icon

Pomoc pri neplodnosti manžela a obnove intímneho vzťahu

21. mar 2025

Ahojte.Neviem ako mám ďalej fungovať.Snažili sme sa o dieťa sex bol super ale ako manžel zistil,že je nepolodný a dieťa mať nebudeme ochladol.Nechce sex žiadna intimita nepozerá na mňa ako na ženu.Je mi z toho smutno..... Ako ďalej???Ako mu mám pomôcť aby to znova bolo také ako na začiatku????trápi ma to ,že mu neviem pomôcť ale ten sex naozaj chýba

simsalabim
21. mar 2025

Tu asi pomoze psychoterapia alebo sexuolog... zrejme sa uz neciti dostatocne muzny, ked vie s istotou, ze je neplodny. A mozno aj riesi, ci to pre teba nebude dovod vztah ukoncit, kedze dieta spolu mat nebudete.

simona1998
21. mar 2025

Ako vie , že je neplodny? Čím to ma potvrdené ak môžem ?

autor
21. mar 2025

@simona1998 Má to potvrdené od doktorov.

autor
21. mar 2025

@simsalabim Ako vie ,že dieťa by som ešte chcela ale akceptujem to ,že to nepôjde a robím všetko aby sa necítil zle ale menejcenný ale nech trošku myslí aj na mňa ...

simona1998
21. mar 2025

Viem , že to je niečo čo počuť nechceš , ale ja som bola podľa doktorov tiež neplodná , v každej prepúšťacej správe mám záver NEPLODNOSŤ s ktorou mi nevedia pomôcť , keďže mám opačne otocene vajcovody ktoré sú upchaté , nemám kus z vaječníka , mám zrasty po všetkých orgánoch ktoré mi blokujú plodnosť , neúspešne umelé oplodnenia a po rokoch , teda skoro 6r som ostala prirodzene tehotná 🙈.. paradox , ale verím , ze toto je aj vás prípad , kde bude príroda silnejšia … no úplne ho chápem . Ja som sa tiež cítila menej cenná , cítila som sa zle , že manžel mať deti chce -môže s ja mu ich dať neviem . Proste to mame v hlave a hlavne keď vidíme iných ako majú alebo čakajú svoju rodinky .

autor
21. mar 2025

@simona1998 to je krásne a gratulujem 🥰🥰🥰🥰🥰Lenže u nás by sa možno ten zázrak aj stať mohol ale bez sexu tehotná nebudem.Nechce ,nemá chuť je to cele zle .Neviem sa pohnúť neviem mu pomôcť a nechápe ani on mňa ,že som žena a chcem byť príťažlivá a chcená a nie zaspávať s pocitom,že už ho nepriťahujem a som na nič .Čakám ,čakám a zdá sa mi ,že je to ešte horšie.

betulinka1
21. mar 2025

Podľa mna mu musis dat istotu, že je to pre teba v poriadku, že nebudete mat deti. Ale sucasne mu nechat priestor na jeho sok. Asi sa s tým trápi. Normálne mu povedz, že aj ked nebudete mat deti, chces poriadny sex a aspon nemusíte riešiť antikoncepciu. Ze nech v tom hlada vyhody. Tak budete cestovat a mat jeden druhého. Poznám kopec takých parov a pekne si žijú. Sucasne poznam aj vela neplodnych, jednou som aj ja. Ostala som tehotná ako 34 ročna. Ale zase na to sa neviaz ako na pravidlo. Skús z neho dostat jeho pocity a nech sam v tej situácii vidi aj výhody.

moonlight1210
21. mar 2025

Ako dlho takto ste? Ako dlho to uz vie?

Problem moze byt, ze sa prestal citit ako chlap. Hodnotny chlap.

simsalabim
21. mar 2025

@simona1998 aj ja mam znamych - ona nepriechodne vajcovody, on ziadne zive spermie... adoptovali si dve deti a do roka boli tehotni 🙂 Zazraky sa deju, ale priznajme si, iba vynimocne.

lauruska_sumienka
21. mar 2025

ako pise betulinka, podpor ho, daj mu istotu, aspon na zaciatku neries ze ti chyba sex ale casom. nech ma priestor aby dokazal prijat ten prvotny sok a nasledne hladajte v tom to pozitivne.
ja som tiez vyfasovala od dr. "krasne vysledky" ze horko tazko bude drobec a revala som na dlazke na chodbe ale moj muz bol tam pri mne, a hned riesil ze mozeme adoptovat. jasne,ze mne v tej chvili to prislo absolutne od veci, ale stale tam so mnou bol a podporoval ma. neriesil vysledky. bol oporou.
teraz sa aj ty zamer na jeho podporu. teraz ta velmi potrebuje

autor
21. mar 2025

@moonlight1210 spolu sme 8rokov a manželia 4roky....Kým to nevedel tak bol sex často a ako sa dozvedel tak to išlo dole vodou a aj ide

autor
21. mar 2025

@lauruska_sumienka som mu oporou stále ..podporujem ho stojím stále pri ňom ale mohol by trošku chápať aj mňa.Prijala som to ,že sme spolu a sme v Tom obidvaja ,že dieťa nebude ale nechcem aby sme život hodili za hlavu a boli spolu ako kamaráti spolubývajúci...ubíja má to,že ma nechce

karolinakr
21. mar 2025

Vincze je neplodny z tych známejších a poriešili to s Adelou - a ako sa smejú !

silvicka247
28. mar 2025

je krasne ze pri nom stojis 🍀 aj ja by som stala pri svojom muzovi. Skus sa s nim o tom porozpravat a mozno napr. nejaku terapiu. Povedz ze ho milujes tak ci tak - ved ste si slubilo v dobrom aj zlom tak na co to v takomto pripade zahodit 😉 verim ze to bude dobre.