icon

Prečo nepovedať o nevere partnerovi?

9. jún 2024

Viackrat tu v roznych diskusiach padlo, ze keby viete ze muz zenu podvadza (alebo naopak) nepovedali by ste jej to. Preco nie? Pride Vam to moralne tajit to? Ste s tym ok pozerat sa na zenu z ktorej robi manzel blbku a nechat to tak? Vy by ste nechceli aby Vam to niekto povedal ak by to robil Vas manzel?
Lebo to nie je Vasa vec? Ved denne sa tu miesame do zivota inych a rozdavame supermudre rady.
Dakujem za Vas pohlad.

reddflowerlife
10. jún 2024

@simona20201309 Vinu ma citit ten co podvadza a co to sposobil

reddflowerlife
10. jún 2024

@zuzanapjat nezelam si nech sa niekto stara do mojho vztahu. Cize ked ta bude muz podvadzat tak to nechces vediet hej?

reddflowerlife
10. jún 2024

@svetlonos lenže sa chcela zabit kvoli nemu nevernikovi. Nie kvoli tomu zenjej to niekto povedal. Ale kvoli tomu co jej on sposobil nie ?

madeincssr
10. jún 2024

Damy, na tomto sa nedohodnete. Sme velmi rozni a mame v zivote rozne dovody na vselico. Clovek zvonka o nich nema tusenie a tym padom take "informovanie" moze povazovat za neprajnost, zlomyselnost, neprijemnost az agresiu. Ale, samozrejme, iny to moze povazovat za dokaz skutocneho priatelstva. Mnohi podvadzani o tom vedia/tusia (a okolie to nevie) a mozu mat svoje dovody to nechavat tak (nielen materialisticke ci zotrvacne). Vela prikladov tu uz zaznelo (a bude ich urcite ovela viac). Nic na tom nemeni fakt, ze oznamovatelovi sa to moze javit nespravne, nemoralne, ze to ma zly vplyv na deti (to tiez nemusi byt pravda)...

autor
10. jún 2024

@simona20201309 samozrejme ze by som citila stipku viny. A citala si tu tie prispevky podvedenych ked ani ty priatelia im to nepovedali? Myslis ze ked sa dana osoba dozvie ze jej to aj kamoska tajila ze to zmeni jej pohlad na samovrazdu alebo tato zrada ju este viac presvedci?

autor
10. jún 2024

@madeincssr jasne ved ja sa nechcem dohodnut. Mna zaujimali dovody preco by to ine zeny nepovedali. Zatial vyhral alibizmus a nezaujem

reddflowerlife
10. jún 2024

Autorka podla mna preto to nepovedia lebo nechcu mat potom z toho ti oznamovatelia problemy (ze napr. pride za tebou ten muz, sa ti vyhrazat, alebo povie svojej zene ze si si to na nich vymyslela a nie je to pravda). A preto je dnes kazdy radsej ticho a drzi hubu aby sa jemu nieco po oznameni este nestalo…

autor
10. jún 2024

@reddflowerlife ved jasne ok. Ja si neviem predstavit ze by som to kamoske nepovedala a len sa priblblo usmievala ked by mi hovorila o sukromi a lakjovala stastne fotky z dovolenky. Povedala by som to a bola jej maximalnou oporou. Aby vedela ze aspon ja som tu vzdy pre nu a moze mi verit. Ale ja som ten typ co by chcel aby sa nasla dobra dusa a povedala mi to.

madeincssr
10. jún 2024

AUTORKA ano, len ci to takto rovnako (ako ty) citi aj osoba, ktorej to oznamujes. Vies to 100%-ne? Cize nielen tvoj nazor na vec je tu rozhodujuci.

autor
10. jún 2024

@madeincssr ano mas pravdu. A ako sa dozviem nazor druhej strany? Ze pocuj ak by ta muz podvadzal mam ti to povedat alebo klamat?

