icon

Prečo niektorí muži odmietajú kondóm?

10. sep 2026

Ahojte. Máte reálne niektorá chlapa ktorý odmieta kondóm? .. mám nového priateľa a ja to vlastne nechápem … Z kondómu robí jednu obrovskú vedu. Hovorí, že sa pritom cíti zle, je ako vo zveráku, že kondóm praská, zrejme mu to asi aj ovplyvní erekciu … Reálne sme kvôli tomu ešte nemali ani sex, lebo sa pripravuje nato že si ho bude musieť dať a že ako to “skúsime” (ako použiť kondom) .. Ja sex bez kondómu (zatiaľ) nechcem mať. Je to premňa veľmi zvláštne, žiaden z mojich ex nemal najmenší problém dať si kondom. Ja chápem, že bez je bez, ale príde mi to fakt prehnané ..

Strana
z2
anonym_a99109
11. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_42572f nečítam všetky témy každý deň … riešim kondóm ako taký a teda skúsenosti žien, či sa stretli s niečim podobným lebo mne sa zdá že ten môj to veľmi preháňa ..

@anonym_autor a ma teda pre teba aj nejaku inu alternativu?

zunaf
11. sep 2026
@anonym_3c2ebd

@anonym_autor (chlap) Aj pre mňa je to veľmi neprímne. Až do bodu kedy si hovorím, či to vôbec má zmysel robiť v takom nekomforte. Ale tak neočakával by som, že by to bol pre ženu akceptovateľný dôvod. Predstav si namastený plastový bágel, ktorý tlačí, ťahá a pokrýva celé tvoje najcitlivejšie partie tela. Fuj brr... A vyvrcholenie ani neprichádza do úvahy.

Áno, preháňa. Zatiaľ nemáme lepší prostriedok, ktorý by chránil pred pohlavnými chorobami a počatím naraz. Stopercentné nie je nič, len abstinencia. Ale pri novom partnerovi mi to príde úplne prirodzené.
@anonym_3c2ebd Keď tlačí a ťahá, tak je chyba vo veľkosti. Dnes je obrovský výber materiálov, tvarov, hrúbky, úpravy, treba skúšať. Rada by som sa vcítila do toho, aké hrozne nepríjemné je mať penis pokrytý skoro priesvitnou vrstvičkou latexu, ale ako žena to nedokážem. Skús si ale vygúgliť speculum alebo Schroderove kliešte, to sú veci, s ktorými majú ženy skúsenosť vo svojich najcitlivejších partiách. Plus tampóny a menštruačné kalíšky. Plus teda partnerova neochota podstúpiť obmedzovanie kondómom môže žene spôsobiť nekomfort pri vytláčaní 3,5 kg človeka zo svojich intímnych partií.

anonym_3c2ebd
11. sep 2026
@zunaf

Áno, preháňa. Zatiaľ nemáme lepší prostriedok, ktorý by chránil pred pohlavnými chorobami a počatím naraz. Stopercentné nie je nič, len abstinencia. Ale pri novom partnerovi mi to príde úplne prirodzené.
@anonym_3c2ebd Keď tlačí a ťahá, tak je chyba vo veľkosti. Dnes je obrovský výber materiálov, tvarov, hrúbky, úpravy, treba skúšať. Rada by som sa vcítila do toho, aké hrozne nepríjemné je mať penis pokrytý skoro priesvitnou vrstvičkou latexu, ale ako žena to nedokážem. Skús si ale vygúgliť speculum alebo Schroderove kliešte, to sú veci, s ktorými majú ženy skúsenosť vo svojich najcitlivejších partiách. Plus tampóny a menštruačné kalíšky. Plus teda partnerova neochota podstúpiť obmedzovanie kondómom môže žene spôsobiť nekomfort pri vytláčaní 3,5 kg človeka zo svojich intímnych partií.

@zunaf To čo je za výlev. Veď hovorím, že môj diskomfort nie je akceptovateľný dôvod, aby sa ochrana použila. Už si sa poľutovala, už tie je lepšie? Je mi ťa ľúto... Nemali by sme ťa vykonpenzovať za to, že si žena? Chúďa.

letfenixa
11. sep 2026
@anonym_a40987

kondom nieje tiez ziadna istota... Ja som uzivala vzdy tieto tabletky pred sexom a aj tak nepomahaju a mam z toho potom iba tazky zaludok a zvraciam. Tak kaslem na ne uz.

