Prečo sa muži správajú nepredvídateľne vo vzťahoch?
Mám na vás všetky otázku, možno odpoveď poznáte, možno to bude niečo na zamyslenie. Ja už som v koncoch a v tých chlapoch sa nevyznám.
Neviem ako to nazvať, ale mám vzťah-nevzťah. Je mladší, od začiatku sme sa dohodli na tom, že pôjde len o sex. Iniciatíva vyšla z jeho strany. Najprv sme si dlho písali, on sa chcel veľmi stretnúť, ja som nechcela. Nakoniec som do toho šla s tým, že buď nepríde ten sexy chlap z fotiek, ktoré mi poslal, ale nejaky pupkaty uslintany úchyl. Alebo bude divny, alebo zistime inak, že to nema zmysel a ukončíme to. Prosto po dlhom písaní som si bola istá, že sa nikam neposunieme, žiadny príležitostný sex som nehadala ani nechcela. Stretli sme sa. Prišiel ten z fotiek, neverila som, že práve takto vyzerajúci chlap by chcel mňa. Prvé stretnutie malo byť len oťukávacie, na krátky pokec. Keď sme sa ale stretli, asi po 3 slovách sa stalo niečo neuveriteľné. Vybuchla vášeň, premohla nás príťažlivosť. Sex nebol, ja som sa zbadala a nechcela som. On to síce s problémami, ale rešpektoval. Ak by som to mala opísať, zažila som niečo, o čom som zvykla čítať v romantických knihách a myslela som, že takéto niečo reálne neexistuje. Zabudla som na okolie, svet, na všetko. On to pomenoval rovnako, nezavisle odo mňa, vraj toto ešte nezažil. Stretavame sa, sex zatiaľ nebol - neboli podmienky. Ale vášeň je tam šialena. A tu prichádza problém. Predtým sme si písali takmer denne. Nikdy nič extra osobné, keďže sme to chceli udržať v rovine bez namotania sa. Odkedy sa stretávame, komunikácia sa zmenila. On napíše len občas, väčšinou len či mám čas (plus samozrejme klasicke otazky o tom ako sa mam a tak). Keď napíšem ja, niekedy ma ignoruje aj deň dva, niekedy odpíše, ale je dosť strohý. Niekedy je hrozne milý, pozorný, píše, ako by chcel byť so mnou, niekedy odpovedá jednoslovne alebo už neodpíše vobec, hoci je online. Neriešim, nemáme vzťah, akceptujem to, už píšem prvá málokedy. Minule mi ale písal, ako mu chýbam a začal, že čo cítim, keď sme spolu, či mi chýba a podobne. Následne sa odmlčal na viac dní. Potom písal zase, že by sa chcel vyspať s jednou konkretnou ženou, ktorú poznám, že či by som mu ju dohodila, či by mi vadilo keby s ňou spal a podobne. Nechapem jeho pochodom. Pochopila by som, keby sme po sexe, že dosiahol svoje a je odmerany. Ale je odmerany, potom namotáva, potom je zase chrumkavy, potom ide na mna s týmto. Pričom viem, že s tou ženou by aj tak nič neriešil. Načo mi ale o tom pisal a dokazal to riešiť poriadne dlho. Akoby chcel počuť, že by mi to vadilo a že žiarlim. Pritom inokedy ma ignoruje a je odmerany. Čo si mám o tom myslieť? Len pre istotu, nemáme pubertálny vek, ja už mám takmer dospelé dieťa, on je mladší, ale zase syn by mi nemohol byť. Aha a vyjadruje sa, že stretávať sa chce aj ďalej, ale už dlhšie to nenavrhol. Keď by som to navrhla ja, stretli by sme sa, on to už ale nenavrhuje. Keď sa dohodneme, tak je aktívny, stále píše ako sa teší a to stretnutie je zakaždým nenormálne.