zuzanapjat
10. jún 2024

@reddflowerlife keď ma muž bude podvádzať, bude to moja kapusta a nie niekoho iného. Keby mi to niekto skladal na nos, nemyslela by som si, že to robí s dobrým úmyslom...

reddflowerlife
10. jún 2024

@zuzanapjat Dobre je to tvoja kapusta ale ako sa to dozvieš ak u muža neuvidis priznaky? Radsej nech ti to nikto nehovori a ty tak na to neprides proste. Tak vsetko ok?

minenkak
10. jún 2024

@reddflowerlife ja ti môžem za seba povedať,že určite v tomto nieje strach z týchto následkov,ale nikto nevie či ten podvadzany to chce práve takto počuť

Mala som koleginu-kamaratku,muž ju podvádzal spravil aj dieťa,všetci o tom vedeli,normálne som sa s ňou o tom rozprávala a aj s ním,ale jej najlepšia kamarátka a zároveň nasa kolegyňa o tom nevedela ,ja som to neriešila,len keď sa potrebovala vyzalovat porozpravat,tak mi povedala pokecali sme,však každá sracka smrdí chvíľu,život išiel ďalej a ja som sa po troch rokoch, pred tou jej najlepšou kamoškou prekecla o decku nič cielene zlé,len spomenuté v rodinnej udalosti (s tou podvadzanou sme rodina ,ale taká daaaleka,inak všetci sme jej vraveli nech zmení správanie k svojmu mužovi ,inak si nájde inú,vždy sa smiala ,že ju to nezaujíma)a nastalo peklom aká som ja psychicky labilna, chorá a starám sa do cudzích vecí . Ona sa pred tou najkamkou tak strašne hanbila,že jej o tom ani nemukla , takže,nie každý to má v hlave inak a chce takéto veci počuť a oznamovať inak a nie od všetkých a všetkým

zuzanapjat
10. jún 2024

@reddflowerlife ano presne tak, radsej nech mi to nik nehovori. Poznam tri zeny a troch muzov ktori podvadzaju svoje polovičky sem-tam. Ale vidim aj to, ze sa o svoje polovičky zaroven aj prikladne staraju, travia spolocne chvile a venuju sa svojim detom. Vsetko su to rodiny s troma a viac detmi. Mne nik nedal mandat na to, aby som im rozbijala rodinu.

reddflowerlife
10. jún 2024

@zuzanapjat Dobre cize moze ta podvadzat a nech ti to nikto nehovori aby sa nerozbila rodina hej? A ked ti prinesie hpv od tej milenky? Pohlavnu chorobu? Co urobis? Tiez v pohode nevadi nestalo sa ?

zuzanapjat
10. jún 2024

@reddflowerlife take veci budem riesit ked sa nieco take stane. A ano pre svoje deti chcem uplnu rodinu. Nestavaj sa do pozicie ze zabranis sireniu hpv virusu ked si pustis usta na špacir.

madeincssr
10. jún 2024

Povedal by som tak, ze pokial by si si bola velmi ista, ze dotycna by to chcela vediet od kamaratov (t.j. rozpravali ste sa o takychto veciach), alebo by ten nevernik velmi striedal partnerov, tak povedzme. Ale jednoducha (vseobecna) odpoved je, nevies o tom dost a nemas pravo sudit.

reddflowerlife
10. jún 2024

@zuzanapjat Tak vtedy uz bude neskoro nieco riesit ked uz ta nakazil , z hpv mozes mat rakovinu … Je lepsie na to prist skor nez to az do toho zajde. Cize prekusnes aj milenku kadeco aby mali kompletnu rodinu hej?

zuzanapjat
10. jún 2024

@reddflowerlife jaj ty budes vediet dopredu o nevere a zasiahneš skor ako chlapik prenesie hpv... Pozri... poznam napriklad aj pripad kedy podvadzana osoba uverila ze chytila chlamydie na zachode. A bola som ticho. Su ludia ktori radi uveria, ze to hpv maju z wellnesu ako z uteraka. Takze taki neuveria ani ked im povies na rovinu. Chlap ich doma spracuje a ak zena miluje tak rada uveri ze ma pravdu, plati to aj naopak. Akokolvek sa na to pozeram, vzdy mi to vyjde tak, ze je lepsie sa nestarat.

