Príbeh pracovnej nevery: Prežitok alebo rozlívanie monotónie?
Ahojte.
Stalo sa to, čo sa stáva, keď ste pracovne na seminári v cudzom meste, zábava v plnom prúde, a tiež alkohol. Ja ženatý, ona vydatá. Preskočila iskra, skončili sme pri bare. Išli sme sa prejsť von, hovorí mi, vraj nikdy nepodviedla. Najprv som nechápal, ale potom mi to došlo, kam toto celé smeruje. Boli sme ako v tranze. Detaily preskočím až do doby, keď odchádzala z mojej izby. Budete ma tu kameňovať, aký som hajzel a podobne, ale pravda je, že to neľutujem. Znova som zažil ten pocit života, to čo som už dlho nezažil ako prvé neskúsené bozky vonku v parku, keď vám svet okolo pripadal tak krásny. Život väčšiny z nás, ktorí žijú roky v monotónom kolobehu práce, rodiny a dookola, kým vám váš život nezovšednie, tajne dúfajú v tú iskru, ktorá vo vás znova zapáli tie emócie, ktoré rokmy otupeli. Milujem svoju ženu a rodinu, takže nič sa voči nim u mňa nezmení. Možno ma pochopia tí, čo si tým podobne prešli. Čo si o tom celom myslíte?
@brembo vedel struhat hlašky..z toho som vždy šla do kolien
@karolinakr lenze si zober take hovno to ti je vec extra dolezita niekedy kvoli takemu hovnu ide doslova o zivot (teraz to myslim doslovne aby sa zas niekto neurazal a necital medzi riadkami 😀) mohla som si to odpustit ale nedalo mi. :D
raz som videla taku talshow boa myslim americka. tam boli take dlhorocne pary co hovorili o svojom zivote. jeden pribeh mi utkvel aj po 20 rokoch v pamati.
uz boli pomerne stari mali isto aj cez 60
hovorili ze na prvom rande sa boli niekde najest. klasika fastfood. boli dost mladi a prachy moc nemali na normalnu restiku. ked sa vracali domov chytila ich snehova burka. museli zastavit. ale babe prislo z toho jedla nejako blbo. snazila sa to mat pod kontrolou, predsa len prve rande chalan sa jej pacil. ale burka neutichala, ist sa nedalo a jej uz bolo na umretie. nakoniec teda musela vyst von. daleko sa ist nedalo tak sla len za auto. prehnalo ju riadne a ako tak prisla na nu taka slabost potom "vykone" oprela sa zadkom o naraznik - v tom case boli narazniky este kovove a ona sa tam v tej kose normalne tym zadkom prilepila. ked sa dlho nevracala tak ju chalan siel pozriet. no vies si predstavit ten pohlad. hnacka a baba prilepena ritou o naraznik. lenze co s tym. v aute nic nemali no tak nakoniec nebolo inej pomoci ako miesto oteplit tak ju skusil ocurat v mieste kde to neslo odlepit. podarilo sa to viacmenej dobre. najtrapnejsi moment celeho ich zivota. v ten vecer spolu uz moc neprehovorili. ale vydrzali spolu dalsich 45 rokov. takze take hovno to ti moze byt vec. no este mohol byt prilepeny on ale ako by ho ocurala ona si neviem predstavit 😀
@heisenberg už to balíš? Tak ďakujem za toľko strán putaveho čítania. Aj keď sme čakali viac podrobností. A neboj máme ťa všetci radi, istým spôsobom. Tak aj ty nás maj rád 😉😘
Vidíš vďaka tebe dostali baby super nápad, usporiadať zjazd. A neboj budem apelovať aby to o týždeň posunuli, až ti tam nezavadziame.
@pralinka25 🤣🤣🤣🤣
Inak, baby, aby si heisenberger nemysles, ze tu trha nejake rekordy s 400 prispevkami - pamatate na tu diskusiu o sesternici, ktora autorku tak divne pozvala / nepozvala na svadbu, to malo snad okolo 150 stran ci kolko! Ja som sa na konci uplne stratila ani neviem,ako to dopadlo... ale casto mi ta diskusia pride na mysel... neviete ako to skoncilo?
Po tych tvojich vylevoch co sa nedali citat (blabla
snaziac sa byt chrumkavy pred publikom) ma napada len jedine.
Z ucty k zene,k svojej rodine , a detom,by si to podla mna mal povedat ,a co najskor...(moj nazor)
Pre mna ten,kto podviedol (zo vseobecneho hladiska) snazi sa to ututlat,nebodaj v tom pokracuje je jednoducho chrapun a slaboch.
Ak tak milujes svoju zenu ,vazis si ju,ctis ,povies jej to.budes len chrapun,nie aj zbabelec.Mozno ti odpusti(ak vas vztah je tak dokonaly a silny ako si opisoval a opisoval aj seba) alebo nebodaj mas pochybnosti???
Ja mam ine skusenosti,podvedena som nebola .
