Polyamorický vzťah

aminata333
12. mar 2023

Dobrý deň , aký máte názor na polyamorický vzťah ( láska medzi viacerými ľuďmi naraz ) . Čítala som v jednom katalógu o takomto spôsobe " manželstva ". Zaujalo ma to , lebo mnohí ľudia nie sú šťastní v obyčajnom vzťahu. Uvedomila som si , že je naozaj pravda , že sa niekto zamiluje dvoch a viac ľudí súčasne tak prečo by som sa mala rozhodnúť ktorý chlap je vhodnejší , keď milujem oboch? Nevravím , že to tak zrovna teraz mám ale mohlo by to fungovať . Myslíte si , že takéto partnerstvá vydržia dlho ?

babkaland
21. máj 2024

V rôznych kultúrach nieje monogamia. Napríklad u Arabov je bežné mať do 7 manželiek. Je to iba limitované na 7 ale manželky musia mať toho istého muža. Takže je to len jednostranné. Ale napríklad v Star Treku kde sú stovky civilizácií tak rasa Talaxiancov žili tak že muž mal 30 manželiek a tie manželky mali 30 manželov. Dá sa keď sú ludia tomu otvorení. A dá sa lúbiť aj viacerých ludí. Aj ja som zvykával byť zalúbený do viacerých žien naraz.

lucilaines
21. máj 2024

Ja som nedavno videla dokument o takejto rodine. Zili spolu dvaja muzi a dve zeny. Mali aj dve deti, kazda zo zien porodila jedno, ale nevedeli a nechceli vediet, ktory z muzov je otec. Vyzerali spokojne, mali nejake pravidla fungovania, neziarlili na deba vobec. Ja ako som to pozerala, tak som si len myslela, ze boze aky dobry napad 😅na dve deti styria dospeli, na hypoteku, domace prace, choroby, nakupy, starosti, radosti styria dospeli, to sa hned lahsie zije. Mas chut na sex, niekto sa uz najde. Nemas chut, najde sa niekto, kto ta zastupi 😀za mna, ak sa maju radi a vedia spolu fungovat, totalne prakticke.

babkaland
21. máj 2024

@lucilaines áno presne to hovorím aj ja, treba byť liberál voľnomyšlienkar a nie zatŕpknutý konzervatívec. Z toho sú potom problémy. Lebo keď aj niečo sa deje ohladne takýchto kto sa prvý ozve? Konzervatívci. Nám to môže byť jedno a vieme že nič nám v tom nebráni. Ale konzervatívny aj keby zistil že je napr. inej orientácie, tak sám sebe by vyčítal že ježišmaria prečo práve ja a potom by sa hanbil, bránil by sa tomu. Keď je človek čo kašle na všetky zábrany tak sa lahšie prispôsobí všetkému.