@novaajnenova ach. Skusis mi vysvetlit, co je nezrozumitelne na tom, ze ste si dohodli sex, k sexu dlhu dobu nedoslo a nedoslo k tomu vobec a ty sa cudujes, ze ti nevypisuje v pravidelnych 25 min intervaloch? Story time, mal som jednu kamosku, tiez iba na sex, ona vsak pocuvala rady svojich kamosiek, ktore jej jasne povedali, chces sex, najdi si sympataka, stretni sa, ak je pritazlivost, ides do toho, neriesis nic okolo, ziadne omacky. Ty si uplny opak. Tvaris sa ako obet, aj ked si dostala uplne jasnu info!!!! Ked si nie si ista sama sebou, utnes to a vybavene. Ale ak ta to uspokoji, nie si sama, tvoje spravanie je abs bezne v zenskej populacii. Pravdepodobne si nikdy nic podobne neriesila a si zmatena.
@hankm maš pravdu, neriešila. A nemám nejak extra skúsenosti s mužmi. Teda v tom plávam a sama neviem, čo chcem a čo čakať sama od seba. Chcem ten sex, ale trochu mám aj obavy. A teda ano, ta intenzita poklesla asi logicky, ale prekvapilo ma skor ten jeho postoj striedaveho “namotavania” a ignoracie a teda to, že už nie je iniciativny, ale ak ja vyviniem iniciativu, tak sa chytí a ide do toho naplno. A nezdá sa mi, že chlap, ktorý chce ženu a sex s nou bude čakať, kým sa ona chopí iniciatívy a potom sa na to vrhne, ale inak je v úzadí a sám sa už nepokúša o nič. Proste z neho mám pocit, že jeho záujem upadol, ale keď mu navrhnem stretnutie, tak je tu znova späť ten aktívny a namotávačný chlap. Ale ak ja nič nenavrhnem, tak on tiež nie.
@novaajnenova A to kolkokrat ste sa stretli z tvojej iniciativy?
"Neriešim, nemáme vzťah, akceptujem to"
Prispevok na na jednu A4-ku a 3 strany diskusie na to nevyzeraju...
Dobre si to zhodnotila veď to sama píšeš bude sex a ty sa ešte viac namotas.Ved ho ani vôbec nepoznas a píšeš aký je neskúsený, romantický atď...takých ako ty môže mať rozrobenych 5.Normalny charakterný chlap nehľadá sex a neobjednava hotel atď...skúša dáš, nedáš potom si zase napíšete atď ..potom sa odmlci.Ak by ťa naozaj chcel ozýva sa a správa sa inak.Uz teraz si namotana ukončí to, lebo budeš plakať do vankusa
A dosiahol presne čo chcel...že Ti to leží v hlave a aj ten sex ta láka🙂inak, keď ste mali dohodu, že ide iba o sex tak prečo si cukla?Keď vidí záujem od teba no tak dobiedza.Ved to máš ako, keď psa lakas na pamlsok.Nepis mu a uvidíš, ale zle to dopadne je Ti toto treba?naviazes sa citovo
@luccija ale prečo by chcel dosiahnuť práve toto? Nestačilo normálne priamo komunikovať. Musia sa okolo robiť tieto tanečky? Ja som cukla, pretože je to už dávno, čo som niečo podobné riešila. Som v tejto oblasti dosť neistá a na začiatku som si myslela, že si robí skor srandu - nejak mi hlava nebrala, že o mňa by mohol mať záujem niekto s jeho výzorom a ešte aj mladší (viem, že to nie je veľa, ale pre mňa je to dosť). Citovo sa ale určite nenaviažem. Nie naňho. Je krasny, príťažlivý a fakt sexi, ale povahovo by sme si nikdy nesedeli. Podľa toho, čo o ňom viem z našej komunikácie. Pohybujeme sa v úplne iných rovinách, nemáme ani jedného spoločného známeho, ani okrajovo. Čiže citovo nie, ale skôr na ten sex.
@novaajnenova To nie. Oni ulovia a idu dalej. Ak im das,odskrtnu si ta v zozname. Ale ak aj nie,netrápi ich to.
@novaajnenova A preco mas o sebe taku nizku mienku? Preco si pochybovala, ze sa mu pacis?
@novaajnenova mimo toho, že je to pravdepodobne fake profil. Vek je jedno, mentálna úroveň nula. Keď mu stojí pipík, tak ti popíše chujoviny...urobí sa sám a na druhý deň sa pochváli so správami kolegom v práci... A tak dokola... 🤷🤣🤣
@stanka_k čo je fake profil? Akože on? Nechapem tvojej správe. Písala som, že sme sa stretli už niekoľkokrát.
