icon

Priateľ sa nechce viazať

bazarveciciek
9. feb 2023

Ahojte vospolok☝️ , obraciam sa na Vás s tým že akosi som zmätená zo svojho vzťahu. Sme spolu už vyše 4 roky , z toho bývame spolu už 2 roky vo vlastnom , avšak ja mám pocit po tejto dobe pocit že priateľ nema záujem sa dlaje viazať . Myslím svadba a dieta . Nebola som nikdy typ, ktorý na chlapa tlačil so svadbou s dieťaťom a pod .
Som presvedčená že chlap , keď to tak cíti spraví tento krok. Ale ja mám pocit ze sa to vlastne nikdy nestane . On už ma jedno dieta od svojej bývalej , ale s ním bohužiaľ nežije len ho navštevuje , čo plne akceptujem pretože som s tým išla do tohto vzťahu . Je nám dobre rozumieme si , bývame spolu starám sa o neho on o mna a pod . Nemôžem povedať ze by sme mali nejaké problémy v žiadnom smere . Len mám jednoducho pocit ze mu vyhovuje somnou len žiť v jednej domácnosti kde ma všetko a je o neho postarané ale nemá záujem to posunúť ďalej . Ja mam 28 a on 31. Keď sa rozprávame nezáväzne o svadbe a o deťoch tak sa vie z tej tém inteligentne vykrútiť s tým ze je zlá doba a všetko je drahé a svadba je v dnešnej dobe zbytočná a pod . Čo sa týka peňazí zarábame obaja vekmi dobre ja neviem kde je chyba . O peniaze podľa mna nejde ani o dobu . Ide o to ze jednoducho nechce a ja neviem čo si mam o tom myslieť a trápi ma to . Ma niekto podobnú skúsenosť ? Či som len ja taká nemožná a naivná ?😁

Strana
z2
cippi
10. feb 2023

@gladys_07manzelstvo chráni v prvom rade ženu, je robené pre ženy, pre ich ochranu aj deti, muz nemôže odísť ľahko, zväčša žena dostane deti, aj nejaký majetok l, muž platí na dieťa pripadne, čo by mal robiť samozrejme, ak už má dieťa. Ale pre.muza.manzelstvo ako nejaký míľnik nepredstavuje, muž je nejako spokojný a hotovo, mnohí keby nemuseli sa ani nezenia ale často to robia kvôli ženám, že žena sníva tak do toho idú. Mám kamoša, že sa nechcel nejako až rodiny ho do toho dotlačili aj frajerka. A keď sme sa stretli a rozprávali vraví mne to ani netreba ani by som sa nezenil, ale keď už chceli😁. Žena keď ma deti chce svadby a to hlavne preto aby muž nemohol zdupkat len tak, aby boli nejaké výhody v priebehu páde rozchodu. Toto môžu byť však podvedome očakávania, ktoré žena vedome si neuvedomuje vlastne ani. Muž z toho nemá nič zväčša na súde sa stojí na strane ženy😁. A ženy potom manželstvo v prípade problémov využívajú ako pomôcku, niečo sa nepáči spomenie žena ja sa rozvediem a muž od strachu ustúpi 😁. Lebo si uvedomuje, že rozhod, pre neho nemá bohvie aké ružové vyhliadky. Manželstvo je hlavne pre ženy a reči že tak nebude mať muž slúžku al čo mu pere a vari sú také detské. Dnes si muži dokážu uvariť a oprať aj samy zasa také náročné to nie je. Jednoducho v manželstve moc výhod pre muza nevidim pre ženu ano. AlCucem tu 5 dôvodov výhodanzelatva pre muža a 5 pre ženu😁. Hneď uvidíme, pre koho je výhodnejšie. Práve preto ho ženy vždy chcú, keby nemalo výhody nebolo by taký míľnik pre ženy, je to úplne logické. Ženy paradoxne nelogicky chcú manželstvo neskutočne, ale rozchádzajú sa rýchlejšie a ľahšie. Nedáva to logicky zmysel😁

777januska777
10. feb 2023

V živote sa majú dobre ti co vedia svoje túžby a požiadavky povedať. My ľudia mame často tendenciu čakať a veriť ze ten druhy vidi co chcem a vidí co mi treba a nebudem ho predsa "nutit". Zabúdame však na to, ze nie každý má rovnaké hodnoty a túži po rovnakých veciach ako my.