@anonym_a40987 pozit vaginálne čapíky orálne chce bud odvahu alebo veľmi nízke IQ.

komir63
11. sep 2026
@yellowunicorn

@anonym_a40987 ako ti prosím pekne niečo, čo si vkladáš do pošvy, podráždi žalúdok?

@yellowunicorn Preboha! Ona ich jedla?! 😖

anonym_a40987
11. sep 2026
@letfenixa

@anonym_a40987 pozit vaginálne čapíky orálne chce bud odvahu alebo veľmi nízke IQ.

@letfenixa boze, uz to viem, pisala to ina red tebou, naco sa strapnujes a musis to opakovat. Tak dalsie uz pouzijem tak ako treba, aj tak to mam posledne dva lieky.

zunaf
11. sep 2026
@anonym_3c2ebd

@zunaf To čo je za výlev. Veď hovorím, že môj diskomfort nie je akceptovateľný dôvod, aby sa ochrana použila. Už si sa poľutovala, už tie je lepšie? Je mi ťa ľúto... Nemali by sme ťa vykonpenzovať za to, že si žena? Chúďa.

@anonym_3c2ebd Neviem, kde si z toho vyčítal, že sa ľutujem, že som žena. Reagovala som na toto - "Predstav si namastený plastový bágel, ktorý tlačí, ťahá a pokrýva celé tvoje najcitlivejšie partie tela. Fuj brr..." Neviem si to predstaviť, ale ženy za svoj život zvládnu všeličo vo svojich najcitlivejších partiách. Preto mi príde jemne povedané komické sťažovať sa na to, aký je kondóm strašný.

anonym_3c2ebd
11. sep 2026
@zunaf

@anonym_3c2ebd Neviem, kde si z toho vyčítal, že sa ľutujem, že som žena. Reagovala som na toto - "Predstav si namastený plastový bágel, ktorý tlačí, ťahá a pokrýva celé tvoje najcitlivejšie partie tela. Fuj brr..." Neviem si to predstaviť, ale ženy za svoj život zvládnu všeličo vo svojich najcitlivejších partiách. Preto mi príde jemne povedané komické sťažovať sa na to, aký je kondóm strašný.

@zunaf ok haha... wtf... takže vlastne nič nie je problém pokiaľ nemáš bolesti ako pri pôrode, chápem

zunaf
11. sep 2026
@anonym_3c2ebd

@zunaf ok haha... wtf... takže vlastne nič nie je problém pokiaľ nemáš bolesti ako pri pôrode, chápem

@anonym_3c2ebd Nie, nechápeš, ani o pôrode to nie je. Aj ženy, ktoré nerodili, zažijú počas života rôzny diskomfort vo svojich najcitlivejších partiách.

anonym_2d3e71
11. sep 2026

@anonym_autor tak som začínala s priateľom, teraz sme uz 10 rokov spolu. Nerobil nátlak ani nic take, no videli sme obaja, ze sa jednoducho nevzruší a bohužiaľ nešlo to. Proste niektorí chlapi to tak asi maju. Bez kondomu to bolo super, no a cele tie roky fungujeme na prerušovanom styku, keďže antiku brat nechcem.

anonym_a9a31d
11. sep 2026

@anonym_autor Som chlap a sex máme so ženou len s kondómom. Ja odmietam len vazektomiu. 🙂

anonym_a9a31d
11. sep 2026
@anonym_242e69

@anonym_a5816f my kondom používame a viem porovnať aj bez a je to lepšie. Ten kondom cítim pri tom. Preto po druhom dieťati budem riešiť inu ATK

@anonym_242e69 A akú ATK chcete používať?

anonym_4fed27
11. sep 2026
@anonym_a40987

@yellowunicorn prečo preboha tam? co to melies?

@anonym_a40987 ai myslíš že si vtipná alebo sa hráš na retardovanu

anonym_31bb43
11. sep 2026

Vsak kúpi správnu veľkosť a pocit bude lepši. Nechápem že koľko chlapov ani nevie aku veľkosť si má kúpiť proste zoberú prvé čo nájde v obchode. Ale hej sex a kondom nieje bohvie čo. U mna to spôsobuje predčasne vyvrcholenie ak nemám správnu veľkosť. Ja ako chlap by som nešiel do prvého sexu bez kondomu

anonym_242e69
11. sep 2026
@anonym_a9a31d

@anonym_242e69 A akú ATK chcete používať?

