icon

Povedali by ste partnerovi o znásilnení?

15. máj 2024

Povedali by ste svojmu partnerovi, že ste boli znasilnena? Ak áno, tak po akom čase?
Zaujíma ma Vaš názor, či by ste to povedali partnerovi alebo by ste si to nechali pre seba. Bolo to už skôr, no je to súčasťou mňa stále.. neviem, či to riešiť alebo to proste nechať tak a držať v sebe. Pri znasilneni to bolo moje úplne po 1x.

zuzana9393
15. máj 2024

Ja síce netuším, ako sa po tom cítiš... Ale prečo si s človekom, o ktorom si myslíš, že to nepochopí? Podľa mňa je empatickost veľmi dôležitá, obzvlášť pre teba po takej skúsenosti. Neviem, ja by som mu to asi povedala. Veď čo je lepšie ako taký úprimný rozhovor? Normálne si s ním sadni, povedz, že si sa za to hanbila, preto si klamala. Ale, že ti na ňom záleží a dufas, že to pochopí. Takéto traumy sa zvyknú vracať v myslí človeka. Niekde som čítala, že aj traumy z detstva sa najviac odkrývajú keď má človek po 30r. A v takýchto chvíľach je super mať človeka, ktorý tu je pre teba a chápe tá. Alebo aspoň stojí pri tebe. Ak to nie je tento, tak si zaslúžiš iného ❤️

deti95060810
15. máj 2024

nikdy by som to nepovedala...

gribka1
15. máj 2024

Vykričať sa dajú všelijaké veci, ale v tomto prípade neviem, čo by také vykričal. ja si to neviem predstaviť, ale ty ho poznáš, fakt sa ťažko radí.

autor
15. máj 2024

@zuzana9393 najskor som si to neuvedomovala, pretože som mala toho človeka rada.. no časom ako som dospievala mi to začalo dochádzať ze co sa vlastne stalo, nemala som nikdy ziadne nasledky.... a teraz sa to vrátilo.

autor
15. máj 2024

@gribka1 možno to ze som mu to nepovedala hneď..

rozculena
15. máj 2024

nechápem,nie ste spolu,tak prečo si mu vôbec o niečom takom hovorila...

autor
15. máj 2024

@rozculena nepovedala som mu o tom

rozculena
15. máj 2024

písala si,že niečo si naznačila...a jeho napadlo znásilnenie....či nepísala?

autor
15. máj 2024

@rozculena naznačila som mu, že muži šli na mňa až príliš rýchlo ze mi to nebolo príjemné.. tak si to sám pospajal

zitaje
15. máj 2024

autorka, nájdi si terapeutku a vyrieš si to hlavne sama so sebou. Terapeut ti pomôže uvedomiť si veci do hĺbky, porozmýšľaš a rozanalyzuješ si aj súvislosti, nad ktorými si možno ani nikdy nerozmýšľala. Takže teraz by som nejakého patrnera-nepartnera ani neriešila, rieš seba! Nájdi si psychológa, nech ti s tým pomôže. Držím palce.

autor
15. máj 2024

@rozculena popravde mňa to ani nenapadlo, ze to môže mať niečo s tým keďže to znásilnenie bolo pred rokmi a vrátilo sa to až teraz.. ale zasa pravdou je, že sa má nedotýkali muži, s ktorými som nemala puto..

rozculena
15. máj 2024

ale neodpovedala si....prečo to naznačuješ cudziemu človeku,s ktorým nič nemáš.nie ste spolu.
V otázke ale máš,či by sme to povedali partnerovi...

victoriab
15. máj 2024

Velmi ma mrzi, co sa ti stalo 😪 o "partnerovi" alebo teda tom muzovi nepises zamilovane, skor citam negativa - krik, nepochopenie, z tvojich slov citim vela red flags, takze nie, nehovor. A po pravdd, skor by som riesila terapiu a bytie sama so sebou,lebo je to velka trauma a musis byt pripravena - zasluzis si milujuceho a empatickeho partnera. Musis si uzdravit dusu aby mohol prist...

