Prečo siahame po nevere?
V intímnej sfére od partnera štandardne očakávame vylúčenie tretej osoby. A predsa nevera je pomerne častou. Prečo? Prevláda nevera na podnet zvonka, alebo na podnety zvnútra vzťahu? Ak žijete v trojuholníku, ako to vnímate? Porozumenie môže byť prevenciou aj terapiou. Možno neveru považovať za odsúdeniahodnú, alebo je prejavom slobody voľby?
Nevera ma vzdy nejaky zaklad. Pomaly rozpad fungujuceho vztahu. Jeden zacne pit, urazat toho druheho alebo ked chlap dvihne na zenu ruku. Potom chudak zena uplne nechtiac povie starosti tretej osobe a ta jej ponukne objatie, bezpecie a zrazu su milenci. Velku vyhodu maju zeny kym muz ma jednu ci dve milenky za dlhy cas zena ma tolko ponuk ze to moze muzovi vratit 10nasobne. a tak si v case kedy im to nefunguje navzajom robia zle. A vela ludi aj tak ostane v tom danom vztahu lebo milenka je dobra na sex ale nie je dobra za manzelku. Ked podvadza mozes cakat ze to bude robit aj tebe. Tak ostavaju ludia v nefunkcnych vztahoch a podla potreby si uletia.
@anonym_autor Môj muž tvrdil, že po ňom vyštartovala a on neodolal, že je proste zdravý chlap a už to išlo. Prešlo odvtedy 35 rokov, ale stále ju mám pred očami, ako mu fajčí vtáka. Ostali sme spolu, ale z hlavy to neviem vymazať. Mimochodom, sama sa mi prišla pochváliť, bývala o bránu vedľa a vraj netuší "ako k tomu došlo"🙈 Odpustila som, mali sme dve malé deti, tak som po niekoľko mesačnom plakaní prehodnotila stav a ostala som s ním. Urobila som najväčšiu chybu života a dodnes preto pykám.
@anonym_2ecf33 Mas pravdu,ja som zase z manzelom zostala z pohladu viery ( som veriaca , teda prednost som dala nasej katolickej cirkvi ,kvazi prisahe pred Bohom v kostole.A dodnes mi denno denne hrmi manzelova nevera,mozno ich bolo viac,,a uz ho od vtedy nelubim vobec..je mi jednoducho lahostajny ,vo vsetkom..Neprajem mu nic zle..,ale ani mi ho nie je luto v nicom co sa mu prihodi,,Ale na margo tych jeho nevier dostal rakovinu prostaty,..Nepriala ,som mu nikdy nic zle, ako pidem vyssie,.Ale,ked mi oznmil nalez z vysetrenia,,j dg,ani to so mnou nehlo..Pritom,ked mama dostala ked len chripku,tak az mi harasilo,,,len aby bola zdrava..Pri mojom manzelovi ,po tych jeho neverach,,,som k nemu ako k osobe zostala uplne apaticka,uplne bez najmensej lutosti,,a lasky uz vobec
@anonym_2ecf33 Mas pravdu,ja som zase z manzelom zostala z pohladu viery ( som veriaca , teda prednost som dala nasej katolickej cirkvi ,kvazi prisahe pred Bohom v kostole.A dodnes mi denno denne hrmi manzelova nevera,mozno ich bolo viac,,a uz ho od vtedy nelubim vobec..je mi jednoducho lahostajny ,vo vsetkom..Neprajem mu nic zle..,ale ani mi ho nie je luto v nicom co sa mu prihodi,,Ale na margo tych jeho nevier dostal rakovinu prostaty,..Nepriala ,som mu nikdy nic zle, ako pidem vyssie,.Ale,ked mi oznmil nalez z vysetrenia,,j dg,ani to so mnou nehlo..Pritom,ked mama dostala ked len chripku,tak az mi harasilo,,,len aby bola zdrava..Pri mojom manzelovi ,po tych jeho neverach,,,som k nemu ako k osobe zostala uplne apaticka,uplne bez najmensej lutosti,,a lasky uz vobec
@anonym_12661f
Takže zijete spolu aj trávite cas? Okrem sexu zijete ako bezny manželský pár?Cize mu peries, zehlis, varis, upratujes, nakupujete spolu, chodíte na návštevy, vylety, dovolenky.Myslis, že nechodí za inými alebo virtuálne keď s ním nespis? Či ani to by ti nevadilo keď nemáš k nemu žiadne city
Neviem si to predstavit zit v takom otrasnom psychickom prostredi
My sme sa s exom dali dokopi velmi mladý. Ja som mala 15 a on 18. Po 4 rokoch svadba lebo som otehotnela. A po dvoch rokoch od svadbi milenka za milenkou. Ja som doma plakala a jemu to bolo jedno. Emocionálne tak vychladol ze nebol schopný ma ani objať. Fungovali sme ako kamaráti. Potom som si nasla milenca aj ja a strašne som sa zaľúbila. Problém bol ze aj on bol zadaný a mal malé dieťa. Takze nejaká perspektíva vzťahu nulová. Ale keď sa ex dozvedel ze som ho podviedla nevedel to prežiť. A potom co som mu povedala ze som sa zaľúbila tak sme sa rozviedli. Som 4 roky rozvedená a rok a pol znova zadaná, čakáme babatko a dufam ze tento scenár sa nebude opakovať.