Prečo nepovedať o nevere partnerovi?
Viackrat tu v roznych diskusiach padlo, ze keby viete ze muz zenu podvadza (alebo naopak) nepovedali by ste jej to. Preco nie? Pride Vam to moralne tajit to? Ste s tym ok pozerat sa na zenu z ktorej robi manzel blbku a nechat to tak? Vy by ste nechceli aby Vam to niekto povedal ak by to robil Vas manzel?
Lebo to nie je Vasa vec? Ved denne sa tu miesame do zivota inych a rozdavame supermudre rady.
Dakujem za Vas pohlad.
@minenkak vies co ak by sa moja kamoska do toho nestarala a nechala by to tak rozhodne by nebola dalej kamoska. Ano najlepsie kamosky sa staraju.
Ja mam kamosku co ma kamosku a jej muz chodi veselo krizom-krazom. Ona o tom vie a tvrdi ze chudak zeny kedze nej muz ma problem s predcasnou ejakulaciou tak to maju tie zenske za trest ze si neuziju🤣
Vraj pokial ju financne zabezpecuje tak to netiesi
@minenkak keby mala tak co? Co to meni na veci?
Je to ich vec
@minenkak ok takze aj napr domacie nasilie je ich vec?
A ty čítaš čo som písala,že týranie a choroby sú horšie
Nevieš kde skočiť či čo ,keď tu pleties teraz týranie
@minenkak to uz nie je ich vec? Kde je ta hranica u teba?
Pretože mi raz veľmi dobrá kamoska povedala, že v deň keď mala silné podozrenie nevery muza, isla von a chcela sa zabiť! Mali 3 skolopovinne deti!
Napriklad preto - tej by som zrovna tvrdila, že ju nepodvaza, I keby mam fotky.
A to je len jeden príklad.
@autorka Nikdy nebudeš poznať pravdu o cudzích vzťahoch. Vždy to bude len tvoja domnienka. Takže prv než otvoríš ústa, nezabudni, že "Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami".
Ak svojím slovom nevieš vzťahu pomôcť, tak radšej ho nevyslovuj, pretože vyrieknuté slovo už nejde vrátiť späť... nikdy. 🤔
@svetlonos jezisu, az mi zle doslo…. Ako to dopadlo?
Nevera trápi keď tak už len toho jedného ,týranie otravuje všetkych dookola
Fyzické týranie,predsa strašne počuť a otravuje to keď ten čo je mlateny vrieska
Ešte aj k tomu týraniu,to čo je pre niekoho týranie ,pre mňa je súčasť vzťahu
@muchotrafka298
niečo ju zastavilo a vrátila sa domov. Je to už dávno. Najmenšie dieta ma 11 a najstaršie 20, stále sú spolu, budujú spolocny majetok, pracuju, maju zvierata, rodinku. Su šikovní, pracovití. Tam bol problém, že ja mám veľmi rada ich oboch.
Poznáme sa už cez 20 rokov, videla som vyrastať ich deti, dodnes sa aj s nimi rada porozprávam. Hrozne by som niesla, keby sa jednému z nich niečo stane.
Povedala som jej svoj nazor, preco on obcas popise aj s inými ženami. Pracovne hlavne. A co by vyriešila tým, keby sa zabila? Detom by ostali oci pre plač, a jemu aso tiez, lebo vie co v nej má. I ked jej nehovorí ako ju miluje. Ukáže jej to inak.
Ja som šťastná, že to neurobila a bude už hádam všetko dobre 🙂
@minenkak ja sa nestacim divit. Ty by si tyranie riesila pre to lebo by ta obtazoval hluk a nie pre to ze je zene ublizovane?
Ja normalne cumim. Takze som este zla a sebecka vlastne?
Prečo žene,čo keď je týraným chlap a áno pomohla, keď budem počuť,veď sa to nedá počúvať a vieš , že mi už bolo povedané,že to mám nechať tak
@minenkak takze len z tohoto sebeckeho hladiska by si to povedala. Aby ta neotravovali ramusom ano? Ja fskt nechapem ze ja som tu ta zla.
A čo je natom sebecké a kto ti píše ,že si zlá
Ty nebudeš mať viac ako 17r autorka.....
Si taka naivná až hlúpa
Je rozdiel kryt nevernika- robiť mu alibi
Je rozdiel klamať ak sa ta niekto opýta ako to je
A je rozdiel niekomu vedome a cielene narušiť život, rodinu a vzťahy. Ty nemáš šajnu čím si prechádzajú, prečo k tej nevere došlo.... mnoho ľudí to prekoná a fungujú ďalej, neverík ma výčitky do konca života. To nie je hrdinstvo ani morálka to co ty píšeš...
