Orgazmus - rarita alebo nevyhnutná súčasť vzťahu
Dobrý deň, pýtam sa anonymne, preto nečakám odpovede ako to máte doma vy, respektíve nič súkromné, len v teoretickej rovine ČO BY STE ROBILI BYŤ MNOU.
Mám úžasného partnera a som celkovo spokojná, len v tej oblasti sexu som po minulých traumách (násilie) opatrná a nie dosť dobre komunikujem o tejto téme s partnerom, vlastne osobne s nikým. Minulé vzťahy ma naučili, že ženský orgazmus je niečo raritné a ani jeden priateľ sa mi v tomto nevenoval. No chcela by som čosi také zažiť. NIE SOM žena, čo ťažko dosahuje klitorálny orgazmus (masturbáciou kľudne aj za minútu), len to neviem ako aplikovať do vzťahu. Partnerovi sa orál hnusí a ja to rešpektujem, nenútim ho. Rukou to nevie ani po názornej ukážke tak, ako si to robím ja, trvá to dlho (nikdy som sa pri ňom neurobila), potom to vzdá, že ho ruka bolí. Chápem. Pri sexe si to sama robiť neviem, vyrušuje ma sústrediť sa aj na neho aj na seba a výsledok žiadny. Tak sem tam si to dorobím, keď zaspí alebo nechám tak. Myslela som, že je to normálne vo vzťahu, ale nezažila som to. Potom som čítala vetu, že každý človek je zodpovedný sám sa svoj vlastný orgazmus a že nemám mať od druhého očakávania. Mrzí ma to, no nie je to dôvod na zahodenie vzťahu. Hračky nechce pri sexe, aj keď by to možno pomohlo a aby som si nejako sama o neho trela nechce, že ho to páli na druhý deň. Nejak sa nesnaží, ale inak som spokojná so samotným sexom, je úžasný.
Neviem malo by to byť samozrejmé alebo je to normálne, len ja som náročná? Ďakujem za rozumné odpovede. Naozaj nemusíte písať v súkromnej rovine, skôr postrehy a názory všeobecne.
Prepáč toto sa neupravi pokiaľ nebude on chcieť a snažiť sa. Ja som mala viac dobrých, úžasných, milých chlapov ale v sexe to nefungovalo a časom bohužiaľ chceš aby si sa "zrelaxovala" aby si nemusela riešiť takto to mam urobiť alebo takto....A ani som netušila ako veľmi sa vie človek spojiť s druhým bez námahy a silenia. (ďakujem Bohu za môjho manžela, pre neho som najprv ja až potom on) V živote dôjdu ťažsie obdobia ako je sex.. Pri sexe mate byt jeden druhému oporou a nie to vzdať pre malichernosti. (boli ma ruka..)
Píšeš, že sex pre teba nie je až taký dôležitý … ono je to tak, že ak sex funguje, je to 30% vzťahu, ak nefunguje, je to 90% vzťahu. Časom to riešiť začneš. Lebo mať zdravého chlapa a robiť sa sama vedľa neho v posteli, keď on zaspí … to bude časom veľmi frustrujúce. Píšeš, že sex nie je dôležitý, ale každy večer potrebuješ orgazmus 🤷♀️, tak sa rozhodni. Môj chlap, keď sa mu ako nechcelo sexovať, vždy ma uspokojil, hociako. Povedal, “veď ako by som ťa tak mohol nechať”. Opačne to u nás funguje tiež. Teraz si preňho kosť, ale čo po tehotenstvách, pôrodoch … celý ten váš vzťah je nejaký divný, chýba tomu hĺbka alebo čo … a adakvátne tomu vyzerá aj sex. Pre neho si len nástroj uspokojenia. Žiadne terno, teda …
Tak ja sa ani nečudujem,že ho každá podviedla,keď mala s ním to,čo ty. Jemu je úplne ukradnuté,či sa urobíš,pre neho je dôležité,aby on bol. Tak najbližšie si to urob hneď,ako skončí a či sa mu bude páčiť alebo nie,nejakú hračku si kúp. A urob si to s ňou uplne v pohode pred ním,než niečo bude chcieť. Pekne ho nauč,že najprv ty a potom on. Keď sa ti to nepodarí,tak bude bez. Jemu sa asi tvoja pipinka hnusí. Keď ho nenaučíš že najprv ty a potom on,tak tu budeš písať do svojej 70-tky. Pobedz mu,že buď sa bude snažiť,alebo nebude mať nič. A nejakú hračku si kúp,keď je lenivý sebecký mľandrák. Nech si ho leští sám,keď ti nechce dopriať. Musíš ho naučiť,že i ty z toho niečo chceš mať. Keď sa ani nebude snažiť,tak bude skrátka bez sexu. To ho naučí,že y ty si tam a ty by si z toho niečo chcela mať. Budeš to musieť riešiť radikálne,či sa mu bude hračka páčiť,či nie jeho problém!
