partnerovi. Lebo ona sa uz viac snazit ani nema, proste nie. Chyba je na jeho strane. Ona potrebuje od chlapa zazit uplne iny rozmer, az potom pochopi, o com tocime. Je mi smutno.
Neviem, ci som to vyjadrila spravne, aby to bolo spravne pochopene, nevycitam jej to. Niekedy clovek potrebuje vypustit ten pretlak a na to ai staci aj sam, ale milovanie je nieco ine ako toto. Hoci pri kazdom moze byt orgazmus, je to ine. Za mna, neda sa dlhodobo takto fungovat, ako autorka ☹

muzik
22. feb 2022

Autorka, píšem ti to ako muž a manžel. Ty si taká sympatická mladá žena. Fakt prestaň hľadať chybu v sebe, lebo tam nie je. Zaslúžiš si milujúceho muža, ktorý ťa bude chcieť potešiť z lásky a bude sa snažiť uspokojiť tvoje potreby. A keď toto zažiješ, potom naozaj zistíš, čo je úprimná a nesebecká láska. 🙂

oblecenie99
22. feb 2022

Ja vlastne ani nechápem, ako to celé vyzerá, a to podľa môjho názoru sa predohra niekedy strašne precenuje 😅 plus kto ako vykladá co sa považuje za predohru.. Ale naozaj prakticky si neviem predstaviť ten "začiatok", že akože NIC? žiadny dotyk, lebo bolesť v ruke a vlhkosť, nebodaj ústami (lebo to je fuj), ani trenie lebo štípe to,iba rovno na vec? Ja som o takom chlapovi ani len nepočula, naozaj nie. Ja by som aj pochopila, že je to pre neho menej príjemné ci otravné, ale ani sa nepremôže, neprekoná sa aspoň niekedy?

brembo
22. feb 2022

Normálny muž to,že si bola zneužitá neberie ako prekážku alebo menejcennosť. Len nevie,ako k tebe pristupovať,tak sa snaží byť opatrný a jemný.

brembo
22. feb 2022

@nevenka úplne súhlasím. Autorka má o čom premýšľať a je smtné,že tak sympatická a zlatá žena si čím všetkým už v živote prešla a i napriek tomu,nie je zahorklá a smutná ale bojuje ďalej a nevzdáva to. Žial šťastie na mužov tiež nemala a je mi jej ľúto. Keby sa jej akože priateľ aspoň snažil,ale on vobec nemá ani najmenšiu snahu jej pomocť. Podľa mňa ju len zneužíva. Keby ju miloval,tak by sa snažil splniť každé jej želanie. Ale vobec žiadna snaha,vôbec nič.

tafita
22. feb 2022

@yoxinka tlieskam!!!! Presne toto som chcela napisat. Presne!!!!

tafita
22. feb 2022

@yoxinka a ona to nepochopila. 😭😭😭
@autorka, ona to v ziadnom pripade nemyslela, ze si slapka. V skratke.... mas nizku sebahodnotu, chlapi vedia, ze si k tebe mozu dovolit hocico, ze si ten ich anjel, ktory im vsetko splni a nic za to nechce. A ked aj chce, nedupne, ale necha so sebou zametat. Nebolo to myslene v zlom!
Nemas stastie na chlapov, lebo samu seba si nevazis a to aj vyzarujes.

zdenkastanka
22. feb 2022

@nevenka ano,ma tu 14 strán opacnych nazor na jej "chlapa" ako ho ona vidi ale stale ho bude obhajovať.... a x tem na celom mk ze z dlhodobeho hladiska neexistuje aby bol vo vzťahu zly sex.ze casom to jednoducho bude problém .ja som tym len chcela povedat ze s tymto sebcom len zbytocne straca cas.. ktory jej zial uz nikto nevrati.

brembo
22. feb 2022

@zdenkastanka presne tak. Zbytočne s ním stráca čas,ktorý mohla venovať sebe,alebo normálnemu mužovi. Ale čo už,keď ho miluje.

karolinakr
22. feb 2022

@brembo keby si bol čo k čomu, tak jej názorne ukážeš, ako to treba robiť 🙂

brembo
22. feb 2022

@karolinakr prvú časť textu som nepochopil. Druhú áno,ale to by sa mal on naučiť,ale čo už,keď to nechce vedieť.

tanita007
22. feb 2022

Ahoj,v prvom rade..Hovorí ti niečo slovo sebeláska a úcta k sebe samej????Podla toho čo tu píšeš mi príde,že si vôbec nevážiš samu seba ako človeka .Máš síce naštudované vela kníh ohladom sexu ale skôr by som najskôr vyriešila svoje staré zranenia a bloky ktoré v sebe nosíš.Obaja máte vela blokov a tam je hlavný problém.Podstatné je si veci vykomunikovať,dôvera je základ....Ked toto neviete z očí do očí, napíšte si listy napríklad.Tam napíš všetko čo ťa na partnerovi trápi a nevieš mu to povedať priamo.Alebo priprav večeru,sviečky, víno a možno sa vám jazyk po tom víne rozviaže,uvolníte sa a konečne úprimne porozprávate. a prídete na koreň problémov....Lebo to čo vy praktizujete je len čistý sex,nie je to o milovaní ,hlavne zo strany tvojho partnera určite nie.....3-4x denne bez predohry len tak daj a podrž.Ufff.Tvoja duša musí neskutočne nariekať....Ešte ma napadlo,aké mal partner detstvo,aký vzor v rodine?otcovi?Mal jeho otec úctu k mame?Všetko je v prvom rade o komunikácii -teraz nemyslím sex ale tie bloky čo máte a máte ich teda požehnane. ked nebudete k sebe úprimní,môžeš to celé zabaliť .

brembo
22. feb 2022

ja si myslím,že autorka sa cíti menejcenná kvoli svojej minulosti,kvoli zneužitiu.
Autorka ver mi,nemáš sa za čo hambit a pre normálneho muža je to signál,aby bol k tebe jemnejší a chápavejší. žiadny normálny muž ta za to nebude sudit a ani v jeho očiach tvoja atraktivita neklesne.
Si zlaté skromné citlivé a sympatické dievča s velmy malími nárokmi,tak sa nepovažuj za menejcennu. Práve naopak. Váž si to,lebo máš vela vlastností,ktoré ta posuvaju velmy vysoko.❤

brembo
24. feb 2022

autorka všetko mu povedz rovno,všetko čo ta trápi. žiadne okluky nepoužívaj,ked mu všetko povieš uplne rovno,tak ked aspon minimálne chce,tak to pochopí. Tiež mu povedz,čo chceš ty. Ked z jeho strany nebude žiadna snaha,jeho láska k tebe je hraná,lebo ked ta miluje,tak sa ti snaží vo všetkom víst v ustrety.

zdenkastanka
7. mar 2022

Autorka ahoj... no co ,ako sa to vyvija?uz spolu byvate?

koticka
8. mar 2022

Autorka aj ja som na Teba myslela pár dní dozadu, ako sa máš ? Porozprávali ste sa s partnerom ?

Strana
z14