icon

Prečo nepovedať o nevere partnerovi?

9. jún 2024

Viackrat tu v roznych diskusiach padlo, ze keby viete ze muz zenu podvadza (alebo naopak) nepovedali by ste jej to. Preco nie? Pride Vam to moralne tajit to? Ste s tym ok pozerat sa na zenu z ktorej robi manzel blbku a nechat to tak? Vy by ste nechceli aby Vam to niekto povedal ak by to robil Vas manzel?
Lebo to nie je Vasa vec? Ved denne sa tu miesame do zivota inych a rozdavame supermudre rady.
Dakujem za Vas pohlad.

reddflowerlife
10. jún 2024

@zuzanapjat Výborne , robil to diskrétne či aj jej oznámil že počuj Hela tento víkend ideme s milenkou do Tatier na výlet si užiť, zatiaľ buď s deťmi ?

fido69
10. jún 2024

@pralinka25 Príspevok bol určený dvom diskutujúcim osobám - autorke a
reddflowerlife. Tá druhá tu diskutovala o vine a zodpovednosti, ak upozornená osoba od šťastia spácha samovraždu.

zuzanapjat
10. jún 2024

@reddflowerlife nerobil to diskrétne. A poprosím odpoveď na otázku, či keď sa ti zdôverí dobrá kamarátka, že má bočák, či budeš utekať za jej manželom a vešať mu to na nos, lebo je to predsa tiež kamarát.

autor
10. jún 2024

@fido69 ale pane boze toto je tak extremny priklad. Tak sa radsej tvarme ze svet je ruzovy a fukajme si praskovy cukor do zadku lebo uz hocikto moze spachat samovrazdu. Hlavne ze tu bez problemu nakladame cudzim zenam a tu sa nebojime ze niekto spacha samovrazdu. Kolko tu bolo diskusii kde reakcia zien bola urcite ma milenku. Tu sa nebojime ze ta osoba si nieco urobi? Nie lebo nevieme kto to je ze?

zuzanapjat
10. jún 2024

autorka - veď nemusíš sa tváriť že svet je ružový, ale ani starať sa do druhých vzťahov nemusíš. Si proste pomysli svoje a nerieš.

reddflowerlife
10. jún 2024

@zuzanapjat Výborne tak to musí byť super pre tú ženu že jej muž jej vlastne aj oznámi že si ide zatrtkať, keď to teda nerobil diskrétne super, aj tú milenku ku nim pozval na obed dúfam, aka vzorná rodinka. On si išiel užit s milenkou a ona mu za ten čas oprala veci a navarila večeru a on sa vysmiaty prisiel domov napapkať, vzorná rodinka je to uchvatne .
A áno, už sa mi stalo že som oznámila neveru, kedže viem ako to padlo mne, keď mi ju nikto neoznámil a každý o tom vedel. A takisto by to platilo aj na kamošku teda s ultimätom že buď mu to ona oznámi a teda keď s ním nechce byť nech sa rozídu, ale nech z neho nerobí verejne debila. Ak by pokračovala a ťahala by ho za nos tak ano. Už som to tak raz urobila a tá chudacka ktora bola oblbovaná mi za to poďakovala a začala byť všímava a nakoniec ho sama na vlastné oči načapala. Ja by som bola vďačná za to , nestrávila by som ďalšie mesiace s Ex chujom.

pralinka25
10. jún 2024

@fido69 ale mnohym zenam to paradoxne pomoze otvori oci a ziju potom omnoho lepsi zivot. takych pribehov som tu citala desiatky za tie roky

reddflowerlife
10. jún 2024

@pralinka25 Áno mna musela kontaktovať až jeho susedka ktorá mi napisala že už pol roka spolu trtkajú. Ešte mi napísala, že všeci naši spoloční kamarati o tom vedeli a nikto to nepovedal. a ešte sa smiala na tom aká som blba. Vieš ako to mne padlo?? Pol roka mi to nikto z kamarátov nepovedal. A ja som to ťahala s chumajom. Stratila som len čas už som si mohla budovať nový vzťah.

jesenzima
10. jún 2024

Moja sesternica podvádzala frajera s našim spoločným kamošom ... Obidvoch len využívala, obaja boli dobrí chalani... Bolo mi ich ľúto, tak som to povedala obom. Dopadlo to tak,že sesternica sa na mňa nasrala, ten podvádzajný s ňou ostal, ten druhý za ňou tiež stále chodil ... Nakoniec ich oboch poslala do riti a našla si tretieho ...