@dadis neviem. To bolo prvé, čo ma napadlo. Že si niekto zo známych robí srandu. Potom, že si robí srandu niekto len tak, že ma nahodne našiel na fb a napisal, že bude sranda. Veľmi dlho som odmietala stretnutie práve preto, že som čakala, že to bude nejaká habaďúra a budem na smiech. O to väčší šok to bol, keď v realite prišiel naozaj on a bol sám a nič trápne sa nekonalo.
@novaajnenova No asi vycitil tvoje nizke sebavedomie. Ak sa ti pacil a chcela si vztah, nemala si mu dovolit to smerovat sexualne. Ved uvidis. Ja by som od toho vela necakala, iniciativu by som urcite nevyvijala. Najma, vela zien, vratane mna, nedokaze oddelit city od telesna. Hrozi ti zranenie. Ale konecne rozhodnutie je samozrejme na tebe.
@novaajnenova Ja by som si tým, že sa nenamotáš citovo taká istá nebola, resp. nejakým spôsobom - aj emočne - už namotaná si, inak by ti nechýbal kontakt s ním, netrápilo by ťa, keď je odmeraný, nemala by si záujem inciovať kontakt... to je jedno, že nejakú budúcnosť a vážny vzťah si predstaviť nevieš, aj pobláznenie a chémia na začiatok stačí na to, aby to bolelo... je jedno ako si to racionalizuješ a sama pred sebou ospravedlňuješ, nemyslím si, že toto skončí dobre... keby si bola tak nad vecou ako sa presviedčaš, už dávno by si sa na neho vykašľala a sekla akýkoľvek kontakt s ním... príde mi to ako chvíľková náplasť na nízke sebavedomie, ktorú keď ale strhneš to bude sakra bolieť, lebo si na ňu veľmi dobre zvykneš
Celkovo mi neprídeš ako typ, ktorý by vedel mať vzťah len o sexe, keď hovoríš o tom ako potrebuješ človeka najskôr spoznať, nad všetkým toľko rozmýšľaš, keď má dôjsť na vec vlastne váhaš atď... ak má byť vzťah naozaj len o sexe, jediné čo o tom človeku naozaj potrebuješ vedieť je či je zdravý a aké sú jeho sexuálne preferncie...každé ďalšie hlbšie spoznávanie vedie len k citom, možno iracionálnym, ale to neznamená, že neexistujú... nie každý to samozrejme takto vie, ja tiež nie a preto by som do čisto mileneckého vzťahu nešla,
A prečo robí tanečky naokolo? No lebo ty tiež... nemá dosť záujmu na to, aby vyvinul vlastnú inciátivu, ale dosť na to, aby zobral, keď sa núkaš... ono je to vlastne pomerne jednoduché, len mám pocit, že ty tú odpoveď vidieť nechceš, lebo dúfaš v niečo iné - aj keď si to možno nechceš priznať
@dadis ja mám tiež pocit, že to telesné od citov oddeliť neviem, ale v tomto prípade ma naozaj viac s ním neláka, ako len to telesné. To ma však láka šialene. Páčiť sa mi páči, ale len fyzicky, jeho povaha už nie. Ale ako vravím, neviem o ňom veľa, z toho, čo ale viem, by sme si nerozumeli vo vzťahu.
@lindous s tým, že som ho chcela spoznať, som myslela skôr to, že či to nie je nejaký masochista, alebo násilník. Nechcem spoznávať jeho povahu
@novaajnenova prečo?no, lebo takýmto chlapom neverím majú to ako hobby.Ked chces ten sex tak stačí povedať prečo teda váhas?Nerozumiem, že o čo Ti vlastne ide o dobýjanie, bombardovanie sms?alebo ho natahujes cielene?už teraz si polichotena, že taký pekny muž, mladší atď myslela som si, že to je žart.....daj si s ním pokoj možno si je vedomý toho, že má šarm atď a nebudeš jediná, ktorú takto balamuti tomu ver.
