icon

Povedali by ste partnerovi o znásilnení?

15. máj 2024

Povedali by ste svojmu partnerovi, že ste boli znasilnena? Ak áno, tak po akom čase?
Zaujíma ma Vaš názor, či by ste to povedali partnerovi alebo by ste si to nechali pre seba. Bolo to už skôr, no je to súčasťou mňa stále.. neviem, či to riešiť alebo to proste nechať tak a držať v sebe. Pri znasilneni to bolo moje úplne po 1x.

Strana
z3
autor
15. máj 2024

@zitaje nemám potrebu o tom hovoriť s viacerými ľuďmi, no keď už na to prichádza sam a dochadzaju mu veci.. tak asi by bolo správne povedať pravdu.

autor
15. máj 2024

@pe_mi uvidím ako sa to bude ďalej vyvíjať a podla toho sa rozhodnem, či to poviem alebo nie..

zitaje
15. máj 2024

Ja som to písala len ako príklad. Stále si myslím, že by si to mala riešiť v prvom rade so psychológom.

autor
15. máj 2024

@zitaje chcem za nim zájsť, už som to mala spraviť dávno .. 🙂

katuskamala1
15. máj 2024

Povedala som ale az ked som vedela,ze je to ozaj vazne. Nepamatam,ale myslim,ze uz sme spolu byvali. Nebola som znasilnena ale sex obtazovana v detstve a tak... Len tak by som mu to nepovedala.. ak by na to prisla tema, tak by som mlcala a vravela len,ze mu o tom povies neskor viac ked budes pripravena...

oliolijanka
15. máj 2024

Ci si bola alebo nebola znasilnena, ci mu to povies alebo nie, on ta necha, ak budes komplikovana.
Chlap chce mat plne brucho, prazdny vacok a klud pri pozerani hokeja.

Zober si to opacne. Predstav si, ze by si tuzila po chlapovi. Zacnete sa bozkavat a on sa odrazu rozreve. Ok, dve hodiny riesite, revete, od unavy zaspite.
O tyzden chces sex znova. Pritulis sa k nemu, on sa zacne triast. Ok, polutujes ho.
O tyzden ho pohladis, on sa pojde vyvracaj, lebo mu tvoj dotyk pripomenul znasilnenie.
O dalsi tyzden uz skusat nebudes, rovno ho posles k psychiatrovi a nech da pokoj.

rozculena
15. máj 2024

@zitaje lenže ona sa bojí,že jej to on niekedy vykričí,a to ani ešte nič spolu nemajú

esmey
15. máj 2024

Zober si to do hrobu. Načo s tym chceš ubližovať priateľovi? Len aby si si uľavila ty? To je pokrytecké. Chod za psychologom a ten ti pomože sa stym vyrovnať a vytesniť to z pamäte.

katuskamala1
15. máj 2024

@esmey fuu oci my vyskocili z jamiek.. respektujem tvoj nazor ale vies ten partner je tu "v dobrom i zlom", a zrovna ked je nieco zle v zivote ,partner je tu aby ta podporil, vypocul ta, .. proste pomohol svojou pritomnostou a prave naopak,sebecke to nie je ale aby v tom uz autorka nebola sama..

nika23t
Autor odpoveď zmazal
barka2003
15. máj 2024

Ja by som to určite povedala keby to bol normálny empaticky chlap pretože chlap by ma mal brániť a chrániť ...ale je plno debilov ktorí by ta odsúdili..

slovenka753
15. máj 2024

nepovedala som to ani po 15 rokoch nikomu. asi to je vec co ani nikomu nepoviem ...

autor
15. máj 2024

@barka2003 a možno ako som písala vyššie, tak by sa aspon ukázal aký je 🙂

autor
15. máj 2024

@katuskamala1 neberiem to tak, že sa musím postazovat alebo vyplut zo seba trápenie. Už ma to netrápi, minulosť nevrátim.. skôr ma trápi to, že to držím v sebe a viem ze na to môžu ľudia reagovať rôzne.. inak na to reaguje rodina/kamaráti a inak človek, ktorý s tebou bude možno spávať a mať rodinu/deti..

katuskamala1
15. máj 2024

Rozumiem. Vravela by som,ako i ja, iba jednemu,tomu vyvolenemu..

oli18
15. máj 2024

Nie.

hefo
15. máj 2024

Podľa mňa, ak to partnerovi nedokážeš povedať, tak:
a) nie je to vhodný partner na celý život
b) nie si s tým dostatočne vyrovnaná na to, aby si bola pripravená na celoživotný/dlhodobý vzťah.

A kedy to povedať? Vtedy, keď začína byť jasné, že by váš vzťah mohol byť dlhodobý (čiže netreba to spomínať počas úvodného randenia, i keď, pokiaľ je chlap dostatočne empatický (ako ja 😉 - jedna blízka osoba sa mi o tom zverila, aj keď sme neboli vo vzťahu), tak to nemusí byť problém povedať), najneskôr pri plánovaní svadby, alebo keď zistíte, že to robí problém v intímnej oblasti.

domkakvet
16. máj 2024

Ak mas pochybnosti a vykrikuje veci nic mu nehovor.

marca12
16. máj 2024

Urcite by som povedala,ale az po case,ked si ziska moju doveru a viem,ze je to clovek,s ktorym chcem prezit svoj zivot a viem,ze mu mozem doverovat.

zuzkabeuty
4. feb 2025

Povedala som pred 20rokmi som preživšia ale mňa to nedefinuje. Starám sa o svoje telo veľa mi pomáha byť v ženských kruhoch a milujem intimitu ale to sa buduje sama zo sebou hlavne

terry658
4. feb 2025

Neviem si predstaviť, že by som takúto vec nezdieľala s niekým komu sa chcem odovzdať celá.
Síce som nebola znásilnená iba som zažila sexuálne obťažovanie ale toľkokrát sa mi pri niektorých situáciách vynorili spomienky z minulosti a musela som partnerovi povedať, že prepáč stačilo,teraz nemôžem. Keby nevedel o čo ide asi by to bral osobne.

zuzkabeuty
4. feb 2025

Nikto to nepochopí ako ten co prežil môžeš to iba povedať. Nebudú to chápať 5ak isto môžeš povedať ze ta to nedefinuje iba si tím prešla

zuzkabeuty
4. feb 2025

@pe_mi to je smutné keď nechceš mat sex nemaj ho chápem ze po tejto skúsenosti sa ženy podceňujú ten pôrod ma mrzí ja som m a la šťastie a zdrhlacsom do inej pôrodnice bez násilia a muž má podporoval a to bolo liečivé pre mňa a ženstvo

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3