icon

Príbeh pracovnej nevery: Prežitok alebo rozlívanie monotónie?

heisenberg
6. nov 2023

Ahojte.
Stalo sa to, čo sa stáva, keď ste pracovne na seminári v cudzom meste, zábava v plnom prúde, a tiež alkohol. Ja ženatý, ona vydatá. Preskočila iskra, skončili sme pri bare. Išli sme sa prejsť von, hovorí mi, vraj nikdy nepodviedla. Najprv som nechápal, ale potom mi to došlo, kam toto celé smeruje. Boli sme ako v tranze. Detaily preskočím až do doby, keď odchádzala z mojej izby. Budete ma tu kameňovať, aký som hajzel a podobne, ale pravda je, že to neľutujem. Znova som zažil ten pocit života, to čo som už dlho nezažil ako prvé neskúsené bozky vonku v parku, keď vám svet okolo pripadal tak krásny. Život väčšiny z nás, ktorí žijú roky v monotónom kolobehu práce, rodiny a dookola, kým vám váš život nezovšednie, tajne dúfajú v tú iskru, ktorá vo vás znova zapáli tie emócie, ktoré rokmy otupeli. Milujem svoju ženu a rodinu, takže nič sa voči nim u mňa nezmení. Možno ma pochopia tí, čo si tým podobne prešli. Čo si o tom celom myslíte?

hugger
7. nov 2023

@subartic

Ine zvieracie druhy možno áno, Homo sapiens monogamný nie je. Tá spoločenská norma naozaj existuje tak ako píšes, ale príliš krátko na to aby sme sa evolučne prispôsobili natoľko že nebudú jedinci ktorí sa od tej normy odchýlia. Máme právo súdiť ich za to?

hugger
7. nov 2023

@viestta

Možnosť voľby je v poriadku, súhlasím.

Prečo si myslíš že máš právo súdiť tých ktorí sa rozhodli inak ako ty?

20erika07
7. nov 2023

Takto to funguje bežne na takychto pracovnych výletoch, len niektore ženy a niektori muži su vynimka a len niektoré zeny a niektori muži naivne veria. Z mojho pozorovania, najviac zien podlahne takych, co z nich kričí ako tuzia po pozornosti, lebo muz ich ma na haku doma. A muzi to je jedno, aj ked sa maju fasa doma aj tak omočia koniec. Je to stále proste len o rozhodnuti. Do zivota mi prislo mnoho muzov, mnoho ma zvadzalo atd, mnoho zenatych. Z niektorych by sa mi mozno hned rozopli nohavice, keby som dala povel na rozsvietenie zelenej v mojom mozgu. Nie srdci, mozgu.
Odkedy som mama a manzelka, nerozhodujem sa totiz len za seba, to je taka asi najdolezitejsia vec k tomu.

viestta
7. nov 2023

@heisenberg ked si nechel byt sudeny, mal si si prisadnut paprce a nepisat. Ale ty si sa prisiel pochvalit a nevydalo na siahodlhe ovacie. Preto si taky najebabrany na reakcie, ktore nie su podla tvojich predstav. Naozaj by si bol lepsie spravil ak by si sa s flasou koser slivovice vybral za kamaratom do jeho chlapskeho kutlocha a spolu by ste ten uspech prebrali z kazdej strany. O hebkeho vlhkeho lona dotycnej, cez jej paradne trojky, co ledva vosli do dlani az po to, kolkorat si ju sklatil kym neodkracala do svojej izby (alebo do baru, kde "podlahla" dalsiemu tebe podobnemu neodolatelnemu...)

miriam11
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
7. nov 2023

My sme tu este velmi mierne
Keby baba došla do mužskej skupiny, že prevelmi miluje muža, ake s radostou na služobke preskakala celu noc s kolegom a nelutuje to, aku nálož by dostala ku..pi...a neviem čo..Videla som čosi podobne a to baba ani nepodviedla a ku.. bolo najkrajšie slovo v tej skupine

moonlight1210
7. nov 2023

@subartic nie sme monogamni. Sme seriovo monogamni. Teda na zranitelne obdobie.

Cca polroka az dva roky vieme byt absolutne verni a nas zaujem nikto a nic neodvrati/nezmeni. Vedu nas k tomu hormony.
Potom zenu este ako-tak drzi prvy spolocny potomok cca do cias, ked zacne chodit.
Takze dokopy tie cca 2 toky u muza a cca 3-4 roky u zeny a uz sme vlastne pripraveni kludne mat dalsi vztah, keby na to prislo (nemusi prist, ale ta moznost prudko stupa).

Ale v tom dalsom vztahu sme zas schopni ten prvotny cas fungovat absolutne neochvejne verne.

