icon

Partner stále spí

kimberley123
15. aug 2022

Ahojte,chcem sa opýtať ako sú na tom vaše polovičky.Partner stále pracuje má fyzicky náročnú prácu no poviem že si aj môže kus za to sám,privela si berie práce na seba,je živnostník pracuje na stavbe.Ja pracujem tiež tak isto prídem domov vyčerpaná z práce,a vela krát zaspím ihneď.No cca už 2 roky nerobí nič iné že už o 19h spí proste chodí domov na totálku vyšťavený.Ja kým prídem z práce on už spí.
Za jedno ma velmi trápi že tak veĺa pracuje a ani si neoddýchne a za druhé ani niesme vôbec spolu.Ja sa cítim byť osamelá.Už sme to riešili mnoho krát.Jediné čo mi vie na to povedať je to že on musí pretože si musí zaistiť prácu, to chápem všetko, no vyzerá to úplne tak že na prvé miesto dáva robotu potom mňa.Kolegovia aj známi sa z neho smejú že je vorkoholik.

Strana
z2
nurielka
16. aug 2022

@kimberley123 pokiaľ zmena nepôjde od neho nič sa nezmení, skús mu naznačiť, že život nie je len práca a peniaze a spánok, že je dobré aj fungovať, mať "život" koníčky, vztahy.
Chápem čo zažívas, fungovala som takto 2 roky ale opačné garde, osobný život nula, takmer sa mi rozpadol, ale ja som nič nevidela, len prácu od svitu do mrku, bankovky v ociach, a posteľ, vtedy ešte s priateľom sme si niekedy podávali len klucky. A keď ma už videl ako chodím ako matoha tak mi po 2 náročných sluzbach vystrúhal scénu ako pravá ženská(😃) že má toho dosť, že sa mu rozpadávam pred očami, lebo on chce žiť a nie prežívať pri mne. Tak som sa odvalila z polospanku a začala hľadať inú robotu.🤷
Môžeš mu povedať, že pokiaľ sa to nezmení, tak aj odídeš, taký život si nepredstavujes a reálne pohroziť, on sám nevie kde je sever(on to má ako zmysel života), skús ho tam naviesť, nech polaví z nárokov, peňazí. Niekedy len blízky človek vie prehovoriť naozaj do duše. A musís mu to podať vážne a smutne.

puffsi
4. jan 2023

Ahojte
Vidím že tu je diskusia o partnerovom spánku
Chcela by som nejakú radu, môj partner spí v priemere 11-14 hodín denne, tých 14 je častejšie
Je ešte pár dní na materskej na ktorej je už rok
Mám obavy, je to zdravé toľko spánku ?? Mame dve deti 2 a pol a za 2 týždne 1 ročné. Čiže roboty je vyše hlavy
No a ide o to že on spí tak isto dlho ako ten starší syn, niekedy aj o niečo dlhšie .. Dosť ma to znepokojuje lebo čo sa týka zdravotného stavu tak má všetko v poriadku, lieky berie z gastro na črevá a teraz má kožnú pleseň tak to dostal atb ale to ešte ani nezačal brať ..
Má menšiu nadváhu 174cm 116kg, nie je veľmi obézny ale má nejaké kilá navyše
Ja som fyzicky aj psychicky vyťažená keďže po nociach upratujem, nepomáha mi ani cez deň ani večer proste vôbec .. Sem-tam sa stane že niečo pomôže no jediné čo zvláda je ísť do obchodu a na záchode 45 minút a spať a samozrejme ísť jeho rodičom a večer si dať pivo alebo aj viac
Pomôžte prosím, som zúfalála lebo za chvíľu nastupuje do prace na smeny 12tky a fakt si neviem predstaviť či to vôbec zvladne
Pije aj cez deň kávu no zaspí aj tesne po káve

jerrz
5. jan 2023

@puffsi A ty mas o neho obavy o jeho zdravotny stav , dobre som pochopila ?
On si to uvedomuje kolko spi a kolko je doma roboty? Chce to zmenit , ale neda sa ? Rozpravali ste sa vy dvaja o tom? Mame velmi malo informacii o tom ako to vnima on , aby potom sme ho zbytočne neodsúdili nepravom.
Lebo velmi lahke je napisat ze je lenivý a taleho chlapa iba poslat kade lahsie.

