icon

Panická porucha po sexe: Má niekto skúsenosti?

10. jan 2025

Ahojte, chcem sa opytat, je tu niektora z Vás ktorá má panicku poruchu, ja plus aj tetaniu, a po sexe vám je nejak zle? U mňa žiaľ aj pri nejakom dynamickejsom tréningu vo fitku, aj po pohlavnom styku.. napriek tomu ze som stihla, nemám nadváhu, celý život som sportovala, odkedy som začala mať tieto problémy, už aj pri takýchto aktivitách je mi zle.. mala ste niektorá skúsenosti? Pomohli vám poprípade antidepresiva?

bursika
10. jan 2025

A tak hlavne, že ti nie je zle počas sexu... 😀

stanulienkat
10. jan 2025

Skor by ti to malo pomahat, nie? Relaxacna protidepresivna technika. 😜

s1s4
10. jan 2025

panicku poruchu treba urcite konzultovat s lekarom - musi ju diagnostikovat a nasadit vhodnu liecbu + terapie
nehovorim len tak z textu vycucane, presla som si tym
moze byt ze po nejakej "vacsej aktivite" sa dostane telo do diskomfortu a ma pocit ze bojuje o zivot - s tym skusenost nemam
urcite ale odporucam lekara - nie je to hanba, ale laska k samej sebe

autor
10. jan 2025

@stanulienkat žiaľ ono to je vtipné, ale ja mam neskutocne závraty, problémy s dýchaním, a ci to je tréning vo fitku alebo toto, veľmi mi to ničí intímny aj celkový život..Termin u lekára mam žiaľ až koncom februara

stellariaaquatica
10. jan 2025

Ahoj, tak v prvom rade koľko máš rokov? Ja mám taktiež tetaniu, som stihla a vo fitku niekedy po tréningu aj odpadnem keď to preženiem :D. Treba sa opýtať lekára, aké množstvo magnézia môžeš prijať za deň a zvýšiť si príjem. Ja napr mám 18 rokov a beriem 2 magnézia denne keď mám silnejšie symptómy, ale po fitku si vždy supnem jedno navyše (nechodim cvičiť každý deň ale dviham ťažké váhy a potom mi je niekedy ťažšie na hlavu, presne ako vravis). Po sexe som niekedy mavala to isté, overilo sa mi predtým vypiť pohár vody (alebo čaju) a taktiež potom magnézium. Tetanici maju málo magnézia a vápnika (predpokladám že podľa symptomov ty máš málo Mg, ale ak nie opráv má kľudne)čiže keď si dáš po nejakej aktivite jedno navyše nič sa ti nestane. Taktiež najviac odporúčam HROZNOVÝ CUKOR, kúpiť aj vo freshi za pár centov vyzerá to ako cukríky. Dáš si 2 po aktivite a veľa krát potom ani netreba Mg. Napríklad ja keď beham na autobus si vždy dám 2, cítim tie isté príznaky čo ty a do 20 minút som úplne oka, môže sa to javiť ako panicky atak ale to sú len stimulovane príznaky tetanie, určite na to neber Ad zabijes si pečeň liekmi. Ak chces niečo ďalšie sa opýtať kľudne mi napíš do správy alebo môžeš aj sem

torysheer
10. jan 2025

Mám tetaniu, našťastie nie p ajanické ataky, ale niekedy veľmi silné symptómy, trasenie rúk, neschopnosť písať (a to normálne píšem krasopisne)či niekedy aj sa najesť, napiť, dokonca to niekedy ovplyvňuje aj reč. A veľmi často to nastáva najmä po silnejšom orgazme. Pri tetanii chýba tzv. hormón šťastia, a asi keď sa ním ,,predavkujes" pri orgazme, je toho na telo príliš. Určite magnézium, ja teraz beriem lieky na báze čínskej medicíny čo mi odporučili v jednom neurologickom centre, aj to mi celkom pomaha

stellariaaquatica
10. jan 2025

@torysheer ja tak isto som na čínskej medicíne, veľmi to pomaha.

vanilkovazmrzka
10. jan 2025

Tak podla mna zvyseny tep ti tie stavy prehlbuje, tak je logicke ze to pocitujes po sporte a po sexe… netusim sko pomoct, s lekarom si skusala konzultovat?

ina2405
10. jan 2025

@torysheer ako ti to ovplyvňuje reč?

luccija
10. jan 2025

Tetania je nervovosvalova drazdivost, takže môže to tak byť, že si ešte viac nastimulovana🙂až pretazena

hankab
10. jan 2025

Mala som PP a mam tetaniu, presne rovnake problemy som mala, tazkosti s dychanim a vysoky pulz k tomu pri akejkolvek zvysenej aktivite. Stacilo aj rychlo vyjst po schodoch a isla som sa zadusit. Pomohlo preliecenie AD, teraz som uz v pohode.

jamimo
10. jan 2025

myslím si, že ti to spôsobuje hyperventilácia. Ja som mala obe a behávala som, pulzy max 173 a cítila som sa fantasticky. Kamarátka má tetániu a ani na bicykel nemohla.
Skús kardio chôdzu, nech máš kondíciu a pri vyšších pulzoch nech stačíš z dychom. Užívaj kvalitné magnézium vo forme- ororát, chelát, bisglycinát, threonát, malát. Začni s Magnerot, 3x denne 2 tablety prvý týždeň, tak ako sa píše v príbalovom letáku.

torysheer
10. jan 2025

@ina2405 akoby mi mozog odrazu išiel na plné obrátky, ale neviem to rýchlo vyjadriť. Pritom bežne robím prednasky

aiana24
10. jan 2025

Asi snazit sa do hlbky vyriesit tie zdravotne problemy, antidepresiva nestacia

neson123
26. jan 2025

Mam to tiez tak, vzdy po je mi na odpadnutie, srdce bije jak besne, tlak vysoky atd..musim sa oplachovat zimnou vodou a predychavat, tiez mam PP a tetaniu.Ked chces napis nozme o tom popisat viac