Ala ak by ma muz podviedol,tahal za nos niekolko mesiacov,nebodaj rokov(ak si dobry herec) tak by ma to este viac nasralo a zabolelo .
Aspon si myslim(mozno si myslim zle,a vedeli by mi to zeny,ktore boli podvedene ,vyvratit)
Ale viem si to prirovnat ku klamstvu.a v tomto pripade lepsie znasam,ked sa niekto hned prizna,alo zatajovat,klamat a tahat za nos,....
V konecnom dosledku,nezachytila som,ci sa ti manzelka priznala,ked ta podviedla (bola ferova a z ucty k tebe sa priznala) alebo si na to prisiel sam,no pravda sa vzdy ukaze...
@taga tema na starom Koni "Prdite pred chlapmi?" mala tiez vyse 150 stran, kym ju citlive bezprde etericke bytosti nenechali zavriet. Tam bol kopec srandy
Odvtedy tu bolo podobnych debat viac, ale ziadna sa neudrzala dlhsie ako par hodin
@pralinka25 hnacka je tema, ku ktorej ma kazdy co povedat, bez ohladu na pohlavie, vek, vzdelanie, nabozenstvo, spolocensky status... Je to celkom univerzalna tema. Ked sa k nej dopracuje debata, je velmi zabavna, otvorena, nediskriminacna a ukaze, ze ludia su v podstate vsetci rovnaki...
@heisenberg vies co ale niekedy clovek nepozna ani sam seba. malokto si vie vojst do svojho vlastneho vnutra analyzovat svoj zivot a svoj svet. sam pises ze pocity nedavas najavo. ak ich vedome takto skryvas musis ich aj potlacat a to sa neda bez toho aby si ich skryl aj sam pred sebou. bez urazky, rypania a invektiv ti hovorim je nacase uzdravit sam seba, vojst si do svojho vnutra a narobit tam poriadky. to ti pisem zo skusenosti. budes prekvapeny co vsetko objavis a kam sa budes schopny posunut.
co s tym celym spravis dalej? so vztahom, zivotom? co s tymi motylmi a emociami ktore potlacas ale chces ich zazit. je to ako jeden velky bublajuci hrniec a sem tam vykypi. kde vykypi trosku nic sa nedeje, ale ked vykypi moc zhasne ti ohen a bude ti unikat plyn az ta to uplne znici. mal by si zacat pracovat na skutocnom odpusteni, zene , sebe (sebe nie za neveru ale za ine veci ktore skryvas pod povrchom) postavit sa zivotu celom ako chlap a vytrieskat z neho co sa da. na prvý pohlad znie to co si napisal zena deti pes praca dovlenka .... milenka ... ako splneny pohodovy sen. ale len na prvy pohlad. stastie sa da budovat aj inak ako tajomstvami a milenkou. teraz je to cerstve nelutujes to. mozno nebudes lutovat tie motyle ani ten sex ale to ze to mas ako tajomstvo moze byt zo zaciatku pohoda. tajomstvo je vzruso ale casom to bude rast uvidis. niekedy sa nam ako stastie javia veci ktore su v skutocnosti skor bolestive a smutne. to je presne ako ked sa stane nieco zle a my sa uplne neadekvatne zacneme smiat. alebo ked je nieco prijemne a uzasne a zacneme naopak plakat. niekedy mozog nevyhodnocuje veci v urcitej chvili spravne. ked nas steklia tiez sa smejeme aj napriek tomu ze to ne je prijemne. zvonku to vyzera ako zabava a stastie ale nie je. veci velakrat nie su ako sa povrchne javia. a u teba uz vobec nie. ty mas v sebe tolko kadejakych krivd a bolesti a a aj ked si to nechces priznat podpisuje sa to na tebe na tvojich reakciach a vnimani. lebo jeden clovek vnima nieco ako srandu ineho sa to dotyka. nejde o tu vec ale o nase vnimanie veci. o nase vnutorne traumy pocity a projekcie. to co si si na niektore odpovede naprojektoval o tom svedci a to ta teraz naozaj nerozdupavam ani neurazam ani ti nechcem ublizovat. stastny a vyrovnany clovek reaguje jednoducho inak. ty mas pravdepodobne na svoje reakcie iste dovody tak si ich odkry sam pre seba a zacni na nich pracovat. a ujasni si aky vztah s manzelkou chces. chces to tak ako je to teraz? zijete spolu v navonok usporiadanom zvazku ale nie je to ziadna sialena laska o motyloch medzi vami nemoze byt ani reci alebo s tym chces nieco urobit? mas dve moznosti. mozes sa dat dokopy znova so svojou zenou. sposobit aby ste sa do seba "buchli znova" alebo si chodte kazdy vlastnou cestou. ale obaja si zasluzite vnutorne plnohodnotejsi zivot nech uz mate akekolvek chyby. toto je zivot len naoko. pretvarka. tesis sa domov na nu? mas motyle v bruchu ked ju mas znovu vidiet? pocuval by si ju rad cele hodiny, nevies na na nu vynadivat? robi ta stastnym jej smiech, chces sa jej dotykat? nie preto aby si citil vzrusenie v rozkroku a ulavil si ale preto lebo ta to robi stastnym?