jana_eyre_2
5. jan 2023

@puffsi a to začal počas materskej tak spávať/sa spravat? Pred tým bol iný?

rol76
5. jan 2023

@kimberley123 No,smeruje sa k psychickému zrúťeniu.Ja som to zažil ešte v roku 2004.Aj ja som pracoval dlho v roboťe,plus doma som prerábal môj r.dom,niekedy do pol noci.Tiež som len spal.Ak som cez víkend náhodou mal volno,spal som pri telke,na gauči,tam kde som hlavu položil,už som zaspal.Robil som tak 11 rokov,aj manželstvo mi kvôli tomu skončilo,lebo som svoju ex nevenoval svôj čas,ani sex,ňič,kedže som nezvládal.Pamätám si len to z toho obdobia,že som sa prebral v sanitke,ked som odpadol v roboťe.Kopec vyšetrení,fyzicky som bol ok,ale moja psychika nie,a ja som to aj cíťil už dlho.A nakoniec psychiatria.Tri mesiace na psychiatrii,no hrôza...Zrazu som nemusel ňič robiť,takmer som sa zbláznil tam.Prepracovanosť,povedali.Potom zase nespavosť,depky,úzkosťi...Dodnes som na antidepresívách,ale už si na seba dávam pozor.Práca max.8 hodín,cez víkendy okolo domu len do 11-tej vonku na dvore,ostatný čas sa venujem partnerke.Aj teraz spím síce po obede na gauči pri tv,ked mám voľno,ale len pol,max hodinku. Aj mňe vtedy spomínaly že som workoholik,že raz na to človek doplaťí.Treba sa s ním porozprávať o tomto.Ved peniaze nie sú všetko,zdravie človeka je predňejšie.Takže kvôli tomu už 18 rokov navštevujem psychiatra,lebo depresie sa mi vracajú,aj úzkosťi,ale našťastie sa to dá držať pod kontrolou.Veľa šťastia🙂

teleskop
5. jan 2023

@kimberley123 ano je workoholic

puffsi
6. jan 2023

@jana_eyre_2 aj predtým
Vlastne on mal vždy opačný problém bral melatonin na spanie
Ale od kedy sa narodil prvý syn začal spávať viac

alienkami
6. jan 2023

@puffsi nedá mi. 116kg pri takej výške nie sú "nejaké kilá navyše". Ja mám pri 177cm 108 kg a je to mega veľa. OK, beriem, že chlap má viac svalov a je teda ťažší, ale aj tak je to riadna obezita. Môj otec má 190cm a 120 kg a rozhodne nie je chudý.
Aj nadváha môže spôsobovať takúto spavosť, aj problémy so štítnou žľazou aj x iných vecí - napr. priveľa spánku. Možno len potrebuje nastaviť pravidelný režim.

dobromila
6. jan 2023

@kimberley123 kamarátkin muž spal priveľa a mal problém so štítnou žľazou

puffsi
7. jan 2023

@alienkami tak snáď sa to upraví prácou do ktorej ide už o pár dní a tam má denne aj 20tisic krokov
On kedysi mal nadváhu obrovskú na svoju výšku mal 140kg
Potom schudol na 89kg bol na operácii kože to sme sa ešte nepoznali
Cvičil zdravo sa stravoval atď, lenže ako sa narodil malý tak nejako sa vedomím presunul do detstva že nič nemusel robiť a bolo to a ešte plus kovid a materská a takto to dopadlo
Doma mi nič nepomáha okrem teda detí na ktoré vie dať pozor no nič iné, ani tanier si neodloží po sebe

jerrz
7. jan 2023

@puffsi Vraj vedomim sa presunul do detstva ze nic nemusi robit ako sa narodil maly ?? Toto ja nepoznam teda 😄 My ako sa narosil maly sme sa nezastavili dava zabrat ty kokos non stop pozornosť vyzaduje a to ma uz 5 rokov .Ale to bide aj tym ze je AS. Ale aj tak bezne deti nic nepotrebujú sami sa zahraju , oblečú? to musi byt strasne lahke potom s normo detmi. Moj je ako za 5 deti.