pralinka25
10. jún 2024

@reddflowerlife presne o ten cas ide. ze nevera nie je len o sexe. budiz. ale nevera je o tom ze ten clovek ti vedome berie roky zivota ktore by si mohla travit inak s niekym inym. to je uplne rovnake ako ked niekoho odsudia nepravom. vezmu roky zivota. a tie sa vratit nedaju.

reddflowerlife
10. jún 2024

@pralinka25 presne tak!! Zoberie čas ktory sa neda vratit spat. Ale vlastne to je podla diskutujucich normalne, aj ked su spolu 30 rokov a ju kontinualne podvadza 😃 Ideal

zuzanapjat
10. jún 2024

@reddflowerlife počuvaj prestan dramatizovat, nie neoznamil jej ze ide trtkat, odbehol za nou zatrtkat a potom po manzelku do prace a spolu na nakupy, aby sa netahala busom a s taškami. Je to ich zivot a nie, nechodil s milenkou na dovolenky kym sa zena starala o deti. Sa staral o manzelku a deti viac, ako sa staraju muži čo nepreložia slamku a nevenuju sa detom - polka konika ma takych kretenov doma. Tvoja suseda ti to nepovedala s dobrym umyslom, ale aby sa tešila z tvojho nešťastia a z toho ako sa po tom cítiš. Ťa proste chcela ponížiť a chcela celkovo spraviť zle všetkým aktérom. Každý vzťah človeka niečo naučí. Skôr či neskôr by si sama zistila, že dotyčný nebol nič pre teba a ak nie, tak to by si mala asi veľmi nízke nároky na vzťah, keby ste ďalšie roky žili v trojici. Tu je x žien, ktoré odmietajú sex s manželmi, sa do toho nútia a očakávajú ale, že on si na to zvykne a bude verný. A potom sú ženy, ktoré sú rady, že im dá chlap pokoj, ale uspokojuje ich po všetkých ostatných stránkach.

reddflowerlife
10. jún 2024

@zuzanapjat tvoje slova : ak nie tak by si mala nizke naroky na vztah.
Tym padom aj ostatni podvadzani , napr ta manzelka 30 rokov podvadzana ma asi tiez nizky narok na vztah

zuzanapjat
10. jún 2024

@reddflowerlife nie, nemá. Ona absolútne nechce sex. Akonáhle porodila deti úplne prestala mať záujem o sex. Keby jej manžel na ňu sral po iných stránkach, tak by mala nízke nároky. Ak niekto sex nepovažuje za dôležitú súčasť života a dáva si ako prioritu vo vzťahu x iných vecí a všetky muž spĺňa, tak to nie sú nízke nároky. Neviem čo je také ťažké rešpektovať to, ako to majú iní, cudzí ľudia. Nik ťa nenúti žiť rovnako. Tu padli 2 príklady kedy vyzvoniť neveru nemalo očakávaný ohlas.

pralinka25
10. jún 2024

@zuzanapjat ale to zas potom nie je nevera. ona o tom vie. dohodli sa funguje to. je to ina forma vztahu ale nie nevera.

fido69
10. jún 2024

@pralinka25 To, že sa dvaja partneri dohodli na voľnejšom vzťahu neznamená, že to jedného alebo dokonca oboch nemrzí. Nepotrebujú počúvať komentáre hlúpych a vo vzťahoch neuspokojených kamarátok. To je celá pointa.

zuzanapjat
10. jún 2024

@pralinka25 to máš pravdu, ale určite by ju urazilo, keby dáka susedka za ňou došla s tým, že ten tvoj sa ťahá s tou a tou. Je to preto, že tieto ženy sú si vedomé, ako sa na to pozerá okolie. Samé sa nemusia cítiť ponížene, ale pred ostatnými ľuďmi áno... Preto je to o tom, čo sa tu spomína, že mi netušíme čo a ako to majú ľudia doma. X ľudí sa o nevere partnera dozvie a aj tak ho neopustia a uveria mu proste všetko. Nakoniec je oznamovateľ v ich očiach zlý.

autor
10. jún 2024

@fido69 prosim ta take veci tu nepis. To su totalne blbosti.