Je to ken vseobecne zhrnutie, existuje tisic odchyliek. Existuju celozivotne verne pary. Existuju celozivotné pary, kde ale vztahova nevera prebehla, no ostali spolu nadalej (tych je drviva vacsina. Casto preto, ze druhy o tej nevere nevie, alebo rozumne nepatra, lebo sam ma take odskocenie za sebou.). Existuju ludia, ktorych doba monogamnej vernosti sa da ratat na dni az tyzdne. Aj taki, co ju od narodenia vobec nemaju vyvinutu a idu z postele do postele a pride im to normalne.

fantaghiro21
7. nov 2023

@heisenberg a co si vlastne sledoval tvojim prispevkom?chcel si pofukat,pogratulovat,odsuhlasit ,odsudit ta,alebo ...Napisal si:"Co si o tom celom myslite?!"
No tak sme napisali,co si myslime,ale ty sa napaprcis ako kohut .no nenapisal si :"napiste mi toto a toto...Ak chces,napis co ti mam napisat,ja to preskenujem a poslem ti to,aby sa to nahodou nedotklo tvoje ego.Predpokladam vsak,ze tu ani jeden z komentujucich nie je tvoj pribuzny,ktory by ta poznal.Vycitas,ze si niektori podla sposobu spravania ,komunikacie hned odzrkadlili cloveka,teba,tvoj zivot atd...Ty robis co? Hned tie otrepane ,nudne,frazy,ako su vsetci podla sposobu argunentova debat psychologovia ? nemas nieco nove,aktualnejsie ako argument?Dost je to nudne a zastarale ...podla mna si v realnom zivote ťuťmak,ktory sa snazi nieco ,hlavne cez mamickovsky for nieco dokazovat .Pocitovo sa teraz citis abo borec ,ale stale si mentalne niekde inde...

oira
7. nov 2023

A naco to pises na zenske forum s tym, ze co si o tom manzelky a matky myslia?

viestta
7. nov 2023

@hugger pretoze sami dobrovolne slubili vernost, nikto ich nenutil uzatvarat formalny, ci neformalny zvazok, ktory je zalozeny na dovere. Tak isto ich nikto nenuti ten slub porusit. Je to ich rozhodnutie, ze si, obrazne povedane, nas*ru do huby a podvedu.

subartic
7. nov 2023

@hugger vždy a všade sú jedinci ktorí sa odchyľujú od zaužívanej normy. Monogamia je niečo čo je predovšetkým stanovené za účelom ochrany detí , potomkov daného muža , nedeliteľnosť zdrojov a ich sústredenie do jedného bodu , identifikáciu biologického otca. Ak by to tak nebolo a bolo by spoločenskou normou každý s každým , tak sa ľudstvo v mnohých oblastiach nepohne vpred.
A okrem toho monogamia dnes nie je otázkou spoločenských noriem , tie sú podstate voľné v našom "kresťanskom svete " ale otázkou rozhodnutia. Áno , sme len ľudia , zlyhávame , ale keď zlyhám je potrebné to vytrubovat do celého sveta ako toho neľutujem ? Okrem iného nevera muža a nevera ženy je inak vnímaná ako spoločensky , tak aj zo strany mužov a žien .
Ak už hovoríš o kresťanskom svete, taký islám trestá porostredníctvom šárie neverníko veľmi prísne , presadzuje ženskú monogamiu , u mužov je menej prísny , tí môžu mať až 4 ženy ale musia ich rovnako uživit , rovnako sexuálne obslúžiť , takže v podstate je veľmi málo moslimov čo majú viac ako jednu ženu . A to sa nebavíme o sexuálnom styku pred svadbou .

h2
7. nov 2023

@marseillefan Táto diskusia o pohlavne prenosných chorobách je presne, ako všetky tie diskusie tehotných žien, či môžu jesť nivu, bryndzu, suši a neviem, čo všetko ešte. A do diskusie im napíše kopa žien, že jasné, v pohode, lebo oni tie potraviny jedli a nič sa im nestalo. Tak isto aj v tomto prípade. Spomínaný chlap z tvojho príbehu, čo pretiahol bez ujmy 20 žien, mal proste šťastie. Ale faktom je, že to riziko tu je a nikdy nemáš istotu. Niekomu stačí odskočiť si len jeden jediný raz a schytá to.

karolinakr
7. nov 2023

Podla mňa je to dosť trúfalé a ubohe hovoriť ostatným ako to neĺutujem..Povedz to svoje žene do očí - pretiahol som inú, bola lepšia ako ty a keby som mal možnost, spravim to zas..Chod jej povedat a chvastaj sa pred ňou, ako si si to užil..Taký frajer nie si..Len tu maš potrebu sa predvadzať ako úbožiak

subartic
7. nov 2023

@moonlight1210 ja netvrdím že človek je monogamný , ja tvrdím že ak ideme len na biologickú podstatu , tak sú v prírode aj páry ktoré sú monogamné a sú monogamné z dôvodu nie rozhodnutia lebo nie sú toho schopné , ale z dôvodu ich biologickej podstaty.
Samozrejme že v priemernej populácii hormóny pôsobia určitú dobu , sme zamilovaní a všetko je perfektné. Po tomto období by malo nastúpiť to rozhodnutie že budem verný . Ak toho ako chlap alebo žena nie som schopný , no tak to oznámim svojej potencionálnej matke svojich detí alebo otcovi svojich detí a teda uvdiíme , koľkí z nich budú hrať na bologickú podstatu a že však je to prirodzené , tak budeme spolu 3-4 roky a potom jednoducho budeme loviť niekde inde. Vernosť je už asi otázka vyššej signálnej sústavy.

