icon

Po akom čase sa začína kaziť manželstvo?

24. mar 2024

Po akom čase sa Vám začalo kaziť manželstvo? Teda tým, čo sa to stalo.

majlo1234
26. mar 2024

@greywolf nema, ma klasickeho chlapa. Aj moj muz by sa bil do hrude, a citil sa urazeny, ak by som mu vycitala, ze sa nepodiela rovnym dielom. Ale nepodiela. A ja nepoznam muza, ktory by sa ozaj(hoc z dlhodobeho hladiska) podielal na vsetkom doma 50/50. A rychlo poviem, ze naprikld mna moj muz na materskej nezivi, vsetko si platim sama, aj dieta financujem sama. Nepotrebujem penazenku, ale schopneho partnera, ktory mi je oporou. A zaroven je teda prave on velmi vzialeny od primitvnych samcov, o ktorych ss tu casto pise. Ale proste s prichodom dietata sa mne navysili povinnosti o sto percent, a jemu o 20 mozno. A vobec to nie je tym, ze by som sa naviazala na dieta a na neho zabudla. Ale ja casto musim mysliet na vsetko, od toho aby sme si mali do coho utriet rit, co zrat, vsetky preferencie kazdeho clena domacnosti, vsstky terminy, poznat doktorov, sledovat zdravotny stav, stav spajze a lwkarnicky, cistiace prostriedky, co sa bude varit, ktovma kedy narodeniny, a co mu kupit, velkosti oblecenia, topanok, co kde zohnat…a to je len mentalna naloz, k tomu ide este aj fyzicka praca, a nakoniec sa este postarat, ako ty hovoris, o psychicku pohodicku vsetkych zucastnenych. kvoli tomuto vsetkemu sa citim obcas zahorknuto. A to nas vztah nie je na tom zle, moj muz sa podiela aj na domacich pracach, aj na starostlivosti o decko, aj sa rozpravame aj sexujeme. Len som ti zhrnula beznu realitu toho, ked sa zena stane matkou

luccija
26. mar 2024

@majlo1234 do bodky súhlasím ..aj môj muž povie, že nepije, neflaka sa, pracuje aj dlážky umyje a stále niečo🙂my sme mali veľkú krízu po 7 r čerstvo v dome veľa roboty, dieta prvácka

jarnajar
26. mar 2024

5,5 roka od zoznamenia (cca 4 v manželstve).

dudos
26. mar 2024

My máme vzťah ako na hojdačke už zhruba 19 rokov. Sme spolu 21 rokov. Ale áno. Deti vzťah veľmi zmenia. Partnera spoznávame väčšinou ako ne-rodiča/ku. Je to úplne nová nekončiaca životná etapa, v ktorej sa ocitá aj žena aj muž.
Môj manžel bol ku mne úprimný od začiatku. Vždy vravel, že nechce deti (mame 2) lebo príde o moju pozornosť, o mňa samotnú.
Tak sa snažím ako sa dá, fungovať aby to vnímal čo najmenej. Starám sa o seba, o jeho potreby. No aj tak sú u nás dni keď sa nevieme zniesť. Presne prinieslo nám to do života rodičovstvo. Viac zvyšujem hlas, som podráždená z nekonečného opakujuceho sa mamičkovského obdobia. Muž zasa z toho, že ma silný charakter v smere nás finančne udržať a dopriať nám a hlavne niekedy s deťmi komunikuje a vyžaduje správanie ako od dospelých jedincov (8r a 2r).

lb1984
26. mar 2024

Nemam manželstvo mam vzťah 18 rokov. Kaziť sa to začalo po narodení dcérky (po 11 rokoch vzťahu z toho 8 sme už spolu zili), ja som bola nútená zmeniť sa a prijať novú zodpovednosť a zlostilo ma ze on nie v zmysle mal svoj život, koníčky, kamarátov....ja som mala len malú a jeho a hlavne predstavu akoby sme mali ako "rodina" fungovať- to posledné bol ten zabijak vzťahu... zlepšovať sa to začalo keď som si zvykla na nové úlohy, mala podrastla a hlavne prestala som od neho čokoľvek očakávat akosi az potom sa všetko prirodzene dalo do poriadku a dovolím si tvrdiť ze mam celkom fajn chlapa a mala ma toho najlepšieho otca 🙂 teraz pomaly po 7 rokoch od narodenia dcérky som v takom stave ze dúfam ze o neho nikdy neprídem lebo ho mam neskutočne rada a nikdy by som nemenila. Ale aj tak ma niekedy tak ser.... ze by som ho .... ale ak by sme to obaja pred 7 rokmi vzdali už by sme spolu neboli a bol to fakt dlhoročný "zahul" trvalo to 3 roky kedy som nechápala ani doteraz nechápem ako sa ľahko dlhoročný vztah dokáže rozpadnut....