777januska777
10. feb 2023

@cippi tak áno manželstvo je výhoda skôr pre zenu. Výhoda pre muža je ale mat zenu a je jedno ako hlavne nech je. Výhody pre zenu v podobe muža až také nie sú (az na deti). 😀 To zas často vidno na tom, ze žena väčšinou po rozvode nehľadá ďalšieho muža, kdezto muž väčšinou hneď ma náhradu. Ale aj to je dosť individuálne, takže toto sa nedá zovšeobecniť.

lucyluska
10. feb 2023

@bazarveciciek neexistuje tema vo záťahu ktorá by sa nemohla prebrať. Buď mu spravíš rodeo..
Alebo sa s ním porozprávaš, priprav sa na ten rozhovor.
Keď ti nedá vysvetlenie hneď. Počkaj ešte deň. Aspoň môj chlap tak reaguje, musí si myšlienky potriedit.
Keď sa nechcel ženiť hovorím ok... rozdelíme si účet, predáme dom.
Potom sa rozhýbal. A co ja som pre niekoho vzduch? Vedel že chcem rodinu a svadbu...a on sa nevedel rozkyvať. Už som 5 rokov vydatá 😜

zabka79
10. feb 2023

@bazarveciciek ja som mala taky vztah 7 rokov. To co s nim neslo za 7 rokov s inym islo do 1 roka. Ten tvoj je spokojny nic nemenil. Otazka je co ty? Musis to s nim prebrat a odpoved "este nie", "uvidime casom " je vlastne nie. Ak chces dieta je cas urobit rozhodnutie. Ja som mala 35 ked som rodila. Uz by som sa nikdy nechalamuzom tahat tolko rokov za nos...

akiana
10. feb 2023

@bazarveciciek Rozhodne by som sa nenechala odbit argumentom, ze svadba je zbytocna, alebo ja "nepotrebujem kus papiera", cim sa chlapi tak radi ohanaju. Ten kus papiera ma totiz istu vahu a dava ti iste prava. Ak by sa mu nedajboze nieco stalo, ako manzelka mas pravo na informacie o jeho zdravotnom stave, to ako priatelka nemas. Ak by ste isli od seba, mas narok na vyzivne, na polovicu majetku nadobudnuteho po uzavreti manzelstva. Mozes ho poverit, aby preberal tvoje uradne zasielky. Je to spojene s istymi vyhodami, co sa tyka hypotek a kreditov. A tak dalej.

Inak by som ti radila, normalne si s nim sadnut a pokojna sa porozpravat. Aha, ty manzelstvo chces, co uplne chapem. On ho nechce, co chapem tiez. V takom pripade ale mate obaja odlisne a nekompatibilne predstavy o smerovani vztahu. Bud sa skompatibilizujete tym, ze jeden urobi prenho akceptovatelny ustupok, alebo pojdete od sebe.

Rozhodne by som nestracala cas presviedcanim muza alebo snahou, nejak ho do toho vmanipulovat hranim sa na chrumkavu. Nefunguje to a raz by ti to vyhodil v hadke na oci. Kolko prispevkov tu je na tyzdennej baze od baby, ktorym chlap na hulvata splechne do ksichtu, ze do svadby ho dotlacila a nechcel ju. To je potom velmi bolestive.

akiana
10. feb 2023

@cippi "zväčša žena dostane deti, aj nejaký majetok l, muž platí na dieťa pripadne, čo by mal robiť samozrejme, ak už má dieťa"

Vyzivne na dieta plati rodic, ktory dieta nema v starostlivosti. To je vecou dohody. Majetok nadobudnuty pocas manzelstva je bez predmanzelskej zmluvy alebo inej dohody deleny na polovicu. Viem o jednom pripade, kedy muz dostal dom, lebo si spravil decko s milenkou a presadil, ze ono by chudiatko inak nemalo kde byvat. Zena sa mohla zbalit a odist do podnajmu. No a zvysne doplacanie je jednoducho na tom, kto ma vyssi prijem. To, ze je to vacsinou muz, a tym padom je prenho tazsie (drahsie) odist, je ale na inu debatu a uplne iny problem.