@novaajnenova riešim momentálne niečo podobné, ba rovnaké 😀 vaša poloha je správna? Či neriešime toho istého 😀
@naneta258 písala som ip
Autorka, aspon neklam sama seba. Tato diskusia, tvoje nekonecne polemizovanie, teorizovanie, preco hento a tamto, to vyzera na vsetko ine, ako na to, ze ta ako clovek nezaujima. Keby ta naozaj nezaujimal, tak by si bud neriesila, preco sa sprava ako sa sprava a stretla by si sa s nim len na sex, alebo by si sa s takymto nevyzretym jedincom nezahadzovala vobec. Ty tu pises pomaly vedecku analyzu jeho spravania, on davno riesi dalsie.
@novaajnenova tak ja robím medzi samými mužmi a niekedy počúvať ich situácie..... Jednoducho, nudí sa, dostane chuť na sex...popíše ti blbinky, potom si urobí sám a zas sa odmlčí... Sem tam popíše inde a sem tam, keď ma čas je stretko. Na ten vek máš trochu idealistické predstavy o mužoch... Hej sú aj normálni, ale zrejme to nebude ten tvoj. No chlap, keď má záujem o niečo normálne, tak ma trošku iné správanie
@stanka_k A ked sa nad tym hlbsie zamyslis - WTF? Akoze fakt, codop*ce. Lebo my sme si za tie dekady znormalizovali ich spravanie, ale staci nad nim trosku porozmyslat, a clovek nechape. Zijeme v spolocnosti, v ktorej je normalne, dokonca chvalyhodne, ze muzi vnimaju zeny ako objekty, na pouzitie, hodnotovo pod nimi. Nevahaju zavadzat alebo priamo klamat na dosiahnutie nejakeho primitivneho ciela. Muzi k tomu prirodzene inklinuju a otvorene to priznavaju, my zeny sa k takemu spravanie staviame s prirodzenym odporom. Fakt smutne.
@novaajnenova myslím, že ty ho aj tak nebudeš vedieť odstrihnut. Všetky tvoje odpovede o tom svedčia. Pýtaš sa prečo tie tanečky okolo. Vies preco? Lebo toto presne narcisticki manipulatori robia, dvíhajú si tym ego. Dosiahne co chce a odkopne ta ako handru a ty zostaneš nešťastná a zlomena
@janka_23 ja sa tiež toho bojím. Teraz si hovorím, že ešte ten sex a potom ho pošlem do kelu, alebo sa pošleme navzájom, neviem. Ale tiež sa bojím, že po tom sexe budem chcieť ďalší a potom ďalší.
@novaajnenova ja som takto zabila niekoľko rokov, takýto muži sú veľkí manipulatori. Nebude s tebou ale bude si ta držať pri sebe, keď bude cítiť ze sa od neho vzďaľujes zase to na teba vybali a potom sa stiahne. A tak to pôjde dookola. Ja by som od toho dala ruky preč, pretože nič dobré ta nečaká. Mozno si užiješ skvelý sex, ale za to trápenie potom ti to nestoji
Ženy je Vám toto treba🙄🙈, to nemôžte mať záujem o slušného chlapa do života?
Ahojte, píšem po čase, pre nejaké ukončenie a možno odpovedanie tým, ktoré sú/boli zvedavé. Nakoniec k sexu prišlo, ako som predpokladala, bol neuveriteľný. Pár dní sme boli bez kontaktu. Nakoniec z neho vypadlo, že už sa nechce stretávať takto, nezáväzne a iba kvôli sexu, ale chce viac. Niekde v skrytom šiestom zmysle som to vedela už dávno. Zaľúbil sa a preto sa choval tak čudne, sám sa tomu bránil. Vyliezlo z neho, že sa kvôli mne rozišiel s priateľkou, čo ma vytočilo, pretože mne tvrdil, že je si single. Ja, ako som písala aj predtým, ale vzťah nechcem, takže som to ukončila. Škoda, tie “telesné” veci boli skutočne úžasné.

@danica2711 aktuálne ano, prečo s tým máš problém? Ak sa ti môj “problém” nepáči, tak prejdi ďalej a venuj sa diskusiám, ktoré ťa zaujali. A ano, mám nový nick, pretože ma tu pod starým nickom poznajú a nepotrebujem, aby takéto veci o mne riešili hore dole. Hovorí sa tomu anonymita.