vecicky1805
27. mar 2024

Tu vobec nejde o cas alebo roky ale ako sa rokmi a casom ku vztahu a k tomu druhemu postavis a ako ten vztah vnimas a beries a to obaja.. a ako sa clovek zachova pri problemoch..

vecicky1805
27. mar 2024

Tým som chcela povedať že to nie je pravidlo a každý to može zažiť po hocijakom čase alebo vobec

aandrea9
27. mar 2024

@lucmirka124 aby matka učila syna oprať,navariť atď? Ja nemá nič proti pomoci v domácnosti ale nespomínam si, že by ma otec učil vymeniť pneumatiku, olej v prevodovke alebo opraviť práčku 🤔

adrianajozko
27. mar 2024

Ja som sa rozviedla po 20 rokoch manzelstva a teraz som uz s druhym manzelom 6,5 roka a myslim si ze sme zamilovany este viac ako na zaciatku . Velmi mi pomaha aj ja jemu. Je to vsetko o kompromisoch a tolerancii. Uz viem co nemam robit a viem co chlap oceni. Nerada porovnavam ale viem sa uz urcitym zlym rozhudnutiam vyhnut v druhom manzelstve a snazim sa a aj moj muz aby sme boli stastny. Travime vela casu spolu ako rodina a vsetko co mozeme robime spolu.
S prvym manzelom som bola 20 rokov spolu vkuse este aj v robote. Bolo to dost ale samozrejme sa to dalo. Ale vekom sa ex dost zmenil bol starsi odomna a uz to bolo citit ten rozdiel. Zacali sme mat rozdielne priority v zivote a tak sa nase cesty rozdelili. Ked som stretla druheho manzela bola to jasna laska na prvy pohlad a tak je to dodnes. Velmi sa k sebe hodime a zazivam s nim druhu mladost. Dufam ze budeme spolu navzdy neviem si bez meho prefstavit zivot. Lutujeme ze sme sa nestretli skor ale co uz taky je zivot. Som velmi vdacna aj za to ze som este zazila lasku a stastie.

fairyy
27. mar 2024

@aandrea9 mna ucil sice dedo a nie otec 😂😂 ale viem aj natlakovat expanznu nadobu, vymenit radiator 😅 vymenit si zasuvky a vypinace nielen ziarovky a kopec dalsich prac, ktore by zeny nazvali muzske... a dlho dlho sa v nasej rodine rodili len dievcata a vsetky vieme aj kolesa si prehodit na aute😊 prvy chlapec bol moj brat a teda vari genialne a aj pracku a susicku vie pustit a nikdy sme nedostavali domace prace oddelene obaja vieme vsetko ..neviem co je na tom cudne do zivota sa nam vsetko z toho hodilo

drakvak
27. mar 2024

@aandrea9 Ale to nie sú bežné domáce práce na udržiavanie každodenného chodu domácnosti, toto bežne ľudia riešia v servise alebo si zavolajú opravára… aj chlap môže bývať sám a potrebuje prať, variť, žehliť vo vlastnej domácnosti, aspoň občas 😉

janage
27. mar 2024

@drakvak presne to som citala, že tzv. ženské práce je nutné robiť sústavne a výsledok je veľmi krátkodobý. Navari sa za hodinku a zje sa 5 min. akoby nebolo.
Naopak tzv.muzske sa robia občas a výsledok je dlhodobý. Ako spomenutá oprava práčky 😉@aandrea9
A potom. ešte muž splechne žene, ktorá sa sťažuje, že nestíha, či nemá na seba čas, že si zle tie svoje práce zadelila. Lebo on stíha aj šport, aj kamošov aj záľuby.
On si zavelil dobre.
Možno by otázka mala byť postavená tak, koľko času kto venuje domácnosti a deťom a hneď by sa ukázala ta pracovná vyťaženosť.