katka700
10. feb 2023

@cippi
Kedy manželstvo vzniklo? Inštitúciu manželstva zaviedli muži v období keď existoval patriarchat a ženy boli považované za majetok bez práv. Ak by manželstvo pre mužov nebolo výhodné tak táto inštitúcia neexistuje.
Výskumy a štatistiky o zdravotnom stave obyvateľov slobodní verzus ženatí/ vydaté:
Muži žijúci v manželstve sú na tom zdravotne podstatne lepšie ako slobodní.
Ako je to u žien? Presne naopak!
Toľko k tomu ako je manželstvo pre ženu úžasne výhodné a ako chudáčik chlap trpí v chomute 😂

breznica
10. feb 2023

Spomínaš tu niečo v zmysle, že sa ľudia pýtajú kedy bude svadba... chceš sa vydať len kvôli ľuďom? Aj do nás stále iní rypu kedy bude svadba,druhé dieťa že by nám ešte pristálo a podobne... ľudia potrebujú občas len tak kecať aby reč nestála
Ale zase si vo vašom prípade myslím, že chlap má všetko, čo by mal aj v manželstve, tak načo by to menil

mirco50
Odpoveď bola odstránená
cippi
10. feb 2023

@777januska777 JA viem pre koho to je vyhoda, keby to nebola vyhoda pre, zenu zeny by na tom tolko netrvali 🙂. Viem ze zeny su prefikane 🙂. A muzi by si mali dobre rozmysliet. Co sa tyka vyhody, zeny to sa mylis asi. Vela muzov dnes je spokojnych bez zeny by si sa divila, Uz to nie je take ze muz sa ide potrhat, ale hlavne vtedy ak ma napleny zivot aktivitami, vtedy nie je tak zavisly a ked uz je narocny na zenu a si vybera. Paradoxne vidno vela zien co nemaju muza po 30tke s mackami a v depkach🙂. Zena vztah viac potrebuje ako muz vseobecne 🙂. A zenu v dnesnej dobe muz najde vzdy, ked chce naozaj, lebo zeny idu po vztahoch zvacsa. Je pravda, ze zena sa rozide lahsie s muzom, kedze splnila svoju rolu a ma deti co je jej uloha. Tj dieta je pre zenu priorita nie muz potom, preto odide z manzelstva a odide lahsie, kedze manzelstvo dava vyhodu zenam pri rozvode a mozu mi tu zeny hovorit cokolvek ze ako ma muz vyhodu a neviem co 🙂. Taka je skutocnost, keby to bolo rovnako, ze aj muzi by mali prava ver tomu, ze zeny by si to dobre aj z rozchodmi rozmysleli a nerozchadzali by sa tak vela a rychlo. Pre muza manzelstvo je vzdy vacsie riziko. Preto sa nedivim muzskemu vyhybaniu a nie velkej tuzbe po svadbach 🙂. Muz je ten co skor tuzi po slobode a zena po tom aby mala muza pre seba, su tu dve odlisne tuzby pohlavi 🙂. Tj. ja odporucam muzom nechat si cas, ak zena povie no tak sa rozidem, lebo si ma nechces vziat, tak taku zenu muz nemusi mat, zien je vela a najde sa druha. Lebo muz riskuje vzdy viac ako nahle vstupi do manzelstva. Je to jeho rozhodnutie zvacsa a je zavazne.

777januska777
10. feb 2023

@cippi áno je par muzov spokojných bez ženy, ta väčšia časť žije u rodičov a ta menšia sa osamostatnila a žije sama, ale to je minimálna časť. A veľa mužov co nemajú zenu majú psa. 😀 A áno je riziko pre muža v manželstve väčšie, ale nezabúdaj na to prečo to manželstvo ma chrániť zenu, to žena je doma s detmi a muž zatiaľ buduje kariéru, žena sa stará o domácnosť a deti. Potom nastúpi do prace a zas väčšinou rieši deti ona, lebo muž musí chodiť do prace (výhovorka väčšiny muzov). Ale dosť pausalizujem teraz a ty tiež. Ono mne sa skôr zdá, že muži sa neboja svadby v tom zmysle, že môžu veľa stratiť v budúcnosti, teda väčšina verím tomu, ze tak nerozmýšľa. Vacsina muzov je podľa mňa skôr pohodlná a ak sú v živote spokojní, tak absolútne nemajú chuť niečo meniť a svadba je taka komplikácia v ich spokojnom živote. Tu zas robia ženy chybu, ze pristúpia mužom na tu ich hru a nejako ten čas plynie a oni čakajú a snívajú, ono žena keď miluje dokáže veľa tolerovať a veľmi sa prispôsobiť, to muž až v takej miere nevie. Ale verím tomu, ze ty ako chlap na modrom koniku máš oveľa horší pohľad na ženy ako to reálne aj je. Menej ženám doverujes a podozrievaš pomaly každú z vypocitavosti.