Myslim ze spolocne byvanie to len zhorsi... a ty z toho budes viac a viac frustrovana.on ako milujuci partner ako píšeš si zrejme ani nic nevsimne, alebo mu bude jedno .. a stratis dalsi cas, roky ktore si mohla prezit omnoho lepsie...
Z toho čo píšeš mi prídete obaja ako takí roboti. A idete podľa nejakého vzorca (kúpeľ sviečky, pradielko taká poloha teraz taká, teraz sa naklonim dopredu, teraz dozadu....)
Zrejme medzi vami chyba chémia. Veď po roku spolu by ste ešte mali byť úplne mimo zo seba a nie že panko toto nechce tamto nechce a je mu úplne jedno že ty si bez orgazmu.
Ja si k môjmu len ľahnem, pritulim sa zboku, on má objíme a už viem že to bude super 🙂. Jednoducho nemusím sa v hlave štelovat že teraz musím toto urobiť potom toto. Ideme na to spontánne a vlastne pri sexe myslím iba na seba, pretože viem, že aj on to tak chce.
Držím vám palce, ale z toho čo píšeš sa veľmi nečudujem prečo bol tvoj partner toľkokrát vymenený.
Podvadzali ho?no 3x hadajme ze preco 🤦🏼♀️🤦🏼♀️nie som zastanca nevery , to vobec, skor za uprimny rozhovor a snahu nieco zmenit... zjavne bol aj k ex sebecky a hladel len na seba..
@yoxinka no orgazmus potrebujem ako uvoľnenie a nemusí byť zo sexu. Kľudne rukou stačí. Len ani to nemám. A už keď mám sex tiež z toho niečo túžim mat nie robiť to len ako prázdnu činnosť co ma možno baví ale neprináša mi ani len to uvoľnenie.
@brembo hračky mám 4 a on vie ze sa hrám každý večer keď sme od seba 😃 netajím sa tým pred ním no berie to ze je to už cez ci som taká nadržaná. Ale to nejde o nadržanost väčšinou nie som ale mam diagnózu kde orgazmus pomáha uľaviť od bolesti a tým skôr zaspím. Proste úplnú relax. Jeden by mi k šťastiu stačil od neho. Ani nemusí každý deň. 🙏
@aurora33 chémia tam je len to nedôjde ďalej než ku krásnym pocitom z mojej strany. Necítim ze som nadržaná alebo ze sa k vrcholu co i len blížim. Žiaľ bezkontaktny orgazmus neviem dosiahnuť 😃
Bejbe … tu neviem či Ti niečo pomôže, ak to máš takto že zdravotne potrebuješ orgazmus a on neni schopný sa Ti povenovať … ja mám často gyn problémy a môj sa každý deň pýta aspoň prštek nechceš ? Lebo chce mi dopriať a pritom sám nechce aby som sa mu venovala. To je fakt … no mne to hlava neberie. A čo keď budete mať dieťa ty na neho čas nebudeš mať kto sa mu potom bude venovať 2 hodiny počas filmu ?
@oblecenie99 no môj ex s ktorým som bola 6 rokov netušil ze žena môže orgazmus mat ten sa nesnažil vôbec. Ani predohra za tie roky ani raz. 🤷♀️ Ale ten sa nestaral o mňa vôbec po žiadnej stránke nie len v sexe. Žiadna hĺbka chémia ja ani neviem ci som ho vôbec ľúbila to bolo cele zlé. Druhý ex síce krátky vzťah a hlboký v žiadnom prípade nedal mi nič duševné a hlboké ale orgazmus zakaždým 2x 😩 toto ma rozčuľuje ze chlap hovado a záleží mu na orgazme a na druhej strane CHLAP zlatíčko a ma to u prdele.. Holt asi nemôžeme mať všetko. Ale ako žiarli keď mu napíšem ze si to idem rozdať s kamarátom (dildo/vibrator) 😂
@koticka no som silná migrenicka a ten tlak a napätie potrebujem uvoľniť keďže mi žiadne lieky nezaberajú :( nasla som tento jediný spôsob co už. No máš poklad doma 🙂
Tak hľadaj ďalšieho chlapa. Lebo toto už akože naskutku nechápem, že žiarli na vibrátor, ale sám nie je ochotný ťa uspokojiť.