marseillefan
7. nov 2023

@h2 prepáč, možno nie som expert na pohlavné choroby, ale trošku ovládam pravdepodobnosť a štatistiku... a keď je šanca, že pri sexe chytíš pohlavnú chorobu 50%, ,tak ak to zopakuješ 20-krát, tak šanca, že niečo chytíš aspoň raz je cca 99,999%. A to predpokladám, že on mal s každou z tých žien sex len raz, pričom niektoré určite švihol viac krát. Tu sa už dostávame k šťastiu, ktoré potrebuješ na to, aby si vyhrala miliónovú lotériu. To myslím, že sa nestalo, tak problém bude zrejme vo vstupných predpokladoch... teda nebude to 50:50, ale skôr 99:1
Takže znova zopakujem... pravdepodobnosť je určite nižšia ako si vy dámy mylne myslíte.

heisenberg
autor
7. nov 2023

@oblecenie99 v mojom prípade to nehrozí. Dík za normálny názor.

h2
7. nov 2023

@marseillefan Ja som ale nepísala o 50%. To je, samozrejme, nezmysel. Ale pokiaľ je šanca, akokoľvek malá, tak spoliehať sa, že práve mne sa to nemôže stať, je riadne naivné.

fantaghiro21
7. nov 2023

@karolinakr som to poslala scan kamaratovi,kolegovi s ktorym som v kontakte.(nie.,nie je to ziadny milenec ani potencialny pre inych ak by mali dristy,mam len v okoli muzov,s ktorymi som kamaratka)
Vybuchol smiechom a vravel,ze to su presne ti muzi (chlapci),pri ktorych pes zasteka,sa mu ko... schova do rite od strachu...

marseillefan
7. nov 2023

@pralinka25:
1. najlepšia vakcína na trhu pokrýva 9 kmeňov HPV, čo myslím, že by malo stačiť, ale nie som expert.
2. vedela si, že sa môžeš dať zaočkovať aj vo vyššom veku? Ja som sa očkoval tento rok a tiež pamätám ako sme si na branných nasadzovali staré smradľavé plynové masky a hádzali gumenými granátmi. Takže sme zrejme podobná veková kategória...

marseillefan
7. nov 2023

@h2 súhlasím, ale vieš... to potom nesadajme ani do auta

h2
7. nov 2023

@marseillefan Zlý príklad. Sadať do auta potrebujem. Sexovať mimo stabilného vzťahu nie. 😉

subartic
7. nov 2023

@marseillefan a nechoďme peši cez cestu . To sú životné nutnosti. Viesť promiskuitný život nie .

subartic
7. nov 2023

@marseillefan každá činnosť ktorú vykonávam je s určitým rizikom , aj najesť sa môže byť riziko , môžem sa zadrhnúť , otráviť , posrať sa. Ale jesť musím. Riziko môžem znížiť tým že budem jesť správne potraviny. Ale vystavovať sa riziku pohlavných chorob je skôr nerozum .

pralinka25
7. nov 2023

@marseillefan ano viem ze sa da ockovat aj vo vyssom veku. ja partnerov nestriedam ani to nemam v plane. verim zatial svojmu muzovi ze robi to iste. zatial mi nedal dovod o nom pochybovat.

heisenberg
autor
7. nov 2023

@fantaghiro21 veď v poriadku, ja som to sem dal z dôvodu že sa mi to ešte v živote nestalo, a ani som nikdy pre predpokladal že si tým prejdem. Stalo sa čo sa stalo. Ja sa s tým vysporiadam po svojom. Upozorňujem iba tie indivíduá, ktoré podľa mňa prekročia isté medze a útočia podlo poza chrbát. Nečakám že ma tu budú chváliť, nech si z mojej skúsenosti zobrie každý čo chce.

marseillefan
7. nov 2023

@subartic no ako pre koho :D :D :D

viestta
7. nov 2023

@heisenberg keby sme na teba utocili poza tvoj chrbat, tak by sme ti to nepisali tu. My ti to napiseme rovno tu aby si si to mohol precitat. To ze ty kazdy nesuhlas povazujes za podly utok, to uz nie je nas problem, ale problem mas ty.

subartic
7. nov 2023

@marseillefan no pre tých čo vypli mozog a fungujú na základnej pudovej podstate asi ani nie.

subartic
7. nov 2023

@heisenberg ako sa dá útočiť PODLO POZA CHRBÁT na internetovom čete ?

karolinakr
7. nov 2023

@viestta ked niekomu pišeš odpoveď na fóre, utočíš poza jeho chrbát

sticker