@anonym_a9a31d ešte som to neriešila s gyn ale buď náplasť alebo teliesko. HaK tbl nechcem lebo občas zabúdam aj obyčajné vitaminy si dať

anonym_052ac6
11. sep 2026

Ja poznám chlapov, ktorí majú doma manželky, popritom prasia milenky a stetky a tiež chcú bez kondómu. Je im jedno že niečo chytia. Nepochopiteľné pre mňa.

anonym_3c2ebd
12. sep 2026
@zunaf

@anonym_3c2ebd Nie, nechápeš, ani o pôrode to nie je. Aj ženy, ktoré nerodili, zažijú počas života rôzny diskomfort vo svojich najcitlivejších partiách.

@zunaf Fakt nechápem. Keď niekto zažíva diskomfort, tak to automaticky diskvalifikuje môj diskomfort? Ideme sa predbiehať v tom, kto zažíva väčší diskomfort? Nechápem, čo je tvoj argument. Okrem teda preborníctva v ľutovaní sa.

letfenixa
12. sep 2026
@anonym_a40987

@letfenixa boze, uz to viem, pisala to ina red tebou, naco sa strapnujes a musis to opakovat. Tak dalsie uz pouzijem tak ako treba, aj tak to mam posledne dva lieky.

@anonym_a40987 ja nie som ta, ktorá sa strapnila.

anonym_a9a31d
12. sep 2026
@anonym_242e69

@anonym_a9a31d ešte som to neriešila s gyn ale buď náplasť alebo teliesko. HaK tbl nechcem lebo občas zabúdam aj obyčajné vitaminy si dať

@anonym_242e69 A to vám ten kondóm tak vadí? Veď je má výber toľko značiek, že ho chlap ani necíti.

anonym_242e69
12. sep 2026
@anonym_a9a31d

@anonym_242e69 A to vám ten kondóm tak vadí? Veď je má výber toľko značiek, že ho chlap ani necíti.

@anonym_a9a31d čo máš za problém? Je to snáď každého osobná vec. Napísala som že áno vadí to mne pretože ho cítim pri sexe.

anonym_a9a31d
12. sep 2026
@anonym_242e69

@anonym_a9a31d čo máš za problém? Je to snáď každého osobná vec. Napísala som že áno vadí to mne pretože ho cítim pri sexe.

@anonym_242e69 Tak OK, lebo ja ho vôbec necítim a som muz. To len chlapi sa vždy sťažujú, že ho cítia. Ženy väčšinou nie, preto má to prekvapilo.

anonym_b99f48
12. sep 2026
@anonym_a9a31d

@anonym_242e69 Tak OK, lebo ja ho vôbec necítim a som muz. To len chlapi sa vždy sťažujú, že ho cítia. Ženy väčšinou nie, preto má to prekvapilo.

@anonym_a9a31d tu zena-ja kondomy tiez neznasam✌🏻ALE s trtkom, ktoreho ledva poznam a
robi taketo caviky ako autorka popisuje, ked ide o uplne samozrejmy sposob ochrany, by som nespala ani keby sa cely navliekol do celofanu🤷🏻‍♀️

anonym_a47b02
12. sep 2026

tak ako sú rôzne veľkosti penisu, tak isto existujú aj rôzne veľkosti kondómov. štandardný kondóm v nominálnej šírke 52 mm je naozaj len to - štandard. Sú muži ktorým je to tesné, bolestivé, a netušia že problém je to že sú iba viac obdarení. Obviňujú samých seba akí sú neschopní, ženy ich nazývajú trtkom, a tak ďalej. Prosím mužov aj ženy, vzdelávajte sa. Existuje aj kondóm so šírkou 72 mm. Sú aj takí muži. Nominálna šírka je to, keď kondóm položíte vodorovne na podložku, tak jeho šírka bude toľko a toľko. je to niečo iné ako keď je už nasadený. Informácie máme všetci dostupné na jeden klik. Vzdelávajme sa.