@aurora33 veru az teraz mi doplo... su spolu rok (co fakt by sa nemali od seba odtrhnut) a chlap robi drahoty ze toto nechce tamto nechce akoby boli manzelia 20 rokov.a bral ju ako samozrejmost.ze ved naco by som jej to urobil takto, naco by som sa snažil,naco by som ju POCUVAL ze jej to so mnou nevyhovuje, hlavne ze mne je super... ako ked niekto vyhlasi "ze uz som vydata mozem priberat".. spolocnym zdielanim domacnosti sa jej mozno viac otvoria oci.a bude nachadzat chyby..
A v neposlednom rade mam taky pocit z autorky ze ani na tom vsetko nechce nic riesit a menit... kedze si ho stale tak zastava...
Tak v tom čo píšeš ja teda chémiu nevidím, skôr tvoju snahu a jeho neochotu. Ale držím palce, nech sa chlapec preberie 🙂
@yoxinka všeobecne v tomto nemám šťastie 🤞 😀
@zdenkastanka chcela by som zmeniť svoje vnímanie a svoje pocity keďže druhého meniť nemôžem. Respektíve nejako v ňom vzbudiť túžbu aby aj on sa mal k činu. Nie ze zastávam si ho ale snažím sa vnímať aj jeho prevyšujúce klady a to co najviac objektívne
@aurora33 už ako bude no. Vždy sa toho dá ešte veľa skúsiť co možno klapne
Vieš čo, ja osobne si myslím, že keď spolu začnete bývat, tak sa konečne preberieš a časom zistíš, že je v bežnom každodennom spoločnom živote presne taký, ako v sexe. Do seba zahľadený sebec. Ľahko sa tvorí aura dokonalosti, keď s človekom nie si 24/7. Lebo keď chlap si nechá 2hodiny!!! robiť dobre a nechá ženu tak, keď sa nespraví do 5minút a nechce s tým robiť NiČ, tak to by mi všetky kontrolky blikali. A k tomu aký je úžasný … je toho každý deň plný modrýkoň, chlap bol úžasný a potom keď boli manželstvá a deti, tak zrazu až taký úžasný nebol. Lebo keď vtáčka lapajú … vieš ako je to 🤷♀️A k tomu skúšaniu … blbé je, že len ty chceš skúšať. On povie, že toto nie, hento nie, tamto nie a všetky tie skúšania sú len také kozmetické blbosti (ruže, kvety, sviečky), prípadne zmena polohy … pričom ja neviem, či existuje poloha, pri ktorej, keď ho chlap do teba strčí, nespraví sa. Proste. celé je to o tom, že na teba kašle a on má z toho vždy niečo … ale ty si spoko, lebo skúšate …
Tak ale treba to na rovinu s nim prebrat, ze ta to trapi.a mal by sa viac posnazit... ja neviem, toto som nastastie nikdy nemusela riesit, popripade mu dat nejake ultimatum lebo inak sa budes len utapat v nestastnom vztahu v tomto smere... a budete zit ako spolubyvajuci .chlapom treba na rovinu priamo povedat co nas zeny trapi, nie naznačovať a ze maju prist na to sami.