akiana
10. feb 2023

@cippi V nasej legislative nema niekto viac, alebo menej vyhod v nejakej institucii na zaklade pohlavia. Mozno v tvojom okoli vnimas, ze zeny vyhody manzelstva proste len vyuzivaju viac. Avsak prava na informacie o zdravotnom stave, dedenie, oficialna komunikacia, vyhodne hypo, delenie majetku, atd. platia ako pre zeny, tak aj pre muzov. Neda sa nieco uplatnit len na zaklade toho, ze som zena.

ravador
11. feb 2023

@akiana " V nasej legislative nema niekto viac, alebo menej vyhod v nejakej institucii na zaklade pohlavia."
Koľko % mužov dostane do opatery svoje dieťa?
Koľko % mužov vydobije majetok od bývalej?
Možno v zákone nie je napísané priamo "pri rozvode žena oberie muža o všetko a muž s tým nič neurobí", ale je to tak. Tu nejde u výhody žien v manželstve, ale o výhody žien pri rozvode. Viac ako 50% manželstiev končí rozvodom, pričom táto krivka stúpa veľmi rýchlo aj napriek tomu, že ju udržujú manželstvá starých ľudí. Reálne číslo pre mladých je teda omnoho vyššie.
Ja sa ženiť určite nechystám a žiadny muž, ktorý si váži sám seba, by sa ženiť nemal. Však ako už hovorí autorka, jej partner už má všetko čo potrebuje. Na čo je mi papier, ktorý hovorí, že keď sa žena ráno zle zobudí, môže si zobrať polovicu môjho majetku. Veď to je choré.

777januska777
11. feb 2023

@ravador a preto by ženy nemali ist pod svoju hodnotu a nemali sa zapodievat s mužmi, ktorí majú podobné názory.

ravador
11. feb 2023

@777januska777 "Pod svoju hodnotu" 🤣
Veľa jej nebude, keď trváte na tom, aby ste mohli ukradnúť partnerovi deti a polovicu majetku.

777januska777
11. feb 2023

@ravador ze ukradnúť, tu polovicu co žena po rozvode dostane, tak je to len ta polovica, ktorú nadobudnú počas manželstva, spolu. A deti sa dnes už väčšinou dávajú do striedavého starostlivosti.

sense
11. feb 2023

@ravador pre takýto názor netreba dat chlapovi nikdy všetko.
Lebo to sú tí moderní muži dnešnej doby, sobáš nie lebo sa nechcem deliť, náklady na polovicu lebo rovnoprávnosť ale domácnosť ma byt na žene lebo veď os nepamati je to ženská robota. A ak teda chceš dieťa nech ma ale moje meno (muzove) lebo veď som otec a mam rovnaké právo ako matka a chcem mať pokračovateľa mena.

A nie každá žena rozvodom získa polovicu majetku muža, býva to aj naopak. Plus jedine co získa je minimálne výživné kt nepokryje ani polovice skutočných nákladov na dieťa. Pritom svojich práv sa dožadujú ale povinnosti už idú mimo nich.
Preto majú poznať ženy svoju hodnotu a nedať mužom všetko. Už dávno nie sú ženy odkázané na majetok mužov a veľakrát zarábajú viac ako tu muzi

vilma7
11. feb 2023

A s bývalou bol ženatý?
Či len zbúrali dieťa ba dovi dopo...ak si ju už nevzal keď bola tehotná, pochybujem že si vezme teba.
Ak už ženatý bol, chápem že sa mu do toho nechce 2x.

ravador
11. feb 2023

@sense Však tak keď si silná, nezávislá žena, ktorá zarába viac ako muž, prečo chceš manželstvo?
A áno, presne taký dnes muži sú. Prečo? Tak ste si ich vychovali. Ženy tu kričali za rovnoprávnosť a dostali ste ju. Teraz zasa kričíte, prečo vás muži neberú ako ženy a nedávajú vám ženské privilégiá. Moderné ženy nie sú ženy, ste len psychicky labilný muži bez testosterónu.
Keby bola žena, ktorá je ozajstnou ženou, správa sa ako žena, má ženské črty, znalosti, zručnosti a zastáva ženskú pozíciu vo vzťahu a v domácnosti, nemal by som žiadny problém. Ak by sa so mnou rozviedla, lebo som urobil chybu ja, dal by som jej tú polovicu, ktorú si zaslúži, pretože ona zastala svoju pozíciu a ja svoju.
Ale nie, radšej sa budete hrať na mužov. Však zarábaš si sama, prečo by si mala vziať aj polovicu môjho majetku?
A tieto rečičky o tom, že to býva aj naopak, áno, v 1% prípadov možno, alebo o minimálnom výživnom... to je už len asi také klamstvo ako ten váš pomyselný "gender pay gap".
Žijete vo svete, ktorý ste si vytvorili vašou feministickou post-modernou propagandou. Tak si to užívajte, lebo mi muži si to teda užívame. Konečne nemáme žiadny dôvod viazať sa do vzťahu s psychicky labilnými harpyami a živoriť v prácu na úkor osobnej slobody. Nepotrebujem zarábať 5000€ mesačne. Mužom netreba veľa, to ženy míňajú peniaze na hovadiny.