alienkami
7. jan 2023

@puffsi držím palce. 👍
Mne to pomohlo. V septembri som nastúpila do zamestnania a len zmenou režimu som schudla cca 8 kg a nohavice teraz nosím o 3 čísla menšie. Jednoducho jem 3x denne namiesto 1x (ráno som začala a večer skončila 😅), viac sa hýbem, zlepšila som si pitný režim (mám na viditeľnom mieste 2 litrový džbán s vodou) a ide to samo. S chuťami na sladké a podobné blbosti mi okrem pitného režimu a práce (nemám čas myslieť na blbosti) pomáha chróm pikolinát.

alienkami
7. jan 2023

@jerrz ja mám doma tiež AS + ako bonus má aj ADHD 🎉 🥳

jerrz
7. jan 2023

@alienkami Ja viem , poznam ťa z PAS skupinky. Ach keby tieto mamy vedeli co my mame doma a ako sa treba starať o tie deti ... Kazdy den by dakovali Bohu , ze maju taky zivot aky maju. To mi povedala aj specialna pedagogicka v skolke . Ze oni riesia take blbosti ze keby vedeli co riesime my , tak by si rozmysleli. Mne je tiez smiesne pocuvat take matky normo deti ake maju" strašne "starosti.
Ale nemozno im nic vyčítať, pokym ine nezažili...

marca12
7. jan 2023

@jerrz ty by si tiez taka bola a tiez by si riesila take problemy,ake oni. Ono si castokrat clovek uvedomi ako mu bolo dobre az ked pride do horsieho.

alienkami
7. jan 2023

@jerrz to je ľudská prirodzenosť. Hovorí sa tomu: "Nemám problém, vyrobím si". Ale od určitého času mám na to trošku iný pohľad. To, že mne sa vidí tvoj problém ako banalita, nič nemení na tvojich pocitoch a prežívaní. Možno ide o blbý zlomený necht. Ale možno ide len o povestnú poslednú kvapku. 🤷🏻‍♀️

jerrz
7. jan 2023

@marca12 No veru.

puffsi
8. jan 2023

@jerrz no tak mi to príde
Akože s deťmi pomáha niečo ale veď nie sú len deti ale aj kopec inej práce
Aj čo sa týka Vianoc, žiadne pomáhanie so stromčekom, žiadne pečenie, nič
Čo sa týka upratovania vôbec
Ale tam je problém dosť jeho mama, keď som cez leto chcela umyť okná a povedala som jej pred ním že on to bude robiť tak vyvalila na mňa oči že to je ženská práca
Takže asi tak .. A ja musím všetko a to chodím cez vikendy do práce a snažím sa zarábať ako sa mi dá
Deti rozdelujem jedno je u mamy a otca a starší je s ním

jerrz
8. jan 2023

@puffsi Chapem. No ja ked ked som si zalozila rodinu s mojim, to som vedela uz ze vie varit a bavi ho to, zehlit vie a aj zehlil kym bol maly maličký casto, teraz zehlim ja v ramci oodychu pred tv, upratuje v tom zmysle ze povysava aj riad umyje a kupelku. Ale musim mu povedať co treba porobiť a tak porobi, nie sam od seba. Aj pradlo vyvesi ked treba. Kose vynesie , psa vyvenci , urady vybavi . No robi v podatete všetko len mu to musim povedat . Neviem ako by som zvládla keby mi nepomahal , keby nerobil nic. No jednoducho nezvladala nakolko maly ma pas dg. Takze sa musi cinit aby to fungovalo , je to náročné.

puffsi
8. jan 2023

@jerrz ticho závidím
Akože do obchodu ide aj tie úrady
Ale tak isto mám aj ja kopec vecí na vybavovanie aj čo sa týka práce mojej
Ale také veci že žehliť to vôbec, radšej mi povie že na čo žehlím
Mám toho strašne veľa a plus ten jeho spánok
Zvažujem parovu poradňu lebo sa kvôli tomu často hádame a on ma vôbec nepočúva a nerešpektuje takže nech počúvne aspoň toho psychológa ked už nie mňa
Som potom dosť vyčerpaná a už ráno sa budím nervózna lebo spím v noci tak 4 hodiny a potom cez deň 2
Lenže to sa dá kým je doma ale keď pôjde do prace sa to nebude dať, keďže deti spia na striedačku
No on si mysli že keď pôjde do prace tak bude chodiť len do prace a domov spať … Čiže akoby ani nemal deti, rodinu, domácnosť …

jerrz
8. jan 2023

@puffsi Drzim vam palce! Nech vam to pomôže.

Strana
z2