autor
15. máj 2024

@rozculena pretože kým spolu nič nemáme je pre mňa cudzí.. a keďže by z toho niečo mohlo byt, tak chcem vedieť či to povedať už teraz/potom alebo vôbec a držať sa toho, že k znasilneniu nedošlo..

autor
15. máj 2024

Chcem aby to vedel s tým, že mu dôverujem .. no na druhu stranu sa bojím, že naozaj nedostanem pochopenie.

autor
15. máj 2024

@victoriab alebo mu to proste poviem a podla toho sa rozhodne čo bude ďalej, či mi stojí ten clovek zato a bude pri mne stat.... alebo ma pusti k vode kvôli mojej traume a tým si uvedomím, že on ku mne nepatrí..

rozculena
15. máj 2024

keď s ním nič zatiaľ nemáš,tak mu nemôžeš veriť.Nikdy by som to nehovorila niekomu,o kom si myslím,že možno.....práve preto,že neviem,ako by sa zachoval....ak už by som bola vo vzťahu,tak asi by som to povedala,ale záležalo by na tom,či by som mala alebo nemala problémy s intímnosťami...

autor
15. máj 2024

@rozculena práve kvôli tým intimnostiam som to naznačila, pretože už sme to riešili.. no nedošlo mi to až tak úplne...

Nie je to človek, ktorého poznám krátko.. no aj tak mam strach z reakcie.

rozculena
15. máj 2024

vy spolu nič nemáte a už ste riešili intímnosti?

autor
15. máj 2024

@rozculena len sme sa o tom bavili, nemali sme medzi sebou nič.

rozculena
15. máj 2024

s cudzím chlapom??

autor
15. máj 2024

@rozculena nie je to úplne cudzí chlap, poznám ho roky 😀 ale beriem ho ze je "cudzi", keďže nie je mojím partnerom.

gribka1
15. máj 2024

A to čo ste sa bavili o intímnostiach, nerozumiem. Som myslela, že sa ťa aspoň minimálne dotýkal.

pe_mi
15. máj 2024

Ahoj,ja mám podobnú skúsenosť, v mladosti som bola zneužitá v aute, mal nôž .po Tom zážitku som nemala ďalej problém so sexom, ale sa mi to napr vrátilo presne vtedy ,keď som mala sex ,keď sa mi moc nechcelo a chcela som uspokojiť polovičku alebo keď sme mali trochu tvrdši sex .potom som mala výčitky svedomia a plakala som a mala som pocit zneužitia.
Pri ďalšej veci ,čo sa mi spomienky vrátili,bolo pri pôrode .mala som veľmi ťažký pôrod plus nie veľmi príjemný personál..po pôrode ,hneď po pôrode som znova mala pocit zneužitia.plakala som strašne.ze mi proste znova niekto urobil niečo,čo som nechcela,s čím som nesúhlasila.
Z času na čas sa mi to vráti ..
Manžel vie o mojom zneužití , frajerovi len frajerovi by som nepovedala

rozculena
15. máj 2024

poznám chlapov celý svoj život a nikdy by som sa s nimi nebavila o takom niečom😲
Jedine so svojim partnerom

autor
15. máj 2024

@rozculena ja som skôr taka, ze radšej poviem veci narovinu a bud ma chceš alebo nechceš. Nechcem drzat v sebe veci... no tu som v otázniku ci to vôbec povedať..

autor
15. máj 2024

@pe_mi je mi to ľúto... povedala si o tom svojej polovičke? Alebo si sa s tým sama vysporiadala/navštívila terapeuta?

gribka1
15. máj 2024

Ak s ním plánuješ byť, a plánuješ s ním aj spať, a robí ti to problém, tak povedať.

zitaje
15. máj 2024

@rozculena nie každý má dávne traumy ako niečo veľmi intímne, aj keď sa intímnych vecí týkajú. Poznám osobu, ktorá práve v rámci vysporiadania sa s tým o svojej traume hovorila s viacerými ľuďmi. Každý to môže inak prežívať.

pe_mi
15. máj 2024

Nenavštívila som nikoho,ani som to neriešila nikdy.akoze neobmedzuje má to denno denne ako sa povie.ono s a to raz za čas ukáže.nie často.
Povedala som manželovi ,frajerom by som nehovorila.