dobromila
27. mar 2024

@aandrea9 pneumatiku kolko krat do tyzdna treba vymenit? Pracka sa kazi 5x týždenne a olej treba vymeniť aspoň každý 2.deň????!!

mamatroch
27. mar 2024

@greywolf cim viac je muz otcom, tym viac moze byt zena manzelkou (matematika nepusti: cim viac je muz otcom a netvari sa ako host v hoteli, tym vacsi casopriestor ma zena tou manzelkou byt 😉).

fotoarch
27. mar 2024

Statisticky prve dva roky koluju hormony v tele, tzv osial zo vztahu, stavy zalubenia . Protajsok je chrumkavy, vonavy, nekonfliktny, pan bozsky .... Po case v tomto zalubeni sa uz planuje buducnost - 2 roky su predsa dost . Drvivej vacsine sa podari splodit potomka este pred2 rokmi cize sa zaklada manzelstvo , stale z lasky ... A potom to pride. Realita bez hormonov... Ak sa zena toci okolo dietata , logisticky a emocne je to jej stred vesmiru , hormony striela na mrna ..Zrazu ma vedla seba partnera bez zavoja zalubenia a prvy krat vidi vazne chyba, chrumkavy povacsine uz nieje .... Kym su deti male , partneri sa +- potrebuju logisticky v domacnosti doplnat. Ak deti podrastu a su +- samostatne - zakladna skola , zacina prva kriza vztahu ..tych povestnych 7 rokov ...

amelie22
27. mar 2024

@majlo1234 bože úplne si to vystihla, to je presne stav u nás doma. Všetko sa ma pýta, vsetko 🙈 môj muž napríklad žil 5 rokoch sám vo svojom postavenom dome, v podstate už bol trosku taky starý mladenec ked sme sa dali dokopy, takže viac menej vie spraviť doma vsetko, ale nerobí nič pokiaľ ho fakt nedonutim 🙈. Teda pardon, chodí do obchodu, čo nie je málo.ldbo tam chodí skoro každý deň a áno stará sa momentálne viac menej on o našu finančnú situáciu. Ale na to, že vie spraviť doma vsetko, ved aj dom si zariadoval on, aj manuálne je brutálne zručný takže všetky chlapske práce ľavou zadnou, ale proste nič okolo domu a domácnosti ho maximálne nebaví. Dom si postavil svojpomocne, ako tak ho baví keď ma niečo prerobiť, vynovit ale starostlivosť o.to co už je hotove 0 bodov. Aj tu mini záhradu nám pokosi svokor keď sa už na to nemôže pozerať 🤦‍♀️ jasne ze ma to rozčuľuje, ale ja tiež nie som nejaká žienka domáca, tiež napríklad neviem moc variť a tak, tak nejako sa respektujeme. Vždy boli u nás na prvom mieste koníčky a praca. Jasne ze s príchodom dcéry (1,5 roka za chvíľu) sa ja musím obracať oveľa viac a musím to tu nejako dávať dokopy a musím sa učiť variť a nemôžem už vysavat raz do týždňa ale každý deň q pre neho sa v tomto smeje nezmenilo skoro nič, ale v podstate som to ani nečakala 😅 raz keď deti vyrastu budeme mat opäť prazdny dom a čas len na seba a svoje koníčky 🙂

dobromila
27. mar 2024

@mamatroch veľmi pravdivo a výstižne napísané

mimi3008
27. mar 2024

@mirkava tiez sa mi zda, ze to je najvacsi problem...

mimi3008
27. mar 2024

@greywolf ak sa chlap zapaja, nemusi byt zena len matkou. Ale ak sa chlap nezapaja, niekto sa o tie deti a domacnost postarat musi. Takze kto iny, nez matka?

natalia2007
28. mar 2024

16 rokov sme stastni, 2 deti

stanislavicenka
28. mar 2024

@mirkava az mi je smutno, ked citam tvoj pohlad a ze to tatko doma mas. A ze ti to tolko zien lajklo. Lebo to nie je pravda.
Zena nie je iba matkou, zostava stale aj manzelkou, ale na to treba sucinnost a kooperaciu oboch pri starostlivost o vsetko ostatne🙂.