777januska777
11. feb 2023

@ravador stále nechápem o akom majetku tu píšeš, ktorý ti žena manželstvom vezme. Ved som ti písala, že idú na polovicu, len z toho co nadobudli počas manželstva. Chyba žien je to, ze keď sa zaľúbia obetujú samé seba aj pre blbcov a blbec ich potom odkopne s holým zadkom (a áno recicky ako jej dáš niečo sú len sladke hluposti), ženy v dnešnej dobe sú za feminizaciu, ale robíme to hlúpo, lebo bojujeme s mužmi a snažíme sa im ukázať, že aj my to zvládneme to co oni. Teda samé si podkopavame našu hodnotu a ešte veríme mužom ich reči o tom, ako papier nepotrebujeme a ako nás on miluje a podobne a pritom jeho činy vravia niečo iné. Ženy sa moc sústredia na boj pohlavi a snahou ukazat ako vsetko zvladnu a pritom by sa stačilo sústrediť na samu seba a svoju hodnotu, žena podlieza svoju hodnotu a muž to využíva.

sense
11. feb 2023

@ravador ja nechcem manželstvo, jedno mi stačilo à ďakujem prišla som o dosť...po rozvode je mi omnoho lepšie... Takze terajší chlap ma smolu nemá všetko a musí si domáce práce zastať sam tomu sa vraví rovnoprávnosť ak môžem nosiť peniaze domov aj ja môže on zastávať domácnosť a nie ze velebnost prise domov lebo veď on ma sichtu za sebou a žena príde z práce domov a tam ju čaká druhá sichta lebo je zena....
A okrem toho Manželstvo nechráni ženu, ale slabšieho z paru. Aj keď vo väčšine je slabším článkom žena pretože ona je tá ktorá ostane tehotná a porodí dieťa ale sama si ho nespraví ten chlap je zvyčajne pritom v plnom vedomí tak musí rátať aj s tým ze nejakú dobu bude on ten kto musí dať viac hmotného a žena dáva toho nehmotného.
Ale v tvojom prípade je lepšie sa ne viazať a nerozmozovat.
Takže autorka ak chce manželstvo ako ochranu slabšieho bud nech sa poobzerať po niekom kto ma ten istý názor na spolunažívanie alebo nech prestane chlapovi poskytovať všetko.

bennn
11. feb 2023

No tak si to vyjasnite, kto čo chce... ak sa k tomu proste nemá... tak to nemá zmysel byť v takom vzťahu ďalej. Ak to teda ty chceš.
A ak to chce, ale nie teraz, tak musí dostať do hlavy, že to bude v nejakom časovom horizonte, tak si dohodnite nejaký dátum.

gabrielamodrykonik
13. feb 2023

@bazarveciciek na toto pomoze len jedno. Komunikacia. Sadnut si a uprimne sa obaja porozpravat o vas a o tom, ako si dalej predstavujete vas vztah. Ak obaja od buducnosti a vazho vztahu ocakavate rozdielne veci, je cas sa rozist. Inak je to len zabijanie casu a strach spravit zmenu, lebo uz ste zabehnuti v nejakom stereotype. Si zena, cas ti uteka a este mas sancu stretnut niekoho, kto si vztah a buducnost bude predstavovat tak ako ty. V prvom rade pokial ide o tak vaznu vec ako je rodina a deti, eventualne svadba. Nezabijaj svoj cas s niekym, kto nevie co chce a len mu sebecky vyhovuje byt s tebou vo vztahu z nejakych jeho dovodov a na tvoje potreby nepozera. Je normalne, ze tuzis po svadbe, rodine a detoch, ved si zena, tak zacni konat.

zuzinka888
13. feb 2023

Vsak na co?! Ved ma full servis aj bez sobasa.🙃

Strana
z2