A co je ten tvoj chlap dreveny? Vsak ked sa zena vrti a hlasno vzdycha, vtedy váčšinou muž pridá, lebo vidí, že to ide dobre a nie že nezaujem.Este som nemala chlapa čo by nereagoval.Ty sa snaziš hladat tie vyhody nevyhody plusy a minusy vo vztahu - vies, okrem toho, ze je postelne drevo je aj možnost, že nie je z teba až taky paf, mozno ho az tak telesne nepritahujes alebo mu nestojis za to, aby sa namahal .A ako moze ziarlit na hracky? Naco si pytaš dovolenie, ked on nechce, čo je jeho do toho, čo ty robiš pod perinou..No urcite by som sa chlapa pytala, ci smiem pouzit vibrator haha
Tak takto. Buď k sebe úprimná a vnímaj veci realisticky. Človek, s ktorým sa chystáš stráviť zvyšok života, je egoista. A ty máš kvalitne znížené sebavedomie a nevnímanie vlastnej hodnoty, keď to nevidíš. Už z názvu tvojej diskusie to srší. Myslím to v dobrom, ale je to tak. Nie, orgazmus nie je rarita, pokiaľ na to nie je objektívny dôvod aby to bolo inak, je to normálna súčasť vzťahu a sexuality. Čo sa týka toho, čo ty v tejto oblasti od partnera vyžaduješ, uvedom si, že to nie je nič nadštandardné, ani náročné, nechceš od neho nijaké špeciality, len obyčajnú obojstrannú rozkoš a spokojnosť. Nie, sklamem ťa, nezmení sa to keď spolu budete žiť, k lepšiemu určite nie, keď sa to nezmenilo teraz prvý rok, keď ste nadupaní zamilovanými hormónmi. Je to egoista, pokiaľ by mu na tebe skutočne záležalo a mal by ťa bezpodmienečne rád, tak by ti v tejto oblasti chcel zniesť aj modré z neba, toto je práveže oblasť v ktorej sa muži radi realizujú a radi robia svoje partnerky šťastnými a prejavujú im svoju lásku, keďže im je prirodzene tá telesná stránka blízka. Ty v ňom nemáš čo sa snažiť vzbudzovať vášeň. Po roku vzťahu??? 😀 Teraz by mal byť plný vášne a túžby po tebe úplne prirodzene ... pokiaľ by cítil skutočnú lásku. Ale je zameraný len na seba a aj toto mohol byť dôvod jeho ohrnutia v predchádzajúcich vzťahoch, čomu sa vôbec nečudujem a on sa, chúďatko, cíti pre tú potupu jeho ega zle. Takže takto. Jediná chyba, s ktorou môžeš a mala by si niečo robiť, je aktuálne v tebe. On je aký je, vysvetlila si mu, ukázala, dala mu priestor, iný v tomto nebude, ty máš svoje potreby a nie je správne to riešiť sama a brať naňho ohľad, nie je dôvod. Uvedom si svoju hodnotu, svoje potreby a zváž, či nemáš vďaka nesprávnym partnerom v predchádzajúcich vzťahoch skreslený pohľad na seba, sexuálny život v partnerstve a aj na výber partnera.
@yoxinka sama som zvedavá co bude ďalej v tomto. Okrem toho vidím ze sa snaží ze chce so mnou byť postavil sa aj rodine co so mnou nesúhlasili bojoval za nás.. Možno je to jeho osobný blok cez ktorý nejak musí prejsť. Neviem ako sa ho spýtať kde je vlastne problém ci je fakt vždy príliš unavený alebo nemá záujem ze ci ho to všeobecne nebaví alebo je to mnou. Hygienu dodržujem (nesmrdim nemám výtoky okrem tých prirodzených som úplne zdravá flóra je tiež prirodzená) je pravda ze som viac vlhká než bežná žena ale je to bez zápachu a dosť to pomáha pri.sexe hneď som. Dole. Pripravená na vec. Možno ci ho neodradza toto práve..
Ahoj, počuvaj a nemôže to byť aj tým, že si robíš každý deň? Skús si to pár dní nerobiť, a možno budeš potom taká natešená, že ti bude stačiť aj to, čo ti urobí on… skús si to otočiť, keby pišeš, že tvoj chlap sa nevie pri tebe urobiť, ale robí si to každý deň sám, tak by si to ako brala?
@u2jana no potrebujem to pre lepší spánok 😅 prioritne to robím kvôli tomu. Niekedy 2 3 dní dám ale to mi aj hlava ide puknut. Skúsiť to môžem možno naozaj bude každý dotyk viac rajcovny
@karolinakr nepýtam si dovolenie skôr mu to napíšem ako podbabrovanie ci to v ňom vzbudí túžbu súperiť s hračkou 😂 a ono nie. Pri nom som ešte hračky nepoužila keďže ich neberiem so sebou. Možno by sa pridal keby to videl osobne. Preto hovorím ze ešte sme nevyužili všetky možnosti ako to zlepšiť

Ona oblbuje rečami akási krásna.. Keď po pôrode budeš mat jazvy tak už krásna pre takého sebca nebudeš, len rýchlo utekaj od neho preč.