taja567
28. mar 2024

Že vraj, "ako si naučíš, tak máš"... čo je muž pes? Najčastejšie za krachom manželstva je naozaj príchod detí a zmena rebríčku hodnôt čo je úplne prirodzené, určite nevera, lebo príležitosti na ňu, je v dnešnej dobe viac než dosť a tie priniesla doba v ktorej žijeme, no a v neposlednom rade financie. A poviem vám pravdu, žiadna z vás by nemala písať "hop, pokiaľ nepreskočí".....

jenni_p
Autor odpoveď zmazal
drakvak
28. mar 2024

@taja567 Máš pravdu, muž nie je pes, ja to skôr chápem tak, že niektoré ženy urobia podvedome chybu v tom, že na začiatku manželstva bez detí robia všetky domáce práce, lebo chcú byť za skvelú gazdinku, ktorá sa sama postará o domácnosť a chlap si zvykne, že žena funguje sama a on po práci len oddychuje. Keď príde dieťa, tak nie je zvyknutý sa zapájať do domácich prác a zrazu je podráždený, lebo žena nestíha ako predtým. Mnohým to dôjde a príde zmena, ale nie všetkým. A takisto sa im hodí, že o novorodenca sa stará hlavne žena, dojčenie atď., tu tiež často ženy robia chybu, že všetko okolo dieťaťa robia len ony, chlap ostáva bokom, lebo nie každý má odvahu chytiť bábätko a okúpať, obliecť, tak to robí žena a potom má dieťa 1-2 roky a chce len mamu, otecka akože odmieta a jemu sa to veľmi hodí 🤷🏻‍♀️ Chvalabohu, su ženy ktoré to takto nechcú, nechajú chlapa byť plnohodnotným otcom, ktorý sa vie postarať aj o bábätko, keď žena nie je doma. Takto vnímam to vyjadrenie “ako si naučíš, tak máš.”.

mirkava
28. mar 2024

@stanislavicenka nemusí ti byt smutno, je to len pravdivý pohľad na vec 😉😊. Je to proste tak, ženy sú v mnohých rodinách nedocenené. Mňa starostlivosť o dieťa baví. Manžel by sa mohol viac zaujímať, trochu sám aktívne postarať. Keď mu poviem očistí zemiaky, čo to poprata a už aj sam poulkada riad z umývačky 😊. Aj keď si nevie po 10tich rokoch zapamätať ako ho mame v skrinke 😁. Jednoducho väčšina mužov ma taky pohľad na svet, vidia všetko inak ako ženy. A budeme sa rozčuľovať? No nie 😊. Ja už s mojim budem bojovať, mnohé si myslia ze nájdu niečo iné, lepšie, ale je to ako z kaluže do blata.... a tých čo sú opakom tejto vzorky je ako šafranu, ale som rada ze existujú 😊.

salsa26
28. mar 2024

Po 5r. Manželstva a rozvod prišiel po 15.r manželstva. Cca 5r. sme len prežívali a žili vedľa seba....

abigail88
28. mar 2024

@mirkava tak toto si vystihla že úplne presne 🙂

zuzu11166
28. mar 2024

@fairyy jemine,toto presne je aj moj pripad.PRESNE
vsetko zaplatene 100ludi,ja po 18-stke,nemala som odvahu cúvnuť
No vydrzala som to 4 roky
Teeaz mam uz druheho manzela,sme spolu uz cca 20 rokov/aj ked manzelmi sme kratsie-uz som sa dotoho nehrnula/
Ale toto manzelstvo mi vyslo,tento muz je moje vsetko

martinkajedlicka
28. mar 2024

15rokov

efka77
28. mar 2024

@mamatroch absolutny suhlas!!! Zena moze byt dobra partnerka v partnerstve s detmi len vtedy pokial muz je aj otcom. Inak reci o tom ze by mala byt aj partnerka a nie len na deti mysliet je utopia. Proste o deti sa treba v urcitom veku priorotne starat,to sa odlozit neda. Takze je myslim ze je len v rukach muza aby mal dobru partnerku tym ako spolu ziju a tahaju rodinu.
A co sa tyka neplatenych prac v domacnosti jednoznacne vedu zeny. A nielen fyzickou ale aj psychickou - mat vsetko na pamati a manazovat chod rodiny