Morálka je nerobiť im alibi a povedať pravdu AK sa ta niekto opýta. Rozumieš?
Ale rozbíjať deťom rodinu lebo ty sa chceš cítiť dobre, je skôr primitívne a bezcharakterne.
Možno ta ešte život naučí, že sa nemáš starať do veci, do ktorých ta nič nie je.
Ty sa chceš cítiť morálne a uľaviť si, ale ublizis mnohým ľuďom. Doslova zničiš život. To ta urob8 spokojnejšou?
Nevera zvykne aj tak časom prasknúť, nemusíš sa o to ani pricinit
anonymne rozdávať supermúdre rady na anonymných internetoch je niečo úplne iné, ako konfrontovať konkrétneho človeka s informáciou, ktorá mu môže zničiť život.
@simona20201309 takze ja im rozbijem rodinu? Nie nevernik? A ze ten ma vycitky do konca zivota? To nie je naivne zmyslanie 17tky?
Pozri sa, ak ty o niecom a niekom vies a rozmyslas, ze by si to chcela povedat zúcastnenej strane, vzdy sa to nejako po dobrom premyslení dá, dá sa aj zúcastnenú stranu zobrat nahodne so sebou na cas a miesto, nech sama vidí. Ak takyto vztah bude pretrvavat alebo bude pretrvávat este nejakú dobu, nebudes ani prvá, ani posledná ukazovatelka na nieco. Ono aj dotycný zúcastnený sám si jediný robí zo svojej polovicky prdel, srandu a dáva jej pocítit, ze neni jediná a ze ako sa on zlutoval a ju este trpí. Naopak, ludia, co sa tejto zúcastnenej podvádzanej osoby chcú dotknút s poukázaním na takúto zálezitost, ze toto vedia, to jediní robia s nejakým citom a tak, ze by neradi ublízili a nechceli ublízit. Podvádzac sa ku svojej podvádzatelke chová tak, ako on chce a kedze ju má za handru a potkana, aj jeho falosné city si dotycná vsimne a uvedomí, len akosi sama od seba nevie, z coho pramenia, aj ked muzi sa zvyknú splechnutím vlastného výsmesneho humoru pochvalit svojej polovicke, ze s xy (imaginárnou - ako sa vezme) je vsetko iné. Preto ty netápaj, nie si posledná, ktorá vidí, naznací, mozes vziat priamo na miesto, kazdá podvádzaná zena vie, ze situácia s partnerom nie je pravé orechové , dolezité je súcitit a chciet iba dobre tomu, s kym sa rozpravas.
A môžeš mi načrtnúť ako by si riešila domáce násilie? Pretože aj keby si zavolala políciu, ak týraná osoba tyrana kryje a nepodá trestné oznámenie, tak s tým nič nespraví ani polícia. Ak sú týrané deti, tam sa ešte dá čosi robiť, ale veľakrát i tam úrady zlyhajú. Práve preto, že napríklad ženy často kryjú násilníkov sa do toho veľakrát nik nechce miešať, pretože polícia príde a odíde..... Odvahu musí dostať ten týraný... on musí chcieť s tým niečo robiť... takže max sa dá ponúknuť pomoc v tom, že "ak sa odhodláte môžete u mňa istý čas bývať, pomôžem finančne a materiálne"... a na to má gule a možnosti málokto. Čo sa týka nevery - nestarám sa druhým do vzťahov. Nie je to moja vec. A taktiež si neželám, aby sa niekto staral do môjho. Viem o neverách kde koho, pomyslím si svoje a neriešim. Vždy tam vo vzťahu niečo nie je v poriadku. Takže je to ich kapusta...
Autorka, myslím, že na túto tému sa budú vždy líšiť odpovede podľa toho, čo pre koho znamená priateľstvo. Keď je to pre niekoho "ideme na kávičku, vyletik, pokecáme, sklzneme sa po povrchu", tak ten človek nikdy nebude vidieť dôvod byť väčšou súčasťou života svojich blízkych.
Áno, ty. Stále ides svoje. A ako tu niekto písal.... dokonca môže niekto zo zúfalstva spáchať samovraždu. K tomu si sa vyjadrila? Necítila by si ani štipku viny?

Aké svedomie,si si na milión percent istá,že tvoja sestra nemá milenca