spomen si preco si si ju vybral. preco si s nou. stereotyp je len vyhovorka. nemus to tak byt. kazdy den sa da mierne narusit. kazdy dne sa da vydolovat nejaka nestereotypna emocia. zijem vo vztahu 19 mam tri deti ver mi viem o com hovorim.
a co sa tyka toho ze to zene nemozes povedat. no mozes. ak si jej ty odpustil je mozne ze odpusti aj ona tebe. vztah na zaklade klamstva neuzdravis. niekedy treba pole jednoducho spalit aby na noz zacala znova rast psenica. a ten ohen boli a pali a nici ale je tu moznost znovu dostat do toho zivot. chces horiace pole? spalenisko? alebo zelene pole? zacni uvazovat viac. nemusis ukazovat svet nic ale ty so sebou popracuj.
a uz koncim idem cvicit nech mam s cim zvadzat svojho muza a neupada do stereotypu. (p.s. ten mu pri mne rozhodne nehrozi a asi by ho obcas aj uvital)
@heisenberg asi to nepochopia len muži,ale očividne to pochopila aj tvoja žena,ako ju rutina rujnuje,a preto si občas skočí na iného... myslím,práve pre tento dôvod netreba to riešiť ani tu ani s kamošmi,so ženou ste úplne rovnakí,takže navzájom sa pochopíte
@karolinakr Bremba je večná škoda. Bola som nemilo prekvapená, keď som zistila, že tu už nie je, ale úplne ma šoklo, že ho vyhodili. Nechápem, za čo?! V živote som nevidela, že by niekomu niečo vyslovene zlé napísal. Mal svojský humor, ale super. Jeden z naj chlapov, čo kedy boli na koníku. Dúfam, že sa vráti pod iným nickom.
@brembo , ak si už tu, ozvi sa.
@pralinka25 😃 Tak toto je story storočia! Odpadnem!
@taga Tá diskusia skončila zle, teda, z môjho pohľadu. Ja som totiž v priebehu diskusie nadobudla presvedčenie, že išlo celkom určite o omyl. A aj som vynaložila nemálo energie, aby som o tom presvedčila aj autorku. Ale ona a aj väčšina diskutujúcich mali iný názor. Na tú svadbu nešli a aj vzťahy sú dovtedy úplne narušené. Škoda. Pre blbosť si doslova zničiť dobré rodinné vzťahy.
@h2 a keby si to videla live priamo od nich. bohovski boli. uplne perfektny parik ako to cele hovorili ako sa k sebe aj po tych rokoch spravali. vidis tolke roky a furt si to pamatam. muselo to byt bombove rande 😝
@taga https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nevysvetlena-nepritomnost-pozvanky-na-sesternicinu-svadbu/
Toto len tak niekto netromfne.
@h2 152 strán?? čooo? konik neudeĺuje zlatú, striebornú a zemiakovú medailu?
@h2 ale počkaj a ta diskusia Syn nepracuje kolko mala?
@h2
60 strán, slabotka 😅
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/syn-nechce-pracovat-co-robit/
som na 30.strane...Este ma čaká 122 ufff...kto vie, ako to skončilo?
@karolinakr Ty to vážne čítaš?! 😯 Tak to máš môj obdiv. Ani ja som to nedočítala úplne do konca, len som zbežne pozrela autorkine odpovede, nech viem, ako do dopadlo.
@h2 no a ako to teda dopadlo? Všetci sme netrpezliví....
No dobre, aby ste vy nemuseli klikať, tu je rozhodujúci komentár:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nevysvetlena-nepritomnost-pozvanky-na-sesternicinu-svadbu/?page=99&scrollto=first
@marseillefan 😀
@marseillefan Písala som dnes v príspevku o 11:56. Viac si nepamätám a čítať znovu sa mi to nechce.
Inak som sa zabudla spytat...hlavne tie,co to spominali.
To naozaj existuje aj muzska verzia"modreho konika"?ci som to zle pochopila?
Kde to zijem,za opicami?😀
To by ma veru nejake nazory aj zaujimali.
@h2 fúha.. vďaka za sumarizáciu... podľa mňa máš pravdu, tiež si myslím, že išlo len o nedorozumenie, ale fantázia zapracovala...
@fantaghiro21 reddit?
@fantaghiro21 Nedávno tu bola o tom diskusia: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/existuje-nejake-vyslovene-muzske-forum/
Alebo, ako svojho času vymyslel môj syn, keď pre mamičky existuje modrý koník, pre oteckov by mohol existovať modrý koňak. 😃

@heisenberg nikto ta tak dobre nepolutuje ako sa dokazes polutovat sam...