icon

Priateľka ma po 6. rokoch vzťahu podviedla

loggerm
2. jan 2022

Dobrý deň. Ani neviem ci tu chcem radu, skúsenosť či pohladenie. Situacia je taká že po šiestich rokoch vzťahu ma priateľka podviedla. Máme spolu syna, a ona ma este dcerku z predchadzajuceho vzťahu. Máme spolu bývanie ktoré spolu budujeme ešte stále. Ta jej nevera netrvala nejako extra dlho, mozno na sex samotný došlo iba pár krát. Chodim robiť do zahranicia a polovicu casu som v praci a preč a polovicu doma. Je to docela fajn, lebo i zarobim i mam vela času na rodinu. Zistil som to v celku náhodou, a ona ani nepopierala. Bol som prave na odchode do zahranicia. Zistil som a aj som zniceny a naštvany odišiel. Lenze po pár dňoch osamote som pochopil a uvedomil si môj diel viny. Uvedomil som si ze potrebovala a chcela viac pozornosti a rešpektu a viac casu iba pre nas dvoch. Lenze ja som trochu vorkoholik a plus sme budovali posledne dva roky dom cize toho spoločneho času bolo asi malo. Plus tomuto celemu predchadzali dve docela nepekne hadky, aj ked vlastne sa udiali v čase ked uz ona s tym druhym komunikovala. Ale to som este nevedel. A aj očakavala ze ked pridem, dame o tom reč, bude to dalšia hadka, avšak nebola. Ja som si priznal chyby, a som ochotný jej odpustit ak ona odpusti mne ten cas ktorý som jej nedával. A to ju zaskočilo, nakoniec sa rozhodla "zostať". Náš vzťah za tie roky bol stále taky "italiano" .Od začiatku. Boli hádky ale boli tak krasne obdobia ze som lietal. Po uvedomeni si toho všetkeho chcem aby sme reštartli naš vzťah, a po prvý krat pochopila a uznala veci ktore vo vztahu trapili aj mna. Co.ma.len utvrdilo v tom zenme spolu zmysel. Len by som rad vedieť ze koľko casu asi treba na to aby sme znova fungovali ako pár. Teraz sa snazime vychadzať dobre, ustretovo, a docela pekne. Len tam citim odstup, znjej strany. Myslite ze to vymizne? Ja velmi chcem a neninľahke odpustit neveru, jento fakt kurevsky ťažke ale chcem odpustiť, vlastne už som odpustil, len som asi netrpezlivy. V hlave. Musel by som ešte vela pisať aby som vsetko popisal do detailu , ale už teraz je toho veľa. Dakujem za každy názor.
ťažke

Strana
z3
brembo
2. jan 2022

@karolinakr no raz možno dám,ale potom sa nečudujte,keď Vám server vyhorí.

sticker
karolinakr
2. jan 2022

bennov komentár úplne odveci a žiadna papuča ti
@loggerm nehrozí. Možno to, že ste vzdialení, a vidíte sa málo. tam je rizikok, ale robiť z one night stand koniec sveta ehm zbytočné.. my ju nepozname, či je zlatokopka a je s tebou z prospechu, alebo sa naozaj citila osamelo a citila sa zanedbana tak chcela zdupkať. Na tvojom mieste nedam na nazory diskusie a urobím podľa svojho, ľudia ti môžu zle radiť a budeš to jedneho dňa ľutovať Mne je tvoj postoj sympaticky, ale nepoznam tvoju polovičku, chcem veriť, že to oľutovala..

lukma
14. máj 2024

@slovakboy Ďakujem za pekné myšlienky. Aj ja som žiaľ podviedla manžela. Bola to citová nevera. Trvalo to takmer rok. Spamätala som sa, až keď začal byť milenec majetnícky a agresívny. Manžela som si vždy vážila a bola mu vďačná, ale žiaľ po citovej stránke na mňa úplne zabudol. Nikdy mi nehovoril, že ma ľúbi,nekúpil mi darček, nepovedal, že dobre vyzerám... je totiž emočne plochý (alexitýmia). A tak, keď toto začal robiť iný muž, vyviedlo ma to z miery...
Zostali sme s manželom spolu, pretože láska je rozhodnutie. Ja som sa rozhodla, že ho budem milovať a on mi neveru odpustil, ale ide to ztuha, pretože ja neviem odpustiť sebe.

konikmodry111
14. máj 2024

Ja by som neveru nedokázala odpustiť, hnusila by sa mi neskutočne 🤢 mna by zaujimalo že ako si na to prišiel a čo ti povedala

lukma
14. máj 2024

@konikmodry111 Keby sa to stalo Tebe, bola by si vďačná za odpustenie. Ja som v živote odsudzovala veľa vecí, kým sa mi všetky do radu nestali😞

slovakboy
14. máj 2024

@lukma ako je to dlho? Aký problem okrem sebaodpustenia cítiš? Ako sa tvoj problém prejavuje? Necítis k nemu lásku?

lukma
14. máj 2024

@slovakboy Ja som nikdy neprestala mať manžela rada. Sme spolu takmer 15 rokov. Žiaľ, veľa vecí sa nedá zmeniť. On má poruchu osobnosti,že nedokáže slovami vyjadriť svoje pocity,nerozumie ani tým mojim. Keď od neho niečo chcem,musím to povedať úplne polopate. Napr. Dnes potrebujem,aby si ma objal a nepustil. Alebo potrebovala by som pocut, ze ma mas rad. On na to robotickym hlasom bez stipky emocii: Lubim ta. Alebo vsak vies, ze ta lubim. Je to ťažké. Jemu napriklad staci mlcat. Keby to bolo na nom, povedal by mi za den 5 viet a bol by uplne spokojny.

konikmodry111
14. máj 2024

@lukma mna môj ex podviedol a veru neodpustila som. Kto podvedie raz, nebude mat problém spraviť to druhý krát. A ja by som takeho schopná veru nebola. Ja som som môjmu manželovi hneď na začiatku vzťahu povedala že toto ja nedokážem odpustiť, a keby ma podviedol,tak je u mna koniec. Dôvera sa u mna v takomto prípade obnoviť nedá

Strana
z3