rorino
10. jún 2024

Dať premudrelu radu,nie je to isté,ako sa niekomu miešať do života.Pretoze ty si môžeš myslieť,že máš najlepšie riešenie na niečo problém,a vôbec to tak nemusí byť.Ale vytiahnuť na svetlo niečomu neveru,keď ťa o to nik nežiada je zasahovanie do súkromia.A veľa ľudí,ktorí to nenechali na pokoji,ostali za debilov,čo sa iným miešajú do vztahu

hara_vara
10. jún 2024

nech sa každý stará sám o seba
jeden múdry povedal:
kto si Ty aby si súdil?

fido69
10. jún 2024

@autorka @reddflowerlife
Viete o živote holý... prd. Život nie je biely, ani čierny. Ako som už písal cesta do pekla je dláždená dobrými skutkami. Preto vaše súdy, domnienky, vaša spravodlivosť a dobré skutky sú len vaše subjektívne pocity a dojmy. Nič viac.

Matúš 7:1-5
Nesúďte, aby ste neboli súdení. Lebo ako budete súdiť vy, tak budú súdiť aj vás, a akou mierou budete merať vy, takou sa nameria aj vám. Prečo vidíš smietku v oku svojho brata, a vo vlastnom oku brvno nezbadáš? Alebo ako môžeš povedať svojmu bratovi: »Dovoľ, vyberiem ti smietku z oka« - a ty máš v oku brvno?! Pokrytec, vyhoď najprv brvno zo svojho oka! Potom budeš vidieť a budeš môcť vybrať smietku z oka svojho brata.

bboossoorka
10. jún 2024

Nepovedala.Naco sa mám miešať do inej kapusty.Neviem ako kto žije a ani prečo koho čo k tomu vedie.

autor
10. jún 2024

@fido69 kto koho sudi? Ja mam pocit ze prave vy idete kryt a este aj ospravedlnovat taketo chovanie.
Ako by ste sa citili keby vas podvazda partner/partnerka a zistite ze vasi priatelia o tom vedeli? Boli by ste vdacni? Povedali by ste im ze dakujem ze si si to nechal pre seba a stratil/stratila som dalsich x rokov s tymto/touto …..(doplnte si).
A ked vidim pojem kompletna rodina tak ma beru mrakoty. Co vsetko su zeny ochotne podstupit a tolerovat kvoli tomu aby bol doma plny pocet. Denne to ti vidime v diskusiach. Dostavaju tam naklad ze kde nechali dostojnost a hrdost. Ale zaroven ideme byt ticho ked sa jedna o neveru. Rozvod je tu pritom najcastejsia rada. To vtedy nesudime? Nestarame sa? Na internete cudzim ludom sa lahko povie hocico.

zuzanapjat
10. jún 2024

a môžem sa ťa autorka opýtať, kde je napísané, že po prevalení nevery sa musíš priznať kamarátke, že si o tom vedela?

pralinka25
10. jún 2024

@fido69 ja tiez nemam pocit ze autorka sudi. podla mna su to dve odlisne veci. nie?

autor
10. jún 2024

@zuzanapjat myslis ze sa to nedozvie?

zuzanapjat
10. jún 2024

no ak to nebudeš s každým poza chrbát rozoberať, tak nie. za ďalšie nikto neverníkovi nedrží sviečku pri súloži, takže nik nemôže na 100% potvrdiť neveru. stačí povedať, že si tomu neverila, hoci sa k tebe dané info dostalo.

minenkak
10. jún 2024

Autorka ako nevšímava musí byť žena alebo muž ,ak si nevšimne, že jeho životný partner má niekoho iného .Ti naozaj sa nedá niečo takéto všimnúť

autor
10. jún 2024

@minenkak ako si tu citala tak asi sa to da nejaku dobu si nevsimnut.