fido69
10. jún 2024

Veď to nepíšem tebe, alebo si sa tam našla? Čo si mám vlastne myslieť o človeku, ktorý má strach otvoriť takúto tému pod vlastným nickom?

reddflowerlife
10. jún 2024

@zuzanapjat Čize ju by urazilo, že jej to povie susedka.Ona sa neurazí na svojho muža, že ju podvadza, ale urazi sa na susedku, že jej tento pravdivý fakt povie :D zaujimave 😃 Ona sa neurazí že z nej verejne robí blbku, že o tom plno ludi vie, tak ako aj ty, ale urazí sa že jej to suseda povie 🤣

pralinka25
10. jún 2024

@fido69 myslis? ale zas naco potom robia nieco co ich mrzi? nerypem len sa nad tym zamyslam aby som to pochopila. mna by to nebavilo. (co samozrejme neznamena ze niekoho ineho zrejme ano) ale robit nieco co ma trapi alebo mi sposobuje vycitky by ma oberalo a radost z toho a potom to zas straca zmysel. ci? ja neviem fakt. mna nahodou zaujima takyto diametralne odlisny myslienkovy pochod nie aby som to sudila ale aby som to pochopila

misanthropicdann
10. jún 2024

Ak by nešlo o niekoho veľmi blízkeho mávol by som nad tým rukou. Nikdy nevieš čo za vzťah majú a nikdy nevieš čo bude nasledovať. Môžeš si myslieť aky dobrý skutok spravíš a nakoniec môžeš ty skončiť ako ta zla a nevies ako ti ten koho si nabonzovala dokáže zo života spraviť peklo. Za to to nestojí
Nehas co ta nepáli.
Taktiež nevieš ci to ten partner neplánuje druhému oznámiť a ak to spravíš ty skôr tak môžeš rozbiť vzťah ktorý by mohol vydržať a napraviť sa keby to stihlol partner sam povedať.

autor
10. jún 2024

@fido69 nenasla ale nemyslim ze tie zeny ktore by to povedali su hlupe a neuspokojene. Netreba urazat nikoho. Dakujem
A preco anonymne? Som tu uz roky, mnoho zien tu poznam a pozna mna. Nechcela som aby to ovplyvnilo ich nazor, pripadne by nazor nevyjadrili.

autor
10. jún 2024

@misanthropicdann a ak by islo o niekoho velmi blizkeho? Tvojho surodenca, niektore z tvojich deti…

zuzanapjat
10. jún 2024

@reddflowerlife no je to tak proste... je to pre ňu súkromná intímna záležitosť. Ako čo má povedať nejakej susede, že viete, ide si zatrtkať, lebo som 30 rokov frigidná, odkážte mu nech cestou kúpi maslo lebo som zabudla... ? Rovnako by bola odsúdená, ako ju v podstate súdiš ty svojim spôsobom.

misanthropicdann
10. jún 2024

Nepovedal by som to, pokúsil by som sa ho/ju nasmerovať smerom aby to sam zistila. Ale v prvom rade by som si overil ci ide naozaj o neveru. Ono vieš, vzťahy sú komplikovane a nefunguje každý vzťah podľa zaužívaných štandardov. Takže kľudne môže byť ze fungujú na otvorenom vzťahu a len to držia v tichosti.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
reddflowerlife
10. jún 2024

@zuzanapjat Cize sa dostavame presne k tomu co som pisala, pre nu boli dolezitejsie tie “vyhody” vztahu, uz len to co pises ze prisiel po nu autom po zatrtkani s milenkou, aby sa netrepala sama taškami. Presne to co hovorim, ak by mala vodicak a svoje auto, a bola v tomto samostatna, nezalezalo by jej na tom aby on prisiel po nu autom ked ma tasky. Proste sama by to nedala tak je radsej s nim.

zuzanapjat
10. jún 2024

@reddflowerlife zamysli sa, aké nároky máš na manžela okrem vernosti. Určite ich je dosť .... To si myslíš, že žena ostane s mužom len preto, že sa jej nechce ísť 20 minút autobusom? Ona je a bola samostatná. Že nejaká žena nešoféruje neznamená že je nesamostatná.

reddflowerlife
10. jún 2024

@zuzanapjat Tak je to jeden z faktorov, pre ktore sa rozhodla že aa radsej budem s nim a budem tazit vyhody zo vztahu. Ked ma uz teda podvadza, aspon mám domaceho opravára , taxikara a otca pre dieta.