anonym_31bb43
14. sep 2026
@anonym_a47b02

tak ako sú rôzne veľkosti penisu, tak isto existujú aj rôzne veľkosti kondómov. štandardný kondóm v nominálnej šírke 52 mm je naozaj len to - štandard. Sú muži ktorým je to tesné, bolestivé, a netušia že problém je to že sú iba viac obdarení. Obviňujú samých seba akí sú neschopní, ženy ich nazývajú trtkom, a tak ďalej. Prosím mužov aj ženy, vzdelávajte sa. Existuje aj kondóm so šírkou 72 mm. Sú aj takí muži. Nominálna šírka je to, keď kondóm položíte vodorovne na podložku, tak jeho šírka bude toľko a toľko. je to niečo iné ako keď je už nasadený. Informácie máme všetci dostupné na jeden klik. Vzdelávajme sa.

@anonym_a47b02 presne toto robi veľa tie blbosti čo predávajú v dregerii tescu a podobne len kazia zážitok. U mna dokonca skracujú vydrz. Keď používam veľkosť ktorá sedi tak sa to nedá porovnať u mna 64-69 a ozaj ho skoro necítim. Partenrka tiez zbadala rozdiel k lepšiemu. Hlavne ten trápny pocit pri navliekaní je preč. Nasadim a idem. Čiže chápem že to chlapi nechcú používať ale treba skúšať a keď sadne je o starosť menej

zunaf
15. sep 2026
@anonym_3c2ebd

@zunaf Fakt nechápem. Keď niekto zažíva diskomfort, tak to automaticky diskvalifikuje môj diskomfort? Ideme sa predbiehať v tom, kto zažíva väčší diskomfort? Nechápem, čo je tvoj argument. Okrem teda preborníctva v ľutovaní sa.

@anonym_3c2ebd Ešte raz, kde si z mojich reakcií vyčítal, že sa ľutujem? Ženy počas svojho života znášajú väčšinu diskomfortu súvisiaceho s pohlavným životom - to je fakt, nie ľutovanie sa. Každoročné preventívky s odberom z krčka maternice ak je všetko ok, nehovorím o tom, keď sa vyskytne nejaký problém, mykóza, zápal, výtok, STD... Druhá vec je ochrana pred nechceným tehotenstvom, ktoré keď nastane, obráti život naruby žene (aj mužovi teda, ak je zodpovedný a postaví sa k tomu čelom). Kondóm je jediný spôsob ako môže muž prevziať časť zodpovednosti na seba, čo sa ochrany pred chorobami týka v podstate jediný. Preto ma rozčuľuje, aké caviky okolo toho dokážu niektorí robiť a ako to prezentujú ako niečo strašné, hrozné a na nevydržanie. A zvlášť v dnešnej dobe, keď je xy možností a variantov.

anonym_3c2ebd
15. sep 2026
@zunaf

@anonym_3c2ebd Ešte raz, kde si z mojich reakcií vyčítal, že sa ľutujem? Ženy počas svojho života znášajú väčšinu diskomfortu súvisiaceho s pohlavným životom - to je fakt, nie ľutovanie sa. Každoročné preventívky s odberom z krčka maternice ak je všetko ok, nehovorím o tom, keď sa vyskytne nejaký problém, mykóza, zápal, výtok, STD... Druhá vec je ochrana pred nechceným tehotenstvom, ktoré keď nastane, obráti život naruby žene (aj mužovi teda, ak je zodpovedný a postaví sa k tomu čelom). Kondóm je jediný spôsob ako môže muž prevziať časť zodpovednosti na seba, čo sa ochrany pred chorobami týka v podstate jediný. Preto ma rozčuľuje, aké caviky okolo toho dokážu niektorí robiť a ako to prezentujú ako niečo strašné, hrozné a na nevydržanie. A zvlášť v dnešnej dobe, keď je xy možností a variantov.

@zunaf Opäť si to diskvalifikovala tým, že ženy zažívajú väčší diskomfort a potom si ešte doplnila zoznam všetkých vecí, ktoré ženy musia zažívať. Ja tie veci nediskvalifikujem a mali by sme robiť všetko preto, aby to bolo ľahšie a menej nepríjemne pre ženy. A ty nám hovoríš, že máš "vydržať", však ja to mám horšie. Všetci určite milujú sex pri ktorom majú niečo "vydržať" pretože partnerka to má horšie, keď ide na prehliadku.

Strana
z2